tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 14:20:28
bence0330 írta: ↑2024.07.14. 13:55:11
..... Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott....
Ezt tényleg oda kell adni nekik, hogy nem néztek félre. Tettek érte, hogy legyen ilyen játékos a keretben, csak Xavinál Busquets szent volt végig. Ránéztem és tényleg kb 2 alkalommal játszott DM-et Kessié, ami semmire nem elég senkinek, még egy Rodrinak se lenne az. Sajnos nem volt alkalma Kessiének, hogyegy Busquets nélküli keretben bizonyítson.
Talán De Jong is másképp lenne itt most megítélve, ha Kessiével és Pedrivel jó teljesítményt tudtak volna hozni együtt...
Igen, és abból a kettőből az egyik igazából tét nélküli volt, egy sajna már tét nélküli Antwerp meccs. De ott is jó volt, ellenféltől függetlenül.
Nekem nem is az volt a bajom, hogy Busit favorizálta Xavi. Erre azt mondom, oké, ő így látta, és hülyeségnek nem mondanám, mert nagyon mások, bár szerintem európai porondon emiatt szívtuk meg. Az a gond, hogy a második félévben duplaszűrőztünk, tehát két DM-nek is helye volt, és még akkor is Kessiét tolta fel, és inkább tette be Robertót 2. DM-nek, ha DJ épp nem volt, ami már egyenesen nevetséges volt, főleg, hogy SR meg abszolút támadó jellegű játékos.
De még ez is hagyján, mert Busi és DJ is logikus volt valamennyire. De még ugye csereként sem kapott a helyükön szerepet, az már durva, ha lehozta az egyiket, Roberto ment a helyére, vagy valaki más.
És erre még rátett egy lapáttal azzal, hogy amikor Busi sérült volt, akkor is simán betett egy DJ-SR vkp-t, Kessiét meg előre. Na az nagyon durva volt, azt már nem nagyon lehet védeni. Spanyol kiscsapatok ellen okés, magas szinten nem. A bajnoki címet emiatt nem érintette nagyon a kérdés, mert Busi nyilván jobb előre, és ott nem szaladnak át rajtunk, mint egy MU.
Igen, DJ sokkal jobb lenne, ha lenne mellette egy ilyen játékos. Chris mellett is jó volt, csak nem tudtak együtt játszani pár meccsnél többet. Romeu mellett is, amíg Romeu nem omlott össze.
Nem néznek félre, tavaly is az egyetlen pénzt ilyenért adták ki, de az nyilván 5 millióért ennyit ért. Idén sem fognak szerintem félrenézni, és ha lesz keretünk rá, akkor szerzünk legalább egy Merinót. Ugartékról talán majd jövőre álmodozhatunk.
Most meg ugye EB van, emiatt minden nehezebb, vannak még top pl meg serie a klubok is, ahol egy transzfer sem történt bejövő oldalon. Nekünk viszont van kint az EB-n egy komoly összekötőnk. Yamal. Remélem Merinoval is haverok.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy