Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Személyektől teljesen függetlenül ez egy tipikus általános élethelyzet definiálása is.Troym írta: ↑2024.10.10. 10:35:35ez egy munkahely!
Ameddig nem "otthonaként" tekint valaki erre a helyzetre, hanem "dolgozik", addig szakmailag a legjobb munkát akarja végezni és nem érzelmi, hanem sokkal objektívebb megfontolások vezérlik.
rokonodnak kell állást adni, holott biztos vannak jobb jelöltek
Ezzel amúgy nagyon egyetértenék, de nem tudom, hogy meg lehetne-e valósítani anélkül, hogy iszonyat mennyiségű bújtatott pénz csúsztatnának a kiemelkedőbb játékosok zsebébe. Ez hogy működik egy ilyen bérsapkás ligánál? Mert szerintem mindent nem lehet kontrollálni. Persze még akkor is jobb lenne, olyan ez, mint a heroin, illegálisan is be lehet szerezni, de erősen limitálja a fogyasztók számát, szemben azzal, mintha bármelyik sarki boltban lehetne kapni.gránit írta: ↑2024.09.16. 01:28:35...zuhan a labdarúgás iránti érdeklődés.
Amit a tulajdonosokról írtál, az igaz, csak éppenséggel egybeesik azzal, hogy még a bajnokságok is nyitottabbak és izgalmasabbak. A tulajdonosok meg nem hülyék ott. A költségeket minimalizálják, a bevételeiket maximalizálják. A kapitalizmus a világ legprimitívebb rendszere, csak egyesek még ahhoz is primitívek, hogy kapitalisták legyenek. A fociban meg ölik bele a pénzt (aztán csődbe mennek, mint az Inter volt tulajdonosa), ahelyett, hogy ugyanazt csinálnák, mint a többi sportág tulajdonosa. Létrehozni egy top ligát, a bevételeket csúcsra járatni, a költségeket meg lent tartani. És még a szurkolók is nyernek vele. Mindenki jól jár. Ez a focitulajdonosokat leszámítva mindenkinek az eszébe jutott már. Például a Forma-1 is azóta lett a dögunalom helyett izgalmasabb, amióta meghúztak egy viszonylag erős költségplafont.
Abszolút, ez lenne a lényeg. Kb Fort volt ilyen tavaly, valahogy így kéne a fiatalokhoz nyúlni.gránit írta: ↑2024.07.07. 21:33:02Én mindig szkeptikus voltam azzal, amikor gyerekeket követelünk a csapatba. Hogy jöjjenek a fiatalok, jöjjenek a fiatalok. Hát, jöjjenek, csak ésszel. A fociban szanaszét rúgják egymást a játékosok. Nem biztos, hogy egy 16 éves ropilábú gyereket, akit még a szél elfúj, ennek kéne kitenni, legalábbis ilyen rendszerességgel.
100%-ig támogatnám, de ez egy abszolút idealisztikus elképzelés. Tegyük fel, hogy lépne is valamit a szövetség. Mi változna? Kicsit kevesebb lenne tán a belépő, vagy durvábban lenne büntetve. Nem oldaná meg a gondot, max pár százalékal mérésékelné. Kevesebb meccset meg egy tollvonás összehozni, és kész, megoldva.
Most már persze, el kéne adni, MÁR nem alkalmas top focira, legalábbis nagyon kicsi rá az esély, hogy mégis. De túljátszatás miatt jutottunk ide, azért kéne ebből okulni. Pedri esetében ez szerintem nem túlzás, hogy történelmi szintű túltolás volt. Yamal meg alig van lemaradva pár meccsel, és 1 évvel fiatalabb, mint Pedri volt, szerintem arányaiban valahol egy szint lehet a kettő.gránit írta: ↑2024.07.07. 21:33:02....A lényeg nem ez, hanem az, hogy Pedri nem tűnik alkalmasnak arra, hogy egész szezonokat lenyomjon, a fizetése meg évi 9 millió. Nem biztos, hogy ez nekünk megéri. Idén még csak nem érte komolyabb terhelés. A szezonkezdet óta játszott 40 meccset. Hányszor volt ezalatt sérült? Nem a terhelésről van itt szó. Hanem arról, hogy beáll néhány meccsre, és lesérül. El kell gondolkodnia a klubnak arról, hogy érdemes-e ezt tovább folytatni.
Ez abszolút így van. Az én ismertségi körömben szinte mindenki nézte régen az F1-et, mára már senki. Nem csoda, hogy a nézettségi mutatók trükközésére szorulnak. A futamok helyi nézettsége meg egy olyan kis minta az egészből, ami nem mérvadó. Egy egyre zsugorodó mintából is ki tudnak állítani százezer embert, de a tábor ettől még zsugorodik.Sonoma írta: ↑2024.05.16. 12:06:07Az , hogy mennyien nézik a helyszínen, az össz nézettségben nem mérvadó.
Oda úgyis a"kemény mag" megy el, akiknek mindegy mennyire unalmas, már az is megéri nekik, ha láthatják őket élőben.
Az ismeretségi körömben is sokan felhagytak a nézésével, mert unalmasnak tartják. Van aki ebéd utáni alvás elősegítésére "használta".
Az elmúlt 15 évben félrement a szabályozás. Ahelyett, hogy közelebb hozták volna egymáshoz a csapatokat, dominánssá tette valamelyiket. Az vicc, hogy egy Hamiltont, vagy most egy Verstappent csak akkor tudod legyőzni, ha technikai gondjai vannak, vagy egy kívülálló ok miatt (safety car) borul a sorrend.
Az F1 már régóta kamuzik a nézettségi mutatókkal.Bob_Marley írta: ↑2024.05.15. 20:40:07Én csak annyit megjegyeznék,hogy a Forma 1 népszerűbb mint valaha, helyi jegyértékesítés TV nézők száma is jelzi.
Én nem érzem borzasztóan a helyzetet mint gránit. De ez szubjektív
Sajnálom, hogy így döntöttél, de teljesen megértem. Én a meccsre járást fejeztem be a körülöttem ordibáló, mindenkivel szemben intoleráns hangadók miatt. Most, 30 évvel később, néha kimegyek a környékbeli pályára, azt se tudom, hogy ki ellen játszanak, néha még az eredményt sem, mégis olyan ismerős minden, nemcsak a háló meg a szögletzászló, hanem a kakaskodások, meg a bírók hülyeségei is részei egy zárt rendszernek. Utazom valahová, útközben észreveszem, hogy meccs van a faluban, muszáj megállni.
A labdarúgás szerintem is elment egy nézhetetlen irányba, ezt pedig nem szervezettségnek látom, hanem ürességnek. Csak úgy már egyáltalán nem nézek focimeccseket, csak a Barcelonát, meg néha megnézem azokat a játékosokat, akikre felfigyeltem és akiket leigazolnék, de ezt az akciót csak tavasszal szoktam. Összességében a labdarúgás egyre kevésbé élvezetes, és egyre kevesebben is követik. Teljesen igaza van Florentino Péreznek abban, hogy a labdarúgást meg kell menteni, és ez a jelenlegi rendszerben aligha lehetséges. Az UEFA elkezdte csipkedni magát, kiírta a klubvilágkupát, de az is tele lesz töltelékcsapatokkal, és nem egész évben fog dübörögni. Egy sima bajnoki egyre kevesebbeket érdekel, és a foci így egyre nehezebben tartja a lépést a többi szabadidős lehetőséggel.
Vagy fordítva. Olyan erős a mezőny, hogy még egy spanyol 7. is képes versenyképes lenni, és továbbmenni a BL-ből, mert ennyire szervezettek.
gránit írta: ↑2024.05.14. 11:19:06Szerintem meg nem. Tele van a mezőny semmilyen, színtelen-szagtalan csapatokkal. A virtuozitás pedig, mint írtam, teljesen kiveszett a játékból.... Ezzel sem értek egyet. Csak a spanyol bajnokságban több élvezetes focit játszó csapat volt, mint ma kb az egész világon. Az akkori Valencia, az akkori Depor, de még egy Mallorca is nagyon szellemes játékot játszott.
Kérdés, hogy milyen széles a lábad, milyen gyakran játszol, milyen szinten (játék tempója/cipő tartása kitámasztásnál/irányváltásnál), milyen időjárásban (esőben is akár? csúszhat a pálya?), milyen minőségű pályán (van műfű is vagy inkább csak granulátum ), milyen időtávra tervezel (fogsz-e játszani évek múlva is akár).