Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 22:08:46

gránit írta:
2024.08.23. 21:01:27
És ugye nem arról van szó, hogy a Liga a Barca megmentése érdekében leemelne pénzt a számlánkról és minden évben törlesztené az adósságunkat, és nem engedne újakat felvenni.
Köszönöm.... :lol:
Ez a megmentés, leemelés, újak felvételének tiltása már nyilván egy más jogi fejezet lenne.

Birtokon belül lenni, ha egyeztetések mellett is, azért az azt jelenti, hogy saját erőből fel lehet(ne) állni egy következetes, céltudatos szakmai felfogással és ezzel járó megfelelő fiskális politikával.
Hát igen, ez mond ellent egy csöppet Laporta egyéniségével és felfogásával.
Na meg sok sok Culé álmaival.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 21:30:33

Chino írta:
2024.08.23. 21:21:12
Valaki tudja, hogy Olmon kívül ki nincs regisztrálva?

Úgy tudom még Fati, Torre, Fermin(??)

Ha papíron is elmegy Gündogan és Lenglet a jelenleginél elvileg felszabadul olyan 24-25 millió.
Elvileg csak Olmo és Roque.
Délután írtam az elnöki letétről, az kimaradt, hogy egyszer lehet letenni. Ezért nem játszott volna Olmo, a hétvégén, mert gondolom nem kockáztatnak, ha jön még valaki.
Lenglet távozásával Olmo is meglesz.
Ismétlem, ennyit Gündogan távozásáról az FFP miatt.
https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad
Amúgy Araujo is fent van.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 21:21:12

Valaki tudja, hogy Olmon kívül ki nincs regisztrálva?

Úgy tudom még Fati, Torre, Fermin(??)

Ha papíron is elmegy Gündogan és Lenglet a jelenleginél elvileg felszabadul olyan 24-25 millió.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 21:01:27

Peter írta:
2024.08.23. 20:42:00
gránit írta:
2024.08.23. 20:11:37
Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Írsz erről eleget, nem is rabolnám az idődet sem, de valaminek, ha nem is szigorú szabálynak, valami "ajánlás" félének lennie kell.
Hasára mégsem üthet Tebas, hogy na most aztán ennyi elég és nincs tovább.
Bevételeink mellett iszonyat adósságaink vannak....és emellett kell működtetni a napi, évi rendszert....
Igazából fogalmam sincs nekem sem semmiről, ahogy senkinek. A számokat látom, mint mindenki más. Én (még) nem vagyok socio, ismerek sociókat, ők sem tudnak többet. A számok nyilvánosak. Hogy hogy jött ki nekik a 204 milliós határ, arról senki nem tud semmit. Jó lenne látni azt a számítást, ami alapján ez kijött. De tartok tőle, hogy nincs ilyen.

Gyakorlatilag ugyanazokat a köröket futjuk. Laporta/vezetőség a hibás vs FFP/Tebas/Liga a hibás. Miközben szerintem mindkettő igaz. Az is, hogy szívatnak minket, és az is, hogy lehetne ennél jobban menedzselni a klubot. Egyik sem zárja ki a másikat, és egyikből sem következik, hogy a másik nem létezik.

Én nagyon lelkes voltam az átigazolási időszak elején, mert voltak olyan nyilatkozatok, hogy most már könnyebb dolgunk lesz. Ezek alapján úgy gondoltam, hogy mivel az adósságunk csökken, futnak ki a tartozások a korábbi játékosok felé, megnyílnak a lehetőségeink. De nem így lett. Utólag kicsit nevetséges is, hogy Isakról álmodoztam. De ez van, nem könnyített a Liga. A 204 milliós határ pedig nagyon kemény ám. Felette vagyunk, ha komolyan veszik, még kikényszeríthetnek távozót vagy távozókat.

https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... -szamukra/

Az biztos, hogy ez azóta van, amióta kiújultak a spanyol-katalán ellentétek. Most is áll a belpolitikai bál, amit a "Hátország" topikban érdemes lenne megvitatni, hogy ki hogy látja ezt a helyzetet. Az biztos, hogy a spanyolok körében most erős katalánellenes érzések vannak. Miközben nyilvánvalóan a csőd szélére vitte a klubot az előző vezetőség, de ez azért már túlzás. És ugye nem arról van szó, hogy a Liga a Barca megmentése érdekében leemelne pénzt a számlánkról és minden évben törlesztené az adósságunkat, és nem engedne újakat felvenni. Ez nem a Barca megmentéséről szól, mondom ezt úgy, hogy normális szabályozásokkal tényleg meg kell menteni a klubot a saját hülyeségeitől.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.23. 20:46:07

gránit írta:

Amúgy tényleg nevetséges, hogy minden héten belengetik az új Nike-szerződést. Az embereket lehet parasztvakítani, csak X ennek, Y annak hisz el mindent. Y sem különb X-nél, csak ő másnak hisz el mindent. Van, akinek az a szentírás, amit Laporta mond, és a huszadik új Nike-szerződésnek is lelkendezik (és nem tűnik fel neki, hogy már tizenkilencszer átverték a fejét), van, akinek az a szentírás, amit Tebas mond. Azért a Real Madrid esetében a maguk részéről mindent megtettek, ők a bevételeik közel 100%-át költhetik bérekre.
Én biztosan nem hiszek Tebasnak, de egy eurót nem mernék betenni "Barca részvénybe" sem, nálam a Deco-LAporta tengely nagyobb csőd még Tebasnal is.

Miért mondott fel vajon 3 év alatt kb Laporta teljes gazdasági csapata?

Hogy írhatja alá egy felelős vezető Olmo leigazolásához az 50 millió eurós (20 milliárd Forint) kifizetést, ha nem 1000%, hogy akár 10 percen belül lehet regisztrálni? Nem is szabadott volna belekezdeni az egészbe.
Tényleg azt gondoljuk, hogy 4-1, 3-1 akármilyen FFP szabályok esetén majd eladunk egy Fayet, Guiut, Araujot, Destet és jöhet valaki 50 millióért? A 4 srác keresett összesen talán annyit, mint Olmo.
Laporta kiállt az újságírók elé egy hónapja és azt mondta simán le tudjuk igazolni Olmot és Williamset, most meg mintha amnéziás lenne ott mindenki.
Mi gátolta a Deco, Laporta vezetést, hogy legalább 1-2 ingyenes igazolás érkezzen?
Nem is próbálkoztak.

ÉS még összeteszem a 2 kezem, hogy Araujo megsérült, mert ez a két kókler nem győzte volna elüldözni, így se tudni hogyan léphet majd pályára.

Mai hír: Andreas Christensen is INJURED and will be OUT for 2 MONTHS
Úgyhogy kéne egy vkp is, csak nem lesz miből.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 20:42:00

gránit írta:
Biztos vagyok abban, hogy kened-vágod ezt az FFP-t és én nagyon felületesen ismerem, olvasom amiket írsz, de az furcsa, hogy "csak úgy" blokkolnának minket és ezt elfogadjuk dettó "csak úgy", némi kettős mérce nyilatkozatokkal fűszerezve.
Írsz erről eleget, nem is rabolnám az idődet sem, de valaminek, ha nem is szigorú szabálynak, valami "ajánlás" félének lennie kell.
Hasára mégsem üthet Tebas, hogy na most aztán ennyi elég és nincs tovább.
Bevételeink mellett iszonyat adósságaink vannak....és emellett kell működtetni a napi, évi rendszert....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.08.23. 20:46:32-kor.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.08.23. 19:10:22
Azért nem engednek igazolni, mert a költségvetés tele van fiktív számokkal. Gondolom beirunk sok százmilliós játékos eladást, aztán bejön a töredéke, belengetünk Nike szerződést, aztán semmi stb.
Gondolod, hogy a Deloitte-ot át tudták verni? Mert itt már lassan mindenki hülye lesz, csak Tebas meg a Liga nem. Xavi hülyeséget beszél, a Deloitte-nál dilettáns pénzügyi elemzők vannak, akiket kamu Nike-szerződésekkel meg lehet vezetni. Vagy a Deloitte amolyan Blikk-féle szennylap? Ha nem azt mondják, mint Tebas, akkor biztosan.

Amúgy tényleg nevetséges, hogy minden héten belengetik az új Nike-szerződést. Az embereket lehet parasztvakítani, csak X ennek, Y annak hisz el mindent. Y sem különb X-nél, csak ő másnak hisz el mindent. Van, akinek az a szentírás, amit Laporta mond, és a huszadik új Nike-szerződésnek is lelkendezik (és nem tűnik fel neki, hogy már tizenkilencszer átverték a fejét), van, akinek az a szentírás, amit Tebas mond, és ha Laporta nem szimpatikus neki, akkor Tebas-nak biztosan igaza kell hogy legyen. Azért a Real Madrid esetében a maguk részéről mindent megtettek, ők a bevételeik közel 100%-át költhetik bérekre.

Jelenleg nagyjából így állunk, ami több mint 210 millió euró. Ha nagyon szőrősszívűek, még legalább egy embert kipenderíttethetnek a keretből, mert még ezzel is a határ felett vagyunk. Lehet, hogy nem véletlenül merült fel pont Christensen neve, mert ha őt elküldetik, éppen beférnénk a határ alá.

de Jong 37,5
Lewandowski 33,3
Fati 13,9
Koundé 13,5
Raphinha 12,5
Lenglet 12
Torres 10
Olmo 9,3
Martinez 9,3
Pedri 9,3
Christensen 9
Araújo 7
Gavi 6,8
ter Stegen 6,3
Garcia 6
Cubarsí 4
Roque 3,5
Pena 3,2
Balde 1,6
Yamal 1,6
Fermín 0,6
Torre 0,2
Astralaga 0,2
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.23. 19:27:00

Troym írta:
Ha csak Tebas és a gonosz liga miatt tartunk ott ahol és amúgy rendben vannak a számaink, akkor lenne egy teoretikus kérdésem:

tegyük fel, hogy holnaptól részvénytársaság az FC Barcelona. Be mernétek vásárolni részvényeket a saját megtakarításotokból érzelmi tölteten túl a pénzügyek alapján?

Azért nem engednek igazolni, mert a költségvetés tele van fiktív számokkal. Gondolom beirunk sok százmilliós játékos eladást, aztán bejön a töredéke, belengetünk Nike szerződést, aztán semmi stb.
Tuti biztosra veszem, hogy a sport vezetés tudta, hogy Olmot nem tudjuk regisztrálni, csak vezér áldozat árán.
Nagyon nagy káosz van itt. De az se normális, hogy Lewy -t 34 évesen 1 éves szerződéssel hozzuk 40 ért és Gündi ugyanígy 34 évesen 1 éves szerződéssel megy ingyen. Akkor már inkább Olmo-t kellett volna lelátózni vagy kölcsönadni vagy bármi. és akkor sincs ekkora bukta. Sajnos már a légkör is valószínűleg fertőzött, ami nem lesz jó hatással az eredményekre. Meg így igazolni is nehezebb lesz,
Troym
Director del Fútbol

Ha csak Tebas és a gonosz liga miatt tartunk ott ahol és amúgy rendben vannak a számaink, akkor lenne egy teoretikus kérdésem:

tegyük fel, hogy holnaptól részvénytársaság az FC Barcelona. Be mernétek vásárolni részvényeket a saját megtakarításotokból érzelmi tölteten túl a pénzügyek alapján?

Tuti biztosra veszem, hogy a sport vezetés tudta, hogy Olmot nem tudjuk regisztrálni, csak vezér áldozat árán.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 18:45:42

kmb írta:
2024.08.23. 16:42:57
Azt kéne mondani 31 után,hogy köszönjük szépen,ezt a szezont kihagyja az Fc Barcelona,jövőre újrakezdjük a másodosztálytól.
Nyiván vicc,de komolyan mondom hogy ez csúcs amit a laligában művelnek a csapatokkal,(kivéve az állami gárdát)főleg velünk.
Ez nekem is megfordult már a fejemben.

Az előző évtizedben felmerül, hogy a francia bajnokságba cuccolnánk át, de szerintem csederből vederbe esnénk. Eleinte tetszene nekik, hogy megnőne az érdeklődés, jönnének a szponzorok, de aztán megunnák, hogy mindig egy külsős nyeri a francia bajnokságot, és elkezdenék a saját csapataikat tolni.

Ennek a hontalanságnak két dolog vethetne véget, a független Katalónia vagy a szuperliga. Előbbi sokkal komplexebb téma, utóbbit fel is vállaljuk. A többiek egyelőre nem mentek el a falig, hogy ez megvalósuljon, sőt, az UEFA első fenyegetésére betojtak. Azt becsülöm a jelenlegi vezetésben, hogy ők a maguk részéről igyekeztek mindent megtenni, bár az előzetes, felépítő kommunikáció elmaradt.

Bennem is felmerült, hogy valami hasonlót be kellene lengetnünk. De lehet, hogy vállat rántanának. Barcelona? Hát igen, sok szurkolójuk van, de az összes szurkolónak talán a 15%-a. Túléljük. Akik meg ki akarnak csinálni minket, még örülnének is neki. A spanyol bajnokság persze lehúzhatná a rolót, de vannak, akiknek fontosabb a mi kicsinálásunk, minthogy a spanyol bajnokságnak jól menjen.

Én amellett vagyok, hogy ezt bíróságra kéne vinni. De ilyen álláspont a vezetőségben nincs. Lehet, hogy valamivel sakkban tartják a vezetőket, Negreira-ügy-féle dolgokkal. Nem tudjuk. Vagy csak maguktól nem mernek ilyesmibe belemenni.

Mindenesetre Feastnek abban igaza van, hogy a presztizsünk egyre inkább kopik. De azért a 8 között ott voltunk tavaly, ha a negyeddöntőben meg tudjuk vetni a lábunkat, akkor az azért ott tarthat minket a népszerű célpontok között. Már amit engednek nekünk.
Alcantara írta:
2024.08.23. 17:39:18
véleményem szerint fogunk még koppanni ezzel a felelőtlen igazolásokkal, elengedésekkel
Ezt én is így gondolom. Olmo nem ér annyit, hogy több embertől megváljunk.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 18:21:11

kmb írta:
Azt kéne mondani 31 után,hogy köszönjük szépen,ezt a szezont kihagyja az Fc Barcelona,jövőre újrakezdjük a másodosztálytól.
Nyiván vicc,de komolyan mondom hogy ez csúcs amit a laligában művelnek a csapatokkal,(kivéve az állami gárdát)főleg velünk.
Tavaly is ezt mondtuk, sőt talán rosszabb helyzetben voltunk. Kimondva-kimondatlanul már Xavi is fásult volt, nem volt benne olyan tűz ami korábban, plusz kapta az ívet. Ráadásul még nincs vége az átigazoláási időszaknak sem. Ha jön például egy Chiesa jóval előbb leszünk, mint a Ferran-Felix kezdővel.
Yamalra se gondolhattunk húzóemberként, addig épp hogy bemutatkozott, Cubarsiról szó sem volt, Fermin számba se lett véve és hasonlók.
Idén ki ment el. Romeu, Alonso, SR a tavalyi csapatból, akik inkább hátráltattak (plusz a kölcsönök vagy Atleticesek) Egyedül Gündogan akivel eddig gyengébbek vagyunk. Viszont jött Olmo, Pau Victor és még lehet érkező. (Bár én az érkezők közé venném a Cubarsi, Fermin, Yamal triót is)
Nem mellesleg valószínűleg edző kérdésben is előrébb lépünk.
Nem azt mondom, hogy rózsás a helyzet, nagyon távol állunk attól, de még szinte el se kezdődött a szezon és már le van írva az egész. Amit mellesleg korántsem kezdtünk rosszul.
A hazai pálya tavaly kudarc volt, de a BL-ben például nagyon nagy eséllyel egy hibán múlt az elődöntő, az egyik legjobb játékosunktól, nem egy gyenge peremembertől. A Dortmund ellen pedig minimum 50-50 % lett volna a döntő.
Szóval most leírni a szezont, mikor még az átigazolási időszaknak sincs vége több mint pesszimizmus.
vg99 írta:
2024.08.23. 16:45:23
Azt se felejtsük el, hogy vissza is jöttek játékosok brutál fizuval, ami megint minket nyom. Pl Fati és Ylenglet.. ha már FFP

És lehet, hogy 1-1 fiatalnak is nő a fizuja. Vagy legalábbis kellene. Bár vslszeg a 2 véglet van csak. Felnyomni az égbe, vagy százezrekért játszani, és majd jól elviszik.
Az se lenne gond, ha Fati, Yamal stb maradna, csak fizetni kell a ránk maradt brutális hiteleket, így hiába nagyon magasak a bevételeink nem költhetjük úgy mint mások.
Még Messi, Griezmann, Suarez nélkül is kb. 70 millióval magasabb volt a bértömegünk amostaninál és azóta folyamatosan százmilliókat törlesztünk. Ha akkor nem csesszük így el, most egész más lenne a helyzet. Bartomeu utolsó évéről ne is beszéljünk. Ha az első hat legjobban keresőt összeadjuk, meghaladja a jelenlegi bértömeget.
Mindenki tudta, hogy ennek meg lesz a böjtje, csak az akkori vezetés nagyon jól tudta, hogy egy éven belül leköszönnek.
Forca Barca!!!!
superman
Jugador d'estrella

2024.08.23. 18:20:29

Ha te is tisztában vagy a számokkal, te is láttad a táblázatot, akkor hogy gondolhatod komolyan, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire?
Sok adósságunk van, amit törleszteni kell. Ezt kikényszeríti a liga, mert nekik is az az érdekük, hogy ne szűnjön meg a klub, mert akkor feleannyit érne a liga. Ha a madridnak lenne ilyen sok adóssága, akkor nekik lenne ennyire szűk a felhasználható pénzügyi keretük. De ők még a covid alatt is ha csak mininálisan is, de nyereségesek voltak, ezért ennyire bő az övék. Tehát ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ha nem így lenne, akkor azt ha más nem a katalán sajtó folyamatosan megírná KONKRÉTUMOKKAL alátámasztva. Az, hogy sejtetik, mint ahogy pl a blikk, hogy x celeb megcsalta y-t, azt hadd ne vegyem komolyan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára superman 2024.08.23. 18:21:33-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 17:40:10

superman írta:
2024.08.23. 17:27:07
gránit írta:
2024.08.23. 17:10:21

Azért nem kötnek mindent az orrunkra, mert nyilvánosan nem akarják kimondani, hogy a Barcelonát célzottan szívatják. Ez amúgy is egy klub, a többiek elvannak, a többieket nem érdekli. Még Barcelonában sem érdekel senkit, mert az ki van mondva, hogy nem lázadunk az elvárások ellen, hanem igyekszünk megfelelni ezeknek. Még minket sem érdekel, nemhogy a többi klubot, akiket nem szorít az FFP. Az Atleti is 120 millióval költött eddig többet a nyáron, mint amennyiért eladott.

A Liga működhetne nyilvánosan, a költségvetési sapkák más bajnokságokban is nyilvánosak.
Egyrészt ja források jöhetnek. Amúgy azt tudom, hogy országonként eltér, úgy értettem, hogy minden spanyol klubra ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Szóval te elhiszed, hogy ez a sok vehemens szabadságharcos, akiknek gránátvöröskék vér folyik az ereikben, élen Laportával, passzívan, belenyugodva hagyják magukat szívatni? Mindezt úgy, hogy elbukhatja vele a soros választáokat.

A "sapkák" amúgy nyílvánosak. https://www.laliga.com/en-GB/transparen ... cost-limit
Igen, öt perccel előtted linkeltem.

Ha te is tisztában vagy a számokkal, te is láttad a táblázatot, akkor hogy gondolhatod komolyan, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire?

Nincs szabadságharc, Meg lett mondva, hogy nem harcolunk, hanem megfelelünk. Hogy ez jó vagy nem jó, azt mindenki döntse el maga. Lesz majd választás, ahol eldőlhetne, melyik oldalon állnak többen. Más kérdés, hogy én az ellenzék soraiban sem látok olyat, aki nekimenne az FFP-nek, és bíróságra vinné. Fonttól is mindig csak olyasmiket hallok, hogy csúnya, gonosz Laporta, politikus Laporta, így Laporta, úgy Laporta, nulla konkrétummal. Jelen állás szerint megfelelünk az elvárásoknak, és nem konfrontálódunk.

Egyébként Xavi is lenyilatkozta, hogy nem ugyanazok a feltételek vonatkoznak mindenkire. Ezt már csak azért teszem hozzá, mert te magad írtad, hogy a bennfentesek mindent pontosan tudnak.

https://www.espn.co.uk/football/story/_ ... st-sources
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 17:37:50

https://www.sport.es/en/news/barca/la-l ... a-92803438
Kb ötödszörre linkelem. A La Liga hivatalos közleménye. Amiért a Libero nem fizetett, lecsökkentették a bérsapkát 200 millióra. 1+ milliárdos bevételnél (gazdasági karokkal, nélküle 800+)
És emellé nyalánkságok, mint Tebas nyilatkozta, hogy tavaly nem engedtek igazolni.
Persze fel lehet hozni, hogy minek értékelték fel 400 millióra, aminek feléért 200 milliót vártak, és hogy Roures a leggazdagabb Socio, aki egy részét megvette stb. de minden valamiből következik, és az a 480 milliós veszteség,(20/21) a La Liga szigorú szabályai, és a meglévő szerződések, amiket fizetni kell, és még 2-3 évig mínuszos lett volna a költségvetés a karok nélkül.
+ Negreira per, CVC per (Real, Barca, Athletic a liga ellen)
Szóval jogos az elvárás a csökkentésről, de a foganatosított eszközök, nyilvánossá tétel, üzengetés, elismerni a részrehajlást, szerintem vérlázító. Bocs az offért, de ezért nem tudunk igazolni, regisztrálni, így minden összefügg.
superman
Jugador d'estrella

2024.08.23. 17:27:07

gránit írta:
superman írta:
2024.08.23. 16:53:08
Szóval a hatályos szabályok szerint ez van, de mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
Ez már csak azért sem igaz, mert az FFP nem egységes. Minden az országos szövetségekre van bízva, akik országonként máshogy kezelik ezt az ügyet. Spanyolország és Anglia például teljesen máshogy kezeli, hogy a két végletet említsük. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ami pedig ennél is rosszabb, országon belül sem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Pontosabban, majdnem mindenkire, csak a Barcelonára nem az UEFA kb 70%-os irányelve vonatkozik. A többiekre igen, Spanyolországon belül.
superman írta:
Másrészt ne legyünk naívak, attól hogy mi nem ismerjük ezeket a szabályokat, attól még a klubok képviselői, alkalmazottai, vezetőségei nagyon is, nem valami titkos humbug alapján hirdet a Liga ítéletet, mint anno a Delphoi Jósdában. És akinek kell, azok a számokat is ismerik, ezek nem véletlen nem nyilvánosak, hiszen üzleti titkok. Ugyanúgy jön millió hír, mint a transfereknél, aminek 90%-a kamu. Nem kötnek mindent az orrunkra.
Azért nem kötnek mindent az orrunkra, mert nyilvánosan nem akarják kimondani, hogy a Barcelonát célzottan szívatják. Ez amúgy is egy klub, a többiek elvannak, a többieket nem érdekli. Még Barcelonában sem érdekel senkit, mert az ki van mondva, hogy nem lázadunk az elvárások ellen, hanem igyekszünk megfelelni ezeknek. Még minket sem érdekel, nemhogy a többi klubot, akiket nem szorít az FFP. Az Atleti is 120 millióval költött eddig többet a nyáron, mint amennyiért eladott.

A Liga működhetne nyilvánosan, a költségvetési sapkák más bajnokságokban is nyilvánosak.
Egyrészt ja források jöhetnek. Amúgy azt tudom, hogy országonként eltér, úgy értettem, hogy minden spanyol klubra ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Szóval te elhiszed, hogy ez a sok vehemens szabadságharcos, akiknek gránátvöröskék vér folyik az ereikben, élen Laportával, passzívan, belenyugodva hagyják magukat szívatni? Mindezt úgy, hogy elbukhatja vele a soros választáokat.

A "sapkák" amúgy nyílvánosak. https://www.laliga.com/en-GB/transparen ... cost-limit
kmb
Jugador del Barça

2024.08.23. 17:23:15

"Szóval a hatályos szabályok szerint ez van, de mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak."
Ugye ez most egy vicc volt?
Persze papíron meg látszatra igen,de nem mindegy hogy egy klubbnak nagyítóval vizsgálják meg még a szertáros fizuját is,miközben a másiknak 120 milliós ismeretlen bevételről nem kell nyilatkoznia,elég annyi hogy erről nem szeretnénk beszélni. Vagy a Negreira ügynél az a bizonyos nyomozó beszélt Perezről is hogy rendszeresen megfordultak nála az irodájába játékvezetők,egyiket tán be is zárta,meg volt valami hangfelvétel is de már nem tudom pontosan,utánna kelle nézni.....ez a bizonyos nyomozó felvetette hogy a Real házatáján is kellene nyomozni,persze ezt meg sem hallották az illetékes hatóságok.
Szóval csak ennyit a mindenkire ugyan azok a szabályokról.
Na de nem érdekel engem a real,remélem felsülnek idén.Ezzel csak az a baj ha nekik nem megy akkor nekünk is mocskosul nehéz
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 17:22:28

jclayton írta:
2024.08.23. 17:14:10
gránit írta:
Ez már csak azért sem igaz, mert az FFP nem egységes. Minden az országos szövetségekre van bízva, akik országonként máshogy kezelik ezt az ügyet. Spanyolország és Anglia például teljesen máshogy kezeli, hogy a két végletet említsük. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Ami pedig ennél is rosszabb, országon belül sem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Pontosabban, majdnem mindenkire, csak a Barcelonára nem az UEFA kb 70%-os irányelve vonatkozik. A többiekre igen, Spanyolországon belül.
Erre tudsz adni bármilyen forrást?
Itt az éppen hatályos táblázat.

https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... -plafonja/

Felmerültek kérdések az Atletivel kapcsolatban, hogy ők hogy költhetnek ennyit. Már 183 milliót költöttek ezen a nyáron. A válasz: őket nem szorítja az FFP. 113 milliós éves bérkeretük van, ami a 364 milliós bevételük 70%-a alatt van. Amíg ezt a küszöböt nem érik el, annyit költekezhetnek, amennyit akarnak. Ha akarják, egymilliárdért megvehetik Haalandot, és adhatnak neki 50 milliós fizut.

https://www.deloitte.com/uk/en/services ... eague.html
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.23. 17:14:10

gránit írta:
Erre tudsz adni bármilyen forrást?
gránit
Director del Fútbol

superman írta:
Szóval a hatályos szabályok szerint ez van, de mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
superman írta:
Másrészt ne legyünk naívak, attól hogy mi nem ismerjük ezeket a szabályokat, attól még a klubok képviselői, alkalmazottai, vezetőségei nagyon is, nem valami titkos humbug alapján hirdet a Liga ítéletet, mint anno a Delphoi Jósdában. És akinek kell, azok a számokat is ismerik, ezek nem véletlen nem nyilvánosak, hiszen üzleti titkok. Ugyanúgy jön millió hír, mint a transfereknél, aminek 90%-a kamu. Nem kötnek mindent az orrunkra.

superman
Jugador d'estrella

kmb írta:
2024.08.23. 16:37:24
Máshol pl a real-nál ugyan ezeket az amortizációs sz*rságokat nézik amúgy?Kötve hiszem hogy pl fordított helyzetben egy Kross eligazolás után velük is ugyan így bacakodna a tebas féle liga a regisztrációval...Lassan már mindenkit el kell küldeni hogy regisztrálhassunk leigazolt játékosokat.Vicc komlyan mondom.
Egyrészt egyetlen globális szinten ismert klub van, amiről hetente jönnek a hírek, hogy mennyi adóssága van, mennyire le van gatyásodva, előre kiszórta bevételei egy részét, mennyire rosszul volt managelve pénzügyileg, 10+ éve, és emiatt csődközelben van/volt a közelmúltban. Ugyanez a klub szenved a játékosok regisztrációjával. Ez a klub nem a real, hanem a Barca, ez nem véletlen egybeesés.

Ha valóban csalás lenne, és más szabályok vonatkoznának különböző klubokra, akkor az kibukna, óriási botrány lenne, a liga presztízse megsemmisülne, rengeteg pénz menne a lefolyóba. Tehát nem így van, megvan az oka, hogy a madridnak 3x nagyobb a ffp kerete, mint nekünk, köszönjük meg a klub vezetőinek. Meg amúgy ha nincs a pandémia, talán a mai napig nem bukik ki, hogyan bánnak a pénzzel, de volt.

Szóval a hatályos szabályok szerint ez van, de mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Az más kérdés, hogy Laporta jó politikushoz híven hergeli a népet, de neki pont annyira érdemes hinni, mint bármelyik másik politikusnak. "Mindenki más hibás ugye, csak én nem."
Troym
Director del Fútbol

2024.08.23. 16:48:26

gránit írta:
2024.08.23. 16:32:05
Lewa jó lenne... cserének, ahogy írom is. De mondjuk azt, hogy legyen pályán az idő 50%-ában.

A másik kérdésre Victor nálam a kedves és ügyes játékos, szuperjó, hogy van 20 gólja a harmadosztályban , plusz lőtt 3-4 gólt barátságos meccseken, tényleg gratula meg midnen, de nekünk elvileg a bajnoki arany és a BL továbbjutás a célunk, neki van 1 db Laliga meccse és 0 BL.
Na ő a cserecsatár és keressük az érveket mitől jobb, meg ügyesebb, mint Guiu vagy Roque?
Bármelyik lehetne cseretámadó mondjuk egy 28 éves Suarez / Lewa mögött, de baromi nagy kockázat egy 36-37 éves leépülőben lévő Lewa egyetlen alternatívájának tartani, mert nálam Ferran nem képvisel semmiféle színvonalat.

Victor 22 évesen a harmadosztályból jön. Anno Jutgla volt ilyen centire. Ügyes volt, agilis, el is jutott sok melóval a Brugesbe, ez tényleg becsülendő. Többet én Victorban sem látok, nyilván rámcáfolhat, de már ott tartunk, hogy ő a fő megmentőnk majd?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.08.23. 16:54:04-kor.
vg99
Capitá del Barça

2024.08.23. 16:45:23

Azt se felejtsük el, hogy vissza is jöttek játékosok brutál fizuval, ami megint minket nyom. Pl Fati és Ylenglet.. ha már FFP

És lehet, hogy 1-1 fiatalnak is nő a fizuja. Vagy legalábbis kellene. Bár vslszeg a 2 véglet van csak. Felnyomni az égbe, vagy százezrekért játszani, és majd jól elviszik.
kmb
Jugador del Barça

Feast4
Director del Fútbol

2024.08.23. 16:39:43

Feast4 írta:
2024.07.02. 13:59:37

Tudom jó lenne azt gondolni, hogy tudunk ilyen 60-70 millás igazolásokat csinálni, de se pénzünk se presztizsünk nincs hozzá.
Nézzük reálisan, ahhoz, hogy presztizsünk legyen eredmények kellenek. 10 éve nemzetközi porondon teljesen súlytalanmok vagyunk, de a BL legnagyobb égéseiből legalább 3 hozzánk kötődött. Anyagilag padlón vagyunk, és az egyik legnagyobb játékostemető lettünk jelenleg a nemzetközi porondon. Ez a reputációnkat igen csak lehúzta.

Csak nézzük meg az igazolásainkat, kivénhedt játékosok ingyen, vagy senkinek nem kellő huszon pár évesek, akik körül a klub csap hypeot, hogy lenyugtassa a szurkolókat, ha ide hozzuk őket.

Higyjétek el ha annyira nagyon nagy presztizsünk lenne, sorozatba dőlnének a sponzori szerződések és csont vélkül kifizetnénk a tartozásainkat, lásd a Realt. Ott is toronyba áll a tartozás, ahhoz képpest valahányszor oda lyukad ki, hogy fizetni kell ők tudnak. Ehhez képest, már lassan a labdaszedő kisfiúkat is eladjuk a dark weben. A legrosszabb az, hogy ezt pedig már konkrétan az egész világ tudja. Mondhatjuk, hogy nyugi már van pénzünk csak az FFP fog minket, ahhoz képest még mindig nem tudjuk, hogy 1:1-ben lehet-e már igazolnunk, vagy nem.

Egy lecsövesedett egyenlőre előre mutató program nélküli klub vagyunk. ( Nagyon remélem, hogy Flickkel jön valami változás, mert ha nem akkor ez a baj még nagyobb lesz.) Mire alapozzuk mi második helyünk a presztizsben? A Bek BL. győzelmek számára? Nekünk van 5, a Milánnak van 7, a Liverpoolnak 6, a Bayernnek 6, tehát ebbe se vagyunk elől. Bár az tény, hogy a legtöbb, csóringer klubos mém, már rólunk van, tehát ebben vezetünk az fix. Az az egy mázlink van, hogy a spanyol klubbok az utóbbi 10 év leggyegébb periódusát élik. Mert ha lenne még kép folyamatosan fejlődő haladó klub, már a BL indulással is gond lenne.

A City, PSG, Newcastle tipusu csapatok olyan pénzzel játszanak, hogy azzal nem tudunk versenyezni. A Chelsea, MU féle csapatok hiába mögöttünk vannak játékban olyan anyagi lehetőségeik vannak, hogy előbb-utóbb talpra állnak.

Na most ebben a helyzetben, azt gondolom, hogy ha valami csoda folytán egy Nico-t -vagy bárkit aki 30-40 millió fölött van- le tudunk igazolni az nekem valahogy sci-fi. És legyünk őszinték, kéne egy balszélső, szerintem két szélső védő, meg egy védekező középpályás.
Volt pár hete egy hozzászólásom a presztizsünkről és az anyagi helyzetünkről ami után le lettem torkolva, hogy nincs igazam. Most ez kicsit megmondtam jellegű, de konkrétan bekövetkezett az amitől tartottam. Szezon elején felvezették a sci-fi megújjulást és most ott tartunk, hogy gyengébbek vagyunk mint amikor elkezdtük a nyarat...

Egyster volt pénzünk, erre megvettük Olmót és még beregelni se tudjuk, de már se bal szélő nem néz ki, vkp szóba sincs, Gündi elment, Cancellot nem tudjuk megvenni. =D> Most már konkrétan full hülyét csinált magából a klub. Sajna ez a hozzászólásom időszerűbb lett mint gondoltam, hogy valaha lesz.
Kép
kmb
Jugador del Barça

2024.08.23. 16:37:24

superman írta:
2024.08.23. 16:13:02
Chino írta:
2024.08.23. 15:10:11
Gündogan elengedéséből bőven kijönne például Olmo+Chiesa
Nem jön ki, hiába volt magas Gündogan fizetése, az amortizációs díja nulla, ellentétben Olmo-val, és potenciálisan Chiesaval.

Amúgy Olmo regisztrációjával nem azért vagyunk bajban, mert nem értékesítettünk hozzá elég játékost? (a bevételektől függetlenül) Vagy hogyan működik ez? Valami jó kis összefoglaló írást vagy videót küldhetne valaki akár priviben is! Angol is lehet (vagy akár német), de spanyolul/katalánul nem beszélek.
Máshol pl a real-nál ugyan ezeket az amortizációs sz*rságokat nézik amúgy?Kötve hiszem hogy pl fordított helyzetben egy Kross eligazolás után velük is ugyan így bacakodna a tebas féle liga a regisztrációval...Lassan már mindenkit el kell küldeni hogy regisztrálhassunk leigazolt játékosokat.Vicc komlyan mondom.
Válasz küldése