Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Én is azt gondolom, hogy ha valaki meghozza a jó döntést, akkor azt nem lehet szerencseként meghatározni. Emellett a Madrid jól is építette fel, már tavaly is kapogatott lehetőségeket a bajnokságban és a BL-ben is, fokozatosan adták neki a komolyabb és komolyabb feladatokat. Ami szerencse ezek után jön, az valóbán már egy következmény, ami nem egy magától értetődő adottság, hanem a csapat maga tette lehetővé a jó döntéseivel. Tehát igazából nem szerencse, hanem a csapat maga alakította a sorsát úgy, ahogy.
Elsősorban minden választás kérdése, amíg persze lehet választani, amihez utána nem jön rosszul a szerencse ....
Szerintem kell szerencse hozzá. Veszel egy másodvonalas kapust, akinek be kell szállnia nagy teher mellett, akár sok kihagyás után, jellemzően egy nagyobb klubban, mint ahol a képességei alapján lehetne. Pena nagyon komoly szezont ment a Galatában, aktív kapus volt egy stabil EL/BL szintű csapatban (saját szemünkkel is láthattuk), itt is jól mutatkozott be, lábbal alsó hangon is Lunin szintje, logikus döntés volt. Az már pech (plusz stílusból is kicsit adódik szerintem), hogy teljesen összeomlott a srác. Nyilván nem vált be, de szerintem nincs az a jós, aki ezt előre meg tudta volna mondani, és ez nem csak rá, kb minden cserekapusra igaz. Még egy átlag igazolásnál is, Hazardról ki mondta volna meg, hogy stabilan 3. legjobb játékosként említve a világon ez fog történni? Egy cserekapus meg még nagyságrendekkel nagyobb lutri. Arra meg a kőgazdag kluboknak is ritkán telik, hogy két nagyon minőségi kapus legyen a keretben, akik tuti megoldások lesznek. Ez tán a PSG és a BM jelenleg, bár a PSG-nél látjuk, hogy még az is necces, laza top5 kapusként érkezett Donnarumma, és teljesen szétesett.gránit írta: ↑2024.04.14. 14:27:53Ehhez annyit tennék hozzá, hogy Luninnal a Madridnak nem mákja van, hanem jól választottak cserekapust. Nem szerencséjük volt, hanem tettek azért, hogy jelenleg itt tartsanak. Bár Luninban is benne van a hiba, de kétségtelenül őt választanám Pena helyett, a kettejük közötti különbség pedig nagyban hozzájárul a két csapat közötti különbséghez a tabellán. A cserekapusok elég olcsók, olyanra lenne szükségünk, aki nem csak védeni tud, de lábbal is jó, be lehet vonni a passzjátékba.
Szerintem, ha ősszel nem úgy teljesítettünk volna, ahogy, akkor most konkrétan verseny lehetne a bajnoki címért. Nyilván azt még ők sem engedhetik meg maguknak, hogy kapus nélkül állnak fel a meccseken.bence0330 írta: ↑2024.04.14. 11:08:19Szerintem ha Lunin nem teljesített volna jól, akkor most konkrétan verseny lenne a bajnoki címért, annyira rossz a spanyol. Nyilván így, hogy kölcsönben jött, nagy rizikó nem volt benne, csak a pótlást nem oldották meg. Nagy mákjuk, hogy Lunin ennyire bejött, egy cserekapushoz képest legalábbis.
Azon túl, hogy nekem is teljesen hasonló a véleményem, nem is tehetnek mást, mint alkalmazkodni az aktuális lehetőségeikhez, figyelembe venni a körülményeket és ehhez igazítani a csapaton.NovaProspekt írta: ↑2024.03.28. 10:16:14Simán mennek majd tovább Kroosék nélkül is, majd kicsit adaptálják a játékukat az új garnitúrához, aztán ennyi.
Bayern-nél ott van Musiala, korábban ilyen volt nekik Thiago, B04-nél Wirtz, MU-ban Bruno F., Arsenalban Ödegaard, Internél a török fickó, a Poolban Szoboszlai (bár ő még igazán nem bontakozott ki szvsz), Atletico-ban Koke (ő mondjuk az utóbbi időben megkopott), a Cityről már írtál, nálunk Gündogan, a Realnál a két nagy öreg, PSG-ben Vitinha, Dortmundnál Brandt. Szóval azért a gyakorlat azt mutatja, jó, ha van ilyen játékos a csapatban. Nem mondom, hogy ha csuapa jó munkásember van a kp-n, nem lehet eredményesnek lenni, de szerintem jóval nyögvenyelősebb. A Realnál mondjuk annyival könnyebb lehet a helyzet, hogy ott a támadókban meg van extra, illetve Mbappé érkezésével talán Bellingham többet fog szervezni a középpályán.NovaProspekt írta: ↑2024.03.28. 12:07:56
A CKM középpályához képest nyilván visszaesnek. Azzal a bandával zsinórban 3 BL-t nyertek, azért ennyire ritkán áll bárhol össze a puzzle. Különben minden klubnak lenne 100 BL trófeája.![]()
Ez meg csak a mi fixációnk Barca-szurkolókként, hogy itt játékmester kell a középpályára. Mégis van vagy 10-15 db csapat, akiket ma top csapatnak lehet nevezni a hagyományos értelemben, ha pedig azt kérném a fórumozótársaktól, hogy írjanak már pár ilyen játékmestert, akkor valószínűleg írnának egy De Bruyne-t meg egy Bernardo Silvát, és kifújt. Ezek szerint mégiscsak lehet korszakos zsenik nélkül játszani a középpályán. Máshol megoldják (hogy ez jó-e vagy nem, az most mindegy; az egy másik beszélgetés). Mi szeretjük ezt játszani, hogy betömörítjük az ellenfelet, aztán passzolunk napestig arra várva, hogy produkáljon egy olyan játékos egy varázspasszt, akiből 50 évente egy születik.
![]()
Majd kontráznak, vagy rágyúrnak a védekezés -> támadás átmenetek gyorsaságára, vagy csak Csuamenivel meg a többi izomagyúval lebirkózzák szimplán az ellenfelet, és közben nem feledkeznek meg az ajándék szatyrok kiosztásáról a bírói testület részére. Nem tudom. De hidd el nekem, hogy megoldják majd, hogy versenyben legyenek (főleg ilyen nevekkel, és ott edzőt sem feltétlenül a Bilbaoból szoktak hozni). Először tegnap szóltam hozzá a témához, akkor azt írtam, hogy a BL-ben mennek majd, ahogy szoktak (mi meg gyengélkedünk majd), de a bajnokságban nyerhetünk mi is továbbra is. Ez a véleményem az erőviszonyokról.
Ha most ebből kiveszed Kroost és kész, az necces, de még azzal is lehetne BL-t, bajnokságot nyerni. De a Reál okosan igazolgat, szerintem pótolva lesz kb minőségben/stílusban, nem ez lesz a középpályájuk. Ha nem most nyáron, akkor utána. És mivel Kroos 1 év múlva távozik csak, az elég is. Most elég lesz csak a padra igazolniuk valakit Modric helyére, persze lehet, már most villantanak egy nagyot. Remélem pl. Wirtzet nem tudják megszerezni, ha Barca-drukker, mert akkor tényleg baj lenne.davi10 írta: ↑2024.03.28. 13:53:44De ez nem csak Barca szurkoló berögződés, tényleg érdemes megnézni Kroos-szal és nélküle ezt a Real-t. Aztán lehet megoldják valahogy, ahogy Benzema lelépésével is elvannak most, csak mondjuk a Párizsból kiindulva, ahol szintén elég orrnehéz volt a csapat, nem biztos, hogy ezzel a kp-val annyira versenyképes lesz ez a csapat, mint sokan gondolják.
A CKM középpályához képest nyilván visszaesnek. Azzal a bandával zsinórban 3 BL-t nyertek, azért ennyire ritkán áll bárhol össze a puzzle. Különben minden klubnak lenne 100 BL trófeája.davi10 írta: ↑2024.03.28. 11:57:40Nem igazán értek egyet, szerintem egy (vagy jelen esetben két) középpályást, aki ennyire meghatározza a játékukat sokkal nehezebb pótolni, mint egy gólvágót vagy egy védőt.
Tchouameni-től én 1-2 lövésen kívül olyan sok dolgot nem láttam, Camavinga meg egész okés, de hát a közelében sincs a Casemiro - Modric - Kroos triónak. Valverde meg inkább egy futóbolond, mint játékszervező.
Persze lehet kontrájra játszani, hogy előrerúgjuk aztán majd lesz valami, de mivel a spanyol csapatok nagyrésze aláírná a 0-0-t egy Real ellen, ezért ez kevés lehet.
Kelleni fog oda egy kp, de nem nagyon hallani, hogy Davies-en meg MBappe-n kívül még terveznének valakit nyárra. De most így hirtelen nem is tudnék senkit mondani aki elérhető és illene oda.
Nem tudom, hogy Bellingham hogy muzsikálna ennyivel hátrébb, vagy hogy elég lenne-e.
Nem igazán értek egyet, szerintem egy (vagy jelen esetben két) középpályást, aki ennyire meghatározza a játékukat sokkal nehezebb pótolni, mint egy gólvágót vagy egy védőt.NovaProspekt írta: ↑2024.03.28. 10:16:14Wishful thinking ez azért.Simán mennek majd tovább Kroosék nélkül is, majd kicsit adaptálják a játékukat az új garnitúrához, aztán ennyi. Ők simán tudták pótolni Ronaldo-t, Ramost, Marcelot, stb. Ebben tőlünk sokkal jobbak sajnos.
Nem akarok erősen fogalmazni,de nem jut máshogy eszembe. Csőlátásra vall,hogy pótolni kell egy kiöregedő játékost. Nem kell. Változtatni kell dolgokon. A szélre,előre el tudja juttatni Valverde,Bellingham is. Vini,Rodry és Bappe pedig majd fut. Bappéval amúgy sem fog senki kispasszos focit játszani.Chino írta: ↑2024.03.28. 10:06:20Bellingham távolról sem az a profil mint Modric vagy a német. Utóbbi kettő szervezte az egész játékot, nem véletlenül ad hoc nélkülük az egész. Kroos viszont lassan 35, már most is nagyon nehezen bírja sokszor, plusz a válogatottba is visszatért,így lesz még egy EB-je is.
Egy Valverde jó-jó, de igazi észnek, aki szórná a kulcspasszokat nem nevezném. Szoktam nézni Realt, de ha nincs Kroos, vagy rossz meccse van/elfáradt, nincs semmi játék, legfeljebb izomból húzzák be a győzelmet. Még 34 évesen is ennyit számít.
Azokat a Bl szereplések sem Benzema vagy Vinicius miatt jöttek, de még korábban Cr-t sem mondanám feltétlenül egyedüli sikerkovácsnak.
Egy Casemiro-Modric-Kroos kp nélkül nem sokáig tündököltek volna. Nálunk is egy Busquets-Xavi-Ini kp felbomlásával megborultunk. De Jong, Pedri stb. szintén minőségi játékosok de meg sem közelítik játékszervezésben, hatékonyságban, de úgy en bloc a csapatban betöltött szerepet. Nincs már Messink vagy Suarezünk, de egy jó korban lévő B-I-X trióval büntetni lehetne.
Wishful thinking ez azért.Chino írta: ↑2024.03.28. 10:06:20Bellingham távolról sem az a profil mint Modric vagy a német. Utóbbi kettő szervezte az egész játékot, nem véletlenül ad hoc nélkülük az egész. Kroos viszont lassan 35, már most is nagyon nehezen bírja sokszor, plusz a válogatottba is visszatért,így lesz még egy EB-je is.
Egy Valverde jó-jó, de igazi észnek, aki szórná a kulcspasszokat nem nevezném. Szoktam nézni Realt, de ha nincs Kroos, vagy rossz meccse van/elfáradt, nincs semmi játék, legfeljebb izomból húzzák be a győzelmet. Még 34 évesen is ennyit számít.
Bellingham távolról sem az a profil mint Modric vagy a német. Utóbbi kettő szervezte az egész játékot, nem véletlenül ad hoc nélkülük az egész. Kroos viszont lassan 35, már most is nagyon nehezen bírja sokszor, plusz a válogatottba is visszatért,így lesz még egy EB-je is.
Bellingham...
Lehet, hogy nevekre megvannak, de azért ezt még össze kell rakni. Én Endricket "élesben" tegnap láttam először egy félidő erejéig, de bennem kb annyi maradt meg, hogy lőtt egy pótyaízű gólt, meg megúszott egy pirosat.bence0330 írta: ↑2024.03.27. 12:59:03Igen, korszakos Reál épül, nem is akármilyen. Ha minden összeáll, sokáig csak az árnyékukban leszünk, még akkor is, ha amúgy mi is jó irányban haladunk, és mi is jó csapat leszünk/vagyunk. Az a Bellingham-Endrick-Mbappé-(Vini) trió(kvartett) biztos, hogy a világ legerősebb támadógépezete lesz, ha addig az edzőkérdést nem rontják el nagyon. A középpályájuk is elég jó áll, oda még ha hoznak egy-két embert a kieső öregek helyére, meg egy belső védőt és valakit Carvajal helyére, hát... csúnya világ következik a Ligában. Legalábbis nekünk és a többieknek.