Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nekem sem hiányzik, egyáltalán nem illett a Barcelonába. A cselezgető, majd a labdát a védőkbe belevezető játékára abszolút nincs szükség. Szenvedjen miatta a PSG, ne mi. A gólok meg most sem szélről jöttek, belül mozogtunk jól. Jók voltak a betett labdák, és kiderült, hogy lőni is tudunk, ha akarunk.
Koundéval kapcsolatban jelenleg nem értek egyet. Ha a tavalyi szezont vesszük alapul valóban állja a helyét ez a véleményt, de idén a francia kifejezetten erős mentálisan és benne van a "vezér véna".NovaProspekt írta: ↑2023.09.17. 13:21:55Araújo visszatérése még jót fog tenni a védelemnek. Koundé és Christensen ügyes gyerekek, de Araújo az alfa. Nélküle a másik két srác el van anyátlanodva, olyan mulyának tűnnek.
Yamal meg eddig tökéletesen feledtette Dembélé távozását.
A lényeg, hogy a Betis nem rossz csapat, nekünk nagyon kellett ez a győzelem. Van olyan, mikor az ellenfél kapusa mindent megfog ellenünk, ez most nem olyan volt, az 5 ből 4 gól bravúrral védhető lett volna. Külön öröm a góllövők kiléte. Csak így tovább.
Hát ezt nem tudom bizonyítani, szubjektív vèlemènyem alapján sokkal jobb ès magabiztosabb volt tegnap a csapat, mint az elmúlt fèl èvben bármikor, függetlenül mikor szereztük az első gólt. Ezen nem fogok vitatkozni, máshogy látjukbence0330 írta: ↑2023.09.17. 09:22:30
A gólig, ezt írtam.Addig 0 helyzetünk volt, nem találtuk a fogást, a Betisnek meg kettő. 30 percek alatt eddig is volt 1-2 gólhelyzetünk, csak nem rúgtuk be, hogy utána könnyebben legyen több. Persze, hogy több helyzeteünk volt úgy, hogy gyorsan előnybe kerültünk..
Ha valamelyik korábbi csapat ellen is beesik az első ilyen, ott is lehetett volna mészárlás szerintem.
Szerintem ennyi kell csak, ennyi a különbség a szenvedés és mészárlás közt. Ha a támadóink mentálisan tartósan feljavulnak legalább erre a szintre, és elkezdik beveregetni a helyzeteket, akkor lesz végre több ilyen győzelmünk is.Eddig Xavi ebben borzasztó volt, mindenki mélyrepülésben volt alatta elöl, de ha megoldja ezt a problémát, akkor belenőhet ő is teljesen a Barca-mezbe! És elöl így rotálni is tudunk rendesen. Középen azért necces a dolog, épphogy megvagyunk.
A gólig, ezt írtam.Nagybarcelona írta: ↑2023.09.17. 07:11:32Bence: most nagyon nem èrtek egyet az írásod első felèvel. Tegnap volt rengeteg minősègi helyzetünk. Pont Frenkietők nem (eddig főleg tőle 1,8 kulcspassz/meccs) jöttek a kulcspasszok, cserèbe jöttek a támadóktól vègre, Oriol ès Gavi is sokkal jobbnak tűnt. Volt idáig átlagba 17 kapuralövèsünk, kidolgozott helyzet alig. Pl. Az Osasuna ellen ki is emeltem itt, hogy Kounde fejesgólján kívül 2 kapuragurítás 20 m-ről+ Frenkie passza után Lewa büntetője, amit nem is tudom hová soroljam.
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... h-lewando/
Én is így látom.
Egészen pontosan az általad írottak miatt mondtam tavaly azt amit és erre tette még fel a koronát Alonso leigazolása. Akkor is, ha az a mantra, hogy keveset játszik. Egy amúgy is vékony kötélen egyensúlyozó csapatnál igenis baromi nagyot nyom lehúzó irányba olyan nehezék, mint Alonso, Robi. Az én szememben ez bizony felfogás kérdése és aki ezt bevállalja (Xavi), attól nem lehet lineáris fejlődést elvárni.
Értem, hogy mit írtál és mit gondolsz, azon kívül is amit beidéztem.
Én azért nem vonnék le egyelőre komolyabb következtetést, mert az új szerzeményekről még nem igazán lehet dönteni.Talán Gündogan és Romeu, akikkel valamennyire tisztább a kép, de a németre például szerintem eddig nem lehet panasz és az Osasunat leszámítva OR is inkább komolyabbat hoz, mint az előzetesen várható volt. Ráadásul eredménytől függően pont egy olyan játékos, akivel át lehet szervezni a játékot.gránit írta: ↑2023.09.06. 08:57:04Ezzel mind egyetértek. Annyi optimizmust mindenképp megemlítenék, hogy nem lett igaza azoknak, akik azt mondták, hogy senkit nem fogunk tudni igazolni, üres a kassza stb. A klub azért nincs olyan rossz állapotban, mint gondolják. Tavaly is nagyon nagy nevek jöttek, idén is. Egy Gündogant elhoztunk a címvédő csapatból. A címvédőtől. Oké, hogy maradt volna, ha hosszabb szerződést adnak neki. De akkor is ide jött, nem máshova. Azért ez mindenképp mutatja, hogy a kudarcok ellenére a Barcelonának most is van egy presztizse.
Én attól tartok, hogy a szerzemények, mint Gündogan vagy Cancelo, idővel beleszürkülnek az elképesztően lassú, lomha, körülményes játékunkba. Dest sem úgy kezdte, ahogy bevégezte nálunk. Nagyon is ígéretesen kezdett, ahogy Semedo, Coutinho és sokan mások is. Ebbe az elképesztően lassú tötymörgésben, amit csinálunk, bele lehet fásulni, le lehet épülni.
Ezzel mind egyetértek. Annyi optimizmust mindenképp megemlítenék, hogy nem lett igaza azoknak, akik azt mondták, hogy senkit nem fogunk tudni igazolni, üres a kassza stb. A klub azért nincs olyan rossz állapotban, mint gondolják. Tavaly is nagyon nagy nevek jöttek, idén is. Egy Gündogant elhoztunk a címvédő csapatból. A címvédőtől. Oké, hogy maradt volna, ha hosszabb szerződést adnak neki. De akkor is ide jött, nem máshova. Azért ez mindenképp mutatja, hogy a kudarcok ellenére a Barcelonának most is van egy presztizse.