La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.25. 22:23:04

Sajnos 1:1 lett, pedig nem ezt érdemelték a kicsik. 12 ember ellen kellett játszani, a hosszabbításban hátulról, két kézzel rántották le Darvicht, ráadásul helyzetben, utána pedig Guille lőtt egy hatalmas gólt, amit les miatt, hibásan visszafújtak.

Ahhoz képest, hogy a tavalyihoz képest kb. 8 alapember hiányzott nagyon jól, sokszor látványosan játszottak. Unainak sokkal jobban fekszik ha középen van, nehéz eldönteni, hogy Guille vagy ő volt a Mom. A gólja miatt talán utóbbi egy Junyent-Guille-Unai támadásból.

Az új fiatalok több mint bíztatóak. Arnaut nem ismertem, de amit ma nyújtott az alapján annyira nem gyengül a védelem Fayé távozásával, Edu Sanchez a baloson is remek, Unai igazi vezér, Junjent és Guille pedig csiszolatlan gyémántok. Kochent kifelejtettem, de Pena helyett bármikor mehetne.
Egyedül egy csatár hiányzik, de az nagyon. Egy Pau Victorral ezek minimum egy ötössel lettek volna hazazavarva. Talán, ha majd Percan visszatér vagy ezzel az új sráccal a Balearesből változik a helyzet.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.25. 20:56:40

Unai Hernandez a felkészülési meccsek után végleg csapatkapitány lett, és Yaakobishvili Áron a cserekapus.

A friss igazolás Raul Dacosta megsérült, futás közben a combjához kapott, nem nézett ki jól.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.25. 20:00:38

Aki kíváncsi a kicsik meccsére:

https://one.fcbarcelona.com/en/videos/134170-live
Forca Barca!!!!
bunga
Capitá del Barça

2024.08.25. 16:54:17

bence0330 írta:
2024.08.25. 14:21:23
Az a visszavásárlási +30% elég komoly megoldás. Így jó üzlet volt... vagy lett volna, ha ezzel nem fogyott volna el a maradék tartalék kh a keretből.
Ha a klub is veszteségnek gondolja Faye távozását, tartsa meg a másik szenegálit, Mbacket, Játékban alig van köztük különbség és ő nem követelőző.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.25. 14:21:23

Az a visszavásárlási +30% elég komoly megoldás. Így jó üzlet volt... vagy lett volna, ha ezzel nem fogyott volna el a maradék tartalék kh a keretből.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.25. 12:16:00

Official club statement: "FC Barcelona and Stade Rennais F.C have reached agreement for the transfer of the player Mikayil Faye for €10.3m. The club could bring him back for €25m and reserved 30% of a future sale."

The money Barça will receive from the Mika Faye move cannot be used to register Dani Olmo. This is because Faye was not registered with La Liga. @esport3
Kép
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.24. 17:45:33

Azért is jó, hogy a One közvetíteni fogja a meccseket, mert ott sokkal jobb a felbontás és a képminőség, mint a Youtube-on. Remélem, hogy előbb-utóbb Yaakobishvili Áront is láthatjuk majd, a felkészülési meccsek egyikén kezdő volt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 15:21:21

Jó hír. A Barca One-on élőben ingyenesen nézhető a kicsik összes meccse. A mérkőzéseket három nyelven (katalán, spanyol, angol) lehet majd követni.
Elvileg már a holnapi Real Union elleni meccs is rajta lesz a platformon.

Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, de Guiu bemutatkozása nem sikerült túl jól. 7 méterről az üres kapura kihagyott egy gurítást, után a kipattanót kétszer sem tudta belőni. Szegényt ki is fütyülték a stadionban.
Remélem nem veti nagyon vissza az önbizalmát, így is hatalmas konkurenciája van.

https://x.com/xGPhilosophy/status/18267 ... helyzet%2F
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.14. 17:00:43

A kicsik újabb felkészülési meccset nyertek a Cornellá ellen, 3:0-ra. A gólokat Guille Fernández; Edu Sánchez és Unai lőtte.

A rossz hír, hogy Dani Rodriguez elég komoly sérülést szenvedett, pedig Flick a Valencia ellen fel akarta hívni a csapatba.

Érdekesség, hogy a német mellett Laporta, Deco és Krkic is a helyszínen nézte meg a meccset.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.13. 15:09:12

Toni Fernandezből nagyon szívesen látnék többet. Tegnap is pár perc alatt több maradt meg, mint Raphinhából fél óráig, pedig neki sem az a posztja. Az a kényszerítő ott (Pau Victorral?) is zseniális volt, csak sajnos kicsit kisodródott a végére, nem egyszer hozta ki gyönyörűen a labdát a védőgyűrűből.
Az előszezon előtt még nem ismertem igazán, túl sokat nem vártam tőle, de azóta baromira megkedveltem. Remélem fent lesz jövőre az Atleticben mert szívesen látnék belőle többet, főleg, hogy középen mit tud alkotni.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.11. 15:50:03

bence0330 írta:
2024.08.11. 08:48:21
Cseri írta:
2024.08.11. 08:17:55
Szerintem itt az a fő kérdés,hogy munkavállalónak tekinthetőek-e,vagy sem? Ammenyiben igen,akkor dolgoznia=fociznia kell,amikor szükség van rá. Óriási lemondásokkal jár a profi sport,de ha bejön,akkor nagyon bejön. Kivételezett helyzetben vannak 20 év befektetéssel, x generáció sorsát tudják anyagilag rendezni.Van benne rizikó? Van! Tisztába vannak vele mit vállalnak? Remélhetőleg igen! Bocs,de Pedri is húszonegykét éves, valószínűleg meg van rá a keret,hogy ha ez ennyi volt,valami újba kezdjen. Tudom itthon nem divat,hogy a focisták tanuljanak,de úgy tudom a spanyoloknál ez nem így van,simán kiteljesedhet a civil életben. Minden ember életében vannak krízsiek a sportolók sem mások,megkell oldani,és ők ezt kivételezett élethelyzetből tehetik. Természetesen nem kívánok neki ilyet,sok-sok sérülésmentes éveket a pályán.
Ha jogi értelemben nem is kizsákmányolás, szerintem köznyelvi (erkölcsi) értelemben akkor is az. Hisz klubként csak az én rövidtávú célomat tartom szem előtt, a másik érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva.

Remélem javul a helyzet, ha nem is odáig, mint ahogy minden más csapat kezeli a fiatalok perceit (jó lenne pedig...), de legalább egy lépést előre, és Yamal meg Cubarsi nem fog hónapokig 100 perceket focizni 17 évesen.
Ezért van az, hogy 18 éves kor alatt legfeljebb két évre lehet hosszabbítani. Általában benne van, hogy onnan meghosszabbodik 3 évre, de alapvetően 18 évesen teljesen szabad, nem kötelezhetik semmire, plusz tanulmányokat is folytatnak.
Úgyis a szülők döntenek mi legyen a gyerekkel a továbbiakban, úgyhogy ez inkább az ő felelősségük.
Ráadásul szerintem rengetegen vannak, akik nem választják a focista karriert a Masiában, csak azokról nyilvánvalóan nem jut el semmi a klubon kívül. Még a 16-17 éveseknek, akik ott ragadnak is csak töredékéről hallani.

Pedrit meg nem tudom miért kellene ennyire temetni vagy már a karrierje végéről beszélni. Most sem azért esett ki mert meghúzódott vagy hasonló, egy ilyen hentesmunkába szinte bárki belesérült volna.
De hasonló korban, amikor a profik között kezdett el focizni pl. Araujo is rengetegszer került dögrovásra, sőt azóta is szinte mindig kiesik legalább kétszer hosszabb-rovidebb időre.
Gaviról sem tudni lesz-e olyan játékos mint volt. Mikor már egy komolyabb sérüléssel visszaengedik a pályára, ahol pár perc után összeesik kétséges, hogy nem lesz-e maradandó, visszatérő baja.
De Jong a tavalyi szezonban háromszor sérült meg ugyanazon a helyen, ennyi erővel kb. mehet a levesbe.
Fatinak is gyakorlatilag az az egy komoly sérülése volt, azon kívül igazából egyszer kényszerült komolyabban pályán kívülre. Még igazán esélyt se kapott a visszatérésre. Ott volt a 22/23-as szezon amire gyakorlatilag visszatért és letolt 55 meccset. Nem mondom, hogy innen már nem lesz semmi és olyan lesz mint előtte, de szerintem nem vagyunk olyan helyzetben, hogy így lemondjunk a játékosainkról.

Güler odaát pl.19 évesen a felnőtteknél töltött 3 szezonjából kb. másfelet orvosi szobában töltött. (nekem speciel ezért volt kicsit fenntartásom vele szemben mikor le akartuk igazolni)
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.08.11. 15:34:48

gránit írta:
2024.08.11. 13:51:25
A labdarúgásban meg a többi csapatsportban azért tudják tovább húzni, mert ezekben nem csak a mérhető teljesítmény a fontos, a tapasztalatukkal ellensúlyozni tudják a fizikai teljesítőképességük romlását.
Meg ugye az még hozzájön ehhez, hogy egyéniben csak "TE" vagy egyedül, míg csapatsportban ott vannak rajtad kívül néhányan és a teherviselés is emiatt elterül.
Most nem a "fogjuk meg és vigyétek"-re gondolok, hanem értelemszerűen a csapatsport kínálta lehetőségekre pozitív ételemben, mint munkamegosztás.

Egyébként most attól teljesen függetlenül, hogy kiket és milyen tehetségnek kiáltanak ki általánosságban, én már Koeman alatt az utánpótlás vonalat sokkal komolyabban vettem volna.
Nyilván ez megkövetelte volna azt a fajta szakmai tudatosságot, ésszerűséget és racionalitást, ami persze hiányzott. A kassza már üres volt, felfújt lufi volt az egész. Be kellett volna tudatosan és megfelelő szakmai háttérrel áldozni éppen azokat a szezonokat, amik a beáldozás nélkül is elúsztak.....na mindegy, ez már történelem, de eszembe jutott, hogy annó elég sokat írtam erről....
Most meg úgy tekintünk az utánpótlásra, mintha újra felfedeztük volna Amerikát.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.11. 13:51:25

Ezt továbbra sem értem. Általában ebben a korban kapják a legnagyobb terhelést a sportolók. Egy úszó, egy atléta 30 éves korában már általában off. A labdarúgásban meg a többi csapatsportban azért tudják tovább húzni, mert ezekben nem csak a mérhető teljesítmény a fontos, a tapasztalatukkal ellensúlyozni tudják a fizikai teljesítőképességük romlását.

Én inkább a szabálytalanságokat szankcionálnám sokkal keményebben. A kevesebb sérülés mellett a támadójátékot és a tisztább focit segítené elő, jót tenne a sportágnak.
bence0330

2024.08.11. 08:48:21

Cseri írta:
Szerintem itt az a fő kérdés,hogy munkavállalónak tekinthetőek-e,vagy sem? Ammenyiben igen,akkor dolgoznia=fociznia kell,amikor szükség van rá. Óriási lemondásokkal jár a profi sport,de ha bejön,akkor nagyon bejön. Kivételezett helyzetben vannak 20 év befektetéssel, x generáció sorsát tudják anyagilag rendezni.Van benne rizikó? Van! Tisztába vannak vele mit vállalnak? Remélhetőleg igen! Bocs,de Pedri is húszonegykét éves, valószínűleg meg van rá a keret,hogy ha ez ennyi volt,valami újba kezdjen. Tudom itthon nem divat,hogy a focisták tanuljanak,de úgy tudom a spanyoloknál ez nem így van,simán kiteljesedhet a civil életben. Minden ember életében vannak krízsiek a sportolók sem mások,megkell oldani,és ők ezt kivételezett élethelyzetből tehetik. Természetesen nem kívánok neki ilyet,sok-sok sérülésmentes éveket a pályán.
Igen, nyilván dunsztom sincs a jogi háttérről, de ugye 18 év alatt egy ember általánosan még nem teljes körűen felelős az életéért és a döntéseiért, sem jogilag, sem máshogy, nem feltétlenül van hozzá meg a mentális kapacitása, az élettapasztalata. És akármi a pontos jogi háttér, az tuti, hogy ő nem nagyon tud mit tenni ezzel. Ha valaki azt mondja, hogy 16 évesen márpedig zsinórban tizedszer is végigtolod a meccset a nagyok közt, akkor is, ha már sétálni sem tudsz a pályán, nem nagyon fog tudni mit mondani rá. Egyrészt mert ő még nem biztos, hogy teljeskorűen átlátja, mi neki a jó, másrészt meg az edző-focista alárendeltségi viszony nem épp olyan, hogy azt mondja, hogy ő most márpedig nem fog focizni, még akkor sem, ha érzi, hogy nem szabadna. Pláne fiatalon, ezt ilyen Lewy tekintéllyel tehetné meg kb valaki. A rizikót meg jelentősen le lehetne csökkenteni, ha kötelezően figyelembe kéne venni a játékosok életkorát és az ennek megfelelő terhelhetőséget. Persze még jobb lenne, ha ilyen szabályozásra nem lenne szükség, a legtöbb edző figyelembe is veszi nyilván, még a legnagyobb tehetségek is alig cserék 16-7 évesen, Messik, Mbappék. De sajnos így meg van rá az esély, hogy 1-2 edző így tesz. Nyomás, győzelmi kényszer, elvakultság, akármi miatt.

Szükségünk volt a masiásokra, nem is kicsi, hisz ilyen helyzetben voltunk. De akkora szükség nem volt, hogy ezt tegyük velük, nálam legalábbis semmi nem igazolja ezt, amit az elmúlt években csináltunk. Szekunder szégyenérzetem van (konkrétan csak ezzel kapcsolatban, engem az nem hat meg hogy nem szerepeltünk jól a BL-ben vagy mittudomén, nálam az hamarabb belefér, mint karriereket, egészséget tönkretenni/veszélyeztetni).
De még ha félre is teszem az érdekeiket, kalkulált rizikónak veszem, akármi. A klub miatt is ugyanennyire problémás a dolog. Nem csak szükségünk volt a Masiásokra, hanem jelen időben is így van, sőt. De két végén égettük a gyertyát. Micsoda gerinc jöhetett volna össze belőlük mostanra... :(

Ha jogi értelemben nem is kizsákmányolás, szerintem köznyelvi (erkölcsi) értelemben akkor is az. Hisz klubként csak az én rövidtávú célomat tartom szem előtt, a másik érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva.

Remélem javul a helyzet, ha nem is odáig, mint ahogy minden más csapat kezeli a fiatalok perceit (jó lenne pedig...), de legalább egy lépést előre, és Yamal meg Cubarsi nem fog hónapokig 100 perceket focizni 17 évesen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.08.10. 22:00:25
El Sie7e írta:
2024.08.10. 21:53:43
Nagy kár amit Pedrivel műveltek. Benne ott volt a foci de lassan teljesen alkalmatlan lesz a teste. Nagyon tanulságos ez Cubarsinak és Yamalnak aki még fiatalabb és kriminális amennyit idén is játszott. Ezt nem szabadna megengedni. A rendes felnőttek is sorra dőlnek ki annyi extra meccs van, nem szabad fiatalt ennyire kiherélni. Az se véletlen amennyivel megnőtt az acl sérülések száma mind férfi mind női fociban. Nem normális. Nekünk is most a nyáron 3 ifistának szállt el az acl-e. Szaros túrameccsek. Tavaly is 3 acl rögtön a szezon elején. Szerencsére idén mégtöbb meccs lesz az majd megoldja a gondot.
18 alatt ez szerintem konkrétan kizsákmányolás, tönkreteszik a karrierjüket, és akár még az életüket is befolyásolhatja. UEFA-FIFA szinten kéne törvényt hozni valami kor/lehetséges lejátszott percre felnőtt csapatban, 18-ig növekedően. 16 évesen még nem engednék kezdeni senkit, egészen konkrétan.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.10. 22:20:15

El Sie7e írta:
2024.08.10. 21:39:46
FcBarcelona1 írta:
2024.08.10. 20:58:35

Messi?
+Puyol Pique, Busquets, Alba, Fabregas, Pedro, Iniesta, Xavi, Valdes
+ Balde, Cubarsi, Gavi, Yamal, Fermin
Senkiháziak, VB, EB, BL, Olimpia, La Liga győztes játékosok.
Be is lehet zárni a Masiat, nincs is értelme működtetni.
Várni kell, amíg az állam csapatává válik a klub, saját bírókkal.
Nem támadásnak szántam, a nyilvánvalókat direkt nem írtam. az egy egyszer az életben volt, hogy így egyszerre jöttek. de az azóta eltelt időre gondoltam. jöttek a nagy hypeolt, Krkic, Cuenca is nagy durral jött, Dos Santosok, Sandro, Puig, meg annyi új akárki volt és mindig akkora visszhangja volt mert Masia aztán puff.
Most megint előtérbe kerültek de Baldét itt is elég sokan szidták hogy gyenge, Cubarsi jónak néz ki ahogy Yamal is de nagyon Pedri sorson vannak eddig ezzel nagyon vigyázni kell. Realosként Gavit nem tudom elismerni. Iniesta az egyik kedvencem volt, Ronaldinho is, a fiatal Messi is, nem fáj ezeket kimondanom de Gavit képtelen vagyok. Annyira irritáló az egész fizimiskája, ahogy a 40 kilójával arcoskodik és mindenkibe beleszáll mint egy kisgyerek akit bántottak egész gyerekkorában :wink: ő nem.
Mindegy is, nálunk nincs meg ez a szokás, hogy tolni kell az első csapatba a gyereket csak azért mert. Nyíltan ki volt mondva jópár éve, hogy az akadémia eladásra nevel. Volt is vmi statisztika, hogy az első osztályban a Real utánpótlásból játszottak a legtöbben. Stabil bevétel, ha meg valaki olyan az megragad. Joselu is Mourinho alatt debütált aztán világot látott, visszajött 1 évre a padra és jött, látott, nyert. De közben sehol nem volt elég jó ide. Minden nagy csapat igazol az ifibe csak más a média visszhangja.
Nem tudom, hogy mennyire volt hypolt Cuenca, Sandro, Gio vagy hasonlók, Bojan lehúzott nem egy szezont, de senki nem tartotta új Messinek vagy hogy kirobbanthatatlan játékos lesz.
Pedrinek semmi köze nincs a Maiahoz, ő nem tudom hogy jött ide.

Balde abszolút nem gyenge. Volt rossz időszaka, ahogy minden focistának, de Alba kiöregedésével ő volt a válogatott balhátvédje a sérüléséig, azért őt nem nevezném egy felhypolt senkinek.
A jelenlegi csapatban saját nevelések Cubarsí, Gavi, Balde, Fati, Yamal, Fermin nagyjából egy generáció, minimális különbséggel érkeztek, mellette ott van még mondjuk Eric Garcia vagy Olmo, akik visszatértek, már mind válogatottak és kulcsemberek. (Fati a sérülésével kakukktojás, de nem a tehetsége vagy a tudása miatt esett ki) . Nem hiszem, hogy azért lennének tolva mert.
Vagy azért, hogy a média ezt visszhangozza.
És a jelenlegi 16-19 éves korosztályban bőven vannak akikben megvan a lehetőség, hogy csatlakozzanak.

Gaviról meg annyit, ha nálatok játszana saját nevelésként az egyik legnagyobb kedvenc lenne. Ez a 40 kiló meg nem tudom hogyan ragad be odaát egy 173 centis, 70 kg-os játékosról.

Egy kicsit más:

Az Atletic ma játszott a L'Hospitalet ellen és nyertek 3:0-ra. A gólokat Biel vicens, Unai Hernandez és Guillem Victor lőtte. Utóbbi egyébként Pau Victor 17 éves öccse.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.10. 22:08:50

El Sie7e írta:
Gavit nem tudom elismerni.
Őt Barcelonán kívül sehol máshol nem jegyzik. Óriási löketett adott a válogatottnak, hogy kikerült onnan. A világbajnokságon nagyon lebőgtek a Busquets-Gavi-Pedri-középpályával. Most ezt teljesen lecserélték (nem önszántukból, ez a poén benne), és meg is lett az eredménye.

Ami magát az utánpótlásos témát illeti, két dolgot tartok fontosnak. Egyrészt, mi mindenkit kikiáltunk a következő Messinek, Maradonának, akárminek. Annyi ilyen volt már Krkic-től dos Santosig, szerintem össze sem tudnánk számolni. Ezt nyilván a helyén kell kezelni, én ezekbe nem is megyek bele. Ugyanakkor az utánpótlás hallatlanul fontos, mert olcsón tud játékosokat adni. Emellett meccsenként 3 utánpótlásos embert is lehet nevezni, komolyabb sérüléshullámok esetén egy nagyon jó alap, amihez nyúlni lehet vészhelyzetben. Az előző szezonban, amikor szinte semmit nem igazolhattunk és elképesztően szűk volt a keret, az utánpótlás mentett meg minket. Cubarsí érkezése tette lehetővé Christensen feljebb tolását, Yamal, Fermín nagyon komoly erősítések. Nagyon fontos az utánpótlás, a túlzott hájpolásokat meg csak simán nem kell komolyan venni. De attól még fontos az utánpótlás.

Pénztermelésnek is jó, ezt Laportáék már jóval magasabb szinten űzik, mint a korábbi elnökségek. Szép pénzekért mennek el az utánpótlásemberek, a további értékesítéseikből is részesedést követelünk már. De csak pénztermelőnek vagy főleg pénztermelőnek tartani egy utánpótlásneveldét szerintem kihagyott ziccer, ennél nagyobb lehetőségeket is tud nyújtani.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.10. 22:02:35

Deluigi írta:
2024.08.10. 21:55:04
El Sie7e írta:
Nyíltan ki volt mondva jópár éve, hogy az akadémia eladásra nevel. Volt is vmi statisztika, hogy az első osztályban a Real utánpótlásból játszottak a legtöbben.
Esetleg erre van valami bizonyíték is? Tudjuk, hogy Reálos szemüvegen keresztül minden másképp látszik.

Az olimpián is kb 7-8 La Masias fiatal van a bajnokcsapatban, reálos meg hírmondó sem.
https://www.football-espana.net/2023/11 ... orld-stage

rosszul emlékeztem az 5 nagy bajnokságban. mea culpa :oops:
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.10. 22:00:59

El Sie7e írta:
… annyi új akárki volt és mindig akkora visszhangja volt mert Masia aztán puff.
A tegnap olimpiai döntőt nyert csapat kezdőjében hét olyan játékos volt, aki játszott a Barcelona korosztályos csapataiban. Az olimpiai csapatnak általában nincs túl nagy rangja, pedig lényegében a felnőttek utánpótlásának számítanak, olyan magnak, amely később a nagy válogatottnak is a gerincét adhatja.
A Realból egyetlen srác sem volt ott.
Persze a La Masia-növendékek nem mindegyike lesz aranylabdás vagy BL-győztes, azonban, ahogyan az az olimpiai meccseken is nagyon jól látszott, a spanyolok nagyon egységes csapatként játszottak, és ebben nyilván közrejátszott az is, hogy a volt és a jelenlegi barcások nem a bemelegítés alatt ismerkedtek meg egymással.
bence0330

2024.08.10. 22:00:25

El Sie7e írta:
Nagy kár amit Pedrivel műveltek. Benne ott volt a foci de lassan teljesen alkalmatlan lesz a teste. Nagyon tanulságos ez Cubarsinak és Yamalnak aki még fiatalabb és kriminális amennyit idén is játszott. Ezt nem szabadna megengedni. A rendes felnőttek is sorra dőlnek ki annyi extra meccs van, nem szabad fiatalt ennyire kiherélni. Az se véletlen amennyivel megnőtt az acl sérülések száma mind férfi mind női fociban. Nem normális. Nekünk is most a nyáron 3 ifistának szállt el az acl-e. Szaros túrameccsek. Tavaly is 3 acl rögtön a szezon elején. Szerencsére idén mégtöbb meccs lesz az majd megoldja a gondot.
18 alatt ez szerintem konkrétan kizsákmányolás, tönkreteszik a karrierjüket, és akár még az életüket is befolyásolhatja. UEFA-FIFA szinten kéne törvényt hozni valami kor/lehetséges lejátszott percre felnőtt csapatban, 18-ig növekedően. 16 évesen még nem engednék kezdeni senkit, egészen konkrétan.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.10. 21:55:04

El Sie7e írta:
Nyíltan ki volt mondva jópár éve, hogy az akadémia eladásra nevel. Volt is vmi statisztika, hogy az első osztályban a Real utánpótlásból játszottak a legtöbben.
Esetleg erre van valami bizonyíték is? Tudjuk, hogy Reálos szemüvegen keresztül minden másképp látszik.

Az olimpián is kb 7-8 La Masias fiatal van a bajnokcsapatban, reálos meg hírmondó sem.
El Sie7e
Jugador d'estrella

bence0330

2024.08.10. 21:46:55

El Sie7e írta:
de Gavit képtelen vagyok. Annyira irritáló az egész fizimiskája, ahogy a 40 kilójával arcoskodik és mindenkibe beleszáll mint egy kisgyerek akit bántottak egész gyerekkorában :wink: ő nem.
Mindegy is, nálunk nincs meg ez a szokás, hogy tolni kell az első csapatba a gyereket csak azért mert.
Az egy dolog, hogy nem szereted, de pont a Reál ellen kb ő volt egyedül versenyképes néha az egész csapatunkból, meccs embere kupadöntőn, ésatöbbi. Spanyol válogatottnak is a legjobbja volt sokszor.
És tényleg túltolja néha a vehemenciát, de nekem még mindig jobb (nem Barcás szemmel, amúgy is), mint egy ilyen Casemiro/Bellingham féle mészáros, akik meccsenként csúsznak oda nyújtott lábbal embereknek. Gavinak ilyen lábtörős megmozdulása nemigen van.

Persze, amióta baj van a kerettel, bedobjuk őket 16 évesen, szétégetjük őket és kuka. Ezekből lehet nem lesznek focisták, de nem a tehetség hiánya miatt... Pedri sem azért kopik ki, mert nem elég jó. Gavi sem. Csak egy-két jobb szó híján ilyen téren legalábbis teljesen agyament edző úgy döntött, hogy 16 évesen majd 70 meccseket tolnak le kezdőként. Pech. Pedig mostanra 1-2 generációból jó kis mag jött volna össze.

És azért mi sem azért tettünk mert csak. Nézd meg, hányan kerültek fel, mikor agyba-főbe szórtuk a pénzt. Gyakorlatilag senki. Most meg még 10 masiással is alig van meg egyáltalán a keret. Nem csak úgy rakosgatjuk be, hanem létszükség. És ha nem lennének ilyen jók, már EL helyekért mehetnénk.
El Sie7e
Jugador d'estrella

FcBarcelona1 írta:
El Sie7e írta:
2024.08.10. 20:12:49
Életemben nem hallottam róla. Aki megüti a szintet az bekerülhet a csapatba, aki meg nem az így járt. Ez nem szeretszolgálat, hogy csak azért mert gyerekként itt volt bármi joga vagy elsőbbsége lenne. Most búcsúzott el a klub kapitánya aki 23 évet töltött a klubnál ebből 13-at a felnőtt csapatban. De ott van Carvajal is aki kicsi gyerekkorától itt van. Meg kell ütni a szintet és nyitott az ajtó. Nálatok meg az ellentetje igaz. Folyton jönnek a következő legnagyobbak de igazán kik ragadtak meg a csapatban? Ebben mindig jó volt a Barca a La Masia mítosszal már 15-16 évesen olyan hypeot kapnak a gyerekek aztán elmennek máshova és besülnek.
Messi?
Nem támadásnak szántam, a nyilvánvalókat direkt nem írtam. az egy egyszer az életben volt, hogy így egyszerre jöttek. de az azóta eltelt időre gondoltam. jöttek a nagy hypeolt, Krkic, Cuenca is nagy durral jött, Dos Santosok, Sandro, Puig, meg annyi új akárki volt és mindig akkora visszhangja volt mert Masia aztán puff.
Most megint előtérbe kerültek de Baldét itt is elég sokan szidták hogy gyenge, Cubarsi jónak néz ki ahogy Yamal is de nagyon Pedri sorson vannak eddig ezzel nagyon vigyázni kell. Realosként Gavit nem tudom elismerni. Iniesta az egyik kedvencem volt, Ronaldinho is, a fiatal Messi is, nem fáj ezeket kimondanom de Gavit képtelen vagyok. Annyira irritáló az egész fizimiskája, ahogy a 40 kilójával arcoskodik és mindenkibe beleszáll mint egy kisgyerek akit bántottak egész gyerekkorában :wink: ő nem.
Mindegy is, nálunk nincs meg ez a szokás, hogy tolni kell az első csapatba a gyereket csak azért mert. Nyíltan ki volt mondva jópár éve, hogy az akadémia eladásra nevel. Volt is vmi statisztika, hogy az első osztályban a Real utánpótlásból játszottak a legtöbben. Stabil bevétel, ha meg valaki olyan az megragad. Joselu is Mourinho alatt debütált aztán világot látott, visszajött 1 évre a padra és jött, látott, nyert. De közben sehol nem volt elég jó ide. Minden nagy csapat igazol az ifibe csak más a média visszhangja.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

El Sie7e írta:
2024.08.10. 20:12:49
Életemben nem hallottam róla. Aki megüti a szintet az bekerülhet a csapatba, aki meg nem az így járt. Ez nem szeretszolgálat, hogy csak azért mert gyerekként itt volt bármi joga vagy elsőbbsége lenne. Most búcsúzott el a klub kapitánya aki 23 évet töltött a klubnál ebből 13-at a felnőtt csapatban. De ott van Carvajal is aki kicsi gyerekkorától itt van. Meg kell ütni a szintet és nyitott az ajtó. Nálatok meg az ellentetje igaz. Folyton jönnek a következő legnagyobbak de igazán kik ragadtak meg a csapatban? Ebben mindig jó volt a Barca a La Masia mítosszal már 15-16 évesen olyan hypeot kapnak a gyerekek aztán elmennek máshova és besülnek.
Messi?
Válasz küldése