Chino írta: ↑2023.12.19. 15:45:13
Szerintem egy 23 mérkőzéses intervallumot lehet mérvadónak tekinteni és a lényeg pontosan az, hogy nem billeg ide-oda, hanem ez a két része konstans és olyan különbség van közte, ami képtelenség hogy véletlen lenne. Nem a 3., 6.7.,10. meccset vettem külön, aztán az 1.,2., 11., 14. másik részbe stb.
És erről a szezonról eddig csupán ez a 23 meccs áll rendelkezésre. De ha csak szezon végén értékelünk, alkotunk véleményt akkor az eddigi, túlnyomó részt negatív felhangok Xavival, a játékosokkal, vezetéssel kapcsolatban mitől lennének kicsit is mérvadók!?
A kezdőcsapatunk kb 70%-a ugyanaz, mint tavaly. Ez már egy elég komoly, több mint 70 mecccses minta. Ha megnézed az átlagot, azt látod, hogy tökugyanaz. Nem hasonló, nem nagyjából hasonló, nem körülbelül hasonló, hanem hajszálpontosan ugyanaz. Meccsenként 1,8 gólt rúgtunk akkor is, most is. Ha jön egy fellángolás, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem fog sokáig tartani, mert a rendszerben hosszú távon nincs több. Utána jönni fog a valóság, ami visszarángatja a mutatónkat az átlaghoz.
Kis mintákat azért sem érdemes kiragadni, mert ott néhány mérkőzés erősen torzítja a mini átlagot. Volt a szezonnak egy olyan 5 meccses sorozata, amikor sorozatban 4, 2, 5, 5, 3 gólt rúgtunk. 3,8 gól meccsenként. De ha elővesszük a több mint 70 meccses mintát, akkor olyan szépen belesimul, mint kaméleon a környezetébe.
Értem, hogy az a felvetés, hogy jött egy törés, és hirtelen romlott el minden. De ez szerintem nem állja meg a helyét, mert nem egy negatív törés jött el, hanem volt egy kiugró kis sorozat. Nem a kiugró kis sorozat az átlag, amihez képest most visszaromlottunk, hanem a mostani állapot van közelebb az átlaghoz, és előbbi volt egy valószínűtlen kiugrás.
Negatív felhangok azért vannak, mert sokan úgy gondolják, hogy ez az átlag, ami ebben a csomagban van, nem elég. Vannak, akik az edzőt hibáztatják, vannak, akik a játékosokat, vannak, akik mindkettőt. Én nem tudom, melyik áll a legközelebb a valósághoz, abban viszont biztos vagyok, hogy ebben a csomagban ennyi van, és csak külső segítséggel, új emberekkel tud javulni.