2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Jaja, pluszegy. Ancelotti ismét megmérettetik majd. Benzema távozását sajnos parádésan oldotta meg, de jövőre újabb komoly feladványt kap. Amúgy nyilván nem egy az egyben fogják pótolni, hasonló játékos nincsen. Át kell majd szervezniük a csapatot. Adott esetben mi is profitálhatnánk ebből, ha sikerülne felépíteni valamit a nyáron.Chino írta: ↑2024.05.21. 17:28:12Nagyon tartottam attól, hogy még egy évet hosszabbít, szerintem Vinicius távozása sem jelentene ennyit.
Kroos a középpályájuk motorja volt, arra a szerepre nincs emberük, még idén is a legmeghatározóbb emberük volt a kp-n. Kb. no Kroos-no Game.
Majd kiderül mennyire érzik meg, de a jelenlegi állás alapján szerintem nélküle hatalmasat gyengülnek. Azért idén is letolt eddig 42 meccset 3009 perccel (és még ott a BL) úgy hogy az utóbbi bajnokikon már pihentetve volt.
FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.21. 17:29:51De Jongon, Pedrin kívül: nemrég szó volt a csapat menedzseléséről.
90 percenkénti gól+gólpassz
Raphinha 0,99 VS Vinicius 1,01
másik szélen
Felix 0,60 VS Rodrygo 0,59
Úgy, hogy csapatként sokkal jobb az idényük is (Real), több gólt lőnek (10 góllal, 14 gólpasszal), több gólpasszt adnak.
Raphinha 50 és Felix 30 milliós értékű, Vinicius 180, Rodrygo 100. És nálunk mindenki középszer, mindenkit elküldenénk, meg majd azokat is, akik a helyükre érkeznek.
Lewy, Yamal túljátszatásáról már sokszor írtál te is. Ahogy arról is, amiben egyetértek, hogy Yamalnak akkor sem lenne szabad 16 évesen ennyit játszania, ha kétszer ennyi gólpontot hozna.
De ami számomra értelmezhetetlen, a nevek alapján a védelmünk teljesítménye, 43 kapott góllal.
Még az is csodaszámba megy, hogy beértünk a 2. helyre, ami szerintem még így is nagyban az egyéni teljesítményeken múlt.
De Jongon, Pedrin kívül: nemrég szó volt a csapat menedzseléséről.
FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.21. 15:14:33Mondanám, hogy igazad van, mert Kroos egy klasszis játékos, a Real legkreatívabb embere. De szerintem nem fogják megérezni. Ott csapatként tudnak játszani. Majd Valverde, Bellingham Camavinga vagy egy igazolás megoldja. Amíg nálunk Pedri (kritizáltam eleget, de szerintem nem az egyénekkel van a gond) meccsenként 1,8 kulcspasszra (kb. Kroos szintje) tavaly 1, idén 2 gólpasszt tud elérni. De hozhatnám De Jong példáját, aki a statisztikai oldalak szerint egy az egyben Rodri számait hozta a sérüléséig, aztán a valóságban Ferminnel, vagy Christensennekl sem rosszabb a csapat.
brazilfan írta: ↑2024.05.21. 15:26:02Mondjuk azért a Ronaldinho-Beckham üzletből is mi jöttünk ki jobban, vagy a Neymar-Bale eset, Suarezt elengedte, mert el lett tiltva egy időre. Lejáró szerződésű Hazardot vitte 120+ millióért.Peter írta: ↑2024.05.18. 17:16:22Ez a csendes, mosolygó üzletember a spanyol futballtörténelem egyik legnagyobb gazemberségét követte el, aljas szándékkal, az elnökké választása érdekében. Gaspart ettől még nem válik angyallá, és a tranzakcióban részt vett ügynök, újságíró, focista sem.
De Perez… kell neki valami, hát megszerzi, kell valaki, ezért elveszi a konkurens klubtól, közben ráígér, zsarol és fenyeget. Belemosolyog a kamerába, és senki nem mondja neki, hogy tolvaj.
Gaspartal kár összevetni, hozzá képest még Bartomeu is mintaelnök volt.
Sőt, jobb lett a csapat, aztán visszajött és megint rosszabb lett, majd kidőlt, és megint jobb.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.21. 15:14:33Mondanám, hogy igazad van, mert Kroos egy klasszis játékos, a Real legkreatívabb embere. De szerintem nem fogják megérezni. Ott csapatként tudnak játszani. Majd Valverde, Bellingham Camavinga vagy egy igazolás megoldja. Amíg nálunk Pedri (kritizáltam eleget, de szerintem nem az egyénekkel van a gond) meccsenként 1,8 kulcspasszra (kb. Kroos szintje) tavaly 1, idén 2 gólpasszt tud elérni. De hozhatnám De Jong példáját, aki a statisztikai oldalak szerint egy az egyben Rodri számait hozta a sérüléséig, aztán a valóságban Ferminnel, vagy Christensennekl sem rosszabb a csapat.
Hát igen. Nézem a Figo-dokumentumfilmet, egymás mellett ül a két klubelnök, Gaspart és Perez. Ég és föld, Gaspart egy lúzer, mondja is, hogy őt tartják minden idők legrosszabb elnökének. Ezenkívül nem az igazmondás bajnoka, ezt már másvalaki mondja róla.Peter írta: ↑2024.05.18. 17:16:22Az megint egy teljesen más téma lehet, hogy Perez milyen tudással vagy képességekkel rendelkezik, mert az is feltételezhető, hogy valaki nem véletlenül kerül egy ilyen listára.
Aki nem lottón nyerte a vagyonát, az rendelkezik némi gazdasági és/vagy pénzügyi képességekkel vagy minimum megfelelő szakembereket képes önmaga köré szervezni és ebből kifolyólag kellő felelősséggel rendelkezik a Real Madrid elnökeként is, miközben nem a populizmus a mozgatórugója, hanem valóban a Real Madrid érdekeit képviseli.
Fogalmazhatunk úgy is akár, hogy elnököt is tudni kell választani.
Mondanám, hogy igazad van, mert Kroos egy klasszis játékos, a Real legkreatívabb embere. De szerintem nem fogják megérezni. Ott csapatként tudnak játszani. Majd Valverde, Bellingham Camavinga vagy egy igazolás megoldja. Amíg nálunk Pedri (kritizáltam eleget, de szerintem nem az egyénekkel van a gond) meccsenként 1,8 kulcspasszra (kb. Kroos szintje) tavaly 1, idén 2 gólpasszt tud elérni. De hozhatnám De Jong példáját, aki a statisztikai oldalak szerint egy az egyben Rodri számait hozta a sérüléséig, aztán a valóságban Ferminnel, vagy Christensennekl sem rosszabb a csapat.
Ki az utódja? Azért idén tavasszal még mindig baromi meghatározó volt. Szerintem nagyon meg fogják sínyleni a távozását.ocsike83 írta: ↑2024.05.21. 14:34:57Azért nem olyan nagy érvágás ő nekik, mint nekünk Busquets. Ők már elég sokszor jegelték, és nem állandó kezdő volt náluk. Megvan neki már az utódja, max a kispadon nem lesz akkora rutin.
Mi ellenben rég tudtuk, hogy kell a VKP, de a mai napig nincs megoldva normálisan a poszt.
Azért nem olyan nagy érvágás ő nekik, mint nekünk Busquets. Ők már elég sokszor jegelték, és nem állandó kezdő volt náluk. Megvan neki már az utódja, max a kispadon nem lesz akkora rutin.
Ha ezt nem érzik meg, akkor semmit. Királyság, máris csökkentek az esélyeik mindenre a következő szezonban.
Pontosan. A Barca és a Real Madrid klubmodellje ugyanaz. A pártoló tagok a tulajdonosok. Perez nem egyszemélyi tulajdonosa a klubnak, hanem az elnöke. Résztulajdonosa, hiszen ő is socio, de nem egyszemélyi tulajdonos, hanem elnök, akit a többi tag újra és újra megválaszt.Peter írta: ↑2024.05.18. 17:16:22Ettől még maga a klubmodell ugyanaz.
Perez titkárnője vagy a szertáros is rajta lehetne a top 100-as spanyol listán....
Az megint egy teljesen más téma lehet, hogy Perez milyen tudással vagy képességekkel rendelkezik, mert az is feltételezhető, hogy valaki nem véletlenül kerül egy ilyen listára.
Aki nem lottón nyerte a vagyonát, az rendelkezik némi gazdasági és/vagy pénzügyi képességekkel vagy minimum megfelelő szakembereket képes önmaga köré szervezni és ebből kifolyólag kellő felelősséggel rendelkezik a Real Madrid elnökeként is, miközben nem a populizmus a mozgatórugója, hanem valóban a Real Madrid érdekeit képviseli.
Fogalmazhatunk úgy is akár, hogy elnököt is tudni kell választani.
Ha lenne Florentino FC aminek a tulajdonosa vagy részvényese Perez lenne, akkor lehetne összefüggés a Florentino FC és Perez személye között.
Ettől még maga a klubmodell ugyanaz.
A MARCA tudósítása szerint a Real Madrid elnöke, Florentino Perez ott van a Forbes 100 leggazdagabb spanyol listáján, sőt, a top 15 leggazdagabb ember között foglal helyet.gránit írta: ↑2024.05.18. 12:19:01
A Real Madridnak is pontosan az a klubmodellje, mint a Barcelonának. Mindkettő a pártoló tagok, a sociók tulajdonában van. A magántulajdonban levő klubok fasorban nincsenek bevételek terén a két klubhoz képest. Csak nem gondolod, hogy bárki puszta szórakozásból majd milliárdokat fog önteni egy focicsapatba? Inkább szedik ki a pénzt onnan, az olasz játékosok szakszervezete tiltakozott is emiatt. Néhány milliárdos tekinti ugródeszkának a labdarúgást, egyébként inkább az ellenkezője a jellemző.
Hát nem sok ideje volt végiggondolni ezt a lehetőséget, neki idény közben kellett átvennie a csapatot. A karrierje szempontjából nem biztos, hogy jól tette, de a Barcelona érdekeit nézte, akár elismeri ezt a szurkolók egy része, akár nem.
A Real Madridnak is pontosan az a klubmodellje, mint a Barcelonának. Mindkettő a pártoló tagok, a sociók tulajdonában van. A magántulajdonban levő klubok fasorban nincsenek bevételek terén a két klubhoz képest. Csak nem gondolod, hogy bárki puszta szórakozásból majd milliárdokat fog önteni egy focicsapatba? Inkább szedik ki a pénzt onnan, az olasz játékosok szakszervezete tiltakozott is emiatt. Néhány milliárdos tekinti ugródeszkának a labdarúgást, egyébként inkább az ellenkezője a jellemző. Az meg a lehető legrosszabb forgatókönyv lenne a klub számára, ha valaki vagy valakik befektetésként, fejőstehénként tekintenének a klubra.bunga írta: ↑2024.05.18. 11:51:31Tabu a Barcanál annak megkérdőjelezése, hogy versenyképesek vagyunk a Realal. Xavi ezt a tabut sértette meg azzal, hogy kimondta: nem összemérhető a két klub anyagi lehetősége. Ráadásul ő is csak a tabu egyik felét sértette meg. Azt nem mondta ki, hogy a nem összemérhetőség nem csupán Barto gazdálkodásának következménye, hanem a két klubmodel különbségéé. Ha szó se lehet a Barca részleges vagy teljes magántulajdonba adásáról, akkor sohanapján tűnhet csak el az anyagi háttér nem azonos nagyságrendje. Választás kérdése a klub és szurkolói számára, hogy mi a fontosabb.
Semmi nem tiltja, hogy Xavi is elmenjen egy sztáredző mellé. Tanulni nem szégyen és valószínű segítene rajta, meg rajtunk is, egyrészt rövidtávon, másrészt hosszútávon, ha évekkel később sokkal felkészültebben visszatérne.