A kiemelt részhez: Ne felejtsük el, hogy Xavi így is akarta eredetileg. De amikor a klub bajban volt, elválalta a pozíciót. Lényegében a saját érdekeit háttérbe szorította a klub érdekei miatt. Ezt azért tartsuk az eszünkbe, mikor pálcát törünk felette!Andras Inieszta írta: ↑2024.03.08. 15:57:44Szerintem Laportáék is láthatják, hogy bárki is jönne most ideiglenesen, semmit nem javítana a csapaton, esetleg csak rontana a morálon. Xavinak most már szezon végéig itt kell maradnia, végig kell csinálnia. Sajnos beigazolódott, amit sokan már az elejétől fogva szajkóztak vele szemben: tapasztalatlan. És ez ebben a szezonban többször kiütközött már. Zseniális edző lehet majd, ha ez nem veti vissza. De neki is inkább pár év kisebb európai csapatnál eltöltött idő után kellett volna elvállalnia a Barcát. Így utólag könnyű okosnak lenni. Én hálás vagyok a tavalyi szezonért neki. Ez az idei meg meh, bár tényleg nem tudom, hogy ezzel a szűk kerettel ki lenne képes ennél jobbat kihozni.
Megjegyezném, hogy Koeman is olyan időszakban vállalta el a csapatot, amikor nagyon kevesen tették volna. Nem arról volt szó, hogy sztáredzők tolongtak volna a klubnál a pozicióért, aztán ő, (majd később Xavi) kihasználva a kötődését elorozta volna előlük. A hollandot sok dolog miatt nem kedveltem, de ez a tény azért árnyalja a képet.
És kellenne, hogy másoknál is árnyalja. Nyáron (váloszínűleg) elmegy Xavi. De az új ezdőnek szintén (legalábbis most úgy néz ki) nagyon szűkös mozgástere lesz. Ha nem nyer címeket (ami most valószínűnek tűnik), akkor ő is el lesz küldve a pokolba? És elérjük szépen lassan azt, hogy egy idő után már valamire való edző nem jön ide.