Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.14. 17:07:35

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 16:56:02
Merinot én is szívesen látnám itt. Egy Gavi-Merino-Pedri középpálya nekem már bőven megfelelne előttük Nico Williams-Lewandowski-Yamal, hátul meg a Koundé-Araujo-Cubarsi-Baldé sorral! Ez persze csak álom és egy csapat nem ennyiből áll, de tetszene így!
Ez elég spanyol lenne. :) Gavi mondjuk télig nem elérhető, Pedri kérdéses, én vele kezdőként nem számolnék.
Nálam az álomkp-támadósor, amire talán jelenleg keret is lenne:

4-2-3-1-et nézve, sérülteket kihagyva, mindenhová két cserét rakva: Christensen(Merino, B-s arc)-Gündogan(Gavi, DJ) Nico(Fati/Unai, Ferrán)-Raphinha(Gündogan, Pedri)-Yamal(Raphinha, Ferrán); Lewy(Roque, Ferrán)

Igazából itt kicsit bőség zavarát éreztem, nem tudtam eldönteni 1-2 helyre, kit tegyek előrébb, elég komoly keretnek érezném. Legtöbb helyre kiemelkedő minőségű cserével, balszél necces, de ha Fati jól áll vagy Unai bejön, akkor ott is minőségi lehet akár.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 16:56:02

bence0330 írta:
2024.07.14. 14:28:01

Nem néznek félre, tavaly is az egyetlen pénzt ilyenért adták ki, de az nyilván 5 millióért ennyit ért. Idén sem fognak szerintem félrenézni, és ha lesz keretünk rá, akkor szerzünk legalább egy Merinót. Ugartékról talán majd jövőre álmodozhatunk.

Most meg ugye EB van, emiatt minden nehezebb, vannak még top pl meg serie a klubok is, ahol egy transzfer sem történt bejövő oldalon. Nekünk viszont van kint az EB-n egy komoly összekötőnk. Yamal. Remélem Merinoval is haverok. :D
Merinot én is szívesen látnám itt. Egy Gavi-Merino-Pedri középpálya nekem már bőven megfelelne előttük Nico Williams-Lewandowski-Yamal, hátul meg a Koundé-Araujo-Cubarsi-Baldé sorral! Ez persze csak álom és egy csapat nem ennyiből áll, de tetszene így!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 14:28:01

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 14:20:28
bence0330 írta:
2024.07.14. 13:55:11

..... Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott....
Ezt tényleg oda kell adni nekik, hogy nem néztek félre. Tettek érte, hogy legyen ilyen játékos a keretben, csak Xavinál Busquets szent volt végig. Ránéztem és tényleg kb 2 alkalommal játszott DM-et Kessié, ami semmire nem elég senkinek, még egy Rodrinak se lenne az. Sajnos nem volt alkalma Kessiének, hogyegy Busquets nélküli keretben bizonyítson.
Talán De Jong is másképp lenne itt most megítélve, ha Kessiével és Pedrivel jó teljesítményt tudtak volna hozni együtt...
Igen, és abból a kettőből az egyik igazából tét nélküli volt, egy sajna már tét nélküli Antwerp meccs. De ott is jó volt, ellenféltől függetlenül.
Nekem nem is az volt a bajom, hogy Busit favorizálta Xavi. Erre azt mondom, oké, ő így látta, és hülyeségnek nem mondanám, mert nagyon mások, bár szerintem európai porondon emiatt szívtuk meg. Az a gond, hogy a második félévben duplaszűrőztünk, tehát két DM-nek is helye volt, és még akkor is Kessiét tolta fel, és inkább tette be Robertót 2. DM-nek, ha DJ épp nem volt, ami már egyenesen nevetséges volt, főleg, hogy SR meg abszolút támadó jellegű játékos.
De még ez is hagyján, mert Busi és DJ is logikus volt valamennyire. De még ugye csereként sem kapott a helyükön szerepet, az már durva, ha lehozta az egyiket, Roberto ment a helyére, vagy valaki más.
És erre még rátett egy lapáttal azzal, hogy amikor Busi sérült volt, akkor is simán betett egy DJ-SR vkp-t, Kessiét meg előre. Na az nagyon durva volt, azt már nem nagyon lehet védeni. Spanyol kiscsapatok ellen okés, magas szinten nem. A bajnoki címet emiatt nem érintette nagyon a kérdés, mert Busi nyilván jobb előre, és ott nem szaladnak át rajtunk, mint egy MU.
Igen, DJ sokkal jobb lenne, ha lenne mellette egy ilyen játékos. Chris mellett is jó volt, csak nem tudtak együtt játszani pár meccsnél többet. Romeu mellett is, amíg Romeu nem omlott össze.

Nem néznek félre, tavaly is az egyetlen pénzt ilyenért adták ki, de az nyilván 5 millióért ennyit ért. Idén sem fognak szerintem félrenézni, és ha lesz keretünk rá, akkor szerzünk legalább egy Merinót. Ugartékról talán majd jövőre álmodozhatunk.

Most meg ugye EB van, emiatt minden nehezebb, vannak még top pl meg serie a klubok is, ahol egy transzfer sem történt bejövő oldalon. Nekünk viszont van kint az EB-n egy komoly összekötőnk. Yamal. Remélem Merinoval is haverok. :D
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 14:20:28

bence0330 írta:

..... Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott....
Ezt tényleg oda kell adni nekik, hogy nem néztek félre. Tettek érte, hogy legyen ilyen játékos a keretben, csak Xavinál Busquets szent volt végig. Ránéztem és tényleg kb 2 alkalommal játszott DM-et Kessié, ami semmire nem elég senkinek, még egy Rodrinak se lenne az. Sajnos nem volt alkalma Kessiének, hogyegy Busquets nélküli keretben bizonyítson.
Talán De Jong is másképp lenne itt most megítélve, ha Kessiével és Pedrivel jó teljesítményt tudtak volna hozni együtt...
Visca el Barca! =D>
bence0330

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 13:40:00
Az Atalantában pontosan azt csinálta, emiatt vette meg a Milan.
Kíváncsi voltam a karakterére, ezért kerestem korábbi cikkeket.. The ultimate modern midfielder! The total midfielder!.. ezek a címek jöttek szembe..
Ő egy elvesztegetett lehetőség volt a Barcának. Kellene minden keretbe egy ilyen játékos, ahogy egy Luuk de Jong, Muriqui, Weghorst féle aranytartalék csatár is!
Hát, azt nem tudom, de tedd fel a kérdést a Milan oldal chatjén, nem kell regisztrálni vagy semmi, és 10-ből 10 szurkoló ugyanazt fogja mondani neked. :) Tényleg a mai napig a cikkek alatti kommentekben megjelenik a neve a vkp, stabilitás miatt. Ha rákattintasz a főoldalon lévő első 15 cikk közül arra a párra, aminél sok a komment, tuti találkozol a nevével ilyen kontextusban.
Na, most meg is néztem, hogy ne nézzek ki hülyének, tényleg kettő alatt is ott van. :D Néhol csak úgy, hogy de kár, hogy ingyen ment, de olyan keretek közt is, hogy Tonali pont azért romlott le következő évre, mert elment mellőle a stabilitás, mint ahogy DJ is pl. akkor jó, ha ott van mellette Chris, vagy valaki más jól védekező középpályás, ami az Ajaxban és a hollandoknál megvolt.
Atalantában nem láttam, vagy legalábbis nem követtem, passz.
Romeuhoz lehetne hasonlítani stílusban, csak tízszer jobb.
Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott, aki akkor még nem akart ilyet. Utolsó fél évében szerintem elfogadta volna, mikor Christensent tolta fel, addigra ráeszmélt, hogy mégiscsak kéne egy ilyen profil. Rosszkor érkezett, na.
Igen, Look is jó lett volna 75. percben beküldeni fejelni, Lewyt tehermentesítette volna, a fáradt Lewynél még csak nem is lett volna rosszabb, még játékban sem nagyon. De ő jól járt, annyi gólt lőtt előző szezonban, hogy meg sem tudja számolni. Kétlem, hogy visszasírná az ittlétét.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 13:40:00

bence0330 írta:
2024.07.14. 12:30:12

Olvastam ilyen box-to-box véleményt itt a fórumon, akkor sem értettem, ő ilyet sosem csinált, vagy csak a szenvedő Milanban korábban,....
Az Atalantában pontosan azt csinálta, emiatt vette meg a Milan.
Kíváncsi voltam a karakterére, ezért kerestem korábbi cikkeket.. The ultimate modern midfielder! The total midfielder!.. ezek a címek jöttek szembe..
Ő egy elvesztegetett lehetőség volt a Barcának. Kellene minden keretbe egy ilyen játékos, ahogy egy Luuk de Jong, Muriqui, Weghorst féle aranytartalék csatár is!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 12:30:12

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 11:40:43
Szinte mindennap olvasom a Milan magyar nyelvű oldalát, bár fórumozni nem szoktam.
Egyénileg a legjobb éve a 2021-es volt, amikor 8-as volt. Abban igazat adok, hogy ő soha nem volt a tipikus "barca-értelemben" vett (Xavi, Iniesta) 8as.
Ha eszembe jut Kessié nekem ő a mintapéldánya a Box-to-box középpályásnak. Egy dinamikusabb Seydou Keita!
Kicsit olyan nekem, mint Gavi. Egy motor, ami magával ránt egy csapatot.
Casemiro abszolút nem ilyen volt. Ő egy hentes!!!
Olvastam ilyen box-to-box véleményt itt a fórumon, akkor sem értettem, ő ilyet sosem csinált, vagy csak a szenvedő Milanban korábban, azt is bénán. Kessiénél védekezőbb vkp-s szerintem a jelenlegi mezőnyben nem nagyon van. 21-ben sem volt nyolcas, akkor még annyira sem, 20/21-ben kizárólag DM volt, 21/22-ben volt néha feltolva, de akkor is nagy százalékban DM. Ezt linkeltem pont az előbb, nézd meg. :) Ezekben volt Serie A álomcsapat tag, igazi régivágású rombolóként. Kessié volt az, aki sosem ment fel ilyen pontrúgások meg hasonlókat kivételéve, mindig hátul biztosított, jó érzékkel lépve be az esetlegesen kilépő belső védők helyére is akár.
100% Casemiro az ember kivéve a brutál belépőit. Igen, ő nem egy hentes, csak egyszerűen lepattantak róla az emberek.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 11:40:43

bence0330 írta:
2024.07.14. 11:30:30

Hát, az volt a gond, hogy az egész idejét nézted, és ott ugye tényleg sokszor volt nyolcasként elherdálva, ahogy nálunk is.
Egy az egyben Casemiro, egy fokkal kevésbé intelligens, és szerencsére nem is olyan durva, csak kemény. Amikor kell, a maga faék egyszerűségével is úgy érkezik a kapu előtt, mint Casemiro, nem gólképtelen. Ezt az egy dolgot láttuk itt néha előretolt posztról.

Ha most random felmész a magyar Milan oldalra, és rákattintasz bármelyik transzferes hírre, gyakorlatilag tuti, hogy találsz egy hsz-t ami arról szól, hogy "és még mindig nem pótoltuk Kessiét védekező középpályással." Ekkora sokk volt a csapatnak és a szurkolóknak, két év után is talán ez a leggyakrabban felemlegetett téma, azóta nincs védekezés, pedig a védők és a kapus nem változtak.
Szinte mindennap olvasom a Milan magyar nyelvű oldalát, bár fórumozni nem szoktam.
Egyénileg a legjobb éve a 2021-es volt, amikor 8-as volt. Abban igazat adok, hogy ő soha nem volt a tipikus "barca-értelemben" vett (Xavi, Iniesta) 8as.
Ha eszembe jut Kessié nekem ő a mintapéldánya a Box-to-box középpályásnak. Egy dinamikusabb Seydou Keita!
Kicsit olyan nekem, mint Gavi. Egy motor, ami magával ránt egy csapatot.
Casemiro abszolút nem ilyen volt. Ő egy hentes!!!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 11:30:30

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 11:19:27
Ezzel a TM posztra húzással megfogtál. Nem tudok belekötni. Én Whoscored.com - ot szoktam nézegetni.
A Maldini-Nesta korszak óta én is elég sok Milan meccset láttam. Nem mondom, hogy mindet, mert sokszor fedték a Barca meccsekkel egymást.
Lehet, hogy az emlékeimmel van gond, de nekem még mindig nem úgy rémlik Kessié, mint egy Casemiro vagy egy Gattuso!
Hát, az volt a gond, hogy az egész idejét nézted, és ott ugye tényleg sokszor volt nyolcasként elherdálva, ahogy nálunk is.
Egy az egyben Casemiro, egy fokkal kevésbé intelligens, és szerencsére nem is olyan durva, csak kemény. Amikor kell, a maga faék egyszerűségével is úgy érkezik a kapu előtt, mint Casemiro, nem gólképtelen. Ezt az egy dolgot láttuk itt néha előretolt posztról.

Ha most random felmész a magyar Milan oldalra, és rákattintasz bármelyik transzferes hírre, gyakorlatilag tuti, hogy találsz egy hsz-t ami arról szól, hogy "és még mindig nem pótoltuk Kessiét védekező középpályással." Ekkora sokk volt a csapatnak és a szurkolóknak, két év után is talán ez a leggyakrabban felemlegetett téma, azóta nincs védekezés, pedig a védők és a kapus nem változtak. Mint amikor berakták télen, aztán kiesett Chris év végén, akkora a különbség kb, ilyen volt a Milan vele és nélküle.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 11:19:27

bence0330 írta:
2024.07.14. 11:00:22

Őőőő Miland drukker vagyok, láttam az összes meccsüket, nem. :D
Az első fele igaz, ahogy mondtam. Megvették, és Pioli előtt Gattusoékkal mindenki 4-3-3-at játszott, 8-asként. Egy gyötrelem volt, rendre kifütyülték.
Jött Pioli, 4-2-3-1, és onnantól kezdve az utolsó években gyakorlatilag kizárólag hatos volt, ott is a védekezőbb játékos, mellőle mozfott fel Tonali, Bennacer. 1-1 meccs volt, amikor annyira stabilizálni akart Pioli, hogy amikor a másik kettő is nagy formában volt, akkor betette "10-esbe", de igazából egy feltolt szűrő volt, az annyira nem feküdt neki, de nem is volt rossz.
A Serie A álomcsapataiba zsinróban kétszer tiszta rombolóként került be, semmi más dolga nem volt, nem is csinált mást. Mint itt Christensen tavasszal.

https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... bewerb/IT1
https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... 021/plus/1

Ha gondolod, nézd meg, az első álomcsapatos évében szinte csak DM-et fogsz látni a klubmeccsein, a másodikban egy korszakban néhány AM-nek van írva, de tényleg inkább egy második védővonalnak képzeld el, egy feltolt vkp-nak, mint amikor Busi fennmaradt nálunk szűrni egy támadás után, és ott nem is volt jó. De a nagy többség ott is DM.

Ő egy színtiszta régivágású romboló, akin nem mész át, ez a dolga, ehhez ért, ezért volt bűn, hogy nem erre használtuk soha egy percig sem.
Ezzel a TM posztra húzással megfogtál. Nem tudok belekötni. Én Whoscored.com - ot szoktam nézegetni.
A Maldini-Nesta korszak óta én is elég sok Milan meccset láttam. Nem mondom, hogy mindet, mert sokszor fedték a Barca meccsekkel egymást.
Lehet, hogy az emlékeimmel van gond, de nekem még mindig nem úgy rémlik Kessié, mint egy Casemiro vagy egy Gattuso!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 11:00:22

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 10:55:11
Ha a karrier statjait nézed, a 6os poszttól a 9es posztig játszott mindenhol. A milánói meccsein ék több mint felét 8as és 10es posztokon játszotta.
Abban a Milánban, amiről te beszélsz, ő volt a legmagasabban játszó középpályás. Bennacer és Tonali játszott mögötte mélységi irányítót ész labdaszerzőt...
Őőőő Miland drukker vagyok, láttam az összes meccsüket, nem. :D
Az első fele igaz, ahogy mondtam. Megvették, és Pioli előtt Gattusoékkal mindenki 4-3-3-at játszott, 8-asként. Egy gyötrelem volt, rendre kifütyülték.
Jött Pioli, 4-2-3-1, és onnantól kezdve az utolsó években gyakorlatilag kizárólag hatos volt, ott is a védekezőbb játékos, mellőle mozfott fel Tonali, Bennacer. 1-1 meccs volt, amikor annyira stabilizálni akart Pioli, hogy amikor a másik kettő is nagy formában volt, akkor betette "10-esbe", de igazából egy feltolt szűrő volt, az annyira nem feküdt neki, de nem is volt rossz.
A Serie A álomcsapataiba zsinróban kétszer tiszta rombolóként került be, semmi más dolga nem volt, nem is csinált mást. Mint itt Christensen tavasszal.

https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... bewerb/IT1
https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... 021/plus/1

Ha gondolod, nézd meg, az első álomcsapatos évében szinte csak DM-et fogsz látni a klubmeccsein, a másodikban egy korszakban néhány AM-nek van írva, de tényleg inkább egy második védővonalnak képzeld el, egy feltolt vkp-nak, mint amikor Busi fennmaradt nálunk szűrni egy támadás után, és ott nem is volt jó. De a nagy többség ott is DM.

Ő egy színtiszta régivágású romboló, akin nem mész át, ez a dolga, ehhez ért, ezért volt bűn, hogy nem erre használtuk soha egy percig sem.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 10:55:11

bence0330 írta:
2024.07.14. 10:39:18
tatesz1990 írta:
2024.07.14. 08:31:26
bence0330 írta:
2024.07.13. 23:00:17
Ha viszont igazi klasszik vkp-t nézünk, jött már Laporta alatt Kessié, akit meg rágás nélkül kiköptünk. De ő már igazi top romboló vkp-s volt, a friss elnökség alatt, egyértelműen voltak erre törekvések, csak hát Xavi nem volt benne partner, hisz még Ericet is hamarabb próbálta ki ott, mint hogy 5 percet adjon neki, neki nem kellett izom hátra, akkor még.
Kessié melyik csapatban játszott "top romboló vkp"-t?
Nekem így hirtelen nem ugrik be....
Milan, Serie A győztesek voltak akkor folyamatos cleen sheettel, Kessie a liga év végi álomcsapatban volt. Már előtte lévő évben is ezt a szintet hozta, akkor is a Serie A álomcsapatában volt, és akkor a csapata legjobbjának volt választva. 50 millió volt az értéke, mikor elhoztuk, és abszolút a szűk elitben volt emlegetve. Mikor távozott, a Milan 5. lett, annyira összeomlott a rendszer.
Azon az emberen gyakorlatilag senki nem ment át.
És előtte nyolcas poszton játszott a Milanban, ott lefelé lógott ki az EL helyekért teperő csapatból is. Ezért nevetséges, hogy mi csak ott toltuk, mert ott teljesen el van veszve, előre is lehetett tudni, és kereken 0 percet kapott a posztján.
Ha a karrier statjait nézed, a 6os poszttól a 9es posztig játszott mindenhol. A milánói meccsein ék több mint felét 8as és 10es posztokon játszotta.
Abban a Milánban, amiről te beszélsz, ő volt a legmagasabban játszó középpályás. Bennacer és Tonali játszott mögötte mélységi irányítót ész labdaszerzőt...
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 10:39:18

tatesz1990 írta:
bence0330 írta:
Ha viszont igazi klasszik vkp-t nézünk, jött már Laporta alatt Kessié, akit meg rágás nélkül kiköptünk. De ő már igazi top romboló vkp-s volt, a friss elnökség alatt, egyértelműen voltak erre törekvések, csak hát Xavi nem volt benne partner, hisz még Ericet is hamarabb próbálta ki ott, mint hogy 5 percet adjon neki, neki nem kellett izom hátra, akkor még.
Milan, Serie A győztesek voltak akkor folyamatos cleen sheettel, Kessie a liga év végi álomcsapatban volt. Már előtte lévő évben is ezt a szintet hozta, akkor is a Serie A álomcsapatában volt, és akkor a csapata legjobbjának volt választva. 50 millió volt az értéke, mikor elhoztuk, és abszolút a szűk elitben volt emlegetve. Mikor távozott, a Milan 5. lett, annyira összeomlott a rendszer.
Azon az emberen gyakorlatilag senki nem ment át.
És előtte nyolcas poszton játszott a Milanban, ott lefelé lógott ki az EL helyekért teperő csapatból is. Ezért nevetséges, hogy mi csak ott toltuk, mert ott teljesen el van veszve, előre is lehetett tudni, és kereken 0 percet kapott a posztján.
tatesz1990
Jugador del Barça

bence0330 írta:
Visca el Barca! =D>
Peter
Director del Fútbol

2024.07.14. 01:32:30

Troym írta:
2024.07.13. 18:57:43
Pörgetnek ilyen, olyan neveket, de Flick interjút az elképzeléseiről véletlenül sem pörget senki.
Akár egy kicsit felületes, kevésbé tónusos jövőkép ismerete birtokában többet lehetne már kezdeni az ilyen infókkal
bence0330

Azért nem lehet mondani, hogy nem foglalkozunk a problémával. Elég komoly nevek is érkeztek. De Jong, például nagyon magasan jegyzett név az elmúlt évekből, más kérdés, hogy nem jött be mint vkp, de ettől még az egyik legkeresettebb volt a posztján a piacon. De ja, Bartóék nem vették komolyan a problémát. Ha viszont igazi klasszik vkp-t nézünk, jött már Laporta alatt Kessié, akit meg rágás nélkül kiköptünk. De ő már igazi top romboló vkp-s volt, a friss elnökség alatt, egyértelműen voltak erre törekvések, csak hát Xavi nem volt benne partner, hisz még Ericet is hamarabb próbálta ki ott, mint hogy 5 percet adjon neki, neki nem kellett izom hátra, akkor még. Az ilyenek miatt tartom, hogy sajna elég sok rombolást végzett a klubban a jó dolgai mellett. Tavaly nyáron meg ugye senkit nem lehetett hozni, úgyhogy nem volt téma, az egyetlen igazolásunk abból a kb 5 milliós nyári keretünkből vkp-s volt, szóval mindenképp foglalkoztunk a dologgal, de abból nyilván nem lehetett Ugartét venni.
Most is Nicón kívül a legjobban pörgő nevek erős, fizikális, elsősorban védekező középpályások, másról szinte szó sem volt. Biztos vagyok benne, hogy ha normális keretünk lenne igazolni, már tavaly zsákban lett volna egy nagy név. Idén remélem pótolni tudjuk a tavalyi lehetetlen küldetést.

Szerintem két éve ez a prioritás, csak nagyon nehezen tudunk vele mit kezdeni. Egy nyáron "volt pénzünk" Laportáék alatt, akkor ingyen hoztunk top szintet, és mivel volt ezer lyuk ezer helyen, nem lett volna logikus mást még nagy pénzért, Kessié óriási üzlet lehetett volna ingyen, csak két évvel korábban jött, mint ahogy kellett volna neki.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.13. 22:38:25

Peter írta:
2024.07.13. 12:54:06
gránit írta:
2024.07.13. 09:01:29
a tippem pedig az, hogy rendes vkp-t nem fogunk szerezni, hanem megyünk a közönségkedvencek után.
Tovább a megszokott útun?
Ez is egy opció, hiszen a közönségnek játszik a csapat.
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát....csak akkor az előadás végén is tapsolni illik majd a közönségnek.
Életképes választás, így a kifogások helye is megmarad, mindenki megtalálja a számítását, mindenki jól jár.
A Real Madrid meg majd köszöni szépen.
Így van. Eddig is ezt csináltuk. Ez a vkp-kérdés igazából már egy több mint tíz éves sztori. Én legalábbis a 2013-as Bayern-fiaskóra datálom ennek a kezdetét, amikor már látni kellett volna ezt a problémát. Azóta kiket szereztünk nagy pénzekért? Üldöztük a Griezmann-okat, Coutinho-kat, Dembelé-ket, miközben a prioritás nem ez kellett volna hogy legyen. Csak az említett emberekkel közel félmilliárd eurót égettünk el a semmiért, és ebben a történetben nem is az a legnagyobb probléma, hogy nem voltak jó vételek, mert Griezmann-ról például nem gondoltam volna, hogy ennyire gyenge lesz. Az legnagyobb probléma ezzel az, hogy nem a prioritást kergettük.
Andrsika írta:
2024.07.13. 12:17:05
gránit írta:
2024.07.13. 09:01:29
Én Guirassy-t vettem volna meg 17,5 millióért. Schoutent a PSV-ből vagy Seiwaldot Lipcséből, Cancelo-t megtartanám, egy 6. belső védőt vésztartaléknak, és egy cserekapust.

Ehhez képest valószínűleg lesz egy Nico Williams, ha rajtuk múlik, akkor Olmo is, a tippem pedig az, hogy rendes vkp-t nem fogunk szerezni, hanem megyünk a közönségkedvencek után.
És miből gondolod, h Guirassy ide jött volna 2. Vagy 3. Számú csatárnak? Én is hoztam volna, de azèrt ez nem ilyen egyszerű! Egy vkp nàlam is a legfontosabb poszt lenne, de évek óta kellene egy jobb szélső is. Mai árak mellett Nico ára (58m) nem túl sok, de szerintem is van benne kockázat, ugyanakkor én szerintem ő hozni fogja az elvárt szintet( egyébként egyetértek veled a gólerősebb szélsők vagy két csatáros dologban) Olmo az EB-n nekem nagy kedvenc, de sok Leipzig meccset nézek ott 10/4 meccsen nem nagy szám..
Cancelo biztos vagyok benne, h marad
Ezzel mind egyetértek. Igazából nem vagyok biztos, hogy 2. számú lett volna Lewandowski mögött, vagy bárki, akit oda igazolnánk, ha igazolnánk. Tulajdonképpen miért is alapértelmezett, hogy Lewandowski kezdjen? Egyre gyengül, mi meg egy fogatlan oroszlánra, egy szebb napokat látott legendára tesszük fel a szezont.
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.07.13. 20:41:47

FcBarcelona1 írta:
2024.07.13. 06:59:02
La Masia1 írta:
2024.07.12. 23:14:29

Kupával együtt játszott 800 percet tavaly az egész szezonban, azt is szinte mindig (60. perc környéki) csereként.
Esélye nem volt rendesen megmutatni magát. Egyértelmű, hogy Gironában a padra kellett, nem számoltak vele.
De ez nem a Girona hibája, oda csak lepasszolták.

Fermín meg 2000 percet játszott...nem mindegy.

Torre-ét rendesen megszívatta a Barca.
Ha jól emlékszem Torre nem volt hajlandó játszani a Barca B-ben. Persze ez nem biztos, mintha ezt olvastam volna. 3 meccse van ott.
Nem akart a B-ben, de miért is akart volna...?
Egyrészt objektíven nézve az nem az ő szintje, ő a 3. osztályban már bizonyított, másrészt pedig a klubjával, ahonnan a Barca elhozta, a 2. osztályban játszott volna. Mitől akart volna alacsonyabb osztályban játszani, mint ahonnan jött?
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.13. 20:15:54

FcBarcelona1 írta:
2024.07.13. 20:06:17
Ezzel a vkp-s kérdéssel nem értek egyet. Egyébként megkérdezték a sociokat, 40% elsősorban vkp-t venne, 27% középcsatárt.
Lewy itt marad, magas bérével, mögötte Roque+Ferran. Én is szeretnék, de akkor minek a másik 3, eladni lehetetlen? Amikor szükség lenne kp-sra és bal szélsőre?
Vkp-s helyzetben van egy masszív, védelmünk, ami tavalyelőtt alig engedett gólokat az ellenfélnek, azt nem hiszem, hogy Busquets volt ennek a kulcsa.
De Jongot 75 millióért igazolták erra a posztra, és 40 milliós a fizetése. Igazából ki sem volt próbálva ott, tavaly is Romeu jött mellé, mikor rekordokat döntő védelmünk volt összerakva, amibe jött még Cancelo, és idővel Cubarsi. És De Jong szétverte az egész védekezésünket? Valószínűleg inkább edzői problémák lehettek, ha egy meccsen annyi gólt kaptunk, mint tavalyelőtt 10 alatt. Dupla pivotban tud játszani De Jong mellett Romeu, (remélem őt cseréljük minimum egy Merino, Guido, Rabiot minőségre), és Gavi, valamint Gündogan.
Támadásban, helyzetek kialakításában szerintem nagyon gyengék voltunk. Hiába rakjuk bal szélre Ferrant, Raphinhát, nem az ő posztjuk. Fati 2 térfműtét után egy időzített bomba.
Szerintem a védekezésünk sokkal jobb, mint a támadásaink, persze tavaly ezekből alig lehetett valamit észrevenni, gondolom ezért is cseréltünk edzőt. A marketing szempontokról nem is beszélve, és mindenki szebb játékot akar. Hát ez nem egy vkp-sal fog megoldódni. A Realt megelőzni eleve nehéz lesz, a BL győzelem továbbra is esélytelen, a továbbjutasra így is meg van az esély. Persze ez csak a szubjektív véleményem.
Ezzel abszolút egyetértek. Szerintem is 2 opció van a győzelemre: 1, legyen látványos foci, ahol több gólt rúgunk, mint az ellenfél (Barca, Man. City, Arsenal); 2, találjunk egy gólt és húzzuk ki a végéig (Atlético, Inter, Real Madrid)...
Én az első opció miatt szeretem a focit.
Az álmom idén nekem is a Nico, Merino, Cancelo, Julián Álvárez talán Olmo igazolás lenne, de mi a racionalitás?
Visca el Barca! =D>
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.13. 20:06:17

Ezzel a vkp-s kérdéssel nem értek egyet. Egyébként megkérdezték a sociokat, 40% elsősorban vkp-t venne, 27% középcsatárt.
Lewy itt marad, magas bérével, mögötte Roque+Ferran. Én is szeretnék, de akkor minek a másik 3, eladni lehetetlen? Amikor szükség lenne kp-sra és bal szélsőre?
Vkp-s helyzetben van egy masszív, védelmünk, ami tavalyelőtt alig engedett gólokat az ellenfélnek, azt nem hiszem, hogy Busquets volt ennek a kulcsa.
De Jongot 75 millióért igazolták erra a posztra, és 40 milliós a fizetése. Igazából ki sem volt próbálva ott, tavaly is Romeu jött mellé, mikor rekordokat döntő védelmünk volt összerakva, amibe jött még Cancelo, és idővel Cubarsi. És De Jong szétverte az egész védekezésünket? Valószínűleg inkább edzői problémák lehettek, ha egy meccsen annyi gólt kaptunk, mint tavalyelőtt 10 alatt. Dupla pivotban tud játszani De Jong mellett Romeu, (remélem őt cseréljük minimum egy Merino, Guido, Rabiot minőségre), és Gavi, valamint Gündogan.
Támadásban, helyzetek kialakításában szerintem nagyon gyengék voltunk. Hiába rakjuk bal szélre Ferrant, Raphinhát, nem az ő posztjuk. Fati 2 térfműtét után egy időzített bomba.
Szerintem a védekezésünk sokkal jobb, mint a támadásaink, persze tavaly ezekből alig lehetett valamit észrevenni, gondolom ezért is cseréltünk edzőt. A marketing szempontokról nem is beszélve, és mindenki szebb játékot akar. Hát ez nem egy vkp-sal fog megoldódni. A Realt megelőzni eleve nehéz lesz, a BL győzelem továbbra is esélytelen, a továbbjutasra így is meg van az esély. Persze ez csak a szubjektív véleményem.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.13. 19:45:53

Troym írta:
2024.07.13. 19:07:05
Ha nekem címezted, akkor nem vagyok sportigazgató, örülnék, ha a sportigazgató lenne végre sportigazgató és nem csak az elnök bábja.
Szakmai érv legalábbis nincs arra, hogy nem gőzerővel próbálja a 10 legjobb vkp közül valamelyiket idecsábítani.
Amúgy meg mindegy milyen konkrét neveket írunk, ha végül jön Guido, aki gondolom jobb, mint Romeu, de ugyanúgy egy lutri egy BL meccsre betenni?
Nem címeztem senkinek, csak feltűnt, ha a sajtó szerint a CDM posztot kell erősíteni, akkor már jön is, hogy itt a primetime Busquets óta nincs senki és emiatt sikertelen a csapat. (tavaly elesett egy bajnoki cím)!! Szerencsére nem szivárog ki, hogy Flick mit kér Decotól, nekem ez már siker! Ha Deco kialakítja az edző által kért keretet, akkor én már elégedett leszek. Onnantól az edző a felelős.
Visca el Barca! =D>
Fernando
Llegenda del Barça

2024.07.13. 19:30:51

Nico pont a jo sajto miatt kell nekunk. Fix a kivasarlasi ara, az egekig van hype-olva, mehetnek a mezeladasok. Kivel csabitson Laporta Yamalon kivul nezoket? A jovore 36 eves Lewaval vagy Gundogannal?

Vkp poszthoz: Ha nem talalunk normalis embert oda esszeru arral akkor engedjuk el. Inkabb maradjon Christensen, szerintem ha felepul de Jong ketten jok lehetnek ott 4-2-3-1-ben elottuk Pedri/Gundogan.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
bence0330

2024.07.13. 19:16:04

Troym írta:
Szakmai érv legalábbis nincs arra, hogy nem gőzerővel próbálja a 10 legjobb vkp közül valamelyiket idecsábítani.
Amúgy meg mindegy milyen konkrét neveket írunk, ha végül jön Guido, aki gondolom jobb, mint Romeu, de ugyanúgy egy lutri egy BL meccsre betenni?
De ezt miért gondolod? A mundo meg egyebek szerint pl. nagyon szeretnénk Ugartét, de 80 körül nem fizetünk érte azért. Egy ilyen esetben egy Nico+Merino összesen ennyiért szerintem jobb üzlet. Merino neve is pörög. Nico nevét kérdezik tőlük rendre az interjúkon, ezért róla beszélnek, érthető okokból, nagy EB-je van, hot topic.

Egy jó, és egy közepes középpályás szerintem jönni fog, és annál kevesebbel nem is érhetjük be, hacsak Casado nem bizonyít gyorsan, mert akkor 1 nagyobb név elég lehet.
Troym
Director del Fútbol

tatesz1990 írta:
2024.07.13. 19:00:31
Úgy látom, itt összegyűltek a "sportigazgatók", hogy találjanak egy védekező középpályást a Barcába! :D
Ki lenne jó Nektek Rodrin kívül?!
Ha nekem címezted, akkor nem vagyok sportigazgató, örülnék, ha a sportigazgató lenne végre sportigazgató és nem csak az elnök bábja.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.13. 19:02:43

Troym írta:
2024.07.13. 18:43:11
Pontosan hogy is lett nagyobb prioritás a bal oldali támadó a vkp poszttal szemben?
Nem látok Deco-ék fejébe, és lehet hogy rosszul is teszem ha az alapvető indokokon (sztár-faktor, mezeladások, stb) túl még racionális elgondolásokat is keresek náluk.
Tippre a balosra van 1 db név a kalapban, vkp-nak meg jön fel Casado és emellett van még 3 (ami mostmár csak 2) lényegesen olcsóbb opció. Merino, Rodriguez körül nem legyeskednek a kérők, Nico körül viszont bőven.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése