Nagybarcelona írta: ↑2023.12.01. 13:35:52
Elkezdtem írni egy kommentet a Napoliról, Interről, Gironáról, Milanról, Leicwsterről, ès azok nem túl neves edzőiről, mit èrtek el 2 èv alatt, ès milyen játèkkal, de teljesen feleslegesnek tartottam befejezni.
Xavi bajnok lett, igaz szenvedve, 150+ milliós igazolással ès 100+ milliós èrtèkü ingyen játèkosokkal.
Pont.
Úgysem fogunk egyetèrteni, mert valakit csak az eredmènyek, valakit a játèk szèpsège is èrdekel.
https://www.football-espana.net/2023/12 ... e-realised
Simeone tudott változtatni, ahogy Guardiola is mindig meg tud újulni.
Nálunk csak a tiki taka szenvedès megy èvek óta, kiemelkedő egyènekkel.
Az, hogy a játék képe, minősége romlott, szerintem egyáltalán nem igaz. Főleg, ha a Koeman érához hasonlítjuk. Volt egy igazolási időszak, amikor jöhetett pár ember, de utána, már (sőt még akkor is) legtöbb esetben ló nincs, szamár is kincs alapon jöttek a játékosok. És itt ne felejtsük el, hogy majd az egész keret lecserélődött, néhány hírmondó maradt és így kell csapatot építeni. Ennél a pontnál pedig az egyik legfontosabb, hogy elment Messi, aki addig a pontjaink felét hozta. Mostanában amikor lesz egy X-ünk vagy egy egygólos vereség, kiszenvedett győzelem, ezeket a Bolhával túlnyomó részben behúztuk. Ő villant egy és kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát vagy lőtt egy-két gólt és annyi. A taktika is leginkább arra épült, hogy játszd meg Messit majd ő megoldja és duplán figyeljünk a védekezésre. 60-70 %-ban elvesztette, de a maradékban mindig veszély volt. Kis túlzás van benne, de szerintem a nagyja stimmel. Ezt pedig pótold.
Ehhez jön még egy 2 év alatt kicserélődött keret, komoly megszorításokkal. Az Arsenal vagy 4-5 évig szenvedett évi 100-150-200-250 milliós éves igazolási büdzsével míg összehozott egy ütőképes csapatot és ott simán elment, ha csak 5-8. helyet ért el a bajnokságban nemzetközi szinten pedig semmit.
Az olasz bajnokságra pláne igaz. Évente változnak, hogy ki az aktuális top 3-top 4. Az Inter most valahogy eljutott a döntőig, de amúgy nemzetközi szinten ők sem tényezők.
Xavi idejött év közben egy romokban lévő csapathoz, aminek még a BL selejtező is kilátástalannak tűnt, és behozta stabilan a csapatot a 2. helyre. Következő évben 10 pontot ráverve a Realra nyert bajnnokságot, a szuperkupában meg le le lettek alázva.
A tavalyi Bl-t lehet felhozni neki, mint komoly hibát.
Nem védeni akarom, de szerintem egyáltalán nem végez rossz munkát, főleg annak fényében, hogy képtelen használni egy stabil csapatot, amivel lehetne dolgozni és ehhez még egy nagyon szűk keret is van. Rotációban, cserékben pedig hatalmas a minőségi különbség az átlagosan rendelkezésre álló 11-12 és a többi között.
Nagybarcelona írta: ↑2023.12.01. 14:22:15
Deluigi írta: ↑2023.12.01. 14:05:35
evek ota

Xavi 2 eve van itt, van ideje valtoztatni, de a magyar barca szurkolok mindent azonnal szeretnenek
Erről beszèltem. Èlvezed a meccseinket az utóbbi 2 èvben?
Azt írtad, ha kiesünk az èlvonalból, ami mèg sosem törtènt meg, akkor is marad. Gondolom akkor a lènyeg, hogy Xavi legyen az edző, nem pedig a játèk èlvezete.
Szerk:
Ismètelten gratulálok a podcasthoz, most hallgatom, előbb linkeltem a Simeones cikket.
Az Atletico eredmènyei elismerèsre mèltóak, szerintem nagyobb esèlyük van idèn a bajnoki címre. 15 gól a BL-ben, 30 a bajnokságban, úgy, hogy Oblakon, Griezmannon ès talán Moratan (eddig elèggè lesajnáltam)kívül alig van kiemelkedő játèkosuk. Gimenez úgy látom megint sèrülèkeny.
Ott az elvárás a BL 8.
Csapatkènt tudnak így teljesíteni.
Ezt várnám tőlünk is.
Személy szerint jobban élvezem a meccseket, mint Koeman alatt vagy akár Valverde utolsó évében.
Kb. egyedül Messi miatt volt érdemes nézni és voltak olyan égéseink, amiket nem tudom Xavinak hányan tudnának megbocsátani. Valverde játékának az alapja is az volt, hogy ha megszereztük a vezetést üljünk rá és próbáljuk tartani.
Az Atletico kerete szerintem nagyon le van sajnálva. Mégis igazából örök harmadikok. Az utóbbi mondjuk 5 évben az egy győzelműkön kívül ttalán nem is volt jobb. A BL-ben pedig azért elég komoly szerencséjük van. 1 vagy 2 győzelemmel mennek tovább a csoportból, még ha olyan gyengében is vannak mint mi.
Olyan kerettel amiben van Oblak, Gimenez, R. de Paul, Lodi, Llorrente, Carrasco, Morata egyáltalán nem számít B-kategóriásnak, Griezmannról nem is beszélve, aki az utóbbi 2 évben szerintem top 3-as, de top 5-ös miindenképp a ligában. És Simeone alatt egyszer sem remegett meg a pad, bármilyen csúnya, bármilyen eredménytelen játékot is tolt a csapat.
Szóval összehasonlítani Xavival hogy kinek menyi ideje van, nevetséges.