LG írta: ↑2023.11.26. 21:33:32
...hogy amikor hátrányban vagyunk, és az ellenfél is már inkább az eredmény megtartására törekszik, nyilvánvaló, hogy többet lesz nálunk a labda, többet lövünk kapura, stb. De az eslő gólig pl. tegnap is csak a labdabirtoklásban volt kis fölényünk, helyzetkben, kapuralövésékben a Rayo volt a jobb.
Igen, az első félidőben a Rayo volt kicsit jobb. Nem domináltak, de mi sem, olyan 50-50-nek éreztem a mezőnyt. Bár nem pont erről szólt a hsz, de ehhez még annyit tennék hozzá, hogy bár minden csapatnál sokat számít, nálunk szerintem még kiemelkedőbb az, hogy vezetést tudunk-e szerezni. Ha egy ilyen meccsen mi lőjük az első gólt, akár csak a 30-40. perc körül, lehet, hogy gála a vége. A srácok ellazulnak, az ellen kijjebb jön, stb. Pont emiatt nem tudom hová tenni ezt a zsinórban második esetet az Alaves meccs után, amikor az első félidőre kijövünk tűz nélkül, lagymatagon, aztán második félidőben kapcsolunk.
Tegyük fel, hogy ki tudja milyen okokból nem tudunk végig pörögni egy meccset, és választani kell. Remélem, hogy nincs így, de tegyük fel. Hát még akkor is az elsőt nyomnám meg jelentősebben.
És mostanság rendre hátrányba kerülünk. Néha kicsit pecchel, mint a tegnapi gól, pedig amúgy rendben volt a védelmünk, de attól még a hátrány az hátrány, és onnantól nagyon nehéz dolgunk lesz.
@Andris, persze, én nem is akarom jelenleg kirúgni, csak szép lassan elkezdem nem elnézni neki a problémákat két év után, és most érzem 1-2 hónapja úgy, hogy teljesen megakadtunk, és Xavi nem tud előrelépni. Bizonyíthat nekem, de nagyon sokáig ez az állapot már nem tarthat, tényleg el kell indulni felfelé, főleg játékban, pláne ezzel a kvázi teljes állománnya. Bízom is benne a Rayo második félidő után kicsit.
Senki nem röpködött a boldogságtól a Madrid elleni meccs miatt, de azután (kb) senki nem is Xavioutolt, mert jól játszottunk, jó volt nézni, előremutató volt, ha úgy játszanánk azóta, senki nem Xavioutolna, vagy max 1-2-en. De sajna nem így van. Épp most írtad, sok hiányzó volt, mégis remekül játszottunk egy sokkal jobb ellenfél ellen, miért nem lehet ezt kicsit állandósítani? Nem minden meccsre, de a többségére.
Nem lehet feltétlen olyan jól játszani sok sérülttel, ezt írtam is. De hasonló focit igen, ha jól van begyakorolva minden, ezt az Arsenalnál is remkül látni pl. Ha eleve langyin megyünk ki, és szép lassan passzolgatunk, tökmindegy, hogy egy Prim-Casado-Fermín középpálya játszik-e, vagy Pedri-Gündogan-DJ.
Ha rendesen odatettük volna az első félidőben, magasról tennék a döntetlenre, örülök, hogy Xavi pihentetett, és a játékosok egészségét és ezzel kvázi a hosszútávú sikerességet az egy meccsnyi siker elé tette, a Porto ellen meg talán már egy kicsit frissebb Gündo-Felix-Raphinha-Araujo kvartett darál majd. Remélem ez egy állandósuló nézőpont nála, és néha bevállalja, mert ebben bűngyenge volt eddig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy