Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 15:39:39

Én EG-t nem írnám le. Amikor itt volt nagyon fiatal volt, minimális rutinnal, ráadásul sokszor Piqué és hasonlók voltak mellette.
Azóta pedig hozott egy szinte tökéletes szezont, a válogatottban kiemelkedő volt. Ha nem tudnánk, a belső védők neveit csupán teljesítmény alapján néznénk, 90 %-ban mindenki Garciát.

Másrészt Flick elmondása szerint Chris helyett EG-t játszatja pivotban (a Valencia elleni meccs sem cáfolt rá), ha itt lenne Chris max. annyi változna hogy Cubarsi helyett ő játszana, esetleg EG-vel párban vagy csereként páyára léphetne.
Inigoba szerelmes, őt nem rakná ki. Szóval akkora változás szinte biztos, hogy nem lenne a dánnal.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.24. 13:39:32

Persze, ennyiben én is. Szurkolok is annak, hogy balszélső legyen. De remélem óvatosak leszünk mert nem lenne szerencsés, ha első meccsen kidőlne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.24. 13:32:56

Hát annyiban érdekel, hogy eggyel több opció van a balosra, hogy ne kelljen ott Ferran-t nézni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2024.08.24. 13:24:13

Engem Olmo annyira nem érdekel, biztos jó lesz majd, de elöl kicsinek érzem a gondot. Vajon milyen hátsó hatossal áll fel Flick? Kb el sem tudom képzelni.

Baldé-Inigo-Cubarsi-Koundé két tini? Vagy oda feltolva EG-t? Én Fortot és Inigót cserélném.

Persze elöl is van kavarc, de ott legalább jó értelemben, bárki kezdhet kb bárhol. Pedri-Fermín-Raphinha megy kb a 10-esért, Olmo-Raphinha sajna a balosért, Yamal-Raphinha a jobbosért. Yamal a legvalószínűbb, a többiről sejtelmem nincs.

De lehet meglepetés is, hogy vagy Pedrit vagy Fermínt hátrarendeli Flick az egyik tini mellé.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.24. 13:11:23

Olmo megcsillagozva ott van a mai keretben.
Kép
bunga
Capitá del Barça

2024.08.24. 11:19:37

Ma az a védelem fog játszani, amelyiket Flick eleve kiválasztott. A baszkok kiválóan alkalmasak a tesztelésre. Ha helytáll az alakzat, akkor hurrá - és lehet a támadó alakzatba igazolni 1-2 jó (lehetőleg nagyon jó!)erősítést. Ha nem, akkor Kounde középre kerülhet, lehet, hogy a B-csapatból jön fel valaki (Mbacke?). Végső esetben még valakit igazolni is lehet az utolsó pillanatban a védekezők közé is.
jascsak-podloha
Barça C

2024.08.18. 14:24:35

Bízom Flickben, hogy a látottak alapján többször nem fogja az Inigo-Balde párost a kezdőbe betenni.(Legfeljebb 2 év múlva, amikor Inigo már nem lesz itt, Balde pedig addigra esetleg megtanul védekezni (szerelni, helyezkedni, fejelni) és támadni (mondjuk szélről pontosan beadni. Utóbbit Flick igazán gyakoroltathatná vele edzéseken)
A védőként halálos veszélyt jelentő E.Garciát a középpályán se szeretném látni a csapatban, ahogy Ferrantől is ideje lenne elköszönni. Faye eddig 7 percet kapott bizonyításra, Ferran 4. éve bizonyíthatja folyamatosan hogy mire képes: elpuskázni a gólhelyzeteket és hogy fejben ehhez a játékhoz nem ért. Cassado kellemes csalódás volt számomra. Raphinha jobb középen mint szélen.Cubarsi, Yamal, Kounde talán kissé fáradtak voltak, de lesznek sokkal jobbak még.
Kíváncsian várom Cancelot, Ara, Wallet, Fayet, Olmot, Fermint,Gavit, De Jongot, Pau Viktort és Nicot a csapatba, és hogy tud-e jó játékot játszatni velük Flick.
Ha Gündogan távozna, annak nagyon örülnék. (Szezon végén Lewa is elmegy, addig max 1 félidőt végig tudna hajtani, a helyére Pau Viktort máris beépíthetnék.)
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.08.18. 12:31:06

Peter írta:
2024.08.18. 08:24:52
Egyedül Ferran és Inigo vagy Inigo és Ferran kritkán aluli minősítése mellett nem tudok elmenni szó nélkül.
Ferran: Én nem raknám be, ha Lewa játszik. Kb. ugyanazt tudják, nem labdabiztos játék, adott esetben ziccerbe tudnak kerülni. Lewa ennyi évesen is jobb ebben.
Inigo: Nem láttam rosszabbnak, mint a védelem többi tagját. Ter Stégen legalább annyit hibázott. Koundé kényszer jobbhátvéd, nem tudja hatékonyan segíteni Yamal játékát, aki pedig egyértelműen a csapat hajtóereje. Cubarsi bírói hibával tudta végig játszani a meccset, sokszor lassú fejben és játékban. Baldé támadásban nagyon sokszor pontatlan, a védekezése pedig a jó közepes szintet sem üti meg, gyakran csak szemlélője az eseményeknek, mintha nem magyarázták volna el neki a helyezkedés tudományát.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.18. 10:53:02

Fernando írta:
2024.08.18. 00:10:38
Elso meccsnek oke volt ez, teljes kerettel is megszenvedtuk a Mestallat az elmult evekben.

Egyedul ami nem tetszett, hogy tamadasban 1-2 kivetellel nagyon messze helyezkedtek a jatekosok egymastol es a szelsokon kivul a mozgas is keves volt. Bernal es Casado engem viszont megnyert, van bennuk potencial boven.

Lewa gyorsan felpakolta a spanyol nyelvet. 😀
Szezonnyitónak tényleg rendben volt, főleg a második félidő. Pedri látványos változást hozott.
Yamalon azért kicsit látszott, hogy nincs 100 %-ig ott fejben. Igazából már az öltözőfolyosón is feltűnő volt, egész meccsen nem volt egy mosoly sem az arcán, 1vs1-ben is sokszor kicsit visszafogott volt. Nem véletlenül ölelte meg és bíztatta Flick az ivószünetben. De még emellett is csinált gyönyörű dolgokat és az egyik legjobbunk volt.
Koundét én annyira nem láttam jónak. Sok eladott és veszélyes labdája volt, védekezésben is többször Bernal segíitette ki. Támadáshoz ráadásul annyira minimumot ad hozzá, hogy komolyabb csapat ellen nagyon kevés lesz. Nyilván nem az ő profilja és inkább védekezésben emelkedik ki, de ez nem lesz elég. Nem azt kell tennie mint Baldénak, de a mai fociban muszáj egy szélső védőnek kicsit agilisabbnak lennie.
A két kicsi rendben volt. Bernalon látszott, hogy azért még nagy ez a felelősség, az első tétmeccse volt alig 17 évesen egy teljesen felforgatott csapatban és a Monaco meccs is visszavethetett az önbizalmából. Többnyire a biztosra ment, nem próbálkozott kulcspasszokkal vagy megindulásokkal amivel elég sűrűn szokott, de jól vette fel a labdákat, szinte hiba nélkül is megjátszotta őket, védekezésben stabil volt. Amit kellett azt lehozta.
Inigo egy kabaré. Remélem Flick végre belátja, hogy egy 5. számú védőnél többre nem érdemes. Nem is tudom, hogy lehet Baldé nyakába a gólt. Alapból távol volt az emberétől, mikor Hugo Durohoz került a labda már kb. 5 méterre volt tőle, ráadásul még ő is ragadt be.

Remélem Balde nem sérült meg komolyan. Correia nagyon elintézte, nem szabadott volna visszaengedni. Nem tudom Flick miért nem tudta kicsit sem meggyőzni Fayét, ha Gerard Martinez vagy Inigo lesz a cseréje gondban leszünk. Fortot is inkább nézném meg ott.

Pedri azért nagyot játszott. Kicsit lehetne önzőbb, de így is nagyot tud dobni a játékon. Hogy Omo bevágta volna?! Nagy kérdés. Az EB-n kívül nem igazán láttam ebben a pozícióban, szerintem innen sem sokan. 2-3 meccsből kiindulni pedig nem túl mérvadó.

Cubarsi szereintem azért nem kapta meg a második sárgát, mert az első nagyon szigorú volt, semmiképp nem ért sárgát, még ha félig-meddig taktikai is volt. Cserébe volt két hatalmas mentése, bár egyszer kellett ter Stegen barvúrja, hogy ne pattanjon be róla.

Összességében rendben volt, esetenként többet is kaptam, mint előzetesen vártam még ha két ellentétes félidővel is. Mondjuk inkább egy kiszenvedett győzelemre számítottam.
Forca Barca!!!!
culinho
Capitá del Barça

2024.08.18. 09:50:40

Nagy várakozásokkal ültem le a meccshez és kissé félve az ellenféltől. Meg is mutatta magát az ellenfél az első félidőben.
De úgy álltam fel a végén, hogy ez igen. Van fazonja a csapatnak, lehet látni az edző szándékait, bátran nyúl a fiatalokhoz és végre mi domináltunk fizikálisan (a meccs végét élmény volt nézni).

+1: A szűrő kérdésre a választ megkaptuk, Flick hisz Bernalban ès Casadoban, őket fogja felépíteni, ezért nem ide igazoltunk (bízzunk az edzőben, ő jobban ért hozzá!).
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.18. 09:41:46

Cubarsi kumma nagy mentése es második faltja necces volt ….. mondjuk szerintem egy sima fel pályás faltert azert ritkán adnak 2. sárgát! Bar lehet kontra lett volna es akkor az mar mas nem emlékszem !

Meccs:
TS : egy bravúrt azert mutathatott volna, sok rossz passz volt elore is meg oldalra is ugye,kölyök mentette …gyenge volt ma
Védelem:
Balde mar megint megsérült a büdös …?????!!
Inigó ; igazi falusi tipusú belső védő , max csere
Cubarsi: kell melle egy paldakep típus es szintet fog lepni
Kounde : szinte hibátlan

Kp:
2 kölyök egyszerre nagyon bator huzas volt de inkább bolondság … rotacio beépítés de kulon külön ugy legalabb az egyik jo lehet!

Támadók:
Yamal Lewa Raphinha : hoztak amit tudunk róluk
Pau Victor: nagyon kivancsi vagyok ra
Ferran Torres : 55 millio €…. xDdddd

…….

Cancelo, Fábián Ruiz, Williams
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
bence0330

2024.08.18. 09:32:18

FCBsteve írta:
2024.08.18. 07:26:56
És amit elől nyújtott Lewy?!? Vagy inkább nem nyújtott! Xavi időszak végén reméltem, ki lesz végre rakva, de - úgy tűnik - lehet majd tovább nézni ezt 85 percekig, hátha bepattan róla egy-két gól, ahogy előző szezonban is. És azzal magyarázni, miért van a kezdőben...
Két gólt, meg egy majdnem gólpasszt Yamalnak.
Ne értsd félre, nekem is borsódzik a hideg a hátamon, amikor már a harmadik lőtt passzt kapja jó helyzetben, és csak le kéne tennie vagy kapura fordulni, és át se tudja venni, de amíg 2 gólokat rúg, ezzel nincs baj. Ez a játék ilyen, vagy rúg 30-40 gólt egy bajnoki szezonban, vagy többet árt, mint amennyi haszna van. És szerintem meg fogja ezt rúgni. Tekints rá LDJ-ként vagy Peter Crouchként. :D
Az ő szerepeltetése kétélű fegyver lesz emiatt. Ha épp nem lő gólt, akkor óriási fék, ha rúg kettőt, nyilván nem. Engem nem zavar, ha ezek csak úgy bepattannak róla, az előszezonban is volt duplázása tizi nélkül is.
És azért az ára és a neve miatt hajlamosak vagyunk csak a rosszat látni (én is), de sok jó megoldása is volt közben, adott nagy labdát Yamalra, stb. Igen, egy jó adag bénázás mellett.

De ha egy csatár lőtt egy akciógólt, akkor a dolgát elvégezte, ha lőtt kettőt, akkor meg aztán pláne nem lehet rá sok rosszat mondani. Be kell lőni azt a tizit is.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.18. 08:24:52

Úgy ültem le meccset nézni, hogy na nézzük, mit fogunk vajon látni?!
Úgy álltam fel meccs után, hogy kíváncsi leszek a folytatásra, tehát pozitív irányú a mérleg nyelve.

Azt gondolom, hogy mélyebben nem érdemes belemerülni elemezgetésbe, de nem volt üresjárat, nem volt "valaki csináljon már valamit addig megy az oldal és visszapassz". A maga módján gördülékeny, folyamatos volt a játék, mozgalmas és tenni akaró csapat volt a pályán.

Egyedül Ferran és Inigo vagy Inigo és Ferran kritkán aluli minősítése mellett nem tudok elmenni szó nélkül.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.08.18. 07:26:56

gránit írta:
2024.08.18. 01:12:52

Valóban nagyon másként látjuk a dolgokat, vagyis egyes dolgokat, mert van, amiben egyetértek az általad írtakkal. Martineztől olyan bohócshow-t sosem láttam, mint Lenglet-től. Martinez szimplán nem elég ide a kezdőbe. Lassú, feltolt védekezésnél pont nem ilyen emberre van szükségünk. A passzai életveszélyesek (ránk nézve), meccsenként egy kapott gól mindig benne van róla. De olyan Benny Hill Show-ba illő bohóckodást, amiket Lenglet művelt, én Martineztől sosem láttam. Azzal egyetértek, amit Araújóról írtál. Gyors hátvédekre van szükségünk.

Pedriben sem látom azt a futball-Michelangelót, aki művészi ecsetvonásokkal festi meg a támadásainkat. Amúgy nem volt rossz szerintem sem, de inkább Olmo.

Lewandowski meg szerintem rendben volt, sőt. Lőtt kettőt, mi mást várunk még tőle? Biztos volt elbénázott helyzete, de belőtt kettőt. Mennyit kellett volna lőnie, hogy ne ő legyen a bűnbak? Négyet? Ötöt? Valóban nem ő harcolta ki a büntetőt, És? Ő lőtte be. Én eddig sem benne láttam a nagy problémát, hanem abban, hogy nem volt társa (most sem volt), aki tehermentesítené. Amúgy nem elhanyagolható tényező, hogy történetesen az ő két góljával nyertünk. Szerintem megérdemli a dicséretet.
Martínez a gólnál kvázi két emberrel maradt, illetve Cubarsi mögött volt egy fő (akit Martinez látott), illetve mögötte volt a gólszerző, akit meg Balde-nak kellett volna látnia. Az a gól biztos nem Martinez lassúsága miatt volt... Többi helyzetet nagyjából megoldotta kis faultokkal, helyezkedéssel...

Pedriben azt látom (kvázi mint Messi-nél), hogy ragad hozzá a labda. Át tudja úgy venni, hogy nem pattan el méterekre, tudja úgy vezetni, hogy közel van hozzá, így kevésbé tudják szerelni. Ez a többieknél (talán Yamal kivételével, bár tegnap ő is sok labdát adott el, olyan Dembélé módra) látványosan nincs így, főleg Lewy az, aki alig bírja lekezelni a labdákat, utána meg már csak a szituáció mentésére van lehetősége...

És amit elől nyújtott Lewy?!? Vagy inkább nem nyújtott! Xavi időszak végén reméltem, ki lesz végre rakva, de - úgy tűnik - lehet majd tovább nézni ezt 85 percekig, hátha bepattan róla egy-két gól, ahogy előző szezonban is. És azzal magyarázni, miért van a kezdőben...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.18. 06:28:23

Nekem nagyon tetszett amit láttam. Jó, az első félidőben jobb volt a Valencia, de ha nem kapják szét őket, (Mamardasvili, Guerra, Pepelu stb.) idén szintet léphetnek, és ha jól láttam ott volt Soler is, gondolom nem véletlen.
A miénk egy felforgatott csapat volt, tele volt B-sekkel.
Ami nagyon látványos volt a második félidőben, a sokkal direktebb játék, és fizikailag mennyivel jobban bírtuk.
Ferrant el kell felejteni, én is megadtam neki a bizalmat, de egy 0 a csávó, nem értem miért nem akar távozni. Pau 10 perc alatt többet csinált.
Stegen amit leművel, az egy kabaré. A héten több oldalon ment a kritika. Nem néztem meccseket az előszezonból, de most már értem. 2-3 majdnem gólpassz az ellenfélnek, cserébe belepózol a védésbe. Ha fejben rendben, az egyik legjobb kapus, amúgy idegbaj kerülget tőle. Össze kell kapnia magát.
Casado pozitív csalódás eddig, Roberto jó pótlója lehet, reméljük 5-6 számú kp-n ként. Lelkes, két tüdejű játékos.
Remélem Lewy idén szintet lép, de nem ezzel a tegnapi csapattal. Rengeteg kritikát kap, labdát annál (tavaly)jóval kevesebbet.
Nagyon fontos 3 pont egy nehéz terepen. Nekem a lehetőségekhez képest tetszett.
És a letámadás is jól nézett ki a második félidőben, szóval szerintem látszik, hogy mit akarunk játszani, az alapanyag remélem ettől lesz jobb.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.18. 01:12:52

sansz írta:
2024.08.18. 00:59:40
Valóban nagyon másként látjuk a dolgokat, vagyis egyes dolgokat, mert van, amiben egyetértek az általad írtakkal. Martineztől olyan bohócshow-t sosem láttam, mint Lenglet-től. Martinez szimplán nem elég ide a kezdőbe. Lassú, feltolt védekezésnél pont nem ilyen emberre van szükségünk. A passzai életveszélyesek (ránk nézve), meccsenként egy kapott gól mindig benne van róla. De olyan Benny Hill Show-ba illő bohóckodást, amiket Lenglet művelt, én Martineztől sosem láttam. Azzal egyetértek, amit Araújóról írtál. Gyors hátvédekre van szükségünk.

Pedriben sem látom azt a futball-Michelangelót, aki művészi ecsetvonásokkal festi meg a támadásainkat. Amúgy nem volt rossz szerintem sem, de inkább Olmo.

Lewandowski meg szerintem rendben volt, sőt. Lőtt kettőt, mi mást várunk még tőle? Biztos volt elbénázott helyzete, de belőtt kettőt. Mennyit kellett volna lőnie, hogy ne ő legyen a bűnbak? Négyet? Ötöt? Valóban nem ő harcolta ki a büntetőt, És? Ő lőtte be. Én eddig sem benne láttam a nagy problémát, hanem abban, hogy nem volt társa (most sem volt), aki tehermentesítené. Amúgy nem elhanyagolható tényező, hogy történetesen az ő két góljával nyertünk. Szerintem megérdemli a dicséretet.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.18. 01:00:19

gránit írta:
2024.08.18. 00:17:02
Szerintünk megvagyunk hátul, még sokan is vagyunk.
Hát, ami ma is volt, szinte minden hátvédünk sárgát kapott, hamar elfogy az a sok védő. Oda is jöhetne egy kis utánpótlás.

Amúgy jó meccs lett a végére és a cserék is jól sikerültek...
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.18. 00:59:40

gránit írta:

Pedri ma is megmutatta, hogy miért inkább Olmo, mint ő. Yamal ragyogó hokipasszt adott neki, amit Olmo a németek ellen azonnal bevágott. Ő meg elkezdett szöszmötölni. Sokat kell dolgoznia, ha a kezdőbe vissza akarja magát verekedni. Lewandowski jó volt.
Elképesztő mennyire másként látjuk a játékosokat. :) Egyrészt Lenglet: Szerintem ő jobb védő, mint Inigo, a mostani formáját mondjuk nem ismerem. De Lenglet valójában csak egy a sok közül, akinek földbedöngöltük az önbizalmát. Amúgy egy jó ideig egyáltalán nem volt rossz. Lengletnek a legkevésbé az fekszik, amikor mindenki, még a védőtársa is az ellenfél kapuja előtt szambázik és meccsenként neki kell levédekeznie tök egyedül egyszerre három lendületből jövő támadót. Na ez nagyon nem Lenglet asztala. De már nem is játszuk ezt így. Amúgy Araujo kifejezetten jó a fenti helyzetben, mert ő egy vadállat, élvezi az ilyen lehetetlen helyzeteket. Szerintem Lenglet nem annyira rossz, mint amennyire itt annak tartjuk.
Pedri: Kiemeltél egyet, amivel egyetértek, ez Pedri gyengesége, a tiszta ziccerben megremeg, akkor is azt lesi, hogy kinek adhatná a labdát, nincs benne az a gyilkos ösztön. De közben meg azt nem akarod észrevenni, hogy miatta változott hatalmasat a támadó játékunk. Az ő megiramodásai, meglátásai, kulcspasszai azok amik igazán a különbságet jelentették. Ő nem az iparosmunkát végzi, hanem a művészit, aki a váratlant jelenti, akire nem lehet felkészülni. Yamal cselei is ezek, mert egy Ferrant, egy Lewát még le lehet védekezni, de Yamal, aki háromból kétszer bárkit megver, hogyan lehet felkészülni? Egy örök bizonytalanság a védelemnek és Pedri is ugyanezt adja a passzaival. Ahhoz túl sokat mozog, hogy le lehessen venni a pályáról és egyszerűen nem lehet felkészülni arra a két-három labdájára, amit ad.
Lewa meg rendben volt neked. Szerintem az előző szezont sok minden miatt nem nyertük meg, de ő az egyik oka. Pedri eltökölt lehetőségét kiemelted, de volt asszem Lewának két ordító ziccere, amiket kihagyott. Bepattant róla egy labda végre, meg lőtt egy tizenegyest, amit nem ő harcolt ki. Ezen kívül negatív volt. Labdába a góljáig kb kétszer ért, később meg helyzeteket hagyott ki...Letámadásban és minden egyéb fociban pocsék. Nagyon nagy luxus egy ilyen támadó nekünk, mikor a középpályánk sem kifejezetten gólerős.
gránit
Director del Fútbol

Hát ezt megúsztuk. Cubarsí-t ki kellett volna állítania a játékvezetőnek. Bár a Valencia annyira elfáradt a végére, hogy lehet, hogy úgy sem egyenlítenek. De mi legalább bírtuk 90 percig.

Martinez lelkén szárad a gól, de nincs min csodálkoznunk. Szerintünk megvagyunk hátul, még sokan is vagyunk. Amúgy mindegy, hány időzített bombát halmozunk össze, attól még nem jutunk előre. De még mindig inkább ő, mint Lenglet vagy Garcia. Christensen egészen más szint. Ma is hihetetlenül jó mentései voltak, nyerte sorra a fejpárbajokat. Ha már a középpályán nem őt kezdette Flick, legalább a védelembe betehette volna, megspóroltunk volna egy bekapott gólt. A két új srác szerintem kevés.

Pedri ma is megmutatta, hogy miért inkább Olmo, mint ő. Yamal ragyogó hokipasszt adott neki, amit Olmo a németek ellen azonnal bevágott. Ő meg elkezdett szöszmötölni. Sokat kell dolgoznia, ha a kezdőbe vissza akarja magát verekedni. Lewandowski jó volt.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.18. 00:12:14

Csatlakozom azokhoz, akik nincsenek kétségbe esve. Szerintem idén a Valencia masszívabb lesz, úgyhogy ezek értékes pontok lesznek. Azért lássuk be, ez a középpűlya csak a csere sorunk és annak bizony nem rossz. 3 olyan játékosunk volt, akik mínusz emberek a pályán, Inigo, Lewa és Ferran. Persze, Lewa két gólja megvolt, de abból a poziból lehet Ferran is lőtt volna legalább kettőt, másrészt a góljain kívül emberhátrány. Amennyire nem segíti a támadást(sőt, elakad rajta), a letámadásban, védekezésben is nulla, elképesztő ez az ember. Soha nem fogom megérteni, hogy mit keres ott, miközben Vitort meg elüldözzük, ahogy Guiu se kellett...
Ferran nem találta meg az önbizalmát, nagyon, de nagyon kevés... Inigo pedig lassú, cserébe rengeteget szövegel... Szegény ember Sergio Ramosa... Nálunk jobban kijönnek a hibái, erényeiből meg keveset tud villantani. Viszont, ami pozitívum: A második félidő kifejezetten korrekt volt, és ez leginkább Pedrinek köszönhető. Bármennyire is téma, annak a srácnak nem a tömege, vagy a magassága a gond, hanem a sérülékenysége és az, hogy nem mer önző lenni. Volt persze két lövése, de olyankor nem nagyon volt kinek passzolnia. Viszont mikor nagyon jó helyzetben van és de tud is kinek passzolni, akkor passzol.. De ha kevésbé lesz sérülékeny, akkor egyértelműen szükség van rá. Vele egyből életképesebb és veszélyesebbek lettek a támadásépítéseink, egyszerűen kellenek azok a meglátások és passzok, amik úgy ülnek, mint Yamal váratlan cselei.
Flicktől nagyon jó húzás volt, hogy lehozta Cubarsit, egyértelmű volt, hogy ki fogja állíttatni magát (a bírónak megköszönhetjük, hogy nem így lett) - az ilyeneket Xavi nem szokta észrevenni. És az is nagyon jó döntés volt, hogy Eric középpályára ment, nem Chroistensent küldte feljebb megszokásból... Öngyilkos dolog lett volna egy Eric-Inigo védelem. Eric cserébe azon a poszton nem annyira rossz..jó sem mondjuk.
Raphinha mintha meg lenne becsülve, szerintem meg is hálálta a bizalmat, nagyon korrekt volt, kár, hogy kapura kevésbé veszélyes. Ha Araujo visszatér, a védelemmel nem lesz nagy gond, ahogy a középpálya is kb rendben, ha Gavi-Pedri-Gündogan trioból legalább egy be tud állni, de Ferran és főleg Lewa még pontokba fog kerülni nekünk.
Fernando
Llegenda del Barça

2024.08.18. 00:10:38

Elso meccsnek oke volt ez, teljes kerettel is megszenvedtuk a Mestallat az elmult evekben.

Egyedul ami nem tetszett, hogy tamadasban 1-2 kivetellel nagyon messze helyezkedtek a jatekosok egymastol es a szelsokon kivul a mozgas is keves volt. Bernal es Casado engem viszont megnyert, van bennuk potencial boven.

Lewa gyorsan felpakolta a spanyol nyelvet. 😀
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.17. 23:51:19

Első meccsnek nem volt rossz, aláírtam volna előre az eredményt, ennyi sérülttel meg pláne. A 3 kezdő kp-ból 2 ifi meg 1 eredetileg szélső.
Inigo-tól azt kaptam amit vártam, nagyon remélem, hogy csak átmenetileg van a kezdőben. Én nem tartom őt egy kutyaütő védőnek, egy Atleti-ben szerintem kifejezetten jó lenne, viszont mi olyan magasan védekezünk, hogy folyamatosan előjön hogy mennyire nincs sebessége.

Casado és Bernal nem győzött ma meg, viszont az 1 meredek labdaeladásán kívül esküszöm pozitív meglepetés volt EG.

Voltak előremutató jelek, elöl kevesebb tökölődés, bátrabban mertünk lőni és volt 1-2 elég szép kavargatás is.

Ha visszatérnek a sérültek és a rengeteg pontatlanságból lejjebb tudunk faragni, akkor itt még bármi is lehet.
Kép
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.17. 23:49:58

Nagyon remélem, hogy Flick nem várja meg amig az ilyen Inigo, Ferran szintű arcokból komoly probléma és sulyos pont vesztések lesznek. Ma megvan a 3 ennyi a lényeg.
Yamalnak sok önbizalmat adott az EB. Ki kell aknázni.
Kounde, Raphinha, Cassado, Pedri jok voltak kifejezetten. Kiváncsi vagyok milyen lesz a műsor a többiekkel.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.17. 23:48:24

Én még ezzel a felforgatott csapattal is egy jóval direktebb, tempósabb focit láttam mint tavaly.

Mentek a gyors, kemény felpasszok rögtön labdaszerzés után, kicsit gyorsabbnak éreztem a fiúkat és jól bírtuk erőnléttel.

Nagyon fontos 3 pont, reméljük szép lassan minél több bevethető játékosunk lesz, és építheti Flick a mérnöki precizitású gépezetet itt is, akárcsak a bajoroknál anno.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.08.17. 23:44:58

Rettentően rossz első és egész jó második félidő.
Bevallom őszintén, hogy kegyetlen elment a kedvem a mai meccstől az első félidő után. De szerencsére egy teljesen más csapat jött ki a szünet után.
Ami tetszett, hogy voltak távoli lövések, okos felpasszok, oldal váltások, nem sokat szórakoztunk a labdával.
Ami nem tetszett az a rengeteg feleslegesen eladott labda , a védelem egésze kivétel Kounde.

Yamal, Rafi, Lewa, Casado, Kounde akiket kiemelnék.

Torres , Inigo mehetne akár most a meccs után.

Összességében nem volt egyszerű meccs, igaz Valenciaban nyerni sem az.
A lényeg, hogy győzelemmel indított a csapat, erre most lehet építeni :)
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Válasz küldése