2024.05.09. 07:51:33
Sziasztok!
Életem első hosszabb hozzászólása lesz egy fórumon, de úgy érzem, szeretném kiadni magamból a sok felgyülemlett mondanivalót/feszültséget amit az elmúlt pár évben összeszedtem magamban a szeretett csapatom iránt, remélem nem haragszotok meg a véleményemért. Először a Barcelonáról 2001-ben hallottam Rivaldo ollózós gólja révén, akkor voltam 5 éves, és azóta igazából nincs is megállás a csapat iránt táplált szeretetemben. Voltak nagyon jó időszakok (2008-2012), voltak rossz időszakok (2006-2007/8) és voltak a nagyon rossz időszakok amikben sajnos most is élünk - bár a Koeman éra volt számomra eddig a legsötétebb, az a játékoskeret, az a labdarúgás (nem futball) ami akkor történt az volt számomra a mélypont. Nyilván 2001 körül is nagyon rossz volt, viszont akkor gyerek fejjel még ezeket nehezen, vagy egyáltalán nem fogtam fel. Amit mostanában tapasztalok magamon is, az a folytonos idegesség, amikor leülök Barca meccset nézni, nincs könnyű meccs, még egy Cadiz/Almeria ellen is szenvedni kell minden megszerzett labdáért/gólért. Bezzeg régen ugye, amikor csak azon kellett izgulni hogy 4 vagy 6 gól lesz közte. Tudom, direktebb lett a labdarúgás, nehezebbek lettek a meccsek, kisebbek a különbségek a csapatok között, azonban kicsit úgy érzem, hogy ez csak egy kifogás arra, amikor semmi ötlet nincs a játékunkban és teljesen ad hoc módon működik az egész csapat. Csak az egyéni megoldások tudnak új színt vinni a játékunkba, amiket természetesen nem lehetne elhanyagolni, de amikor ezek nem jönnek elő, akkor egyszerűen nem tudunk mit kezdeni az ellenfelekkel erősségi szinttől függetlenül. Ezen kívül még egy olyan csapatot nem tudok, amelyik ennyire durván és látványosan meg tudna rogyni egy olyan rossz pillanatban kapott góltól, mint a miénk. A játékosaink úgy viselkednek egy-egy olyan gól, vagy eset után mintha már a következő gólt várnák.. hihetetlen hogy profi szinten ez ennyire elő tud jönni a csapatnál, és ezen nem tudom, mivel lehetne segíteni a pszichológián kívül. Az is az érzésem, hogy minél több olyan meccsünk lesz mint idén a PSG vagy Granada elleni (csak hogy a legfrissebbeket említsem), ez annál rosszabb lesz és annál hosszabb ideig a játékosok fejében fog maradni, és lehetetlen lesz kiölni onnan. Nagyon sokáig bíztam Xaviban, hogy ezen ő fog tudni segíteni, de én térden állva tudnék könyörögni Laportának hogy kérlek Joan, hozz egy olyan edzőt, akinek más a látásmódja. Nem biztos, hogy jobb lenne, de legalább kipróbálnánk valamit, legalább megpróbálnánk keresni vele egy kiutat. A játékosokról is nyilatkoznék, hogy szerintem a védelmünk bőven képes lenne klasszis teljesítményre, főleg Balde visszatérésével, a középpályánk névre zseniális, viszont a Pedri-De Jong-Gündögan hármastól feláll a szőr a hátamon, annyira látványosan kioltják egymást, hogy rossz nézni. Egy vkp szerintem is elengedhetetlen kellék lesz ide, viszont Kimmich játékát bármennyire is imádom, szerintem ő nem lenne jó ide, nem hatos poszt, amire nekünk szükségünk van. Zubimendi neve merült fel, aki tényleg az a poszt, és labdával is nagyon ügyes, én szívesen elnézném nálunk, már két éve hozni akarjuk ha jól tudom, hátha most sikerül. Egy romboló középpályás (pl. Onana) is jól jönne, anno amikor volt egy Paulinho/Yaya Touré/Seydou Keita a csapatban, akik erősek voltak és tudtak rombolni, mindig akkor voltunk a legjobbak. Hátha Gavival is javulni fog ez a tendencia. (Ja ide még egy dolog: aki azt mondja, hogy Gavi azért sérült meg mert agyon lett játszatva annak ajánlok egy pici utánajárást a sérülésének, és akkor már rögtön mást fog gondolni.) Csatársor meg hát.. Yamal, Raphinha az aki szerintem értékelhető, Lewa kiégett, Torresben rengeteg hitem volt, de képtelen különbséget jelenteni, Felix nálam csak akkor jó ha van kedve játszani, Guiu, Roque pedig amíg itt van Lewa úgysem lesz kipróbálva.
Köszönöm szépen ha elolvastad, és bocsánat, ha túl hosszú lett a dolog, én csak örülök, hogy ki tudtam írni magamból egy olyan közösség előtt, akik hasonlóan sokat foglalkoznak a csapattal, mint jómagam. Minden nap élmény olvasgatni a fórumot egyébként, srácok így tovább! És szép napot mindenkinek!