Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Amúgy tényleg jól áll neki ez a szerep és ennek ellenére is felér a támadásokkal, tud veszélyt jeleteni a kapura.bence0330 írta: ↑2024.09.05. 01:23:00
Dióhéjban: Flick ilyen nagyjából hatos szerepet szán neki az előző edzőivel ellentétben, azt várja el tőle elsősorban, hogy szervezze, segítse a támadásokat. Ezt ő nagyon élvezi, mert sokat találkozik a labdával. Ráadásul így együtt tudnak játszani Olmóval, amit az EB-n nagyon sajnált, hogy nem tehettek meg. Xavihoz képest nyugodtabb a hangulat, a sajtó sem cincálja úgy egyelőre Flicket, aki hiába látszik egy hideg robotnak, jó humorú, bármikor kész bárkit megölelni, és mindenkivel beszél, mindenkihez közel áll. Flick-kel ugyanúgy kontrollálják a meccset, de közben sokkal agresszívebben használják ki az üres területeket, és a támadó játékosok sokkal jobban érzik magukat, jól szórakoznak a pályán, és ezt nagyon élvezik.
Nekem azért volt érdekes, mert nagyjából ugyanazokat mondta el, amit kívülről látunk is, vagy amit nem látunk, azt sejtjük. Látjuk, hogy Flick törődik a játékosaival, látjuk, ahogy bármikor megöleli őket, támogatja őket, látjuk, hogy a játékosaink nem is nagyon tudják elképzelni, hogy kikaphatunk, azt meg pláne, hogy a 8 félidőből kb 5-ön teljes örömfoci volt, és konkrétan jól szórakoztak. A neki adott új szerep is jól állt, szerintem is élvezte a hatos pozit - nyilván ez egy Bayern ellen más történet lehet, de ha a meccsek 70-80%-án működik, már jó, idén még, legalábbis.
Én mindig szkeptikus voltam azzal, amikor gyerekeket követelünk a csapatba. Hogy jöjjenek a fiatalok, jöjjenek a fiatalok. Hát, jöjjenek, csak ésszel. A fociban szanaszét rúgják egymást a játékosok. Nem biztos, hogy egy 16 éves ropilábú gyereket, akit még a szél elfúj, ennek kéne kitenni, legalábbis ilyen rendszerességgel.
Ezt jó lett volna akkor olvasni, amikor arról volt szó, hogy miért van ennyi sérülés. Ha jól emlékszem, akkor pont nem ezen az állásponton voltál. Én akkor azt mondtam, hogy nem a meccsszámot kell csökkenteni, hanem keményebben fel kéne lépni a szabálytalanságok ellen. Amit Kroos csinált a spanyolok ellen, annak kiállítás kellett volna hogy legyen a következménye. Semmi következménye nem lett, cserébe egy emberünk le lett rúgva.bence0330 írta: ↑2024.07.07. 20:21:21A terhelés mértékének kérdése nyilván szoros összefüggésben áll a fizikai kontaktokkal, hiszen csak azzal együtt lehet mérlegelni a kettőt, anélkül olyan, mintha minden fizikai törvényt csak vákuumban szemlélnénk. Épp ezért nincs semmi értelme összehasonlítani a futókkal.
FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.07. 14:58:06
Most akkor el kellene dönteni, hogy 2*10 km, vagy amellett komoly fizikai felkészülés is zajlik.
Ha egy 16-21 éves könnyűatléta évi 70+ versenyen vész részt
Köszönöm, ez utólag is igazol abban a témában, hogy nem a nagy terhelés a fő oka a sérüléseknek. Hosszútávfutók sokkal többet futnak, és nem szoktak folyton lesérülni. De akinek folyamatosan rugdossák az izomrostjait, annak már sanszosabb a sérülés.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.07. 14:58:06Nem beszélve arról, hogy az atlétát nem rúgják le a bemelegítés után.
Most akkor el kellene dönteni, hogy 2*10 km, vagy amellett komoly fizikai felkészülés is zajlik.
Mert szerinted más, sokkal megterhelőbb sportágak sportolóinak miből áll az élete? Amik itt felmerültek, a sok utazás, a nagy terhelés, egyes más sportágakra/ligákra sokkal inkább igaz (de legalább egy önmagát nagyon nem inkompetensnek tartó személytől megtudtunk, hogy a Forma-1 vagy az úszás nem népszerűek, utóbbi egyébként az USA-ban és Kínában is alapsport, sokkal inkább, mint a labdarúgás). Szerinted mennyit fut egy 16-21 éves könnyűatléta?
Mint mondtam népszerű... egyébként úsztam és vízilabdáztam is kisebb koromba, foci után kéziztem full amatőr szinten és ha választhatok, ha megengeded, akkor ezek közül kössz messze a foci terheli legjobban a testem, szívem...Troym írta: ↑2024.07.07. 12:36:37Csak egy rövid kérdés:
Ha fociztál, honnan van neked elképzelésed mennyire megterhelő versenysport a 10 km úszás, egy ironman, a ritmikus sportgimnasztika, egy Forma1 futam, a vízilabda, kalapácsvetés, maratonfutás stb?
Kicsit furán hangzik, mert ezzel "beárazod" a többi olyan sportot, amit soha nem űztél, csak mert fociztál.
Azért nem csak ennyiből áll egy focista élete.davi10 írta: ↑2024.07.07. 11:18:07Az lehet, csak ugye a foci nem csak abból áll, hogy 90 perc alatt meg kell valahogy tenni 10 km-t.
Folyamatosan olyan sportokkal megy a hasonlítgatás, ahol meccs közbe ki lehet ülni, aztán visszajösz, nem igazán játszanak végig teljes meccsejet az hokiban, nflb-ben. A fociban nincs korlátlan csere, nyaranta van 2x1 perces ivószünet.
Eljátszhatjuk a keményet a fotelből, de a heti 2 meccs, hét közben edzésekkel, utazással, mindennel igenis lehet sok. Pláne, ha 10 játékosból 9 ezt mondja.
Csak egy rövid kérdés:
Ezek az összehasonlítások a labdarúgók számára még hízelgőek is. Az NHL-ben vagy az NBA-ban sokkal többet utaznak, mint az európai focisták. Ott egyik napról a másikra játszanak New Yorkban, aztán Los Angeles-ben. A hoki sokkal de sokkal sérülésveszélyesebb, mint a labdarúgás. Ott teljesen természetes, hogy törött testrészekkel játszanak, egy-egy törött ujj gyakorlatilag nem téma. Szokták is mondani, hogy a labdarúgók ahhoz ragaszkodnak, hogy lesérültek. A hokisok meg ahhoz, hogy nem. Számtalanszor láttam, hogy az edző kiülteti a játékosát, mert lesérült, és a játékos maga ellenkezik, hogy nem, dehogy, nincs nekem semmi bajom.davi10 írta: ↑2024.07.07. 11:18:07Az lehet, csak ugye a foci nem csak abból áll, hogy 90 perc alatt meg kell valahogy tenni 10 km-t.
Folyamatosan olyan sportokkal megy a hasonlítgatás, ahol meccs közbe ki lehet ülni, aztán visszajösz, nem igazán játszanak végig teljes meccsejet az hokiban, nflb-ben. A fociban nincs korlátlan csere, nyaranta van 2x1 perces ivószünet.
Eljátszhatjuk a keményet a fotelből, de a heti 2 meccs, hét közben edzésekkel, utazással, mindennel igenis lehet sok. Pláne, ha 10 játékosból 9 ezt mondja.