Nagyon nem osztom ezt az "első (fél) évben döntő ráhatása van az edzőnek" a BL győzelemre, ami azért amúgy is eléggé szerencse kérdése... És, hogy ettől lenne valaki nagy edző!bence0330 írta: ↑2024.05.23. 03:00:13Szerintem nem fontos, milyen volt a második szezonja. Sőt az a fontos, milyen volt az első. És az a fontos, hogy BL-t nyert. Szerintem ilyen jellegű impulzusok kellenek nekünk most. Ha kikerültünk ebből a 10 éve tartó negatív spirálból, simán vissza lehet térni házi edzőkhöz is akár, de ez szerintem befulladt most, ha európai szinten nézzük a dolgot.
Hagyjuk most szerintem az egész projekt témát is. Lehet mondani, milyen veszélyes az edzőkeringő, tud az lenni, de ha egy 3-4 éves projektet tűzünk ki és nem jön be, az még sokkal rosszabb lehet, és még nehezebb kijönni belőle. Nézzük meg, kik, milyen régóta ott ülő edzőkkel nyerték az elmúlt BL-eket. Pepen és Kloppon (1-1) kívül jellemzően fél-1 év ottlét után. Flick 1, Tuchel fél, Ancelotti 1, Zidane 1, LE 1, és ez kb az elmúlt 1 évtized. Nem kell ehhez projekt, ritkán jön az össze nagyon, és Klopp meg Pep stabilan top 3 edzők egy évtizede, kicsi a rizikó megtartani őket az első gondoknál.
Az alapján, hogy Tuchel fél év után BL-t nyert, közben előtte-utána csak bukdácsolt - nem nevezném sztár edzőnek...
München azért dobta Nagelsmannt, mert egy Tuchel épp piacon van és még kell szerezniük = talán a miénknél is kínosabb BL kiesés testidegen, nem szép játékkal és Bundesliga 3. hely... Érdemes volt

Flick szinten zenész...
Van pár edző, aki hosszabb távon bizonyította, hogy tudd építkezni (feltéve, hogy megkapja a türelmet hozzá), pl Pep, Arteta, Klopp jut hirtelen eszembe, akikben közös, hogy jövőre lejár szerződésük/elérhetőek lennének...
Én biztos eltöltöttem volna Xavival plusz egy évet, és jövőre nézem meg a piacot - eredményektől függően...
Amit Laporta csinált ez ügyben, rendkívül kiábrándító és nem professzionális... A pénzügyek sem alakulnak túl jól, hiába a nagy ígéretek - nem lesz ennek az egésznek jó vége...