2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Aubameyangért nagyon nagy kár. Ebben a szezonban 48 meccsen 27 gól, még mindig szórja a gólokat. Az is hatalmas különbség a két csapat között, hogy ők mernek két csatárral játszani, mi meg gyáván egy embert tolunk előre, és mára ő is leeresztett. Csatárunk nincs, a tartalékot meg nem hogy felépítenék, de emberszámba sem veszik. Katasztrófa, ami nálunk megy. A legfontosabb igazolás egy jó edző lenne. A Madrid előttünk jár, és ehhez még hozzájön Mbappe. Brutális. Nálunk meg annyi lyuk van, hogy beleszédül az ember. Nncs cserekapus. Kéne vkp, kéne csatár, kéne karmester. Úgy, hogy lehet, hogy alig igazolhatunk.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.11. 06:56:25az edzőnk semmit nem tudott kezdeni velük, mert Kessie, Aubameyang, Depay, Adama, Felix, Roque és a többiek nem értik a pozíciós játékot.
Ennyi. Játszani akarunk egy játékot, amire jó pár ember alkalmatlan a keretben. Aztán szidjuk a DNS-t, miközben nem látjuk, hogy a DNS már rég mutálódott, nem pozitív irányba.
Én csak arra gondoltam, hogy évek óta az egyik felmentés számunkra, hogy ennyike pénzből nem lehet nagy eredményt elérni.
Én 4 évet vennék inkább alapul, mert Bartomeuék ámokfutását nem nézném. Militaoék akkor érkeztek, mi azóta kicseréltük a keretet. A vezetősêg szempontjából nézve van előrelépés, Roquevel együtt vagy 40 milliós ráköltéssel alakították ki a keretet, aki részletekre érkezett, és az is lehet, hogy távozik végleg.
A sajtóban lévő velünk összekötött nevek azért polcokkal vannak a madridi szint alatt, szóval nehéz azt hinni, hogy egy 30 éves Kimmich 30-40 millióért lenne a fejében. Silva beleférne a komolyabb kaliber kategóriába, de nem 60 millióért 31-32 évesen.csababarca írta: ↑2024.05.10. 21:15:34Most szerintem ezen a híren Laporta begőzöl, és durrant valami értelmetlen igazolást megint, ahogy szokott.
Oké, de közben mi meg megszereztük Koundét, Christensent, Gündogant, Roquét, Kessiét, Lewandowskit, Raphinhát, Pedrit, Araujót (DJ?), Aubát, Depayt. Nem igazán rosszabb ez a sor, ha egyáltalán, szinte csak belőlük egy BL-esélyes csapatot tudna faragni egy igazi top edző. Mbappé meg ingyen oda megy, ahová jobban szeretne, sokat ezzel nem tudunk kezdeni, nyilván le szeretnénk igazolni, nem a szándékkal van a gond.
Az elmúlt 5 év igazolási "egyenlege"
Nyilván megalapozott az érzés de én pl Mbappe érkezését negativumnak gondolom. Nincs helye csak komoly variálások árán amiben valakinek fixen sérül az egoja. Jogosan mondhatjuk ezután a szezon után, hogy ez egy összeszokott jól működő gép jelenleg Carlo alatt. Neki megvan a képessége, hogy valahogy megoldja ezt a luxus problémát de könnyen lehet belőle kakaskodás és forma hanyatlás. Mindenképpen érdekes lesz látni. Zöldfülü Xabi ezzel a szezonnal olyan polcra rakta magát ami nem biztos, hogy realisztikus. Majd kiderül neki milyen szezonja lesz következőnek de ebbe a galaktikus csapatba átülni nagy feladat lenne. Nem tudom Zidaneal mennyire lehet párhuzamba hozni.Troym írta: ↑2024.05.10. 11:19:17Nekem az az érzésem, hogy nem a 2000es évek elején lévő csapat, hanem a most épülő Madrid lesz az igazik galaktikusok, Minden pénzért érkező játékos 20-25 éves és legjobb a posztján, vagy 28-30 éves világklasszis ingyen, mellékesen azért összegereblyézve a legnagyobb sztároknak kikiáltott tinikkel.
Nevetséges, hogy mi meg SR-t, Olmokat, Inigokat gondolunk a keretbe???
Igen, galaktikus lesz, de azért az sarkítás, nekik is van Carvajaluk, Mendyjük, Diazuk, stb, a fentieket velük lehet összevetni. Más kérdés, hogy Carlo többet tud kihozni belőlük, nálunk ez a három közröhej tárgya lenne fél év átnevelés után, ott meg képesek a gyengébb játékosok is nem kilógni igazán lefelé, hanem hozni egy korrekt szintet. Azért nekünk is vannak komoly játékosaink, de az tény, hogy jelenleg mi 80-100 milliós játékosokat sajna nem tudunk hozni. Nem mondom, hogy nagyon segíteni akarunk magunkon mostanság, de Bartóék legalább egy évtizedre elmeszelték a klubot ilyen téren, ez van. Ehhez képest erős a neveink is vannak a húzóerőnk miatt. Hozzánk is jönnek nagy tehetségek (Roque, Pedri), vagy épp kinevelünk 1-2-t, ebben előnyünk van, és tudunk/tudnánk velük kicsit kompenzálni, csak lehúzzuk őket a WC-n, különböző módokon.
Nekem az az érzésem, hogy nem a 2000es évek elején lévő csapat, hanem a most épülő Madrid lesz az igazik galaktikusok, Minden pénzért érkező játékos 20-25 éves és legjobb a posztján, vagy 28-30 éves világklasszis ingyen, mellékesen azért összegereblyézve a legnagyobb sztároknak kikiáltott tinikkel.
Egy kicsit talan tulzasnak erzem, hogy annyira besult volna. Ugy emlekszem, hogy osszel egesz jol jatszott, orultunk is, hogy Courtois serulese utan sikerult menteni a menthetot. Ellenetek is volt egy fontos vedese. Majd november elejen par hetre megserult, a beallo Lunin ugyancsak jo teljesitmenyt hozott. Decemberben Ancelotti nem is nagyon tudta, hogy akkor ki legyen a kapus, felvaltva jatszottak, aminek a vege az lett, hogy az Atleti elleni szuperkupa meccsen Kepa lehozta az egyetlen rossz meccset, mikozben Lunin jobban birta a versenyzest, igy el is dolt, hogy ki lesz a kezdo kapus.
Nem értem ezt a hasonlatot, sorry.
Én nem engedtem el, minimális esélyünk még mindig van a bajnokságra, és szerintem így kötelező mindent beladni még erre a meccsre, hiszen ez az utolsó szalmaszál. A Real 1 nappal kevesebbet pihen rá, hosszabbítást is játszottak, nagyot küzdöttek. FIzikailag nekünk kéne frissebbnek lennünk, a kérdés, hogy mennyire tudjuk fejben kiheverni a kiesést.bence0330 írta: ↑2024.04.18. 12:08:27Én elengedtem a kérdést, nincs is valós tétje (szerencsére). Szerintem csak akkor nem lesz mészárlás, ha Chris visszatér a kezdőbe, amiben nem is vagyok biztos DJ felépülésével. De akkor is lesz 2 gólos különbség legalább, mondjuk 3-1. Ha Chris nem kezd, szerintem 3-4 körül lesz, 5-1-re tippelnék akkor.
Nyilván nem azért, mert ekkora a különbség, két játékban hasonló erejű csapatról beszélünk, de eleve egyik képtelen nyerni fejben, a másik képtelen veszteni, másrészt meg megkaptuk az elmúlt évek legnagyobb mélyütését pár nappal a meccs előtt.
Még a fáradtság faktor sem nagyon szólhat mellettünk, az a 70 percnyi emberhátrány egy PSG ellen szerintem lehet annyira kimerítő, mint a plusz 30 perc, vagy legalábbis csak alig állhatunk jobban.
Egyetlen halvány esélyt látok, ha a Reál úgy dönt, hogy az 5 pont is bőven elég nekik, és felrakják a B csapatukat.
Szerintem sem adnák le a maradék előnyt, de legalább lenne rajtuk egy kis nyomás, és maradna a kettős terhelés végig nekik. Ha nem nyerünk, azzal a BL-hez is megkönnyítjük a dolgukat.Győzelem esetén sem lenne esélyünk a ligára ettől függetlenül.
Én aztán nem követeltem Penát soha, már az első meccsein láttam, hogy nem ide való. Azt bizonyította, hogy minden blokkolt lövés után hosszasan hempereg egyet a fűben, hogy a kipattanókat kényelmesen belőhesse az ellenfél.
Ha egy Lunin kaliberű csk lenne itt és Pena futná a Galatában a szezonjait mindenki őt követelné. A képességeivel szerintem nincs komoly baj, ezt bizonyította már. Valahogy fejben megroppant a srác. Az első pár meccsén kifejezetten jól játszott, egy árva szavunk nem lehetett rá, aztán valami elszakadt nála. Nem lehet fent tartani egy CB-MAtS duót.gránit írta: ↑2024.04.14. 14:27:53Ehhez annyit tennék hozzá, hogy Luninnal a Madridnak nem mákja van, hanem jól választottak cserekapust. Nem szerencséjük volt, hanem tettek azért, hogy jelenleg itt tartsanak. Bár Luninban is benne van a hiba, de kétségtelenül őt választanám Pena helyett, a kettejük közötti különbség pedig nagyban hozzájárul a két csapat közötti különbséghez a tabellán. A cserekapusok elég olcsók, olyanra lenne szükségünk, aki nem csak védeni tud, de lábbal is jó, be lehet vonni a passzjátékba.