Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Bocsi, későn reagálok. Én is benne lennék, hányan jelentkeztünk eddig?Veidt_madridista írta: ↑2024.07.27. 20:28:42Sziasztok!
Mit gondoltok, így közel 3,5 év elteltével tudnánk nyomni egy kört?![]()
Én benne lennék szívesen.
De nyilván úgy van értelme, ha mindenki aktív és tartjuk az 1/2 hetes határidőt / film.
A filmklub lényege, hogy vagyunk pl. öten. Mindenki ajánl egy filmet, megyünk sorban, heti felosztásban, azaz összesen öt hétig tart az egész. Az ajánló ír pár sort a filmről, hogy miért ajánlja, neki mi tetszett benne vagy mi volt különleges, és pontozza 10-es skálán.
Valami olyasmi a történet, hogy ha megvannak a tagok, akkor elvileg sorsolás útján, de akármilyen más módon is el lehet dönteni, hogy mi legyen a sorrend, ami alapján filmet kell ajánlani hetente/két hetente. Az ajánlott filmet ez alatt az egy/két hét alatt a többi tagnak illik megnézni és pár mondatban "elemezni", végül 1-től 10-ig osztályozni. Akár feles oszályzat is mehet, pl.: 7,5/10. Hárdkórabb verziókban több kört is szoktak nyomni, tehát egy tag akár 2-3 filmet is hozhat a klubba, de a másodikat csak akkor, amikor az elsőt mindenki bedobta már a közösbe. Ezek a filmek általában ne legyenek nagyon méjnsztrímek. Szóval olyat, hogy The Dark Knight, ne akarj ajánlani, mert azt mindenki látta, népszerű. Ellenben ajánlanám, hogy nagyon durván elvont filmet se ajánlj (szóismétlés, nyomatékosítás: kiválóan), elvégre nem kínozni akarod a többi tagot, gondolom.
Azért régebben mentek rendesen a körök, én úgy emlékszem.