Jaja, sír, ezért törjük el a lábát. KIPROVOKÁLTA. Alkalmazzuk a nagyvilágra is.
Amúgy meg szerintem Neymar messze nem színészkedik annyit, amennyi rá van húzva. Egyszerűen csak kap 10 csomagot meccsenként. Attól még, hogy fél perc fekvés után tovább focizik, rohadtul fájhat.
De a kedvencem nála az, amikor azt mondják, túl vagányan cselez, nem csoda, hogy felrúgják. Ja, rohadjon meg.
Aztán ugyanitt sírunk, hogy már nem cselez senki.
A 80-90-es években a mostanihoz képest egy lassított felvétel volt a foci, tippre talán a mostani női szinten lehetett sebességre, feleennyi durvasággal. Ha még messzebb megyünk vissza, akkor még nem is létezett ez az "elment melletted? Rúgd fel!" mentalitás, senki nem ért kb senkihez. De szerintem még a kétezres évek elején sem volt ez ilyen durva, mint most a LL és a L1.
Ennek szerintem egészen egyszerűen a pénz az oka, ahogy egyre több lett benne, úgy egyre inkább minden eszközt be kellett vetni hogy megakadályozz egy gólt. Meg ugyanezen okokból talán a differenciálódás, nagyobb szakadékok lettek talán a nagy és kiscsapatok közt játéktudásban, így lehet kompenzálni.
Azt is szeretem, hogy a PL-t felhozzák mindig, hogy ott engedik a durva játékot. Egy fenét, csak a test-test elleni dolgokat engedik jobban. Ott egy talpalásos belépőért azonnali sárga-piros, és hetekig zeng a sajtó, hogy milyen durva volt. A La Ligában csak egy a 7 közül azon a meccsen, 0 hírértékkel, a fele kb megtorolva egy sárgával.
Ja, és régen is voltak hentesek, ja. Annak még volt legalább hírértéke, hogy Ramos mekkora állat. Egy Getaféban lehet 4 ilyen, és egy szót nem szól senki. Vagy kemény volt híresen Gattuso - bár ritkán durva.
Ezek 1-1 vkp vagy védő poszt volt, esetleg, elszigetelve, most meg néha csapatszinten megy. Nyilván nem a Reálnál vagy nálunk.
De félreértés ne essék alapvetően én is sokkal nagyobb gondot látok a túlterheltséggel, de hogy ez nem segít, az tuti. És nem csak a játékosok állapotán, hanem a La Ligáén sem, pl.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy