2023.12.08. 21:01:10
Szerintem spanyolországban belenyúlnak a meccsekbe. Nincs ezen mit szépíteni, amikor a VAR hibázik zsinórban ekkorákat, akkor ez hirtelen összeesküvés elméletből olyan magyarázattá válik, aminek nagyon nehéz valódi, valószínűsíthető alternatívát találni.
Hogy mikor miért döntenek így, abban amúgy én egyelőre nem sok rendszert tudok felfedezni. Sokat tévednek ellenünk, de másoknál is tévednek, méghozzá ugyanúgy a VAR szobában (is). Szóval nehéz megállapítani, hogy kinek és miért érdeke ez, vagy mikor hogy, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy simán csak ennyire rosszak a bírók. Mármint... komolyan, videószoba!! 10 monitor, lassítások, 5-10 kameraállás... egyszerűen hihetetlen lenne, ha azt mondanák, hogy simán csak ilyen gyenge képességűek. Az biztos, hogy a top5 bajnokságból a leggyengébbek, de ez még nem kéne azt jelentse, hogy 10 videolassításból is félreítélnek teljesen egyértelmű szituációkat is.
Mondjuk hozzátenném, hogy a VAR előtti évekről jöttek olyan statisztikák, hogy 1-1 szezonban csak a tisztán hibás lesgól és büntető döntéseket végigvették, és nekünk valami +10-15 pontunk múlott kb rajta, a madridnak meg pl kevesebb lett volna mint amennyivel zártak. Ezek persze távolról sem korrekt számítások, mert nem közvetlen a pontok sorsa 1-1 ítélet végeredménye, de a tendencia akkor is letagadhatatlannak tűnt.
Nem gondolom, hogy a madridnak fújnak. Azt viszont sajnos simán elképzelhetőnek tartom, hogy a spanyol játékvezetők nagyrésze nem teljesen elfogulatlan a katalán szeparatistákat támogató klubbal szemben. Persze ez még mindig furán hangzik, de egészen rendkívüli mennyiségben hibáznak a kárunkra, és egyszerűen nem tudom feldolgozni, nem tudom mivel lehet még magyarázni.
Amúgy is látszik folyton, hogy a spanyol szövetség minden újítást addig húz-halogat, ameddig csak lehetséges. Bár ha mindent így kiforgatva használnak majd, mint a VARt meg a les-szabályt, akkor úgyis mindegy. El kell fogadni, hogy 1-2 gólos hendikeppel indulunk minden meccsen.
UI: Félreértés ne essék, én nagyon szeretném, ha valaki előállna egy hihető, valószínűsíthető magyarázattal, ami nem alapszik semmilyen fajta szándékosságon.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila