Úgy látom a legjobb játékos az, aki a padon ül/sérült vagy kölcsönben van.
Igen én jó döntésnek tartottam. Romeut jobbnak gondoltam. Nemcsak Nicotól, hanem attól is amit nyújtott.
Úgy látom a legjobb játékos az, aki a padon ül/sérült vagy kölcsönben van.
Előző nyáron a felkészülési szezonban nagyon nézegette Xavi vkp poszton, és nagyon jó meccseket hozott ott le, kb hiba nélkül. Aztán persze az lett a vége, hogy ő nem Busquets, és vkp-s nélkül maradtunk Chris feltolásáig. Óriási hiba volt elengedni Nicot úgy, hogy nem volt pénzünk igazolni. Nem tökéletes, klassziks vkp, de jó ott, erős, nagy, és futni is tud, ami nálunk fontos. Romeu helyett itt kellett volna tartani, kapott is volna szerintem elég lehetőséget, ha nem is alapkezdőként nyilván. Azt nem lehetett tudni, hogy Romeu ennyire gyenge lesz, de azt azért igen, hogy nem lesz top szint és nincs is pénzünk jobbra.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 15:27:52Szerintem teljesen jó üzlet: a mostani árak mellett egy Barca szint 50 millió alatt nem áll meg, ha ilyen fiatal, akkor 80 millió is lehet. Ehhez ugye nagyot kell dobbantani, ami nem történt meg, ahogy látom. (Persze egy vkp-ra nem nagyon figyelsz fel, ameddig nem nézed egy csapat legtöbb meccsét, főleg nem egy portugál bajnokságból.)
Ha tényleg vkp-t játszik már, akkor lehetne opció, azért írtam, amit írtam, mert itt kifejezetten tkp volt, jobban fel volt tolva, mint Pedri, amikor többet játszott. Mindezzel együtt 30-ért tuti nem hoznám, ha itt lenne, egy cserének elmenne, de nála nagyobb klasszis, vagy legalább nagyobb tehetség kellene a kezdőbe.
Most őszintén, volt bárki a fórumon, aki jó döntésnek tartotta, hogy Nicot eladtuk akármennyiért is? Csak a kinnmaradt szavazáson 25 ember őt tartotta volna itt, mint Busi utódját és nagyon remélni tudom csak, hogy 100 emberből 100 még tavaly is a Nico / Romeu összevetésben az elsőt mondta volna.gránit írta: ↑2024.05.31. 16:00:01Ha ez az 50 meg 80 millió igaz, akkor viszont kérdés, hogy mi miért csak 8,5 millióért adtuk oda a Porto-nak. Ők 8,5 millióért vették, mi meg 30 millióért vehetnénk vissza. Ismét egy bombaüzlet.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 15:27:52Szerintem teljesen jó üzlet: a mostani árak mellett egy Barca szint 50 millió alatt nem áll meg, ha ilyen fiatal, akkor 80 millió is lehet.
Azt érdekes megvitatni, hogy ki hogy döntene, ki mire helyezné a hangsúlyt, de ez általában csak elméleti, mert a valóságban sajnos még mindig az átigazolási időszakok palimadara vagyunk.
Ha ez az 50 meg 80 millió igaz, akkor viszont kérdés, hogy mi miért csak 8,5 millióért adtuk oda a Porto-nak. Ők 8,5 millióért vették, mi meg 30 millióért vehetnénk vissza. Ismét egy bombaüzlet.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 15:27:52Szerintem teljesen jó üzlet: a mostani árak mellett egy Barca szint 50 millió alatt nem áll meg, ha ilyen fiatal, akkor 80 millió is lehet.
Szerintem teljesen jó üzlet: a mostani árak mellett egy Barca szint 50 millió alatt nem áll meg, ha ilyen fiatal, akkor 80 millió is lehet. Ehhez ugye nagyot kell dobbantani, ami nem történt meg, ahogy látom. (Persze egy vkp-ra nem nagyon figyelsz fel, ameddig nem nézed egy csapat legtöbb meccsét, főleg nem egy portugál bajnokságból.)
Más inkább, nem feltétlenül gyengébb, mint Gavi. Talán egy kicsit. De inkább csak nem tikitakázni való, azért külsős, majdnem top klubban alapemberré válni nem piskóta, nem sok ifink csinálta ezt meg, szerintem ez lazán tanúsítja, hogy van szintje bőven.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 12:26:31Nico továbbra is a leggyengébb volt a 3 akkori ígéretből (Gavi, Pedri) és az a poszt, amire egyelőre a legjobban megvagyunk. Még Xavi Simons-t sem teljesen értem, miért merül fel, hacsak nem akarunk Pedritől megválni. Ha ne adj isten FDJ menne, akkor lehet elgondolkodni egy nagyobb erősítésen a támadóbb szellemű középpályára, amúgy meg vkp/pivot kellene, szélső hátvédek talán és bal szélső mindenképp. Ha valahogy Lewyt el lehet passzolni, a helyére jöhetne egy épkézláb csatár, de nem sok reményt fűzök hozzá ehhez.
Van rá opció, de úgy emlékszem olyan 25 millió euro fölött (ha valaki jobban tudja kijavít) és az eladásból kapunk százalékot Cserének szerintem luxus lenne jelenleg ennyit kiadni, nem véletlenül az ingyenes emberek körül forgolódnak és a kezdőbe akarunk igazolni. Ha nem ment volna el és itt lenne, akkor tökéletes lehetne.bence0330 írta: ↑2024.05.31. 12:04:37Csodálom, hogy Nico neve nem merült fel eddig. Xavi egyértelműen azért küldte el, mert ő egy lendületes játékos volt, nem egy "pozíciós". Elég régóta ő volt az egyetlen igazi modern focista, akit a Masia kinevelt, szerintem, nagy, erős, gyors, tud lőni is, és passzolni is. A Portonál alapember lett, ami azért nagy csapat, ott vannak az elit alatt egy lépcsővel. Ha nekik jó alapembernek, alighanem jó lenne itt is egy gyakran játszatott cserének. És van rá olcsó visszavásárlási opciónk. Remélem legalább szóba kerül nyáron, és Flick ránéz egyszer.
Ez az, amiben nem vagyok biztos.
Pont erre a posztra keresünk embert (Pedri nem tudom, hogy jött ide). A Porto-ban a 4-2-3-1-es rendszerben ő az egyik a 2-ből. Pontosan ide keresünk embert.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 12:26:31Nico továbbra is a leggyengébb volt a 3 akkori ígéretből (Gavi, Pedri) és az a poszt, amire egyelőre a legjobban megvagyunk.
Most kezdődik az EB.....ennyit írtam.....
Jajj, csak EB-VB klasszist ne vegyünk.
Mac Allister mint brutál igazolás? Szerintem a közelében sincs Kroos szintjének, nem is valószínű hogy lesz valaha. Nem rossz játékos, de Kroos abszolút a szűken vett világelit, az argentin azért messze nem.gránit írta: ↑2024.05.31. 08:26:44Én attól tartok, hogy fogják tudni pótolni. Gyakorlatilag korlátlanul igazolhatnak. Középhátvédre valószínűleg szükségük lesz, de belefér nekik több igazolás. Mac Allisterre már rá is mozdultak, aki meg is szólalt az ügyben, és egyelőre hárít. Brutál igazolás lenne.
https://onefootball.com/en/news/report- ... s-39539732
Guido Rodriguez azért sokkal több, mint egy Romeu 2.0 és nem is a kezdőcsapatba érkezne.gránit írta: ↑2024.05.30. 20:07:22Nagy a csend, remélem, ez csak azért van, mert Flick-kel még egyeztetnek.
Guido Rodriguezzel nem nagyon látom, mivel lennénk beljebb. Szerintem közelebb van egy Romeu 2.0 szinthez, mint egy rendes megoldáshoz. Az szerencse, hogy Romeu távozni akar, és nem a Barcelonából akar visszavonulni. Viszont jó lenne, ha nem egy újabb töltelékjátékos jönne helyette.
A használható játékosok közül nem adnék el embereket, mert elképzelhető, hogy ezekkel a bevételekkel együtt sem igazolhatunk pénzért, és akkor csak a keretet gyengítettük és rövidítettük. Araújo a nagy kérdőjel. Egy klasszisért lehet, hogy elcserélhetnénk, de akkor kérdés, mi lesz a védelemmel. Lehet, hogy egy vkp-ért vagy egy csatárért érdemes lenne elcserélni, és igazolnánk hátvédet.
De leginkább az aggaszt, hogy a csatárposztról nem nagyon szólnak a hírek egy ideje.
Oké, hogy van pénzük, de nincs kit megvenni. Nincs még egy ilyen játékos, mint Kroos, csak darabra tudod pótolni, minőségre nem. Mennyiségre amúgyis megvannak, csakhogy igazából erő van most a közzéppályájukon, de a futballész hiányozni fog. McAllisterrel sem lennének előrébb (de szerintem őt nem is fogják leigazolni, Valverde, Tchouaméni, Camavinga mellé ő teljesen felesleges). Ergo át kell alakítani a játékukat, és 10 év hagyatékát nem törlöd ki csak úgy, az időbe telik majd, mire kialakulnak az új szerepkörök. Ebben az időszakban viszont bőven fognak pontokat hullajtani, és erre alapozom, hogy ha mi tudunk szintet lépni, akkor ezt az esélyt ki kell használnunk, és így lehetünk bajnokok.gránit írta: ↑2024.05.31. 08:26:44
Én attól tartok, hogy fogják tudni pótolni. Gyakorlatilag korlátlanul igazolhatnak. Középhátvédre valószínűleg szükségük lesz, de belefér nekik több igazolás. Mac Allisterre már rá is mozdultak, aki meg is szólalt az ügyben, és egyelőre hárít. Brutál igazolás lenne.
https://onefootball.com/en/news/report- ... s-39539732
Ez egy nagyon jó érv. Az EB-n rengeteg arc fog feltűnni. Ezért sem kell kapkodni, az EB egy jó seregszemle a kínálatról. Egy ilyet viszont jó lenne majd hallani:
Én attól tartok, hogy fogják tudni pótolni. Gyakorlatilag korlátlanul igazolhatnak. Középhátvédre valószínűleg szükségük lesz, de belefér nekik több igazolás. Mac Allisterre már rá is mozdultak, aki meg is szólalt az ügyben, és egyelőre hárít. Brutál igazolás lenne.
Hajukra kenhetik MBappét, ha nem lesz Kroos, és ezáltal nem tudják előre juttatni majd a labdát. Én jót érzek, szerintem ha sikerül szintet lépni, bajnokok leszünk. Európa az más kérdés, de a 8 közé jutással ott se lenne már nagy gáz sztem. Kupa, szuperkupa meg vigaszág, ott lesz, ami lesz.
Kivételesen egyáltalán nem érzem magam türelmetlennek a csend miatt, annak ellenére sem, hogy már most kíváncsi vagyok (lennék) Flick első kezdőjére tétmeccsen.
Egyetértek, viszont akkor sem lehet idehozni egy 5. centert, amikor hátrébb mennyiségben sem vagyunk meg, és alig tudunk vélhetően igazolni. Akkor hárman üldögélnének a padon, az nagy pazarlás lenne szűk keretnél. Nyilván ha 1:1 lesz és eladunk két játékost 160 millióért, meg még pár kicsit, mindjárt más tészta, de akkor sem az lesz a prioritás, csak ha már minden más meg van oldva, szerintem. Ha Lewy nem megy el, nincs is értelme beszélni róla. De neki szerintem jobb éve lesz, ha Flick felfogja, hogy 35/6 éves, vagy ha nem visszavontan birkóztatja, hogy aztán oda se érjen a kapu elé.gránit írta: ↑2024.05.30. 21:08:14Hát látod, pedig kilóra ott is megvoltunk. Ebből sosem lehet kiindulni.
Ami számomra pozitívum, hogy Fermín személyében találtunk egy gólerős támadó középpályást, aki centerbe is fel tud lépni. 42 meccsen 11 gól ezen a poszton, nagyon sokat ad. De nagyon sok gólra lesz szükség, hogy labdába rúgjunk. Ferran kuka, Roque kérdőjel, Guiu kérdőjel, utóbbi teljesen ki is került a képből. Elég problémásan állunk szerintem.