Egy szót nem ejtettem arról, hogy Laporta ezt tökéletesen kezelte. Csak azt mondtam, hogy a szappanopera vonulat, a fordulatok, az mind-mind Xavi "érdeme", Az ő szavai, az ő döntései, ő generálta, Laporta soha egy szót nem szólt volna erről a menesztésig, nem lett volna soha egyetlen fordulat sem. Hogy most Laporta ehhez mosolygott, és belül dühöngött, vagy mosolygott, és belül is így tett, csak közben változott valami, nem tudhatjuk, de mind nem is lett volna releváns, ha Xavi nem hintázik össze-vissza. Ha Xavi ezt nem tette volna, Laportáról semmit nem lehetne mondani, csak hogy kinevezte, a végén pedig menesztette Xavit. Ezen a ponton túl ő semmilyen más fordulatért nem felelős, ami a szappanopera témát illeti.Troym írta: ↑2024.05.24. 13:55:11Fejtsd ki mi a bánat történt 1 hónapja. Ott volt a 4 nagyokos és a végén mindenki örömködve egymás kezét rázva közölte, hogy marad az edző.
- Ha Laporta ötlete volt Xavi maradása, mi változott 4 hét alatt?
- Ha Xavi ötlete volt a maradása, miért egyezett bele Laporta, ha nem akarta megtartani?
Ki a munkáltató a történetben? Laporta. 1 hónapja is ő volt, ő dönt.
Amit mondasz, az jogos, mondhatta volna rögtön, hogy Xavi, már keresgéljük az új edzőt, és amúgy is ezen hetek után nem tudom azt mondani, hogy maradj. De ez már egy reaktív dolog, kezelhette volna jobban, de nem rajta múlott az egész.
De a csapat érdekeit szem előtt tarva gondolom a támogatást tartotta a legjobb ötletnek a bizonytalan 2. helynél az utolsó 3-4 meccs előtt.
1. verzió: meggondolta magát a Girona meccs után, vagy akkor lépet elő megint Flick.
2. verzió: túl hirtelen érte az irányváltás, hogy reagálni tudjon, így azt tette, ami a CSAPAT érdekében kellett, és nem Xaviéban, kifejezte a támogatását. Ne felejtsd el, még közel sem volt biztos a 2. hely, sőt. A csapatot kell előtérbe tennie neki mindig.