Nem en irtam le “egy olyat”hanem a statisztika:
LaLiga 3000 perc 36 meccs 5 gól
BL 836 perc 10 meccs 0 gól
De abban igazad van h azert a víz az úr !
Nem en irtam le “egy olyat”hanem a statisztika:
Raphi tavasszal nagyot ment gólokban passzokban mikor Xavi at dobta balra akinél a 4-3-3 volt a fő szerkezet , kb 10 es poszt nélkül … még ha sokszor befelé is jött ,de nem onnan indult, jobbról inkább a kapu elé vágott éles beadási voltak veszélyesek!bence0330 írta: ↑2024.08.06. 23:02:09Tél körültől támadóközéppályást játszott (nem tökéletesen 10-es, de ehhez állt a legközelebb), nem szélsőt, és volt olyan sorozata, mikor 2 hónapig nem volt gólpont nélküli meccse kezdőként (8 meccs), ebben komoly rangadókkal, PSG, Napoli, stb. Nem szélső, hanem tízes-szerű posztról. Onnan jobb a gólpontaránya is kicsit, mint a szélről. És inkább tolódott el a gólok felé, szélről meg az előkészítés felé.
Az őszi szezonban összesen kétszer tették be tizesbe, mikor Xavi 4-2-3-1-re váltott meccs közben. Mindkét alkalommal lőtt egy gólt 20 méterről.Pont fordítva van a helyzet, onnan lőtt jól. Ez a két átlövésgólja volt a szezonban, a többit innen-onnan érkezve lőtte, fejjel, stb. Nem véletlen, vonalra szegezve nem tudja magát lövőhelyzetig verekedni, vagy csak ritkán, onnan inkább előkészít, full tizesként onnan is.
Yamal és Cubarsi sem voltak a keret tagjai tavaly. Ettől még ott voltak és számolni kellett/lehetett velük, sőt, alapkezdők lettek. Nem sokat jelent.
De mindegy is, most már kizártnak érzem, hogy Olmo ide jött 8.-9. játékosnak, az esetek 90%-ában balszélen lesz, max beljebb tolva. Ahogy írta ktm is 3-4 hsz-el lejjebb, nem lehet véletlen, hogy Nico visszalépése után szálltunk nagyon rá és pörögtek fel az események.
Tél körültől támadóközéppályást játszott (nem tökéletesen 10-es, de ehhez állt a legközelebb), nem szélsőt, és volt olyan sorozata, mikor 2 hónapig nem volt gólpont nélküli meccse kezdőként (8 meccs), ebben komoly rangadókkal, PSG, Napoli, stb. Nem szélső, hanem tízes-szerű posztról. Onnan jobb a gólpontaránya is kicsit, mint a szélről. És inkább tolódott el a gólok felé, szélről meg az előkészítés felé.
Szerintem is ez eléggé így néz ki, hála a jó égnek. Nem mondom, hogy rá költöttem volna, de így legalább lyukra jött, nem egy teljes kapufa.ktm írta: ↑2024.08.06. 21:27:52En felteszem, hogy Olmo balszelre jon, azutan gyorsultak fel az esemenyek, hogy Nicorol kiderult, hogy marad a helyen. Ezen a poszton nala nincs jobb a keretben, szoval elorelepes a leigazolasa. A legfontosabb ugyis az lesz, hogy lehetoleg mindenki egeszseges maradjon a szezon donto reszeben, akkor jok lehetunk egy liga bl duplara.
De, egyről beszélünk. Pedri abszolút 10-es, ott is játszott a válogatottban, de annyira egy poszt, hogy pontosan Olmóval váltották egymást.baas11 írta: ↑2024.08.06. 20:47:12Most vagy nem egy posztról beszélünk vagy tényleg nem értelek !!?!
4-2-3-1 a center mögötti játék.: (AM)
Pedri: klasszik 8-as passsz, nem tud gólt lőni
Gundogan: kiváló előkészítő passsz, de nem tud gólt lőni
Raphinha : full szélső, kb 1-2 meccset játszott ott kényszerből
Gavi: klasszik 6 - os, elore tolva labda szerzésbe jo cselezes gól érzékenység szinten nem erőssége
De Jong.: 5 6 8 as de nem 10 es
Én is így látom. És nálam akkor is lenne tkp-s, ha 433-at játszanánk.baas11 írta: ↑2024.08.06. 20:47:124-2-3-1 a center mögötti játék.: (AM)
Pedri: klasszik 8-as passsz, nem tud gólt lőni
Gundogan: kiváló előkészítő passsz, de nem tud gólt lőni
Raphinha : full szélső, kb 1-2 meccset játszott ott kényszerből
Gavi: klasszik 6 - os, elore tolva labda szerzésbe jo cselezes gól érzékenység szinten nem erőssége
De Jong.: 5 6 8 as de nem 10 es
Gondolom nem kell eluturnom a tavalyi gól/golpassz statokat
Akik legalabb profil alapján beválhattak volna a poszton:
Felix …nincs itt
Fati … sérült kb semmit nem tudunk rola
Akikkel nem lehet mit kezdeni:
Roque… tok homaly
Torres … igazabol sehol nem jo kiemelkedő
Fermin Lopez: na ő igen benne van potenciál az egyetlen , aggresszió, kapura tartás , távoli lövések, erkezes, fej játék , passz amit meg is mutatott de a még gyengeségeit is…
Ez nálam 1 !!! be is vethető fiatal játékos! Ez nem epp egy telített posztot mutat.
Inkább 5,6,8 as poszton van/lesz sok jo kiváló jatekosunk … + Cassado mondjuk!
Persze ha választani lehetne inkább Nicot hiztam volna en is de nem akar jönni !
Most vagy nem egy posztról beszélünk vagy tényleg nem értelek !!?!
Sokan felsorolták, a keret harmada ott a legjobb, vagy legalább tud ott játszani. 1, max két posztra:
Szerintem sajna ér ennyit mai körülmények közt. De azzal egyetértek, hogy annak, aki meg tudja fizetni. Mi nem tudjuk, vagyis alighanem ő a keretünk nagy része, ahogy írtad is. Hogy mennyit ér a játékos, relatív, egyetértek a piaci árával kb, de nekünk feleennyit sem ért.Sinya22 írta: ↑2024.08.06. 19:41:36Igazából teljesen mindegy milyen posztra vettük, számomra az a bicskanyitogató hogy megint 2x annyit fizettünk egy játékosért, mint amit ér. Szerintem az EB-n mutatott teljesítménye nélkül szóba se jött volna, nem tudom ki izgult rá ennyire a vezetőség közül, de gratulálok neki.
Az ára meg azért nem mindegy, mert végtelen pénz nincs igazolni. Most úgy a keret 60-70%-át elvertük egy sokat sérült, közepes emberre. A fókusz megint elment a vkp posztról, majd jöhet oda a kukázás. A 9-es posztot meg kár emlegetni. Vagy lehozza Lewa a szezont sérülés nélkül és kicsivel több góllal, vagy majd szeptemberben széttesszük a kezünket megint a 3-as xg-nél.
A 7 millió változó elvileg nehezen teljesülő, nem túl valószínű történések esetén fizetendő, szóval 55 lesz az.
Na ez nem szépült jól az idővel, csak le kellett írnom 2 hónap után hogy szerintem csak PR trükk és már jön is Olmo BarcelonábaMessiNeymarSuarez írta: ↑2024.08.06. 13:40:42Ezt én sem értem, egész nyáron Nico és Olmoért mentünk, miközben csak Olmo árából kijönne Merino és még talán egy jó balszélső is, ezáltal a 2 hiányos posztot befedve.
Ehelyett inkább mentünk az aktuális felkapott után, hogy majd ha jönne akkor Olmot is kiraknánk balszélsőnek![]()
Kezdem tényleg azt hinni hogy az egész csak színjáték és egy centünk sincs igazolni, különben nem túl logikus a kb 20 milliós Merinorol lecsúszni.
Így legalább mehetnek a nyilatkozatok hogy "Mi le tudtuk volna igazolni őket, mentünk is értük, de sajnos nem sikerült, Nico nem akart jönni, Olmoért meg 2 labdával többet kértek mint amit adtunk volna ezért ő sem jött, de mi bízunk a fiatalokban"![]()
Alapvetően a mai piacon neki kb. ennyi az ára. Az más más kérdés, hogy nekünk ennyiért kell-e, vagy kell-e egyáltalán. A Lipcse egy nemzetközileg mérve középcsapat, sokaknak max. a neve nagyobb. (Pl egy Juvét sem mondanék igazán erős) Ott húzóember volt végig.Andrsika írta: ↑2024.08.06. 15:31:48Én sem örülök neki, mert sokan vagyunk arra a posztra ahol sztem ő tud kimagasló lenni( sztem bal szélső lesz) de mai árak mellett azért nem mondanám hu, de drágának.
Csak egy Leipzigbe van részt nem értem, ugyanis ott komoly szintű projekt van és nem utolsó sorban nem is rossz csapat. A City is vitte volna( amit egy angol haverom aki nagyon floppon van a klubja témáit illetően) mondta nekem, h De Bruyne helyére szánták volna, mert a Belga jövőre megy az arabokboz…
Szerintem egyébként baki lessz itt a srác és érzésem szerint sokat lessz sérült..