Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Tegnap is 2-5-3-at játszottunk, Felix és Cancelo érkezése óta ez a hadrend. A játékosok átlagos elhelyezkedése jól kirajzolja.Nagybarcelona írta: ↑2023.09.24. 07:45:48Akárhogyis, ezt a 4 támadós témát még sokat szeretném látni.
Pont azt játsszuk, amit Alvessel csináltunk még a Xavi-éra elején, csiki-csuki 4-3-3/3-4-3 között. Csak ott ugye Alves a kora, tempója miatt inkább sima pivotnak lépett be, a portugál ennél sokkal többet ad. Mikor megjött Cancelo, aki pont ilyen inverted szélsőbekket játszott a Cityben, pont ezért örültem, mert számomra érthetetlen volt, hogy Xavi a csúcsjátékunk idején alkalmazott taktikát ennyire jegelte azóta, pedig szerintem egyértelműen az volt a sikerünk egyik titka. Oké, hogy nem volt Alves meg Cancelo, de azért szerintem mással is meg lehetett volna oldani ezt gyengébb verzióban, soha meg sem próbáltuk.Andris írta: ↑2023.09.24. 10:02:27Nem lesz 433, eddig se volt. Cancelo semmilyen szinten nem jatszik bekket, se hatul, se elol. Kozeppalyas szerepkorokben van az effektiv jatekido 98%aban, eddig minden meccsen. Balde helyezkedik kicsit hatrebb, o Felix ota valoban bekket jatszik. 3-4-3ban toljuk leginkabb, ha szamszerusiteni kellene valahogy, mert ragaszkodunk hozza.
De maskulonben egyetertek, elfogyott a kozeppalyas pufferunk, maradnak a tamadok. Sajnos ott sincs tobb melyseg, kicsit felek ott is a serulestol.
Nem lesz 433, eddig se volt. Cancelo semmilyen szinten nem jatszik bekket, se hatul, se elol. Kozeppalyas szerepkorokben van az effektiv jatekido 98%aban, eddig minden meccsen. Balde helyezkedik kicsit hatrebb, o Felix ota valoban bekket jatszik. 3-4-3ban toljuk leginkabb, ha szamszerusiteni kellene valahogy, mert ragaszkodunk hozza.Sonoma írta: ↑2023.09.24. 09:02:09Pedig lehet többször is fogjuk látni, ha hátrányban leszünk, mert nincs kihez nyúlnia Xavinak. Elfogytak a középpályásaink.Nagybarcelona írta: ↑2023.09.24. 07:45:48Èn viszont nagyon nem szeretnèm látni a 4 támadós rendszert, mert az azt jelenti, hogy bajban vagyunk. Tegnap a Celtatol kaphattunk golna nem egy gólt kontrából, egy elit csapat szètszedne minket ilyen esetben.
A 4-3-3 alap lesz Pedriék felépüléséig (aminek örülök, mert a 4-4-2-vel büntetett minket). Mivel SR és Fermín maradt cserének középen, Xavi inkább a 4 támadós formációt fogja preferálni, ha gondban leszünk, mint tegnap. Nagy mozgástere nem is maradt.
Pedig lehet többször is fogjuk látni, ha hátrányban leszünk, mert nincs kihez nyúlnia Xavinak. Elfogytak a középpályásaink.Nagybarcelona írta: ↑2023.09.24. 07:45:48Èn viszont nagyon nem szeretnèm látni a 4 támadós rendszert, mert az azt jelenti, hogy bajban vagyunk. Tegnap a Celtatol kaphattunk golna nem egy gólt kontrából, egy elit csapat szètszedne minket ilyen esetben.
Nem akarok folyton kritizálni. Megint csak dícsèrni tudok mindenkit, mèg Xavit is. De jól írod, megint le volt meccselve Xavi, nekem is ez volt tegnap a fejemben. Nem írnèk perceket, mert ismètelten egyèni teljesítmènyek miatt nyertünk ès nem a csapatjátèk miatt. Csapatjátèkban nagyon sokat kellene fejlődnünk, mert több csapat lejátszik minket. (Villarreal, Celta de tavaly az Atleti is nagyon jó volt párhuzamosan nellettünk, 5 ponttal többet gyűjtött tavasszal, ès ismèt felhozom a Gironat ami valami elképesztő csapat)bence0330 írta: ↑2023.09.24. 01:07:15
Kb egy óráig lemeccselte Benítez Xavit.
Igen, lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. Alapvetően ez dicséret volt, amúgy sem gáz, ha Benítez lemeccsel egy még mindig zöldfülű edzőt. De úgy szól a teljes gondolatom, hogy 60 percig lemeccselte ugyen, de aztán Xavi megfordította a dolgot.
Akárhogyis, ezt a 4 támadós témát még sokat szeretném látni. A jelenlegi keretünk amúgy is erre alkalmas, nincs középpályásunk, és rengeteg egészen jó támadónk van, mindenkinek jobb, Lewy több kiszolgálást kap, Raphinha a legjobb posztján játszik, Yamal több lehetőséget kaphat kicsit, de Ferrán is, ráadásul különöző karakterek, ellenféltől függően lehet őket rakosgatni. Vagy Raphinha helyett néha Ferrán, és akkor ő nem egy osztogató 10-est, hanem second strikert tolna. Vagy akár Gündogan is mehet oda, vagy Felix, és akkor Ferráné a balszél. Szerintem sok lehetőség van most ebben.
Gavi meg most mutatott abból ízelítőt DJ kiesése után, amivel többször volt MOM már 17 évesen is a válogatottban. Ott is több helye van, kötetlenebb poziban, hátrébbról tudja felvenni a labdákat, elöl meg némi cipelés után osztogathat. Ő, Romeu és Gündogan is akalmas a duplapivotos játékra szerintem egy ilyen 4-2-3-1 szerűségben. A jelenlegi állományunkra van ez most öntve.
Igen, lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. Alapvetően ez dicséret volt, amúgy sem gáz, ha Benítez lemeccsel egy még mindig zöldfülű edzőt. De úgy szól a teljes gondolatom, hogy 60 percig lemeccselte ugyen, de aztán Xavi megfordította a dolgot.
Egy szóval sem mondtam olyat, hogy elfogadhatatlan volt az első 80 perc, pusztán azt mondtam, hogy addig nem történt semmi váratlan, hiányzott éppen az, ami a végén összejött.(nevezzük azt bárminek is), de legyen extra, ahogy nevezted.
Meghúzott olyat a megfelelő időben és körülmények között, amit korábban hiányoltunk.Sonoma írta: ↑2023.09.23. 23:15:51A kulcs mozzanat nekem az volt, amikor Xavi 4 támadóra váltott.
Ezáltal Lewa tehermentesítve azt csinálhatta amihez ért, befejező csatárként mozoghatott a védők között. Az első félidőben nem egyszer mozgott vissza a Celta védelemből labdáért. Ez nem az ő világa. Szenvedett is, ahogy szokott.
Meg kell dícsérnem Xavit, hogy túl lépte a saját árnyékát és mert merészet húzni (önmagához képest).
A kulcs mozzanat nekem az volt, amikor Xavi 4 támadóra váltott. Azt hiszem Bence írta élőben ( rácsodálkozva), hogy Xavi váltott a 4-4-3-ról 4-2-3-1-re.Peter írta: ↑2023.09.23. 21:07:36Kerestük előtte is Lewát, csak nem találtuk, mert - szerintem - sablonosan, kiszámíthatóan próbálkoztunk.
Aztán - oké a Celta koncentráció lanyhullása is kellett - Félix váratlan emelése beindította a turbót.
Kicsit sikerült szétzilálni a fáradó védelmet....(ezt fel kell ismerni a pályán és reagálni is kell tudni rá) növeltük a nyomást, miközben játszani is elkezdtünk.
Amúgy én éppen az ilyen győzelmekért szoktam "irígykedni" a Real szurkolókra.....szóval szerintem ez a mai tapasztalat arra mindenképp jó, hogy fejben és testben is ott voltunk, azt csináltuk, amit a "nagyok" is tudnak....ezalatt már egy kicsit bővebb társaságra gondolok, mint a Real.
Ot picit a taktika is megette, ahogy Ferrant is mig a jobbszelen volt. Azzal, hogy Cancelo befele jatszik, a jobbszelso tamadonk egy 5 vedovel felallo csapat ellen abszolut kiszorul az oldalvonal melle, ahol pont az 5 vedo miatt kevesebb lenduletet tud belevinni a jatekba. Ehhez jott hozza az is, hogy valoban kicsit puhabb volt ma.bence0330 írta: ↑2023.09.23. 22:05:50Kb egy óráig lemeccselte Benítez Xavit. Megesik. De aztán Xavi megmutatta idén már többedszer, hogy ő is fejlődik, jobban cserélt, bátrabban cserélt, nem tartotta be a "60:00 előtt sosem cserélünk" elvét sem, bár a félidei változtatás pont nem jött még be. Szegény Yamal volt az egyetlen játékosunk, aki lefelé lógott ma ki a jó periódusunkban is. Egy nagy hiányossága van csak, de az még nagyon nagy.
Ha egy Getafe valahogy kibuszozik minket, és bevágnak 1/1 helyzetet, arra nem mondom, hogy lemeccseltek minket. De itt nem ez történt. Hátul nem bírtunk velük, mert túl sokan voltak. Elöl nem bírtunk velük, mert túl sokan voltak ott is valahogy, fogalmam sincs, hogy. Ha a pálya két felében is megvernek minket, mindez még több támadással is párosul, nálam az egyértelmű taktikai bukta. Ha nem verünk be 20 helyzetből egy Getafe ellen egyet sem, az nem, ott max nem volt meg a megfelelő minőség, szerencse aznap, vagy ilyesmi.Andris írta: ↑2023.09.23. 22:19:55Bence: lehet úgy is nézni, és akkor igazad van, egy óráig Benitez lemeccselte Xavit.
Az én nézőpontom szerint a 11 emberrel bekkelés gyávaság, az alsóbbrendűség teljes beismerése, és a profi foci egyik közepesen erős szégyenfoltja. Aki így nyer, az szerintem is nyer, viszont ezzel nem csak a másik fél veszít, hanem a világon mindenki más is. Egyidejűleg nem valamiféle zseniális taktikákról, őrületes counter elemek kavalkádjáról és edzői nagyságról van szó, hanem egy defenzív, destruktív, játékosokat és szurkolókat egyaránt demoralizáló kényszermegoldásról, ami végső soron működhet, működik.
A Celta amúgy meglepően szépen vezetet kontrákat azért, ezt se felejtsük el. De az, hogy Benitez lemeccselte volna Xavit akármeddig is, szerintem a valid szemszögeknek csak egy bizonyos hányadából nézve igaz, maximum.
Azon tenyleg kar fennakadni, hogy melyik kifejezést mire használjuk.
Bence: lehet úgy is nézni, és akkor igazad van, egy óráig Benitez lemeccselte Xavit.bence0330 írta: ↑2023.09.23. 22:05:50Kb egy óráig lemeccselte Benítez Xavit. Megesik. De aztán Xavi megmutatta idén már többedszer, hogy ő is fejlődik, jobban cserélt, bátrabban cserélt, nem tartotta be a "60:00 előtt sosem cserélünk" elvét sem, bár a félidei változtatás pont nem jött még be. Szegény Yamal volt az egyetlen játékosunk, aki lefelé lógott ma ki a jó periódusunkban is. Egy nagy hiányossága van csak, de az még nagyon nagy.
Detto.Andris írta: ↑2023.09.23. 21:30:56Az elso gol utan, kb a 30-35. Perctol a 80. Percig egyertelmu kilatastalansagot ereztem, mikozben egyertelmuen azt is lattam, hogy igenis odatesszuk magunkat. Aztan 2-1nel meg az eredmeny sehol nem volt, ido se sok, megse az villant be hogy meglehet az X, hanem hogy tiz perc alatt siman megnyerhetjuk.
Volt mar hamarabb is varatlan a jatekunkban, ne vegyuk el a Celtatol amit megerdemelnek. Hihetetlen amit fegyelemben leraktak ma az asztalra. Ok ezert jottek, beton vedelem, gyors kontrak. A 80. percig taktikaban le voltunk meccselve. Utana az egyik oldalon a faradtsag a masikon az egyeni kvalitasok metszete hozta a meccset.
Ezért lenne jó, ha a sablonjaink közé beékelődnének a váratlan és kreatív megoldások.
Azzal egyetértek, hogy nem volt hatékony, amit addig csináltunk. Szerintem nem is igazán kerestük, de nem csak ma. Sokkal több labdát kellene kapnia. Ha valaki, akkor ő meg tudja csinálni a meccsenkénti egy gól feletti átlagot. Csak tömni kéne labdával.
Kerestük előtte is Lewát, csak nem találtuk, mert - szerintem - sablonosan, kiszámíthatóan próbálkoztunk.