drobika írta: ↑2023.11.28. 09:00:37
Csak egy kérdés: Ez a válogatott szünet, amit mentségként mindig fel szoktak hozni, más csapatokat nem érintett? Aki párhuzamosan nézte a City-Pool meccset, nem volt olyan játékos, akit ne érintett volna ez a szitu, de a különbséget a meccsben zongorázni lehetett volna. Még vannak ám mentségek.
-A mumus volt az ellenfél
-Korai az időpont
-És láttátok a fűszálak hajlását?! Döbbenetes volt!
Nem a mentségeket kellene már keresni, hanem összedobni, hogy kinek mi a feladata egy adott szituációban és azt gyakorolva kialakítani egy játékot, ami használható, és alakítható a helyzetnek megfelelően.
Nem mellesleg a mentális állapotot javítani a csapatban.
Mindkettő edzői feladat.
Ha megengeded, válaszolok a feltett kérdésre:
Dehogynem, más csapatokat is érint. Illetve azokat a csapatokat, akiknek vannak válogatott játékosaik, és nyilván azzal többé-kevésbé arányosan, hogy mennyi van nekik. Minket érint, a Rayot pont nem, a Cityt és a Poolt természetesen igen.
Ezért van az, hogy Barcától függetlenül, minden nagy csapatot kényelmetlenül szokott ez érinteni. Nyilván léteznek ezek a statok, de szerintem felesleges ezeket bújni, te is érzed, mindannyian tudjuk, hogy amikor igazán jó csapat voltunk, még akkor is szívtunk válogatott szünetek után. És más csapatok is. Nem minden csapat és nem minden egyes alkalommal, nem törvényszerű, de a nagy képet nézve egyértelműen kirajzolódó dolog ez.
Jó a példa amit hozol, City-Pool. Két remek csapat, és focikedvelő szemmel jó, élvezeti értékkel bíró meccset játszottak, végignéztem. Sokkal jobb, mélyebb, bővebb keretük van, mint nekünk. Megközelítőleg sincs úgy túlterhelve / olyan rossz állapotban a kezdőcsapatuk, mint a miénk.
És még így is érződött azon a meccsen hogy nem volt minden oké. Nemtom, nézted-e? Én a Rayo meccset értékelő hozzászólásomba bele is írtam Vasárnap, hogy a Cityt néztem Barca helyett élőben. Konkrétan ezt írtam:
Jó meccs volt, pörgős, időnként kicsit unalmas, mert a hajtás ellenére nem minden periódusban volt sok helyzet vagy értékelhető támadás. De jók voltak. Klopp és Guardiola a világ talán két legjobb edzője.
Ez a city szerintem normál esetben ezt a poolt megette volna otthon reggelire. Hiába hajtot mindkét csapat, nem volt nagy brillírozás senkitől, sok pontatlanság volt, időnként akadozott a passzjáték, egyáltalán nem volt a megszokott mennyiségű végsőkig kidolgozott, illetve ritmusváltós helyzet. 1-1es döntetlen. Nyilván sokkal jobb volt nézni, mint a mi meccsünket, de naná hogy egy PL rangadót jobb nézni, mint a Rayo meccset. És a City meg a Pool amúgy is jobb csapat bőven, mint amire mi nekünk idén akár csak esélyünk lehetne.
Rohadtul bánt is amúgy, hogy a Citynek nem ment igazán jól magához képest a játék, mert ezen az egy meccsen buktam egy 378as mix szorzót.
A hozzászólásod többi részére már válaszoltam Vasárnap a bajnoki topikban, Csabának címezve.

Ha érdekel: 2023.11.26. 12:18:39nál van.
Amúgy egyet értek, edzői feladat a csapat mentális felépítése és egy nagyjából következetes játék kialakítása, begyakoroltatása. Sztem ehhez muszáj, hogy a kezdőcsapatunk (bárkikből is álljon) 80-90%a minden meccsen elérhető és ugyanaz legyen. Ez az elmúlt két hónapban még csak megközelítőleg sem volt lehetséges.
Szerintem most kezdődik ez a fajta munka. Kár, hogy pont ennyi kőkemény meccsel, de ez van, ezt kell valahogy megugrani. Remélem nem várod, hogy majd jövőhétre már
hatalmas haladás lesz egy ilyen komplex és nagy lélegzetvételű feladatban.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila