2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ha a klub is veszteségnek gondolja Faye távozását, tartsa meg a másik szenegálit, Mbacket, Játékban alig van köztük különbség és ő nem követelőző.
Ezért van az, hogy 18 éves kor alatt legfeljebb két évre lehet hosszabbítani. Általában benne van, hogy onnan meghosszabbodik 3 évre, de alapvetően 18 évesen teljesen szabad, nem kötelezhetik semmire, plusz tanulmányokat is folytatnak.bence0330 írta: ↑2024.08.11. 08:48:21Ha jogi értelemben nem is kizsákmányolás, szerintem köznyelvi (erkölcsi) értelemben akkor is az. Hisz klubként csak az én rövidtávú célomat tartom szem előtt, a másik érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva.Cseri írta: ↑2024.08.11. 08:17:55Szerintem itt az a fő kérdés,hogy munkavállalónak tekinthetőek-e,vagy sem? Ammenyiben igen,akkor dolgoznia=fociznia kell,amikor szükség van rá. Óriási lemondásokkal jár a profi sport,de ha bejön,akkor nagyon bejön. Kivételezett helyzetben vannak 20 év befektetéssel, x generáció sorsát tudják anyagilag rendezni.Van benne rizikó? Van! Tisztába vannak vele mit vállalnak? Remélhetőleg igen! Bocs,de Pedri is húszonegykét éves, valószínűleg meg van rá a keret,hogy ha ez ennyi volt,valami újba kezdjen. Tudom itthon nem divat,hogy a focisták tanuljanak,de úgy tudom a spanyoloknál ez nem így van,simán kiteljesedhet a civil életben. Minden ember életében vannak krízsiek a sportolók sem mások,megkell oldani,és ők ezt kivételezett élethelyzetből tehetik. Természetesen nem kívánok neki ilyet,sok-sok sérülésmentes éveket a pályán.
Remélem javul a helyzet, ha nem is odáig, mint ahogy minden más csapat kezeli a fiatalok perceit (jó lenne pedig...), de legalább egy lépést előre, és Yamal meg Cubarsi nem fog hónapokig 100 perceket focizni 17 évesen.
Meg ugye az még hozzájön ehhez, hogy egyéniben csak "TE" vagy egyedül, míg csapatsportban ott vannak rajtad kívül néhányan és a teherviselés is emiatt elterül.
Igen, nyilván dunsztom sincs a jogi háttérről, de ugye 18 év alatt egy ember általánosan még nem teljes körűen felelős az életéért és a döntéseiért, sem jogilag, sem máshogy, nem feltétlenül van hozzá meg a mentális kapacitása, az élettapasztalata. És akármi a pontos jogi háttér, az tuti, hogy ő nem nagyon tud mit tenni ezzel. Ha valaki azt mondja, hogy 16 évesen márpedig zsinórban tizedszer is végigtolod a meccset a nagyok közt, akkor is, ha már sétálni sem tudsz a pályán, nem nagyon fog tudni mit mondani rá. Egyrészt mert ő még nem biztos, hogy teljeskorűen átlátja, mi neki a jó, másrészt meg az edző-focista alárendeltségi viszony nem épp olyan, hogy azt mondja, hogy ő most márpedig nem fog focizni, még akkor sem, ha érzi, hogy nem szabadna. Pláne fiatalon, ezt ilyen Lewy tekintéllyel tehetné meg kb valaki. A rizikót meg jelentősen le lehetne csökkenteni, ha kötelezően figyelembe kéne venni a játékosok életkorát és az ennek megfelelő terhelhetőséget. Persze még jobb lenne, ha ilyen szabályozásra nem lenne szükség, a legtöbb edző figyelembe is veszi nyilván, még a legnagyobb tehetségek is alig cserék 16-7 évesen, Messik, Mbappék. De sajnos így meg van rá az esély, hogy 1-2 edző így tesz. Nyomás, győzelmi kényszer, elvakultság, akármi miatt.Cseri írta: ↑2024.08.11. 08:17:55Szerintem itt az a fő kérdés,hogy munkavállalónak tekinthetőek-e,vagy sem? Ammenyiben igen,akkor dolgoznia=fociznia kell,amikor szükség van rá. Óriási lemondásokkal jár a profi sport,de ha bejön,akkor nagyon bejön. Kivételezett helyzetben vannak 20 év befektetéssel, x generáció sorsát tudják anyagilag rendezni.Van benne rizikó? Van! Tisztába vannak vele mit vállalnak? Remélhetőleg igen! Bocs,de Pedri is húszonegykét éves, valószínűleg meg van rá a keret,hogy ha ez ennyi volt,valami újba kezdjen. Tudom itthon nem divat,hogy a focisták tanuljanak,de úgy tudom a spanyoloknál ez nem így van,simán kiteljesedhet a civil életben. Minden ember életében vannak krízsiek a sportolók sem mások,megkell oldani,és ők ezt kivételezett élethelyzetből tehetik. Természetesen nem kívánok neki ilyet,sok-sok sérülésmentes éveket a pályán.
Szerintem itt az a fő kérdés,hogy munkavállalónak tekinthetőek-e,vagy sem? Ammenyiben igen,akkor dolgoznia=fociznia kell,amikor szükség van rá. Óriási lemondásokkal jár a profi sport,de ha bejön,akkor nagyon bejön. Kivételezett helyzetben vannak 20 év befektetéssel, x generáció sorsát tudják anyagilag rendezni.Van benne rizikó? Van! Tisztába vannak vele mit vállalnak? Remélhetőleg igen! Bocs,de Pedri is húszonegykét éves, valószínűleg meg van rá a keret,hogy ha ez ennyi volt,valami újba kezdjen. Tudom itthon nem divat,hogy a focisták tanuljanak,de úgy tudom a spanyoloknál ez nem így van,simán kiteljesedhet a civil életben. Minden ember életében vannak krízsiek a sportolók sem mások,megkell oldani,és ők ezt kivételezett élethelyzetből tehetik. Természetesen nem kívánok neki ilyet,sok-sok sérülésmentes éveket a pályán.bence0330 írta: ↑2024.08.10. 22:00:2518 alatt ez szerintem konkrétan kizsákmányolás, tönkreteszik a karrierjüket, és akár még az életüket is befolyásolhatja. UEFA-FIFA szinten kéne törvényt hozni valami kor/lehetséges lejátszott percre felnőtt csapatban, 18-ig növekedően. 16 évesen még nem engednék kezdeni senkit, egészen konkrétan.El Sie7e írta: ↑2024.08.10. 21:53:43Nagy kár amit Pedrivel műveltek. Benne ott volt a foci de lassan teljesen alkalmatlan lesz a teste. Nagyon tanulságos ez Cubarsinak és Yamalnak aki még fiatalabb és kriminális amennyit idén is játszott. Ezt nem szabadna megengedni. A rendes felnőttek is sorra dőlnek ki annyi extra meccs van, nem szabad fiatalt ennyire kiherélni. Az se véletlen amennyivel megnőtt az acl sérülések száma mind férfi mind női fociban. Nem normális. Nekünk is most a nyáron 3 ifistának szállt el az acl-e. Szaros túrameccsek. Tavaly is 3 acl rögtön a szezon elején. Szerencsére idén mégtöbb meccs lesz az majd megoldja a gondot.
Nem tudom, hogy mennyire volt hypolt Cuenca, Sandro, Gio vagy hasonlók, Bojan lehúzott nem egy szezont, de senki nem tartotta új Messinek vagy hogy kirobbanthatatlan játékos lesz.El Sie7e írta: ↑2024.08.10. 21:39:46Nem támadásnak szántam, a nyilvánvalókat direkt nem írtam. az egy egyszer az életben volt, hogy így egyszerre jöttek. de az azóta eltelt időre gondoltam. jöttek a nagy hypeolt, Krkic, Cuenca is nagy durral jött, Dos Santosok, Sandro, Puig, meg annyi új akárki volt és mindig akkora visszhangja volt mert Masia aztán puff.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.10. 20:58:35
Messi?
+Puyol Pique, Busquets, Alba, Fabregas, Pedro, Iniesta, Xavi, Valdes
+ Balde, Cubarsi, Gavi, Yamal, Fermin
Senkiháziak, VB, EB, BL, Olimpia, La Liga győztes játékosok.
Be is lehet zárni a Masiat, nincs is értelme működtetni.
Várni kell, amíg az állam csapatává válik a klub, saját bírókkal.
Most megint előtérbe kerültek de Baldét itt is elég sokan szidták hogy gyenge, Cubarsi jónak néz ki ahogy Yamal is de nagyon Pedri sorson vannak eddig ezzel nagyon vigyázni kell. Realosként Gavit nem tudom elismerni. Iniesta az egyik kedvencem volt, Ronaldinho is, a fiatal Messi is, nem fáj ezeket kimondanom de Gavit képtelen vagyok. Annyira irritáló az egész fizimiskája, ahogy a 40 kilójával arcoskodik és mindenkibe beleszáll mint egy kisgyerek akit bántottak egész gyerekkorábanő nem.
Mindegy is, nálunk nincs meg ez a szokás, hogy tolni kell az első csapatba a gyereket csak azért mert. Nyíltan ki volt mondva jópár éve, hogy az akadémia eladásra nevel. Volt is vmi statisztika, hogy az első osztályban a Real utánpótlásból játszottak a legtöbben. Stabil bevétel, ha meg valaki olyan az megragad. Joselu is Mourinho alatt debütált aztán világot látott, visszajött 1 évre a padra és jött, látott, nyert. De közben sehol nem volt elég jó ide. Minden nagy csapat igazol az ifibe csak más a média visszhangja.
Őt Barcelonán kívül sehol máshol nem jegyzik. Óriási löketett adott a válogatottnak, hogy kikerült onnan. A világbajnokságon nagyon lebőgtek a Busquets-Gavi-Pedri-középpályával. Most ezt teljesen lecserélték (nem önszántukból, ez a poén benne), és meg is lett az eredménye.
https://www.football-espana.net/2023/11 ... orld-stage
A tegnap olimpiai döntőt nyert csapat kezdőjében hét olyan játékos volt, aki játszott a Barcelona korosztályos csapataiban. Az olimpiai csapatnak általában nincs túl nagy rangja, pedig lényegében a felnőttek utánpótlásának számítanak, olyan magnak, amely később a nagy válogatottnak is a gerincét adhatja.
18 alatt ez szerintem konkrétan kizsákmányolás, tönkreteszik a karrierjüket, és akár még az életüket is befolyásolhatja. UEFA-FIFA szinten kéne törvényt hozni valami kor/lehetséges lejátszott percre felnőtt csapatban, 18-ig növekedően. 16 évesen még nem engednék kezdeni senkit, egészen konkrétan.El Sie7e írta: ↑2024.08.10. 21:53:43Nagy kár amit Pedrivel műveltek. Benne ott volt a foci de lassan teljesen alkalmatlan lesz a teste. Nagyon tanulságos ez Cubarsinak és Yamalnak aki még fiatalabb és kriminális amennyit idén is játszott. Ezt nem szabadna megengedni. A rendes felnőttek is sorra dőlnek ki annyi extra meccs van, nem szabad fiatalt ennyire kiherélni. Az se véletlen amennyivel megnőtt az acl sérülések száma mind férfi mind női fociban. Nem normális. Nekünk is most a nyáron 3 ifistának szállt el az acl-e. Szaros túrameccsek. Tavaly is 3 acl rögtön a szezon elején. Szerencsére idén mégtöbb meccs lesz az majd megoldja a gondot.
Esetleg erre van valami bizonyíték is? Tudjuk, hogy Reálos szemüvegen keresztül minden másképp látszik.
Az egy dolog, hogy nem szereted, de pont a Reál ellen kb ő volt egyedül versenyképes néha az egész csapatunkból, meccs embere kupadöntőn, ésatöbbi. Spanyol válogatottnak is a legjobbja volt sokszor.El Sie7e írta: ↑2024.08.10. 21:39:46de Gavit képtelen vagyok. Annyira irritáló az egész fizimiskája, ahogy a 40 kilójával arcoskodik és mindenkibe beleszáll mint egy kisgyerek akit bántottak egész gyerekkorábanő nem.
Mindegy is, nálunk nincs meg ez a szokás, hogy tolni kell az első csapatba a gyereket csak azért mert.
Nem támadásnak szántam, a nyilvánvalókat direkt nem írtam. az egy egyszer az életben volt, hogy így egyszerre jöttek. de az azóta eltelt időre gondoltam. jöttek a nagy hypeolt, Krkic, Cuenca is nagy durral jött, Dos Santosok, Sandro, Puig, meg annyi új akárki volt és mindig akkora visszhangja volt mert Masia aztán puff.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.10. 20:58:35Messi?El Sie7e írta: ↑2024.08.10. 20:12:49Életemben nem hallottam róla. Aki megüti a szintet az bekerülhet a csapatba, aki meg nem az így járt. Ez nem szeretszolgálat, hogy csak azért mert gyerekként itt volt bármi joga vagy elsőbbsége lenne. Most búcsúzott el a klub kapitánya aki 23 évet töltött a klubnál ebből 13-at a felnőtt csapatban. De ott van Carvajal is aki kicsi gyerekkorától itt van. Meg kell ütni a szintet és nyitott az ajtó. Nálatok meg az ellentetje igaz. Folyton jönnek a következő legnagyobbak de igazán kik ragadtak meg a csapatban? Ebben mindig jó volt a Barca a La Masia mítosszal már 15-16 évesen olyan hypeot kapnak a gyerekek aztán elmennek máshova és besülnek.
+Puyol Pique, Busquets, Alba, Fabregas, Pedro, Iniesta, Xavi, Valdes
+ Balde, Cubarsi, Gavi, Yamal, Fermin
Senkiháziak, VB, EB, BL, Olimpia, La Liga győztes játékosok.
Be is lehet zárni a Masiat, nincs is értelme működtetni.
Várni kell, amíg az állam csapatává válik a klub, saját bírókkal.
Messi?El Sie7e írta: ↑2024.08.10. 20:12:49Életemben nem hallottam róla. Aki megüti a szintet az bekerülhet a csapatba, aki meg nem az így járt. Ez nem szeretszolgálat, hogy csak azért mert gyerekként itt volt bármi joga vagy elsőbbsége lenne. Most búcsúzott el a klub kapitánya aki 23 évet töltött a klubnál ebből 13-at a felnőtt csapatban. De ott van Carvajal is aki kicsi gyerekkorától itt van. Meg kell ütni a szintet és nyitott az ajtó. Nálatok meg az ellentetje igaz. Folyton jönnek a következő legnagyobbak de igazán kik ragadtak meg a csapatban? Ebben mindig jó volt a Barca a La Masia mítosszal már 15-16 évesen olyan hypeot kapnak a gyerekek aztán elmennek máshova és besülnek.