Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát igen.....ezekbe eddig bele sem gondoltam....minden nagyon egyirányba mutat, de ilyenkor szokott előfordulni, hogy azért a forgatókönyvet az élet írja és valami váratlannal belepiszkál....davi10 írta: ↑2024.06.03. 22:14:04Klopp lelépett a Liverpool-tól, Pep-nek valószinűleg az utolsó szezonja lesz a City-nél, mindkét csapatnak (és edzőnek) kelleni fog majd pár év, hogy komoly esélyesként menjen neki. PSG meg eddig is bénázott a BL-ben, MBappe nélkül szerintem elődöntőig se nagyon jutnak majd. A Bayern meg kétlem, hogy majd Kompany-val találna vissza a nyerő útra. Arsenal-ban nincs szerintem elég kraft a BL-hez.
Ha meg megszereznek Davies-t meg Hakimi-t vissza,akkor jo jagy bajban lennenk.Amilyen jol csinaljak a dolgokat arra,mi pont ellenkezoleg evek ota.Nemtudom hogy johetnenk ki ebbol nyertesen,es ami aggasztobb,ugy tunik,hogy Laporta sem..bence0330 írta: ↑2024.06.03. 21:59:56Én sem érzem, hogy bármi gond lenne, Mbappé meg szerintem sokkal keményebben melózik, mint azt szokták róla mondani. Persze az érdekes, hogy eddig is két balszélső brazil volt, és most egy harmadik balszélső jön, bár ugye ő sokat volt center is. Gondolom Vini lesz a szélen, ő középen, Rodrygo jobbon, és mindenki tud menni mindenhová, ha ez összeáll, vakarhatják a fejüket a védők. És akkor még ott van Bellingham vagy bármelyikük helyett hamis kilencesben, vagy mögöttük, atyaég.
Az biztos, hogy Rodrygo a Madridban már sosem fog a posztján focizni.
Egótól sem félek, Carlo alatt 20 éve is sztárbrigád volt, tele aranylabdással/várományossal, sosem volt gond.
Kroos pótlásától meg sajna még ennyire sem félek.
Egy dolog lesz érdekes, a ha bezsákolják még a szélsőbekkeket is, akkor szinte egyértelműen a Madridé lesz a világ legerősebb kerete, és emiatt plusz BL-címvédőként itt most nem lesz underdog meccsük, egész más lesz a hozzáállás is.
És tényleg, még Endrick is érkezik. És gondolom kicsit több profizmussal lesz beépítve, mint a vele egy szinten emlegetett Roque.
Ja az látszik, csak védekezés helyett a bíróval meg a szurkolókkal van elfoglalva. MBappe se az alázatos védőmunkájáról (vagy simán az alázatos megmozfulásairól) híres. Meglátjuk, hogy elbírja-e ezt a csapat, a Barca anno a vége fele Messi-t és Suarez-t nem igazán bírta el egyszerre. Mondjuk ott Lenglet volt hátul, nem Rüdiger.
Itt inkább eggyel hátrébb van a nagy kérdőjel.
De ez az, ezt nem érted, hogy de uralták azokat a meccseket, mert abba a játékba kényszerítették az ellenfelet, ami nekik kedvez. Kihasználták a világklasszis kapusteljesítményüket is - ahogy mi is a tavalyi bajnoki címnél - és arra is tudtak reagálni, ha mégis gólt kaptak. Ha hátrányba kerültek, arra is volt terv, ismétlem TERV, feljebb kapcsoltak, és jöttek a szükséges gólok. Az nem szerencse, amivel előre kalkulálsz, és rendszeren bejön.
Passz, a túloldalt nem olvasom, de általánosságban nem látok különbséget a két csapat , sőt bármelyik csapat itthoni szurkolói között. Mindenhol vannak parasztok, meg kulturált arcok egyaránt.Olvastál itt olyan véleményt, ahol nem ismerték el a Madridot, a Madrid erejét?Én nem. Szerintem itt meglepően kulturáltak és korrektek a túloldallal szemben, még kifejezetten gratulálni is szoktunk nekik írásban a győzelmeiknél.
Én már azzal is megelégednék ha nem lennénk balszerencsések ÉS lúzerek is egyben. Nem akarok erős szavakat használni de 2019 május 7 engem teljesen megtört és azóta sem kaptam semmilyen reményt arra, hogy normális szinvonalon játszunk europai top csapatok ellen.
Persze. Nem az érdemeiket akarom elvenni, csak az volt a lényeg, hogy mi lehet, hogy minden idők legerősebb futballcsapata voltunk és a 4 BL 10 év alatt még úgy is elég brutális teljesítmény volt. És még nekünk is voltak közben szerencsés meccseink, írtam is. Nekik valamennyivel több volt, mert nem uralták a meccseket, nem voltak jobbak az ellenfélnél, és valahogy a végén el kellett dönteni, ami nélunk a CFC ellen volt, az náluk kicsit többször.superman írta: ↑2024.06.03. 17:31:03De a szerencs a termeszetéből következően véletlenszerű, hosszú távon kiegyenlítődik. Miért mindig nekik van szerencséjük, és nekünk miért nincsen?
De továbbra is totál parttalan azt várni culéktól, hogy elismerjék a Madridot, és madridistáktól a Barca elismerését..
Nem csak egyféleképpen lehet uralni egy meccset. Ők évek óta következetesen felörlik az ellenfelet, "lassú víz partot mos" alapon. Ez is uralása a nérkőzésnek, működik is nekik. Csak mivel kevésbé látványos, a fanyalgóknak is jut valami.A mi 4 BL győzelmünket amúgy reálisabbnak látom 1-2 fokkal, olyan szinten uraltuk a focit a sok év alatt, hogy abszolút toronymagas első esélyesek voltunk, jobb csapat voltunk, mint a Madrid most. De még így is otthagytunk párat.
Nem csak egyféleképpen lehet uralni egy meccset. Ők évek óta következetesen felörlik az ellenfelet, "lassú víz partot mos" alapon. Ez is uralása a nérkőzésnek, működik is nekik. Csak mivel kevésbé látványos, a fanyalgóknak is jut valami.A mi 4 BL győzelmünket amúgy reálisabbnak látom 1-2 fokkal, olyan szinten uraltuk a focit a sok év alatt, hogy abszolút toronymagas első esélyesek voltunk, jobb csapat voltunk, mint a Madrid most. De még így is otthagytunk párat.
Felesleges tagadni hogy a madridnak szerencséje van. Azt nem érdemes elfelejteni, hogy ez fontos és elengedhetetlen része a sportnak. A többi részét viszont ők jobban belerakják. Ott vannak az utolsó másodpercig a pályán. Ezt mi különösen érzékelhetjük 2019 anfieldel szintű meccsekkel a hátunk mögött miközbe az a csapat azzal a Messivel bármire képes lehetett volna. Az nem szerencse kérdése volt. Mondjuk 2010 és 2012 az nálunk beleesik a balszerencse kategóriába akárhogyis nézzük. Véleményem szerint a remontada viszont oltári szerencse volt nekünk. Nem objektív a szerencséről beszélni csak arra akarok célozni hogy ez komoly faktor.Barcaforever írta: ↑2024.06.02. 12:48:54Remélem most már ettől az évtől elfelejtik sokan, az ismét szerencsével behúzták című előadást és beismerik a valóságot, hogy a Madrid egy nagyon jól összerakott csapat egy nagyon jó elnökkel és edzői stábbal. Ez van, ez a valóság, teljesen felesleges áltatni magunkat. Van nekünk most elég problémánk sajnos sok idő lesz mire talpra állunk.
Hát nem mondanám mondjuk olyan nagynak azt a repertoárt.
Milyen kár hogy a Barca hétről hétre a Luton és a Sheffield ellen játszik bajnokikat ahelyett hogy a Cadiz és Getafe meccsekkel készülne a BL-re. Várjunk csak...
Szerintem itt nem errõl van szó. Az angol bajnokság nagyon kiélezett, ugyanakkor nagyon fizikális is. Egyszerūen sokkal több energiabefektetést kér a kisebb csapatok megtörése. Ehhez hozzáadódik a nagyon kiélezett bajnokság, ahol 3-4 csapat is folyamatosan ott van az elején. A spanyol bajnokság sok szempontból más. Nincs akkora hangsúly a fizikumon, nincs annyi futás és ütközés, több játékhelyzetet oldanak meg technikával és improvizációval. Ebben a mostani Real kiemelkedõ bárki máshoz képest. Az idei bajnokságban ráadásul a Realnak eleve akkora elõnye volt folyamatosan, hogy jutott idõ a regenerálódásra, maradt frissességük a BL kieséses fázisára. A PL-ben ezzel szemben idén elképesztõen szoros volt a mezõny eleje, nem fért bele egyetlen pontvesztés sem, teljes erõvel kellett pörögni minden meccsen. Ezen a szinten ilyen apróságok rengeteget számítanak. Amikor a Realnak is komolyabban meg kellett izzadni a bajnokság hajrájában, a BL-ben is több gondjuk volt, mert nem volt lehetõség tartalékolni. A spanyol bajnokság ilyen szempontból nagyon ideális terep. Kellõen kiélezett és technikailag magas szinvonalú, hogy felkészítsen a komoly BL meccsekre, de nem végletekig kiélezett és fizikális, hogy mindent kipréseljen a játékosokból.