ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 15:27:52
Atlantis írta: ↑2024.05.31. 14:36:21
Amúgy ez a Nico 30 millás visszavásárlási ár elég durván hangzik. Kíváncsi lennék hogy határozták meg akkor ott az átigazolásnál.
Ennyit sosem ért szegény, és elvileg valami 8-9 millát kaptunk amikor elment.
Szerintem teljesen jó üzlet: a mostani árak mellett egy Barca szint 50 millió alatt nem áll meg, ha ilyen fiatal, akkor 80 millió is lehet. Ehhez ugye nagyot kell dobbantani, ami nem történt meg, ahogy látom. (Persze egy vkp-ra nem nagyon figyelsz fel, ameddig nem nézed egy csapat legtöbb meccsét, főleg nem egy portugál bajnokságból.)
Ha tényleg vkp-t játszik már, akkor lehetne opció, azért írtam, amit írtam, mert itt kifejezetten tkp volt, jobban fel volt tolva, mint Pedri, amikor többet játszott. Mindezzel együtt 30-ért tuti nem hoznám, ha itt lenne, egy cserének elmenne, de nála nagyobb klasszis, vagy legalább nagyobb tehetség kellene a kezdőbe.
Előző nyáron a felkészülési szezonban nagyon nézegette Xavi vkp poszton, és nagyon jó meccseket hozott ott le, kb hiba nélkül. Aztán persze az lett a vége, hogy ő nem Busquets, és vkp-s nélkül maradtunk Chris feltolásáig. Óriási hiba volt elengedni Nicot úgy, hogy nem volt pénzünk igazolni. Nem tökéletes, klassziks vkp, de jó ott, erős, nagy, és futni is tud, ami nálunk fontos. Romeu helyett itt kellett volna tartani, kapott is volna szerintem elég lehetőséget, ha nem is alapkezdőként nyilván. Azt nem lehetett tudni, hogy Romeu
ennyire gyenge lesz, de azt azért igen, hogy nem lesz top szint és nincs is pénzünk jobbra.
Davi írta, hogy talán ígéretesebb volt Gavinál is, ezzel így, ilyen formában nem értek egyet talán (a koruk miatt főleg), viszont úgy mindenképp, hogy kb egy szinten fociztak. Másban jók, nehéz pontosan összehasonlítani, de jó lenne egy ilyen modernebb, gyors, erős középpályás, aki mindkét fő poszton bevethető, és mindkettőn jó. SR-hez képest pl. fényévekkel hasznosabb lehetett volna. Nyilván ha azt kínáltuk neki, hogy 6. középpályás lesz, akkor nem is akart maradni. De idén ő 3.-5. hely között lett volna szerintem a sorban, sok lehetőséggel.
Nálam az elmúlt 3 év leggördülékenyebb, legszebb középpályás focija az volt, mikor Barjuan 1-2 meccset tolt, és asszem a Levante ellen volt egy csupa Masiás középpálya, Gavi, Nico, Busi, és még Puig is beszállt, az olyan volt, mintha 10 évet visszapörgettük volna az időt, csúcs Pep szinten folyt a laszti (még a mögöttük lévő védősor is majdnem teljesen masiás volt, ha jól rémlik). Gyenge volt az ellenfél, de ilyen játékot talán azóta sem láttam 1-2 klasszikón kívül Xavi első időszakában. 1-2 napra rá újranéztem a teljes meccset, nem nosztalgiázok csak, nem nagyon csináltam még ilyet. Nem is tudom, volt-e azóta tiszta masiás kp, szerintem nem, vagy max percekre, és szerintem itt fulladt be Xavi pozíciós játékos kísérlete amúgy, pont a masiásokat küldte el, ráadásul nem is a tehetségteleneket, Nico, Puig. Érdekes, hogy Fermínt hozta fel pont, aki meg a legkevésbé masiás masiások egyike. Nem szidva nyilván utóbbi választását, hisz ő gyakorlatilag egy remek igazolás volt, tekintve, hogy semmi előjele nem volt, és a semmiből jött.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy