Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Hát sajnos nekem is magam ellen kell szurkolni (fogok is határozottan!) és boldogan szeretném szezon közben teleírni a fórumot, hogy "mea culpa, mea culpa..."
Jó lesz nézni, ahogy Stegen 70-80 métereket szaladgál beszélni a bíróval.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.23. 15:51:31Az 5 kapitány
Stegen, Araujo, De Jong, Pedri, Raphinha.
Mintha úgy láttam volna a Valencia ellen, hogy kevesebb volt a reklamáció. Érdekes lesz ez az új szabály, hogy csak a kapitány, és az esetben résztvevő fél reklamálhat dolog. Hétvégén ki lehet próbálni kedvenc bírónkkal, Jesus Gil Manzanoval![]()
Én is azt mondom, hogy várjuk ki a végét.Troym írta: ↑2024.08.22. 15:36:57Várjuk ki a végét.
Amúgy sem az akkori cseréket kene mostani alapemberekhez nézni, de mindegy.
Nekem az akkori Araujo a jelenlegi Cubarsihoz hasonlítható, a jelenlegi Balde az akkori Albához, az akkori Busquets a mostani Casadohoz az akkori Depay a mostani Lewához és így tovább.
Szerintem az a csapat erősebb volt de minimum összemérhető a jelenlegi csapattal, viszont egy gyenge edzővel.
Várjuk ki a végét.
Ha lecseréled Fatit Chiesára annyira nem rossz, mintha a Realnál lesérül egyszerre Mbappé, Vinicius, Rodrygo. Vagy Rüdiger, Militao, Tchouameni. Esetleg Valverde, Camavinga, Tchouameni/Modric. De elég ha 2-2 lesérül a harmadokban. Főleg hátul. Na akkor kik lesznek? 0 km-es cb-k a Castillából? Vagy most is Camavinga és Mendy off, ezt is megérzik.Troym írta: ↑2024.08.22. 14:06:42Nem tudom, mert itt volt Aguero, csak sérült volt, meg Dembele is és Fati is.
2021-ben a középpályára ott volt azért Busi, Frenkie egészségesen, SR, Puig, Pedri, Nico, Gavi, Coutinho. A minőségen lehet vitázni, de még az a csapat sem volt ennyire szűkreszabva.
Egyedül támadó oldalon nem lehetett mit tenni, hogy egyszerre nem volt elérhető Dembele, Fati, Aguero, így maradt Depay, Luuk, Braithwaite, Jutgla, Abde, stb
De ha átfordítod és mondjuk most ősszel neadjisten lesérül Lewa, Yamal, Raphinha egyidőben, akkor pályára léphetünk a Pau Victor, Ferran, Fati? hármassal.
Nem tudom, mert itt volt Aguero, csak sérült volt, meg Dembele is és Fati is.
-Akik meghatározó játékosok az mondjuk Chris, akinek azoknak a sérüléseknek több mint fele, ilyen korona, meg egy-két meccses kihagyás hátfájás, akhillesz probléma, hasfájás, megfázás volt. Ami komolyabb volt (értsd legalább 4-5 meccs) izomfájdalom, bokaficam. Ez szerintem nem vészes.Troym írta: ↑2024.08.22. 12:48:24Nem mondom, hogy igazam van, nekem így érződik.
De a sérültek kapcsán, megnéztem 2021 óta mi a helyzet valójában:
- Pedri az elmúlt 3 évben kb 450 napot volt sérült 8-10 alkalommal dőlt ki.
- Olmo az elmúlt 3 évben kb 300 napot volt sérült szintén 8-10 alkalommal dőlt ki.
- Araujo az elmúlt 3 évben kb 350 napot volt sérült 13-15 alkalommal dőlt ki.
- Frenkie az elmúlt 3 évben kb 320 napot volt sérült 8-10 alkalommal dőlt ki.
- Fati az elmúlt 3 évben kb 280 napot volt sérült 8 alkalommal dőlt ki.
- Inigo az elmúlt 3 évben kb 300 napot volt sérült 10-12 alkalommal dőlt ki.
- Chris az elmúlt 3 évben kb 150 napot volt sérült 7-8 alkalommal dőlt ki.
Na rájuk építünk.
Átalánosságban elmondható, hogy ezek a játékosok olyan 60-70%-osan elérhetőek.
Azért akkor gyengébbek voltunk keretre, konkrétan Depay volt az egyedüli támadónk, most meg azért komoly sor van elöl. Védőink tán jobbak voltak, az az Ara-Mingu páros akkor még elég ütős volt.
Nem mondom, hogy igazam van, nekem így érződik.
-nem mondanám krónikus sérülteknek. Legfeljebb Fatit. talán-talán Azt nem lehet megmondani, hogy kik lesznek sérültek. Christensen is kellemetlenséget érzett, egyszer hagyott ki meccset. Gavi megsérült a válogatottban , azelőtt szinte meccset sem hagyott ki. Frenkie nem "magától" sérült meg, egy olyan helyzetben 10-ből 8 játékos kidőlt volna. Ahogy azt sem tudjuk, hogy Gündogan nem dőlt volna-e ki. Gavi, Chris, Balde, De Jong stb. szintén egész szezonokat hozott (most ilyen lumbagót, meg koronát nem veszek ide), aztán jött egy szerencsétlen momentum. A német pedig 34 évesen egy 50+-os szezon és egy EB után nem életbiztosítás.Troym írta: ↑2024.08.21. 19:41:39Utoljára 3 éve Koeman utolsó félszezonjában éreztem ennyire gyengének a csapatot.
Kb akkor is ez volt:
- Krónikus sérültek (Olmo, Pedri, Araujo, Fati, Gavi, Christensen, Frenkie)
- 20-30 közöttiek nagy része meg minőségre nem idevaló (Lenglet, Inigo, Ferran, EG)
- Nagyon idős játékosok alapemberként
- Túl sok fiatal
Flick az egyetlen oka, hogy nem aggódom meglesz-e a BL hely, amúgy azért felmerülne bennem, mert szerintem jelenleg a Real, Atletico biztosan komolyabb játékerőt képvisel és azért kijöhet a lépés a Villareal, Sevilla, Atleticnek is.
Szerintem ha Gündogan megy, akkor kérdés nélkül Olmo balszél, Raphi közép, utóbbinak sokkal jobban fekszik, balszélen hoz számokat épp, de elég rossz nézni ahogy próbálkozik jobbal kulcspasszokat adni, meg kisodródva lőni ballal, nem érzi. Olmo meg jobblábasként sokkal inkább balosra való, és nem esik annyit vissza a játéka mint a brazilnak, plusz eléggé jobb 1v1-ben, amiben Raphinha csak egy közepes.menczel írta: ↑2024.08.18. 16:30:10Tegnapi meccs alapján egyébként, amint a kezdő összeáll jók leszünk. Van egy olyan megoldás, ahol mindenki a legjobb teljesítményt tudja nyújtani.
Duplapivotban FDJ és Gavi, labdakihozatalnál FDJ húzódik be a két belső védő közé, mint tegnap Bernal, egyébként is jó belső védő, többi skillje is kijön itt.
Gaviban megvan ami kell egy romboló középpályásnak, támadásban pedig kreatívabb és jobban fejez be mint Casado.
Bal támadó Raphi aki ugyanolyan (jó) számokat hoz mindkét oldalon. Középen Gündögan aki szigorúan véve is világelit előrejátékban. jobbon nyilván Yamal, középen Lewa.
Igen, vettünk egy 60 milliós játékost a padra ezek alapján. Mert ha őt be akarjuk rakni, akkor vagy Raphi ül, aki egy jó formában lévő szintén 60 milliós játékos, vagy FDJ (és akkor Gündo játszik duplapivotban, Olmo pedig tízes).
Ez így helyes. Ki tudnak borítani azzal, amikor csatárokból vonalszélsőt csinálunk. Bontogatnak-bontogatnak, bent meg nincs érkező. A három csatáros rendszernek akkor van értelme, ha a csatárok befelé húznak, mert így extra befejezők vannak a csapatban. Ha "csatárszélsők" szó szerint szélsők, akkor kevesebb az érkező, és sokszor nincs megjátszható ember, aki befejezhetné az akciókat.
Ez igaz, pont arra a kontrasztra világítottam rá, ami a válogatott és a Barcelona között van. A válogatottban tudta ezeket a számokat hozni, nálunk nem volt ilyen szintű környezet. Hogy Olmo szezon közben mit nyújtott, azaz mit nem, számunkra nem fontos. Az EB-n azért látszott, hogy ezt a felállást egy csapat akkor bírja el, ha vannak érkezők. A Real Madrid egyik nagy erőssége is abban rejlett szerintem az előző szezonban, hogy többen voltak befejezők. Ha "mindenki" csak előkészít meg bont, abból nem lesz annyi gól, mint amennyit szeretnénk. Akkor lesz majd egy jó nagy xG-nk (azt hiszem ez az a topik, ahol ezt a hírhedt szót le szabad írni), és csodálkozunk, hogy hát miért nem jött ebből több gól. Nyilván a legtöbb csapat nem büszkélkedhet több nagy gólszerzővel, de nekünk nem hozzájuk kell mérnünk magunkat.
Egyetértek, és aggódok is emiatt.vinszentvega írta: ↑2024.07.17. 10:53:16Lewa az összes létező rá kidolgozott lehetőséget( azt párat leszámítva ami bement) kihagyta..
Pont az a baj, hogy mindent és mindent is rádolgoztak ki, vagy ha nem is akkor a Polák barátunk ott hisztizett, hogy miért nem.
Ezt még talán meg is előzi a mérkőzés és a játék kontextusa.