2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Fatit megtartottam volna, de Xavi nem nagyon számolt vele. Jöhetnek megint a perc adatok, de legtöbbször csere volt a 60. perc után. Nèztem pár gólját, de azok kijátszott helyzetből (itt ugye olyan nem sok van), ès a kieső helyen tanyázó!!! Ajax ellen lőtte. A fizetèse volt elvileg magas (12 burttó?), csere szerepèben.Troym írta: ↑2023.11.24. 13:19:27Olyan sok mindenki leírta millió topikban, hogy a minőségi helyzetek hiánya miatt lövünk kevés gólt.bence0330 írta: ↑2023.11.24. 11:01:19Igen, Fati nagyon belejött, szépen szórja a gólokat egy ideje. Kár volt elengedni. Bár Felix azért sok mást ad mellette, többet kreál talán, remekül védekezik is pl, de Fati tuti, hogy lényegesen több gólt lőne. Persze lehet, hogy mi nem tudtuk volna így felépíteni, szóval a kölcsön lehet, hogy még jól is jött.
Ennek fő felelősei nem Raphinha, FT, Felix és Gündogan? Ki kreáljon helyzetet, Araujo?
Ha meg ez igaz, akkor onnatól Felix játékának sok értelme nincs, Raphiénak sem. Mindegyikre el van mondva az is milyen jól védekezik, de sokkal több gólt kapunk, szóval ez is sántít. Szóval szerintem el kell kezdeni elengedni őket és olyan támadókkal játszani, akik Lewa mellett is képesek gólt lőni. Azon években, amikor Messi mellett nem volt gólt lőni képes másik támadó, nem értünk el komoly nemzettközi eredményt.
Olyan sok mindenki leírta millió topikban, hogy a minőségi helyzetek hiánya miatt lövünk kevés gólt.bence0330 írta: ↑2023.11.24. 11:01:19Igen, Fati nagyon belejött, szépen szórja a gólokat egy ideje. Kár volt elengedni. Bár Felix azért sok mást ad mellette, többet kreál talán, remekül védekezik is pl, de Fati tuti, hogy lényegesen több gólt lőne. Persze lehet, hogy mi nem tudtuk volna így felépíteni, szóval a kölcsön lehet, hogy még jól is jött.
Griezmann is kidobott pénz volt, amikor ki volt tolva a szélre.bence0330 írta: ↑2023.11.24. 10:31:40Igen, pontosan Griezmann számait hozza előkészítőként (gólszerzőként azért gyengébbet, de nem olyan vészesen), őt klasszisként tisztelik, pedig egy cselt nem tudna végrehajtani, Raphinha meg kidobott pénz. A sérülése előtt főleg tkp-ként játszott, akkor volt ennyire jó, neme véletlenül. Ennyit számít a jól kiválasztott poszt, illetve nyilván az elvárások is, ami itt jóval magasabb, csak hát szintre amúgy nem vagyunk jóval magasabbak az Atletinél.
Plusz ha csak feleúgy rúgdossa 20-ról a gólokat, mint a sérülése előtt, az is komoly lenne. Valamiért játszott a válogatottban több meccset kezdőként (sajna még elég gyenge volt ott is), de hátha lassan visszajátssza magát, talán neki ez még jót is tett.
Az az érdekes, hogy a fórum 90%-a azt szeretné, hogy lőjünk távolról, kaparjunk, és ne tilitolizzunk elől, legyünk bevállalósak. Na Raphinha ez a 3 egyben, még ha nem is Messi vagy Salah.
Én nagyon remélem hogy rámegyünk, Baldéék elvileg már puhítják egy ideje a válogatottnál, és ő is nagyon jóban van több Barcással. 21 éves, még bőven fog fejlődni, eddig 10 meccsen 7 gólpasszt szórt ki ebben a szezonban, amivel vezeti a gólpassz-listát egyelőre. Ingyen lenne, egy igazi gyors, erős és párharcerős szélső. Szerintem világi deal lenne Raphit eladni jó pénzért, és Nicot hozni ingyen a nyáron, de ez túl szép hogy igaz legyen.
Hosszútávon nem látok benne sokat, jelenleg előrébb vagyunk vele, annyi igaz. Jó ajánlat esetén nem ragaszkodnék hozzá. Hogy kit hozzunk a helyére, jó kérdés, de csak valami tehetséges fiatal, akit meg lehetne próbálni. Olyan emberben kell gondolkodni, aki körül még nincs hype, így nincs túlárazva. Ahogy pl. néhány éve Pedrit is még a legjobb időben sikerült leigazolni.Subinho írta: ↑2023.11.23. 14:16:30Szerintem az eltiltása után jól játszott, agilis volt, a sérülése óta nem az igazi, lehet nem teljesen 100%-os még. Mármint egészséges, de fizikailag kell még idő esetleg. De nézzük akkor, eladjuk 70-ért, kit hozunk helyette? Jelenleg Torres tud ott játszani. Nélküle lenne elől 3 ember, Felix, Lewa, Torres, meg a gyerek Yamal. Hát, tavasszal 1 kiesik ebből (esetleg 2), akkor a szezon megy a levesbe.
Mondjuk mi amekkora szerencsecsomagok vagyunk eladási oldalon, még az olajosokat sem tudjuk lehúzni (láds Kessié). Kapnánk érte vagy 25 milliót
Igen, én is remélem, bár sok függ a többiektől. Az a baj, hogy oké, hogy sovány a középpályánk néha, és erre is megoldás lehetne ő (annál kevesebbet játszana Romeu...), de akkor Torresnek kell jobbszélsőnek lennie Yamal váltással. Ez talán akkor lehetne járható út, ha Guiu megragad csereként, és akkor a két spanyol tényleg mehetne a jobbszélre gond nélkül, és meglennénk létszámban.
Azon a poszton ahol az utóbbi időben Fermin játszott szerintem simán beilleszthető.bence0330 írta: ↑2023.10.30. 19:58:01Érdeklődve várom, mit fog vele kezdeni Xavi, mert nyilván egész jó szélső erényekkel és hiányosságokkal, de belülre húzódva meg kifejezetten magas szint volt, 4-2-3-1-ben csatár mögött, meg amikor sima belső középpályást játszott, akkor is. Előbbi az ő igazi posztja, de utóbbiban sem rossz. Szerintem sokkal fel lehetne vinni a csapathoz hozzáadott értékét, és eltüntetni az 1v1-es hiányosságait így, a közmegítéléséről, önbizalmáról nem is beszélve, láss csodát, 3 meccsen két átlövésgól jött tőle középen, korábban meg egy darab sem. Beljebb azt tudná csinálni, amit tud és szeret is, motor lenni, összejátszani a társakkal, védekezni, kényszerítőzni, előkészíteni, lőni, nem kell szenvednie a cselezgetéssel, annyit pont tud abból is kis tolásokkal bokából, apró helyzeteket teremteni, ami középre elég.
Lehetne épp szélső beljebb küldve is, akkor is jobban nézne ki, csak az a gond, hogy a túloldalon Felix tökugyanez, nem tudom, meg lehet-e ezt oldani. A portugált sem lehet kitenni vonalra, elveszik ott, így meg elég szűken lennénk, ha mindketten belülre húzódnának, akkor mindkét szélső bekket fel kéne küldeni szélesíteni a pályát, Xavi meg azért igyekszik mindig az egyiket hátul hagyni, attól függően, melyik oldalon megy a támadás.
Szerintem ez a work ethic hozta le neünk novembertől a bajnokságot, Lewy kipukkadása után (plusz a két védőnk és a kapusunk minősége). Az egy dolog, hogy rengeteg 1-0-ás meccset döntött el, akár 10 emberes szitukban is, de közben ezeket az 1-0-ás meccseket ugye nullára is kellett hozni hátul, és ehhez nem lett volna elég a TS-Ara-Chris hármas, akármennyire is a világ legjobb triója lehet ez most. Az ő (és Gavi) szenvedélye szerintem iszonyatos húzóerő volt. Egyedül is alighanem megakadályozott pár gólt, amit a világ bármelyik másik szélsőjével felállva bekaptunk volna, nincs még egy olyan a poszton, aki folyamat megbízhatóan utolsó emberként képes szerelni akár 16-oson belül is úgy, hogy 10 mp-e még szögletet rúgott a túloldalon, legtöbben a félpályáig nem érnének vissza. És mivel a jobb bekk poszt kicsit lyukas is volt, ennek nagy volt a szerepe. De a csapatra is komoly hatása lehetett, amikor van egy (kettő) ilyen ember, aki az egész meccset sprintben tolja le, ott a többiek sem lazsálhatnak. És ez szerintem érezhető volt, ha más nem, ez a mentalitás nagyon érezhető volt a csapaton. Persze ez Xavi érdeme főleg, de kell 1-2 ilyen húzóember is hozzá, gondolom.menczel írta: ↑2023.07.13. 00:54:29Check Raphina's work ethic:
https://www.youtube.com/watch?v=98-oLqat25A
Semmiképp nem szabad elengedni.