Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Simán Fort-Cubarsi-Araujo-Kounde védősorral fogunk kiállni. Fort nem idézi ugyan a 17 éves Nestát, de simán, sallangmentesen lehozza a meccseket. A legnagyobb bénaság a helyzetben, hogy itt van Inigo, végre egyszer tényleg hasznát vehetnénk a 2 BL meccs közt, a Classico előtt, erre eltiltott. Biztos, hogy a másik 3 meccsen nálam nem kerülne pályára.Chino írta: ↑2024.04.03. 14:19:21Érdekes lesz a Cadíz elleni meccs. Araujo és Cubarsí borítékolható, hogy kezdeni fog, viszont Cancelo és Inigo eltiltott. A balhátvéd kérdésben nagy dilemma lehet. A legvalószínűbb szerintem, hogy Fort (Alonso?) játszik, de lehet, hogy 3 belső védő lesz Cubarsíval a bal oldalon. Viszont ki lehetne próbálni Fayét akár három védős felállásban baloldaliként, akár balbekként. Még nem láttam ott játszani, de a korábbi edzője azt mondta róla, hogy legalább olyan jó, ha nem jobb teljesítményt nyújt azon a poszton.
Érdekes lesz a Cadíz elleni meccs. Araujo és Cubarsí borítékolható, hogy kezdeni fog, viszont Cancelo és Inigo eltiltott. A balhátvéd kérdésben nagy dilemma lehet. A legvalószínűbb szerintem, hogy Fort (Alonso?) játszik, de lehet, hogy 3 belső védő lesz Cubarsíval a bal oldalon. Viszont ki lehetne próbálni Fayét akár három védős felállásban baloldaliként, akár balbekként. Még nem láttam ott játszani, de a korábbi edzője azt mondta róla, hogy legalább olyan jó, ha nem jobb teljesítményt nyújt azon a poszton.
Tényleg nagyon szép volt a gól, de ezek kellett Vivian és Grimaldo ordító hibája.
Valahogy így látom én is. De gondolom elsősorban középpályást próbálunk majd igazolni, ha tudunk. Viszont az már most is látszik, hogy Christensen egy elfogadható, sőt, jó opció lesz oda, ha nem lesz pénzünk a nyáron. De ahogy többen is írták, Cubarsí szerintem is egy kicsit "túl jó" a középhátvéd posztra, a két játékos helycseréjét valamikor meg lehetne nézni. Szerintem magasabb szintet hozna, mint a dán, főleg az előrejátéka miatt. Én egy full Rodrit látnék benne, stílusra.gránit írta: ↑2024.03.14. 18:26:02Christensen szerintem nem csak a sérülések miatt került feljebb, hanem azért, hogy a középpályás védekezésünk stabilabb legyen. Ha őt visszarakjuk a védelembe, akkor viszont a jelenlegi helyére kell ember, tehát ugyanott tartunk, ahol a part szakad, hogy valakinek jönnie kell. Ez lehet Faye, Riad (lehet, hogy azért nem jönnek hírek, mert valamelyik, vagy akár mindkettő magától értetődő a klubvezetés számára), új igazolás, de valaki kell még oda, vagy a vkp posztra.
Christensen nincs bebetonozva kp-n, a sérüléshullám miatt van abban a pozícióban, ahogy Koundé is. De így is van 3 ember 2 helyre. Ha nincs kieső akkor 5 ember. Inigo távozásával pedig ott van Fayé. Őt ráadásul az Atleticben megtartani sem lesz könnyű, mert már most kinőtte, ha nem kerül fel lehet hogy inkább továbbáll Franciaországba. Már télen is el akarták vinni. És nem egy 17 éves kölyök, aki még felnőttekkel sem focizott.gránit írta: ↑2024.03.14. 12:02:28Valakit hozni kell majd, mert jelenleg 4-en vannak 3 pozícióra. Egy sérüléshullám nagy gondokat okozna. Az utóbbi időszak sérüléshullámaiból meg tanulni kell.
Az első meccsein nekem kissé bénának tűnt, gondolok például a Villarreal ellen bekapott fetrengős gólra, de aztán néhány mérkőzés után belelendült. Pillanatok alatt kirobbanthatatlanná vált.
,davi10 írta: ↑2024.03.13. 19:30:25Engem is folyamatosan meglep a srác, pedig az elején nem láttam bele semmi extrát.
17 évesen, ilyen stabilan hátul egy ilyen fontos meccsen, nagyon kemény.
Így is kicsit túltelített volt a kh poszt, Kounde és Christensen is kapott új helyet, de anélkül is nálam Ő lenne a gálakezdő Araujo mellett.
Inigo-nál már jobb választás, kiváncsi leszek belekavar-e ebbe az egészbe Chadi Riad. Ha a marokkóit visszahozzuk és beválik, akkor tényleg mehetne eggyel feljebb.
Akár védőként, akár a kp-n, de az fix, hogy helye van a csapatban, az első lenne nyáron, akinek új szerződést adnék.
Egyetértek, remélem kipróbáljuk, egy Christensen-Cubarsi helycsere jól is elsülhet, a labdái tényleg mintha Piqué-Busquetset idéznék és hátvédként a védekezéssel se lenne problémája ha bele szokna.Bob_Marley írta: ↑2024.03.13. 10:11:21Nagyon jó,nekem csak egy kis hangyanyi bajom van vele kapcsolatban. Amiket mutat,amilyen passzkeszsege van,ahogy olvassa a játékot (megelőző szerelesek tömkelege) a jó Isten is dmf pozícióba teremtette. Szerintem ott tényleg olyat tudna adni amit kevesek. Túl jó képességű hogy "csak" belső hátvéd legyen.
Tudom berogzodesem,de nézem a játékát és adja magát. A csávó pulzusa nem megy fel 70 felé,minden labdát megakar játszani,s jól. Remekül fedezi, kis területen gyorsan tud labdával fordulni. Egyszerűen túl ügyes hátra.
Szerintem is ezek a képességei emelik ki a jó hátvédek népes mezőnyéből. Abban az indításában, amelyikből Fermin rögtön az elején gólt lőhetett volna, nemcsak a kivitelezés volt bámulatos, hanem a helyzetfelismerés is, szerintem nagyon kevés védőnek jutott volna eszébe, Araujót és Cancelót is beleértve, hogy onnan, abból a szituációból indítani is lehet. Biztos vagyok benne, hogy sokat gyakorolja az edzéseken.ElBartimaeus írta: ↑2024.03.13. 02:29:31a tűpontos, jó ütemű felpasszok, illetve a váratlan, szintén pontos és ütemvesztés nélkül megérkező hosszú labdák. Leírni nem lehet, mennyivel nehezebb úgy védekezni, hogy valaki zsebkendőnyi résen is át tudja játszani a labdát, ráadásul figyelni kell a megindulókra is, mert bizony jön az a labda, amivel rendre területet lehet nyitni a középpályásoknak.