Nagybarcelona írta: ↑2023.11.26. 11:06:34
Èn is így látom. Èn holland edzőt szeretnék, ha nincs lehetőség minősègire (Klopp, Tuchel, Guardiola, stb). Nem akarom tovább nèzni ezt az elspanyolosított oldalpasszos holland focit. Akkor tèrjünk vissza a gyökerekhez. Pl. Ten Haag, Bronckhorst ennek a kèpviselője. Sokadszorra írom a Sport/MD szerint Laporta Ten Haagot szerette volna (persze lehet kritizálni most a hollandot, hogy Xavit vèdhessük). Szerintem nem vèletlen Rijkaard után. Valószínűleg Laporta ès stábja jóval jobb ezekben a dolgokban.
Ha másodvonalas spanyol edző jöhet csak szóba, akkor Michel, elképesztő munkát vègez a Gironánál.
Meguntam a Valverde, Setien, Xavi ès az egèsz spanyol válogatott tesze-tosza játèkát.
Vagy reaktiváljuk Rijkaardot
A fiatalabb hollandok között nem tudom, lenne-e értelme választani, mert a holland futball is eléggé ellaposodott. Közük nincs már a '60-as és '2000-es évek között játszott játékukhoz. Mára ők is leadták a szintet rendesen, ugyanazt az unalmas tucatfutballt játsszák, mint a többiek. Elképzelem, ahogy Cruyff meg Michels fejtágítanák de Jongot

"Kicsi fiam. Átveszed a labdát, és adod tovább. Nem kotlasz rajta, amíg lemegy a Nap."
Sergio Conceicao lehetne még egy opció, de ő sosem volt Laporta embere, nem játszott a Barcelonában. Bár a 2000-es évek eleji csapatokba nagyon is befért volna, erősítés lett volna, inkább, mint Fabio Rochemback. Akkoriban hoztam volna sok portugált, Joao Pintót, Nuno Gomes-t, Rui Costát, akár Conceicaót is. Mekkora futballt toltak a portugálok is akkoriban, az a 2000-es csapat szenzációs volt. Esetleg Xabi Alonsónál lehetne még bepróbálkozni. Vagy Deschamp-nál, ha befejezi a francia válogattnál. Esetleg Simone Inzaghi. Vagy Scaloni, aki nyilatkozta, hogy új kihívásokat keresne, az argentin válogatottal mindent elért.
De meg lennék lepve, ha Laporta olyat választana, aki nem volt soha a Barcelona kötelékében. Nem hinném, hogy egyszerűen választana egy máshol sikeres edzőt, ha nem képviseli a barcelonai stílusjegyeket. Szerintem a maga emberei között válogatna. Marquez lenne szerintem a befutó, de van Bronckhorst is esélyes.