Sonoma írta: ↑2023.09.28. 14:13:29
Ez nem így működik, hogy eldöntjük,hogy akkor mi kontrázni fogunk. Ez ellenünk azért működik jobban, mert főleg támadásban nagyon felhúzódunk, gyakran szinte kiürül a térfelünk, de védekezésben is sokkal feljebb presszingelünk, az ellenfél pedig 4-5 emberrel kb. mindig biztosít a saját térfelén. Ilyen helyzetben képtelenség kontrázni, ahogy az sem úgy működik, hogy mi átadjuk a területet aztán majd jobban kinyílnak és egyszerűbb a helyzet. Visszább állhatunk, de akkor is felhúznak egy dupla falat, max. 1-2 ember lép fel zavarni. Elpasszolgathatunk a kezdőkörben, de nem fog 4-5 ember feljebb lépni és területet hagyni. Tudják hogy ezzel megkönnyítik a támadók dolgát, ami hatékony, hogy felhúznak 30 méteren két falat 9-10 emberrel. Nem véletlenül szenvednek a nagyobb csapatok rendre ezzel. És a minőségbeli különbséget is komolyan le tudják redukálni.
Ott volt egy Villarreal vagy Betis, akik felvállalták a nyíltabb játékot, bele is futottak a késbe, pedig játékerőben bőven verik a Getafét vagy Mallorcát.
Mellesleg kedden azzal pont nem volt baj, hogy nem dolgoztunk ki helyzeteket vagy az ellenfél kontrái olyan veszélyesek lettek volna. A gólokon kívül is voltak még bőven lehetőségeink, azok között is több ziccer, kapufa, elmaradt tizi, szóval lett volna miből főzni, a Mallorcának pedig azon a 97-98. perces helyzetén kívül nem igazán emlékszem másra. Talán arra a kiszorított szögre, a "Koundés versenyfutás" után lehet még ráfogni ha jószívűek vagyunk. 2 szerencsés/talált góljuk volt. De még ezek is belefértek volna, ha kicsit pontosabbak vagyunk elől.
Ha az ember nem látja a meccset és megnéz egy highlight videot, nem hiszem hogy az jönne le, hogy ez egy X-es meccs volt.
Ami Lewyt illeti szerintem ha tényleg "csatárt a góljai minősítik" szerint ítéljük meg, pont nem lehet rá panasz. Eddig a meccsig, ahol csak fél órát kapott 5 meccsen zsinórban betalált (4 gól gyakorlatilag meccset hozott), mellé 3 assist. Ráadásul 1,2 gólátlaggal (de az az összesített 0,75 sem rossz) Újra vezeti a góllövőlistát, nem tudom mi a probléma vele.
1. Nem írtam ilyet, hogy kontrára kell berendezkednünk. Azt a presszing ellen írtam, hogy annak a gyors labdakihozatalra lenne az ellenszere.
A gyors labdakihozatal feltétele, hogy az ellenfél támadott.
Érdekes, ezt tudja pl. egy Real, City is, csak a mi védekezésünkből nem lehet gyorsan kihozni a labdát. Lehet ők nem ezer passzal szeretik ezt megoldani?
2. Ilyet sem írtam ( gránit se), ezért nem is kommentálnám az ebből eredő következtetéseket.
3. Én ezt se írtam. Arra reagáltam, kiegészítettem amit gránit is írt ( hullámzó teljesítményére), ha őt nem befejező csatárnak használjuk, akkor ne is várjunk tőle gólokat. Nem alkalmas hátravonva, védőket kicselezve gólokat lőjön. Nem egy Messi.
[/quote]
Azt írtad, hogy pl. a Mallorca képes a gyors labdakihozatalra, pedig kvalitásokban sokkal jobb a csapatunk. Erre írtam, hogy ezzel a taktikával élni olyan csapatok ellen akik teljesen visszazárnak és még támadásban is több ember marad biztosítani nagyon nehéz, mert egyszerűen nincs terület alkalom rá. Egy-egy labdaszerzés után is amikor több emberrel feljebb is merészkedtek azonnal sprinteltek vissza és játszották ugyanazt védekezésben. Emiatt is szereztek csupán ilyen "talált gólokat" és helyzeteket nem alakítottak ki. Ehhez még hozzáadódik, hogy folyamatosan tördelik a játékot.Ennek nyilván megvan az a hátránya, hogy ha gólt kapnak változtatni kell, amiben már komoly kockázat van, mert nekünk is nagyobb területünk lesz, könnyebben lehet helyzetet kialakítani. Ez nyilván nem törvényszerű, nem ez a forgatókönyv minden egyes esetben, de általában ez a helyzet. És a Realnak szintén nem megy, jobban szenvednek, mint mi az ilyen csapatok ellen. Nekik se véletlenül van 8 meccsen 14 lőtt góljuk.(1,2)
A Lewandowskis résszel egyrészt arra reagáltam, amit sokaktól az utóbbi időben kapott (idézőjel is volt), másrészt a hullámzó teljesítményre. Amióta Gavi helyett van Felix mellette, nem csak eredményes, hanem egyenletesebb teljesítményt is nyújt, amit a számai is alátámasztanak.
De ezt nem kenném feltétlenül a csapatjátékra, a helyén Torres kapott olyan labdákat, amiknél jó eséllyel (nyilván nem biztos) helyesebben döntött volna, és meg lett volna a lehetősége. De többek között ez a különbség közte és FT között. Bár egy fél assistot azért fel lehet neki írni.