Yokozuna írta: ↑2024.01.23. 09:39:52
bence0330 írta: ↑2024.01.23. 01:11:26
Ennyi erővel a NC-nak is BL-t kéne nyernie, meg Guimaraesnél max Rodri jobb ezen a poszton jelenleg.
Szerintem Gavi neve fel sem merült ezen a poszton, vagy én nem vettem észre. Rendszerint bal szélre kidobva, vagy valamelyik oldali középpályásként került a csapatba. Amikor Busi utódját keresték, szóba sem került lehetőségként, már csak alacsony termete miatt sem, meg irányító készsége is hagy némi kívánnivalót maga után. Erre a posztra jött Romeu és itt próbálgatja Xavi de Jongot nem nagy sikerrel.
Gránit jól érzi, hogy hiányzik a középpályás védekezés most a csapatból, én csak azt vitattam, hogy Gavi lenne az aki ezt a szerepkört betöltené. Pedig egyre több hozzászólásban előjön megváltóként a neve.
Egyrészt Gavi, amikor dupla pivotban nagyon feljavította a kp-t, mindig kulcs volt.
Másrészt nézzük már meg ki tud beszállni a helyére, de úgy en bloc a kp-ra. SR, Romeu, Fermin. És Pedri is még csak most épült fel, eddig még ennyi lehetőség sem volt. Utóbbi tud valamit jelenteni, de ő egyértelműen támadó szellemben képes pluszt hozzátenni, már majdhogynem hamis kilencesként.
Ha ide be lehetne cserélni egy Gavit vagy rotálni mondjuk Gündogannal nem hiszem, hogy ne jelentene hatalmas minőségi előrelépést. Folyamatosan arról szól a fáma, hogy átrohannak a kp-n. Ezt redukálni egy ilyen típusú játékossal lehet. Nem azt mondom, hogy akkor olyan stabil lenne a középpálya, hogy nem lenne olyan csapat aki képes átjátszani, de senkinek nincs ott annyi labdaszerzése mint neki vagy ha nagyon kell akár kisebb taktikai faultokat is elkövetni.
És azért nem egy botlábú játékos.
Szerintem még a legnagyobb kritikusai is elismerik, hogy a tavalyi bajnoki címben komoly érdemei voltak, a szuperkupában pedig kis túlzással egyedül csomagolta össze az úriembereket.
Nincs semmi nagy hype, és nem is beszél arról senki, hogy egy kirobbanthatatlan kezdő játékosunk, de nagyon fontos eleme a csapatnak és jelenleg nagyon hiányzik egy ilyen típusú és képességű játékos, akinek a beállásával nem történik minőségi romlás, nem úgy mint mondjuk egy Gündogan SR-rel.
De biztos jobb, ha nem vele, hanem Romeuval vagy SR-rel tudunk frissíteni és rotálni, miközben Frenkie és a 32 éves Gündogan már a seggén veszi a levegőt, és csak most kezdődik az igazi terhelés.