Dani Olmo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Andras Inieszta
Barça B

2024.09.08. 00:33:39

bunga írta:
2024.09.02. 17:57:14
Szezonkezdet előtt általános volt a Fórumon a kétkedés, hogy pont ő kellett-e a csapatba és a válasz nemleges volt. A Barca téves igazolásainak hosszú sorába illesztették. Azóta a helyzet és a megítélés radikálisan megváltozott. Csak ne sérüljön meg, amikor megmutatkozna, hogy mekkora a vaszteség.
Igen, többek között én is úgy voltam vele, hogy ennyi pénzért a jelenlegi pénzügyi helyzetünkben nem engedhetnénk meg Olmo megvételét 55++ millióért. Akkor arra hivatkoztam, hogy néztem anno a Lipcse mérkőzéseit, s bizony nagyon gyengén teljesített ott (legalább is egy Szoboszlaihoz képest biztosan, s nem az elfogultság miatt mondtam ezt).
Aztán az EB-n olyan zsugát tolt, hogy az egyik legjobb volt a spanyol válogatottnál.
Ha mindig azt a szintet hozta volna, akkor senki nem kérdőjelezné meg az érkezését. De ez -nekem legalábbis - teljesen új arca ennek a játékosnak. Én emiatt továbbra is két esélyesnek látom őt: Vagy felpörgött az EB miatt és maradt a lendület még a Barca miatt (ergo majd kifullad és lesz belőle egy Griez, vagy Cou 2.0), vagy nincs itt semmi mágia, csak szintet lépett az elmúlt időkben, mert egy rendkívül tehetséges labdarúgóról van szó. Én reménykedem az utóbbiban, de azért megvárnám a szezon második felét, hogy marad-e a jó lendülete.

Addig pedig halk - és kissé visszafogott - ujjongással lesem minden egyes jól sikerült labdaérintését. Maradjon sérülésmentes.
sansz
Entrenador del Barça

2024.09.07. 23:59:28

bence0330 írta:
2024.09.07. 22:47:35
Ezt az egészet nagyon régen be kellett volna szüntetni, ez a felállás teljesen tarthatatlan. A válogatott kb úgy működik, mintha Ferrarikat tolnának a sejhajuk alá, és bárhogy totálkárosra törhetik, úgyis kapnak egy újat. Ekkora pénzek, tét, és nézettség mellett ez egy totál idejétmúlt és idióta rendszer. Ha ingyen kapsz valakit, tét nélkül, az a legkevesebb, hogy legalább figyelsz kicsit annak a klubnak az igényeire, aki fizeti, és akinek euró 10 milliók múlhatnak szezononként ezen. (Meg azért a válogatottnak sem lenne rossz, ha Yamal meg Olmo bevethetőek lennének...)

Aztán ha még van bőr valakinek a pofáján egy ilyet lenyilatkozni...
Szerintem ez azért bonyolultabb dolog, nem csinált olyat a spanyol válogatott kapitány, amit a klubok ne csinálnának meg ezerszer...
És abban is igaza van, hogy most akkor az x csapat játékosát kíméljék, mint egy újszülöttet, de mondjuk az Elche játékost meg ne? Olmo kapott egyet, egyáltalán nem biztos, hogy a klubcsapatban lecserélték volna, pláne, ha nem jelzi a játékos, hogy nincs jól.

Nem jó a pénzzel se jönni, nyilván igazad van, hogy az egyik félnél nem az anyagi bukás a nagy rizikó, a másiknak meg igen, de alapvetően mindkét fél érdeke, hogy egészséges játékost kapjanak. A válogatott szövettségi kapitányok ennyi erővel mondhatnák azt, hogy de basszus, jóval kevesebb klubmeccs kellene és valószínűleg ez sokat segítene a játékosokon. De nekik is csak a pénz számít.

Ráadásul fordítva is, hány sztár hagyott ki vb-t az elmúlt 30 évben klubcsapatban történő sérülés miatt? Én a VB évében, ami csak négyévente van, elvárnám, hogy sokkal rövidebb legyen a klubszezon, szűkíteni kellene ilyen évben a BL-ben résztvevők és az egyéb meccsek számát is. Pl most 20 csapat van a La Ligában, VB évben lehetne 10-15.

Nem érzem azt, hogy radikálisan lehetne csökkenteni a válogatott meccsek számát, de a klubmeccsekét kéne. Amíg ezt nem tudják (és nem akarják) elérni a klubok, addig ne sírjanak, ha válogatottban sérül meg valaki. Vagy sírhatnak, de nem biztos, hogy a rendszernek az az oldala a fő hibás, ami ellen beszélnek.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.07. 22:47:35

Ezt az egészet nagyon régen be kellett volna szüntetni, ez a felállás teljesen tarthatatlan. A válogatott kb úgy működik, mintha Ferrarikat tolnának a sejhajuk alá, és bárhogy totálkárosra törhetik, úgyis kapnak egy újat. Ekkora pénzek, tét, és nézettség mellett ez egy totál idejétmúlt és idióta rendszer. Ha ingyen kapsz valakit, tét nélkül, az a legkevesebb, hogy legalább figyelsz kicsit annak a klubnak az igényeire, aki fizeti, és akinek euró 10 milliók múlhatnak szezononként ezen. (Meg azért a válogatottnak sem lenne rossz, ha Yamal meg Olmo bevethetőek lennének...)

Aztán ha még van bőr valakinek a pofáján egy ilyet lenyilatkozni...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.09.07. 22:15:37

Erre is azt tudom mondani, hogy a szurkolók ragaszkodtak az UEFA-hoz, FIFA-hoz, akik számtalanszor megszakítják a klubszezont, teljesen felesleges válogatott meccsek lejátszatására.

A szövetségi kapitányt nem érdekli, ha az illető lesérül vagy a következő bajnokin fáradt lesz. Neki azt a meccset kell megnyernie. Pár hónap múlva visszatér, akkor újra bevetheti. A szövetségi kapitánynak van néhány, talán egy tucat meccse egy évben. Ő csak azokra koncentrál. Hogy a klubszezon egy részét kihagyja a játékos, nem érdekli. Neki azt a néhány meccset kell hoznia, hogy az állását megtarthassa.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.07. 21:26:44

Chino írta:
2024.09.07. 21:08:21
Esküszöm, zseniális ez a spanyol orvosi stáb. Most Olmoval játsszák el amit korábban Gavival. A 67. percben kapott egy erős rúgást, de biztos ami biztos még fent hagyták negyed óráig.
Nem is edzett, Svájc ellen szinte biztos hogy nem játszik. A vizsgálatok után még nincsenek konkrétumok, de nem sok jót sejtek.
Nemrég volt téma Yamal topicjában, mert elvileg ő is fájdalmat érzett a Valladolid meccs után.
De La Fuente nyilatkozott is Yamalról

"If you can't play 180 minutes in September, forget about it. We do what we have to do. To represent our country, to make the best out of it and play to win. We have a great reputation to uphold.

"I work to protect all my players. If I only did it with those who play for a certain club, this would be unfair."

Ezek kretének.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.07. 21:08:21

Esküszöm, zseniális ez a spanyol orvosi stáb. Most Olmoval játsszák el amit korábban Gavival. A 67. percben kapott egy erős rúgást, de biztos ami biztos még fent hagyták negyed óráig.
Nem is edzett, Svájc ellen szinte biztos hogy nem játszik. A vizsgálatok után még nincsenek konkrétumok, de nem sok jót sejtek.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.09.02. 20:48:43

Nekem az volt a véleményem, hogy annyi a lyuk a csapatban, hogy nem egy nagy igazolásra van szükség, hanem több kisebbre.

Az viszont mindent átírt, hogy Gündogan távozni akart. A legutóbbi nyilatkozatában sem beszélt mellé. Pep hívta, neki ennyi elég is volt. Kellett valaki a helyére, és azt gondolom, Olmóval jó döntést hozott a klub. Hosszú idők után újra azt érzem, hogy lehet karmestere a csapatnak. Aktívabb, mint Gündogan, aki azért hajlamos volt arra, hogy beleszürküljön a meccsekbe.

Hogy egy nagy igazolásra volt-e szükségünk, vagy több kisebbre, utólag már teljesen jelentőségét vesztette. Mindenképp kellett egy támadó középpályás, mert anélkül meghal a játékunk. Egyelőre nagyon jó döntésnek tűnik. A kezdeti értetlenséget, hogy miért oda igazolunk, ahol még meg is vagyunk, ahelyett, hogy a lyukakra igazolnánk, utólag megmagyarázta Gündogan távozási szándéka. Nem mellé, hanem a helyére akarták leigazolni Olmót, valakinek pedig valóban érkeznie kellett, mert így már nem voltunk meg.

Nyilván így maradt egy csomó lyuk a csapatban, egyes posztokon a kezdőknek nincs is jelenleg igazán alternatívája. De ez már FFP-ügy. Kellett egy tkp, mert anélkül még sérüléshullám nélkül, rendes kerékvágásban sem működik a játékunk.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.02. 18:49:54

bunga írta:
Szezonkezdet előtt általános volt a Fórumon a kétkedés, hogy pont ő kellett-e a csapatba és a válasz nemleges volt. A Barca téves igazolásainak hosszú sorába illesztették. Azóta a helyzet és a megítélés radikálisan megváltozott. Csak ne sérüljön meg, amikor megmutatkozna, hogy mekkora a vaszteség.
Nekem a véleményem nem változott, szerintem túl nagy áldozatot hoztunk érte (Gündogan és Fermin)
A másik érv ellene pont az utolsó mondatot "Csak ne sérüljön meg". szerintem meg fog sajnos, mert nem idén kezdődtek a sérülései, hanem 3-4 éve.
bence0330

2024.09.02. 18:03:30

Én továbbra is tartom, hogy ha 1 60 milliós játékost kellett vennünk, annak sosem szabadott volna Olmónak lennie, és nem azért, mert ne lenne remek játékos, és ne segítene. Eddig 60 milliónkba és egy Bernalunkba került, hogy nem egy sorral hátrébb hoztunk valakit. Sőt, ha egy Thuram/Fofana szintű játékost hoztunk volna feleennyiért, alighanem kisebb fizuval, akkor nem kellett volna 14, vagy mennyi embert eladni csak azért, hogy regisztrálhassuk. Nem kéne azon töprengeni, hogy regisztráljuk Christesent, ha visszatér...
Szóval ha mindent és mindenkit beleveszük óriási árat fizettünk érte, 100M fölé teszem szubjektív egyenlegvonásban, nem is kicsivel.

Illetve úgy tűnik, Fermín percei meg vannak számlálva, aki hasonló dolgokat tud adni, mint Olmo. És tartom, hogy lendületesebb, komolyabb csapatok ellen ez sajnos meg is fog mutatkozni. Inkább lenne egy fél fokkal gyengébb Fermín ott, esetleg szezonszinten 1-2 góllal kevesebben (nem mintha Fermín nem egy gólszerző gép lenne...) de egy igazi vadállat mögöttük, mint hogy Casado meg Eric próbálja a sarat állni...

Ha 30+20-al fejezi be a szezont, szerintem akkor is így fogom gondolni, persze ha ez totális dominanciával még védekezés nélkül is nagyon komoly eredményeket hozna, az más lenne, de ezt azért kétlem.

Ettől még, mint játékos, mint ár-érték arány, jó igazolás volt/lesz szerintem azt korábban sem gondoltam máshogy, és most sem. Egy ideális helyzetben ha hátul lenne vagy 4-5 játékossal többünk, remek lenne, mert nyilván nem árt a mélység előre sem. De így...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bunga
Capitá del Barça

Zoldbela
Jugador del Barça

2024.09.02. 17:34:58

Mindenképp hasznos igazolás! Örüljünk, hogy a támadó sor már megvan!

Lehetséges, hogy a középpályára vagy a védelembe is kellene valaki, de Gavi, FDJ, és Araujo potenciálisan elég kell, hogy legyenek, nem beszélve arról, hogy a középpályára Bernal is komoly jelölt volt.

"Tartok tőle", hogy Flicknek rövidesen az lesz a legnagyobb gondja, hogy miként biztosítson játélehetőséget mindazoknakk, akiket szeretne megtartani.

Ne feledjük, az utánpótlásból is bármikor "bekopogtathat" az első csapat ajtaján egy - két új kirobbanó tehetség!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.01. 10:38:19

Jól kezdett, és én hosszútávon is bízom benne. Így, hogy Nico nem jött, Gündogan pedig nem, örülök, hogy itt van.
PaNel95
Barça B

2024.09.01. 00:40:52

Szerintem elég jól beilleszkedett már. :D Ma is rúghatott volna több gólt is. Szerencsére 1 összejött neki. Egy ilyen képességű játékos szükséges a Barcelonába.
Szerintem olyan játékos tud ő lenni, aki necces meccseken a pluszt tudja hozni.
"A lényeg, hogy mutass egy aktuális ellenséget a tömegtájékoztatásban..." - Vaszilij Orehov - Hadműveleti zóna
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2024.08.30. 15:20:46

Èn csak azt látom, hogy bejött ès nèzhető lett a játèka a csapatnak.
Az is kontrasztos volt, hogy ugyan Pedrinek van ráhatása a játèkra ès jól játszottak össze, de hozzá kèpest is egy szinttel feljebb játszik szerintem legalább.
Már az első èrintèsekből látszott, egyből kapu felè fordult, nem tekeredett rá a labdára. Ezeket hiányoljuk èvek óta a csapat játèkából.
Remèlhetőleg Gavi ès Frenkie felèpülèse megoldja a kp mèlysègèt is.
Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.08.28. 20:59:22

Szerintem meg gól ide - jó játék oda, annyit nem ért, hogy feláldozzuk érte az egész cserepadot.

Lehet, hogy majd hoz 5-10 meccset, de összességében a szezonban még kevesebb esélyünk lesz bármire ennyire karcsú kerettel, hozzátéve, hogy esélyesen belesérül ő is, ha megkapja a sérülékeny térde a terhelést.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.08.28. 11:19:25

Nekem amúgy van egy olyan érzésem, hogy Gündogan mindig is visszatért volna a Citybe, csak volt valami oka, hogy nem kölcsönként szerepelt nálunk tavaly. Innentől meg bőven elfért ide egy ilyen igazolás és ez meg is magyarázná, miért mentünk érte olyan korán.
bence0330

2024.08.28. 09:57:08

ElBartimaeus írta:
2024.08.28. 03:37:49
Így kell bemutatkozni! Gratula neki, a gólja mellett is elképesztő hasznosan játszott. Van egy olyan megérzésem, hogy Gündoganról lehetett tudni, hogy megy, a spanyol meg előrejátékban és stabilitásban is jobbnak tűnik (ha az eb-t is nézzük).

Lehet mégis nagy fogás volt a srác.
Szerintem azt senki nem vitatta, hogy nagy fogás, bennem fel sem merült, hogy ő nem lesz jó (max az egészsége kérdés, a bevethetősége). De én inkább nézném ott Fermínt/Pedrit, és látnék egy 60 milliós játékos Bernal helyén, jóval nyugodtabb lennék.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.08.28. 03:37:49

Így kell bemutatkozni! Gratula neki, a gólja mellett is elképesztő hasznosan játszott. Van egy olyan megérzésem, hogy Gündoganról lehetett tudni, hogy megy, a spanyol meg előrejátékban és stabilitásban is jobbnak tűnik (ha az eb-t is nézzük).

Lehet mégis nagy fogás volt a srác.
kmb
Jugador del Barça

2024.08.23. 16:58:07

soadroli írta:
2024.08.23. 16:25:01
Things are not looking good with regards to Dani Olmo's registration. It will be difficult for him to play against Athletic Club. As at now, all the operations the club has carried out have not generated enough fair play. @marca
Nyílván botlott a Real,most jön egy erősebb ellenfél nekünk,szóval most még korai lenne az a regisztráció jóváhagyása.Majd 31-én éjfél előtt jön az ok,addig is hátha jön egy két pontvesztés.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.23. 16:25:01

Things are not looking good with regards to Dani Olmo's registration. It will be difficult for him to play against Athletic Club. As at now, all the operations the club has carried out have not generated enough fair play. @marca
Kép
Res
Jugador d'estrella

2024.08.14. 12:55:41

Ha csak közel azt a formát tudja hozni, amit az EB-n, akkor jó igazolás lesz. Sok sikert neki!
bence0330

2024.08.14. 10:52:41

Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.14. 10:46:10
Vannak olyan pletykák, miszerint nem tudják regisztrálni és az első fordulót kihagyhatja. Jól indul a barcelonai kaland.
Bárcsak az lenne a legnagyobb gondunk az egész témával, hogy ki kell hagynia 1-2 meccset...
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.14. 10:46:10

Vannak olyan pletykák, miszerint nem tudják regisztrálni és az első fordulót kihagyhatja. Jól indul a barcelonai kaland.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.08.09. 20:14:24

Én is égetőbb helyre igazoltam volna, de bízzunk benne hogy ő lesz Flick Paulinho-ja és tudják mit csinálnak szóval hajrá =D>

Ne felejtsük el, csak a BL-t nézve keményebb lesz a szezon,+2 meccs feltehetően nehezebb is, mindezt a januári liga-spanyol kupa- spanyol szuperkupa túltengésben, és ha nem sikerül a legjobb 8 között zárni akkor újabb +2 meccs.

Mindig irigykedünk a City bő keretére, és mindig látjuk hogy papíron sokan vagyunk de a vége mindig az hogy a fontos emberek szezon közepére kiesnek és meg vagyunk lőve.Eltiltásról, formahanyatlásról nem is beszélve.

Persze ehhez az előzőbeli edzők által okozott PTSD is benne van, hogy nem voltak képesek rotálni a csapatot, és inkább a fix 11+ padosok leamortizálása kombót nyomták.
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2024.08.09. 19:59:09

En nem igazan orulok az erkezesenek. Remelem megcafol, de mas posztra sokkal egetobb lenne egy minosegu igazolas, mint az ove. Ahogy tobben is irtak abszolut nekem is Ferran erzesem van vele kapcsolatban. Habar mostanaban nem kovetem teljesen atigazolasi hireket, de akkor gondolok igy Williams mar off.
Válasz küldése