Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Még.
Ahogy elment Messi Koemannal majdnem a kiesés szélén voltunk. Azt a csapatot hozta fel Xavi a második helyre, egy Ferran, Auba, és egy 40 éves Alves valamint egy megújuló Dembelevel. Szóval akkor képes volt összerakni a csapatot.Ralph1995 írta: ↑2023.12.12. 17:28:45Valaki tud mondani EGY érvet amellett, hogy miért is Xavi a legjobb megoldás edzőként? Konkrétan minden top bajnokságban van legalább egy "noname" edző, akik törpe csapatokat futtatnak fel, miért nem lehet Xavit elküldeni és hozni helyette valakit??
Az emberünknek 61% százalékos!!! győzelmi rátája van száz valamennyi meccs után. Koeman valamivel rosszabb statisztikával már vasvillával lett elkergetve, sőt, még a minden idők legrosszabb barca edzőjének emlegetett Setien is jobb győzelmi aránnyal rendelkezett mint Xavi. Lehetünk itt birka türelemmel kérem szépen és lehet mondani, hogy ez egy alakuló félben lévő csapat, de a keretünk szerintem ennél sokkal de sokkal többre képes.
Még egy apró szösszenet Xavi edzői zsenijéről:
Az elmúlt igazolási közül egyik sem váltotta be a reményeket, egyedül Levandowski tett le valamit az asztalra, de idén már ő is inkább lefelé húzza a csapatot.
IgenRalph1995 írta: ↑2023.12.12. 17:28:45Valaki tud mondani EGY érvet amellett, hogy miért is Xavi a legjobb megoldás edzőként? Konkrétan minden top bajnokságban van legalább egy "noname" edző, akik törpe csapatokat futtatnak fel, miért nem lehet Xavit elküldeni és hozni helyette valakit??
Az emberünknek 61% százalékos!!! győzelmi rátája van száz valamennyi meccs után. Koeman valamivel rosszabb statisztikával már vasvillával lett elkergetve, sőt, még a minden idők legrosszabb barca edzőjének emlegetett Setien is jobb győzelmi aránnyal rendelkezett mint Xavi. Lehetünk itt birka türelemmel kérem szépen és lehet mondani, hogy ez egy alakuló félben lévő csapat, de a keretünk szerintem ennél sokkal de sokkal többre képes.
Még egy apró szösszenet Xavi edzői zsenijéről:
Az elmúlt igazolási közül egyik sem váltotta be a reményeket, egyedül Levandowski tett le valamit az asztalra, de idén már ő is inkább lefelé húzza a csapatot.
Számomra teljesen felfoghatatlan ezeknek a tényezőknek a hiánya. Ezek az alapok alapjai ebben a sorrendben. Ha ezek nincsenek beton szilárdan az öltöző falai között, akkor minden más értelmét veszti.
A forma javulas ahhoz kellene, hogy a bajnoki cimert mehessen a csapat. A top4 megtartasa nem lehet gond, en errol irtam. Azert ne felejtsuk el, hogy egy hete meg az atma-t verte aranylag siman a barca. Meg a bajnoksag felenel sem jarunk, mindegyik csapatban benne van egy bukdacsolos honap. Ancelotti pl hires arrol, hogy a csapati majusban betliznek. Szoval en a bajnoki cimre siman adok meg 40% eselyt, a top4-bol valo kiszorulasra viszont 0%. A BL mas kavehaz, ott jo sorsolassal meg egy kor max.
Annyival kiegészítenélek, hogy a támadásunk is " ez a legjobb szó" agyatlan. Már többször mondtam és Lewandowski is ezért esett vissza szerintem, ész nélkül körbepasszoljuk a felállt védelmet, csinálunk 20 -50 paszt, de nem húzzuk jól szét a védelmet és vagy valaki belehébázik vagy beadjuk a három emberrel bírkózó Lewandowskiak. Ezzel egy Haalandot is megölünk.Nagybarcelona írta: ↑2023.12.12. 10:26:53
Ronaldinho&Barca: szerintem pedig teljesen szètesett a csapat mentálisan, taktikailag hibásan, szervezetlenül játszunk teljesen feltolt vèdelemmel naívan támadunk. Ebből következően kapjuk a gólokat, az ellenfèl ráèrősen vissza tud állni vèdekezni, ès abból támadni, ami megnehezíti a támadásainkat, majd a vèdekezèseinket is, ha meccs közben mèg jobban támadunk, ès kevèsbè koncentrálunk a vèdekezèsre.
És ez nálunk milyen okok miatt fog megjavulni?
Sajnos szerintem is inkább hátrafelé kellene nèzegetni, ès elsősorban a vèdelmet megszervezni. Tavaly egèsz szezonban 20, idèn már 18 bekapott gól. Már szezon vègèn nyeltük a gólokat, most ott folytatjuk, elvileg Inigoval ès Canceloval erősödtünk is. Busquets elment, de èvek óta kritizálták a vèdekezèsèt, most elvileg játszhatna ott De Jong, Gündogan, Romeu, vagy valamelyik vèdő, de valami nagyon nem akar működni. Sokszor írtam tavaly, hogy rengeteg megúszott, vagy èppen szerencsés meccset játszottunk le, amiket 1-0-kra behúztunk.Troym írta: ↑2023.12.12. 10:18:38Gondolom innentől a tabellán inkább hátra kéne tekinteni, még a dobogó sem reális ennek a csapat, edző, felállás kombinációnak.
Aki szerint itt valaki is kipukkad, felhívnám a figyelmét, hogy van aki kipukkadt: MI.
A száraz tények szerint 2 év alatt visszaértünk ugyanoda, 4. hely, mint célkitűzés.
Azért ehhez vegyük hozzá, hogy náluk a fél csapat sérült jelenleg, nyilván az aktuális forma dönt, de a támadó szekciójukat sokkal jobbnak tartom, eredményesebbnek.bence0330 írta: ↑2023.12.12. 08:14:30Szerintem egy kb azonos erősségű keretről beszélünk. A két szélsőjük jobb, de legalábbis gólerősebb, mint a mi két szélsőnk, a kp mélyebb. És náluk ott a világklasszis pluszban.
Az igaz, hogy a teljes semmit művelik, de akkor is azt tették, amikor BL-t nyertek, meg bajnokságot. Tudnak ők nyerni, biztos, hogy végig ott lesznek a tűzközelben, vagy akár be is húzzák a bajnokságot. Főleg, hogy van egy olyan játékosuk, mint nekünk Messi volt, aki akkor is el tud dönteni meccseket, ha semmi támogatása nincs, egyedül megoldja. Nekünk ilyen most nincs.
Ezzel [auto_cenzúra] nem ertek egyet. Joselut felhozni tok felesleges. Perez nem szamitott Benzema lelelpesere es a real minden evben egy nagy dobast hajt vegre, ez Bellingham volt iden. A csatar posztra nem maradt penz, ebben evek ota eleg fegyelmezett Perez. A laliga 3 csapatos, ha van egy meglepetes csapat, akkor is a top4, tehat a bl elerese tutira megvan a 3 nagynak. Ezert nem ertettem pl a kulonbozo jogok eladasat, hogy igazolhasson a barca, inkabb epitettem volna fel olcsobb jatekosokkal egy uj csapatot, mint a Lewaval, Gundogannal (Kroos csak 10 honappal idosebb nala, pedig ot mar nagyon oregnek gondoljuk) probalkozni. A realnal egy Valverde, Camavinga olyan labdas jatekot tud csinalni, ami a barcanal nincs. Rodrigo es VJR vilagklasszis mindket oldalon. A hatved soruk is nagyobb minoseget kepvisel. Cancelo es Felix log ki felfele az ujak kozul, de ok kolcsonben vannak, egyaltalan nem biztos, hogy maradnak. Gavi palayfutasaba mindig az volt a kerdes, hogy egy komoly serules mikor fog jonni. Az o jateka mindig on es kozveszelyes volt, en tartok tole, hogy ezzela serulessel vege a dalnak, nem fog tudni ilyen elannal belemenni a parhacokba. A girona 3. goljat szerzo srac is reale 50%-ban, 8 m eruoroert visszavihetik (30m most a piaci erteke). Egy szo mint szaz, ne altassuk mar magunkat, hogy jobb a keretunk minosegbe, mert szerintem nem igaz. Bellinghamrol meg ne is beszeljunk az idei teljesitmenye alapjan. Raadasul rengeteg fiatal van naluk is, koztuk mar sokan BL gyozelem tapasztalattal.sansz írta: ↑2023.12.12. 00:27:42Iszonyat erős a keretünk (szerintem ennek pénzügyi oldalról meg fogjuk még inni a levét, a sok sumákolással, eltolt kifizetésekkel stb), hiába nem hosszú a pad, pl a Reallal összehasonlítva alig-alig van poszt, ahol ne lennénk egyértelműen erősebbek(legalább papíron). És az a rövid pad is minőségi, akkor is, ha fiatalokkal van tele.
Nekem mostanában sikerült elcsípnem pár Real meccset...hát valami egészen szörnyű semmi, még a szokásos Ancelotti focinál is rosszabb. Egysíkú, bár azt begyakoroltan, olajozottan művelő emberek, tele középszerrel (ilyen pl, hogy ahol nálunk Lewa van-akitől mondjuk nekem mindig herótom volt, de mindegy- az a másik oldalon Joselu... Ha a Granadában játszana, akkor se kapná fel senki a fejét.
A legutóbbi meccsükön egyenesen húzták az időt 1:1-nél. Rodrigo néha csinál egy szép cselsorozatot, kb ennyi. "menjetek néha előre többen és valahogy szenvedjetek be egy gólt" taktikát alkalmaznak, írtó kevés. Tavasszal nem lesznek sehol sem. AM-al fognak nagy csatát vívni.
Szerintem a Girona sokat fog tavasszal botlani, jó helyen fognak zárni, de az első hely közelében nem lesznek, a Barca játékosállományának egyszerűen nincs a la ligában ellenfele, akkor se, ha épp nincs összeszokottság, vagy taktika, a végére viszonylag sima lesz így is szerintem.
Szerintem egy kb azonos erősségű keretről beszélünk. A két szélsőjük jobb, de legalábbis gólerősebb, mint a mi két szélsőnk, a kp mélyebb. És náluk ott a világklasszis pluszban.sansz írta: ↑2023.12.12. 00:27:42
Iszonyat erős a keretünk (szerintem ennek pénzügyi oldalról meg fogjuk még inni a levét, a sok sumákolással, eltolt kifizetésekkel stb), hiába nem hosszú a pad, pl a Reallal összehasonlítva alig-alig van poszt, ahol ne lennénk egyértelműen erősebbek(legalább papíron). És az a rövid pad is minőségi, akkor is, ha fiatalokkal van tele.
Nekem mostanában sikerült elcsípnem pár Real meccset...hát valami egészen szörnyű semmi, még a szokásos Ancelotti focinál is rosszabb. Egysíkú, bár azt begyakoroltan, olajozottan művelő emberek, tele középszerrel (ilyen pl, hogy ahol nálunk Lewa van-akitől mondjuk nekem mindig herótom volt, de mindegy- az a másik oldalon Joselu... Ha a Granadában játszana, akkor se kapná fel senki a fejét.
A legutóbbi meccsükön egyenesen húzták az időt 1:1-nél. Rodrigo néha csinál egy szép cselsorozatot, kb ennyi. "menjetek néha előre többen és valahogy szenvedjetek be egy gólt" taktikát alkalmaznak, írtó kevés. Tavasszal nem lesznek sehol sem. AM-al fognak nagy csatát vívni.
Igen, kb ennyi. A magam véleménye az, hogy messze nem érdekel az XG-nk. Az sokkal jobban, hogy a miértekre keresnek végre választ. A rúgott, kapott gólok számára, a védekezés csődjére, az ész nélküli magas feltolt védekezésre, amiben kódolt a hátrány, és akár a nagy zakó is.Peter írta: ↑2023.12.11. 23:07:18Egyelőre ki-ki azért inkább a múlt, a közelmúlt és a jelenlegi helyzetről beszélget és ezekből vonja le - ha levon egyáltalán - a jövőre vonatkoztatva feltételezéseket. Arról nem beszélve, hogy a várható xG a jövőre tekintve éppúgy változhat annak függvényében, ha például a csaptban, egyénekben, játékban valamilyen változás állna be.bence0330 írta: ↑2023.12.11. 22:07:33Akkor mindenki hiteles forrásként tekintett rá, legalábbis aki valamilyen módon igazolni akarta, hogy a csapatunk rossz, vagy szerencsével nyert csak. Nyilván amúgy az is félig téves volt, mivel a szezon legjobb kapusával az xGA-nkat alul is kellett, hogy kapjuk (mint ahogy egy top csapatnak felül is kéne rúgnia az xG-jét) - még ha nem is ennyivel, szóval alapvetően egyetértettem, hosszabb távon nem lehetett azt tartani, és nem is tudtuk, az xG megmondta előre.
Fordítva persze csak kamu az egész.
A várható xG állandóan változik, folyamatosan mozgásban van és nem törvényszerű bekövetkezéseket jelez.
Feltételezem, hogy a felsoroltak bármelyike a saját szakterületének érdekében a megfelelő hozzáállást tanúsítja a dologhoz.
Egyelőre ki-ki azért inkább a múlt, a közelmúlt és a jelenlegi helyzetről beszélget és ezekből vonja le - ha levon egyáltalán - a jövőre vonatkoztatva feltételezéseket. Arról nem beszélve, hogy a várható xG a jövőre tekintve éppúgy változhat annak függvényében, ha például a csaptban, egyénekben, játékban valamilyen változás állna be.bence0330 írta: ↑2023.12.11. 22:07:33Akkor mindenki hiteles forrásként tekintett rá, legalábbis aki valamilyen módon igazolni akarta, hogy a csapatunk rossz, vagy szerencsével nyert csak. Nyilván amúgy az is félig téves volt, mivel a szezon legjobb kapusával az xGA-nkat alul is kellett, hogy kapjuk (mint ahogy egy top csapatnak felül is kéne rúgnia az xG-jét) - még ha nem is ennyivel, szóval alapvetően egyetértettem, hosszabb távon nem lehetett azt tartani, és nem is tudtuk, az xG megmondta előre.
Fordítva persze csak kamu az egész.
A különbség a módszertanból adódik, abból, ki milyen összetett modellt használ. Vannak egyszerűbbek, amik jóval kevesebb paramétert vesznek figyelembe, és vannak, amik jóval bonyolultabbak, így más az egyes változók súlyozása.
Így van, nekem a kedvencem, mikor tavaly attól volt hangos a fórum, hogy az xGA-nk alatt kaptuk a gólokat, milyen mázlisták vagyunk. Akkor mindenki hiteles forrásként tekintett rá, legalábbis aki valamilyen módon igazolni akarta, hogy a csapatunk rossz, vagy szerencsével nyert csak. Nyilván amúgy az is félig téves volt, mivel a szezon legjobb kapusával az xGA-nkat alul is kellett, hogy kapjuk (mint ahogy egy top csapatnak felül is kéne rúgnia az xG-jét) - még ha nem is ennyivel, szóval alapvetően egyetértettem, hosszabb távon nem lehetett azt tartani, és nem is tudtuk, az xG megmondta előre.brazilfan írta: ↑2023.12.11. 21:54:14Ja, ugyanazt a statisztikai adatot lehet a helyén kezeltnek és megfelelően értelmezettnek, illetve félreértelmezettnek és belemagyarázottnak venni, minden attól függ, hogy ki idézi az adatot, illetve alátámasztja-e vagy cáfolja a teóriát.
Feltételezem, hogy a szponzorok, marketingesek, játékosügynökök, szakírók, elemzők és befektetők ennél egy kicsivel komolyabban állnak a dologhoz.