2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Igen, egyetértek, ezért sem gondolom, hogy a 20+ gólos szélsőket kellene keresni (kevés pénzből legalábbis, ha dúsgazdagok lennénk, rárepülnék nyilván Fodenékre). Ha jól fel van építve a taktika, és a szélsők játéka jól ki van használva csapatszinten, és jól lesz menedzselve a keret, akkor hiába rúg Nico vagy a Hullos gyerek csak 8 gólt, Raphinha meg csak 12-t, Yamal, Felix meg 8-8-at, összeadva a 4 emberét a két posztra ez bőőőőven elég lehet egy BL-győzelemhez is. (Nem azt mondom, hogy nyerni fogunk vagy hogy ez bármilyen szinten elvárás, csak nem ez lesz az akadálya).FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.26. 22:50:47Szerintem el kellene már ezt engedni a fórum kedvéért. Ha X ember X gólt lő X perc alatt, akkor ugyanaz a X ember valószínűleg jóval több gólt lő 2X perc alatt.
Valószínűleg nem találunk olyan csapatot sem, ahol a középcsatár mellett 20+ gólt lő egy szélső, ha nem Barca Messivel és Reál CR7-el. És valószínűleg két középső támadó sem lő 20-20 gól felett. Emlékeim szerint utóbbi években Lukaku és Lautaro került ehhez közel, két csatáros rendszerben.
Az is valószínű az utóbbi évek Barca játékát és helyzetkialakítását elnézve, nehéz elképzelni hogy nagy igazolások nélkül bármilyen formában ez nálunk teljesüljön, mikor Lewy tavaly alig, idén el sem érte a 20 gólos határt. Még akkor is nehéz lenne megvalósítani, ha Haaland és Mbappe ide igazolt volna.
Szerintem el kellene már ezt engedni a fórum kedvéért. Ha X ember X gólt lő X perc alatt, akkor ugyanaz a X ember valószínűleg jóval több gólt lő 2X perc alatt.
Annyi gólod van, amennyit belőttél, sem több, sem kevesebb.
Azt hogy milyen hatékony, milyen jó egy támadó sok dolog befolyásolja. Ha statisztikából indulunk ki, bele lehet venni, hogy milyen csapatoknak rúgta, szinte tét nélküli meccseken/rangadókon, hogyan oszlanak el (pl. lőtt egy meccsen egy duplanulla csapat ellen 5 gólt) stb.Troym írta: ↑2024.06.26. 19:52:43Megint kezditek ezt a gól/perc marhaságot, ehhez nincs hozzáfűznivalóm. Akkor eszerint minden támadónk 20+ gólos LENNE, csak nem játszik eleget. Hurrá, kész vagyunk.
De ha már ebbe a gól/perc mutatóba vagytok belebolondulva: Ferran barcelonai pályafutása 4200 bajnoki perc és 15 bajnoki gól. Akkor ez 280 perc / gól egész ittléte megmérve.
(Amúgy ebben a szezonban legritkább esetben játszott szélen.)
Ilyen teljesítményre nem kell 55 millió, minden évben tudok mutatni több ingyen igazolást.
Megint kezditek ezt a gól/perc marhaságot, ehhez nincs hozzáfűznivalóm. Akkor eszerint minden támadónk 20+ gólos LENNE, csak nem játszik eleget. Hurrá, kész vagyunk.
Teljesen megfelelt volna Guiunak. Nem a padon ül végig 3. számú csatárként, hanem folyamatosan játszik és fel-fel megy szükség esetén/ha Flick ki akarja próbálni az A-csapatba.Troym írta: ↑2024.06.26. 18:45:33Mindent is elhiszek. csak 2 dolog.
- Miért ne lehetne 3 csatár a keretben? Tiltja valami? Néha pályán lehetnek egyszerre ketten is és még csere is lenne.
- Ferran tavaly 33 bajnoki meccsen 4 gólt, idén 29 meccsen 7 gólt gereblyézett össze. Ha Lewa / Roque megsérül, akkor olyan támadó fog nem kevés lehetőséget kapni, aki 62 utolsó bajnokin összehozott 11 gólt, ami egy-két középhátvéd szintje.
Mindent is elhiszek. csak 2 dolog.
Meg még kapott 2 kupameccsen 76 percet gól nélkül, de nem ez a lényeg, nem oszt nem szoroz.Troym írta: ↑2024.06.26. 11:27:40Guiu kapott 3 bajnki meccsen összesen 73 percet, valamint 2 BL meccsen még 34-et, ezalatt a 107 perc alatt lőtt 2 gólt, de elkönyveljük, hogy nem jó.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.06.25. 22:00:53
Voltak epizódok amikor pisztokul tetszett, agilisan szállt be, veszélyes volt a kapura, volt benne spiritusz, persze szökő évente mikor Lewa a nyugdíjas éveit épp nem a 9-es pozícióban töltötte. Viszont mikor megkapott 1-1 kezdő tagságot, maradandót nem alkotott. Ő szerintem közép-kis csapatok ellen jókat tud menni, de ennél többet én nem láttam bent, de nyilván nem volt csapágyasra játszatva. Mindazonáltal 6 misiért menjen, cselzinél most is megtalálták az arany csapot, gyorsan el is szórják amire csak lehet. Fatinak beletört a bicskája, akkor neki szinte biztos. Jól jártunk.
Hát magasan van a léc.
Mármint egy ifinek.
Ha Lewa, Ferran, Felix a neved és hónapokig nem mutatsz semmit, nyugodt lehetsz, megtartunk...
Azt már szóba sem hozom hosszabban, hogy neki 2 pályára lépés között eltelt időnként 6-8 hét, nem 3 nap.
Azért nem olyan egyszerű, hogy leteszünk közel 60 milliót, mikor még elég bizonytalan az anyagi helyzetünk és a prioritás egy vkp érkezése.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.06.26. 09:50:33Nem értem mit tökölünk, ha 58 a kivásárlása akkor tegyük szépen le az asztalra aztán áldás békesség. Inigo meg max 2 doboz sebtapaszt ha ér jelenleg.
Közben Faye 15+5m ellenében mehet a Portoba, elvileg a visszavásárlási záradékról megy még egyeztetés, szinte biztos távozik. Sajnálom, hogy meg sem néztük, de így is win-win deal.
Ha ez zavar, akkor ennek a legfőbb oka meg szerintem az, hogy egyszerűen nem tudni, mennyi lesz a Barcelona költőpénze, meddig ér a takaró. Érvényes az 1:1-es szabály? Kik most épp a mozdítható játékosok? Koeman és Xavi idején egész nyáron megtöltötte a pletykarovatot, hogy kit szerettek volna idehozni, ki lett belőle és miért is jelent ez problémát. Ebből a szempontból a csend szerintem egy teljesen taktikus stratégia, nagyon nem Fabrizio Romano twitteréről akarnám megtudni Flick legfontosabb öt átigazolási célpontját.Peter írta: ↑2024.06.25. 22:29:23A csend téma nem az átigazolási pletykákra vagy annak hiányára vonatkozott (eb, copa nem is erről szól), hanem a barcelonai vagy egyéb sajtó és Flick közötti csendre.
Egy barcelonai edzőváltás több interjúval szokott járni, ahol egy-egy félmondatból is ki lehet ilyen olyan edzői elképzelést hámozni, lehet belőle erre arra következtetni. Nyilván nem ok nélkül van ez a csend. Erről beszéltünk korábban.
Így van, számomra Guiu egy fél fokkal jobb játékosnak tűnik. De akkor nem fogunk rá emlékezni annyira, vagy felemlegetni, hanem úgy kb mindegy lesz, megleszünk a poszton. Persze ha Roque 25 gólos játékos lesz, meg gólkirály, akkor nagyon valószínűsíteni lehet, hogy ő volt a jobb választás, még ha nem is tuti.
Egyszerű: azért, mert abba, hogy mikor és hova mész kölcsönbe SEMMI beleszólásod nincsen. Annyi van, hogy ha a klub akar téged kölcsönbe adni, akkor azt nem vagy köteles elfogadni, de ennyi.Fernando írta: ↑2024.06.26. 11:43:59En igazából ebben a sztoriban Guiu-t nem értem elsősorban. Mi az a szakmai koncepció ami alapján 43. játékosnak, ebből kb 7.-8. tamadonak odaigazol. Miért nem harcolt ki egy kölcsönt egy spanyol 2-be ahol tud fejlődni? 17 éves. Ha 4 evet eltolt kölcsönben itt-ott is még csak egy hatalmas tehetséges lenne.
Igen, legyen így, de valójában még akkor is ott lesz, hogy "ezt simán lehet, hogy a saját nevelésünk is hozta volna, ingyen, ha ugyanezt a lehetőséget megadjuk neki."
Ha ez ilyen egyszerűen menne manapság...Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.06.26. 09:50:33Nem értem mit tökölünk, ha 58 a kivásárlása akkor tegyük szépen le az asztalra aztán áldás békesség. Inigo meg max 2 doboz sebtapaszt ha ér jelenleg.
Guiu kapott 3 bajnki meccsen összesen 73 percet, valamint 2 BL meccsen még 34-et, ezalatt a 107 perc alatt lőtt 2 gólt, de elkönyveljük, hogy nem jó.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.06.25. 22:00:53Voltak epizódok amikor pisztokul tetszett, agilisan szállt be, veszélyes volt a kapura, volt benne spiritusz, persze szökő évente mikor Lewa a nyugdíjas éveit épp nem a 9-es pozícióban töltötte. Viszont mikor megkapott 1-1 kezdő tagságot, maradandót nem alkotott. Ő szerintem közép-kis csapatok ellen jókat tud menni, de ennél többet én nem láttam bent, de nyilván nem volt csapágyasra játszatva. Mindazonáltal 6 misiért menjen, cselzinél most is megtalálták az arany csapot, gyorsan el is szórják amire csak lehet. Fatinak beletört a bicskája, akkor neki szinte biztos. Jól jártunk.
Remélem, nem 30 milliós visszavásárlási záradékban egyeznek meg, mint Nico Gonzalez esetében. Ha ott egy értelmesebb megállapodást kötnek, most akár simán jöhetne vissza vkp posztra, nagyon korrekt szezont futott tavaly a Porto-val, sokat fejlődött azóta, hogy elkerült Barcelonából. Ha a Liga engedi, még azt sem tartom ördögtől valónak, hogy ha minden kötél szakad és nem találunk minőségi vkp-t, őt visszahozzuk 30 millióért. De sajnos az ilyen ügyletek általában a barcelonai pályafutás végét szokták jelenteni, nem sok ellenpélda van.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.06.26. 09:50:33Közben Faye 15+5m ellenében mehet a Portoba, elvileg a visszavásárlási záradékról megy még egyeztetés, szinte biztos távozik. Sajnálom, hogy meg sem néztük, de így is win-win deal.
Nekem nagyon nem tetszik az, ami eddig felmerült. Kimmich-nek meg akkora fizetési igényei vannak, hogy ő le is került számunkra a térképről, azt a történetet elengedtük.baas11 írta: ↑2024.06.26. 00:00:12Nézegetve az EB meccseket lat valaki valami pluszt ugy egyáltalán meg azokkal a jetekosokkal kapcsolatban akik szoba kerültek nálunk is hogy ugy egyértelmű …?!
Kimmich: gyakorlatilag jobb hatved lett - a válogatottban is - ezzel nem is nagyon tudok mit kezdeni , értelmezni … nyilván nem véletlenul nem kp ás sehol ?!!
Nem értem mit tökölünk, ha 58 a kivásárlása akkor tegyük szépen le az asztalra aztán áldás békesség. Inigo meg max 2 doboz sebtapaszt ha ér jelenleg.