Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ennek nincs köze semmilyen Xavi imádathoz, inkább pont fordítva...bence0330 írta: ↑2024.09.01. 20:18:34
Hát, nem nagyon van különbség.Flick zseniálisat meccselt, a csapat meccsek óta pazar támadásokat vezet (félidőkre még csak), és most ez ki is csúcsosodott.
A másik verzió, hogy a játékosok véletlenül mozogtak ennyire tökéletesen és tudatosan már megint, véletlenül lőttek hasonló sémákból gólokat, véletlenül néznek ki gyorsabbak, erősebbek, mint tavaly, úgy, hogy Flicknek semmi köze hozzá. Vagy összeültek tegnap este és megdumálták, mi legyen, meg suttyomban alapoztak egyet nyáron. A meccs zseniális volt, mert Flick zseniális támadóalakulatot tett össze.
Én értem, hogy imádod Xavit, és minden áron azt akarod látni, hogy Flick belebukik, mert akkor lehet mondani, hogy demiértrúgtukkiXavit, de Xavit akkor is lapátra kellett tenni, ha Flick mostantól 0 pontot hoz a bajnokságban, és kiesik a csapat. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, nem kell ezt összefüggésben nézni. Teljesen idegbeteg lett az ember, elvesztette a realitásérzékét, fejben, fizikálisan rottyon volt a csapat, egyre távolodtunk a top kluboktól. Szerintem ezt el lehet most már engedni. Flicket max az alternatívájával lehetne összevetni egy alternatív univerzumban.
A játék Xavi alatt SOSEM volt ilyen jó, de ha valaki azzal az első fél éves sorozattal ezt vitatná, akkor azt mondom, hogy az utolsó két évben sosem volt ilyen jó. Kiscsapatok ellen sem.
Nem kell szűrő, hogy egy 7-0-ára zseniális edzőteljesítményt mondjunk. Vagy az csak 10 felett lehetséges? Még gyúrni kell rá, de az a durva, hogy nem is teljesen lehetetlen, tegnap sem volt az.
FCBsteve írta: ↑2024.09.01. 20:04:20A meccs élvezete és a "Flick stratégiája milyen zseniális és mennyire látszik a csapaton" között azért van eltérés, sztem erre történt az utalás...
Az, hogy minden összejött egy meccsen és esnek a gólok, azért máskor is előfordult, pl a Betis elleni 5:0 tavaly a szezon hasonló szakaszában... És ha már a stratégia, Xavinak is volt olyan meccse tavaly, ahol pont ez volt a stratégia - az ellenfél vonalai mögé ívelni - ott is több góllal győztünk...
Valaki összehasonlította a tavalyi év végét a mostani szezonkezdettel (mondjuk ott is nyertünk 4-et), de igazából a tavalyi év kezdéssel kellene összevetni - ami nagyon hasonlóan alakult...
De, aki az akarja látni, hogy Flick egy zseni, az a hasonló teljesítményt is ezen a szűrőn át látja...![]()
A meccs élvezete és a "Flick stratégiája milyen zseniális és mennyire látszik a csapaton" között azért van eltérés, sztem erre történt az utalás...bence0330 írta: ↑2024.09.01. 18:38:04Két dologgal nem értek egyet:andras953 írta: ↑2024.09.01. 14:28:36Egyetértek a véleményeddel. Végre egy józanabb hang a kommentek között. Ilyen gyenge játékot nyújtó ellenfelünk ugyanis többet nem lesz. A könnyű ellenfél, a győztes meccs és a helyenként szép játék ellenére az én szememben lefelé lógott ki a csapapatból Fermin, Pedri, Casado, felfelé pedig.: Yamal, Raphinha és Cubarsi. Flick és a csapat teljesítményét az erősebb ellenfelek és a BL-csapatok ellen tudjuk majd helyesen lemérni. Látni fogjuk mennyit léptünk előre. A fizikum, a taktika, a csapatjáték kívánt fejlesztéséhez nem elég 2 hét, ahhoz több hónap munkája szükséges. A válogatotti szünetben folyhat az előrevivő gyakorlás ezerrel.Van hova fejlődni még.
1: szerintem semmilyen elszállt komment nem volt. Egy olyat nem láttam, hogy na most akkor irány a BL döntő, reszkess Bayern.Nincs védekező részlegünk, ahol szükség lesz rá, ez nem kis tényező. Szimplán csak örömködtünk, mennyire brutál meccset toltunk, mekkora csapatjátékkal, és mekkora egyéni teljesítményekkel. És ez már főtt egy ideje az előző második félidők alatt, nem is a semmiből jött, megérdemeltük. Egy 7-0 után szerintem jogos az örömködés, ezért ülünk le a TV elé, hogy élvezzük a meccset, és örömfocit játsszon a csapatunk!
2: (Ez még Yokozunának inkább): nem tartom nagyon jó dolognak, mikor negatívan relativizáljuk a győzelmet. De ha már annyira kontextusba akarjuk tenni, akkor ez az "edzőpartnernek is gyenge" csapat a 88. percig megtartotta a klasszis támadókkal felálló Madridot, most még összehasonlítási alap is van. Igen, La Liga szinten ők alighanem gyengék, de nem azért néztek ki egy mezei csordának, mert annyira gyengék lennének, hanem mert megfojtottuk és mind csapat, mind egyéni téren brilliáns produkcióval egyszerűen széttörtük őket. Ne legyen sok kétség, ez tavaly egy kínkeserves 1-0 lett volna. Ez a teljesítmény egy kupán is kemény lett volna, egy másodosztályú csapat ellen, nem hogy egy semmiképp nem pofozógépnek tűnő alsóházas LL csapat ellen.
És csak úgy mellesleg, a két gigásztól elszenvedett vereség mellett eddig egy győzelmet és egy döntetlent hoztak. Azért ők nem egy két évvel ezelőtti Levante, akit mindenki alázott, 14. helyen állnak, Soci, Betis, Sevilla előtt, mindezt úgy, hogy túlvannak a két legerősebb csapaton. Mi láttattuk őket ennyire gyengének. A Madridnak nem ment, legalábbis a 88. percig nem.
Két dologgal nem értek egyet:andras953 írta: ↑2024.09.01. 14:28:36Egyetértek a véleményeddel. Végre egy józanabb hang a kommentek között. Ilyen gyenge játékot nyújtó ellenfelünk ugyanis többet nem lesz. A könnyű ellenfél, a győztes meccs és a helyenként szép játék ellenére az én szememben lefelé lógott ki a csapapatból Fermin, Pedri, Casado, felfelé pedig.: Yamal, Raphinha és Cubarsi. Flick és a csapat teljesítményét az erősebb ellenfelek és a BL-csapatok ellen tudjuk majd helyesen lemérni. Látni fogjuk mennyit léptünk előre. A fizikum, a taktika, a csapatjáték kívánt fejlesztéséhez nem elég 2 hét, ahhoz több hónap munkája szükséges. A válogatotti szünetben folyhat az előrevivő gyakorlás ezerrel.Van hova fejlődni még.Yokozuna írta: ↑2024.09.01. 10:56:11Nem sok szó esik az ellenfélről, de ez a Valladolid még edző partnernek is gyenge. Lehet, hogy csak ezen a meccsen, de azt sem tudták mit akarnak játszani, védekezni vagy támadni, úgyhogy mind a kettőben kudarcot vallottak, mindezt egy fogalmatlan kapussal.
Flick esetében az tetszik, hogy egy ilyen meccsen próbál a lehető legtöbb embernek lehetőséget adni, hadd játsszon mindenki. Ennek eredménye, hogy még a reménytelennek tűnő Ferran is kapuba találhat. Persze nem játszhat mindenki, de Pau Victort valamiért mellőzi, az előkészületi meccseken való jó teljesítménye ellenére. Talán a helyét nem találja?
Tényszerű és "hidegvérű" értékeléseiddel mindíg egy lépéssel megelőzöl.....
Ezért szép a labdarúgás, mert ugyanazt nézve is mást és mást lát a szurkoló.
Korábbi véleményemben is írtam (neked és/vagy Troym-nek), hogy nem kell az edzőt félteni, Flick képes alkalmazkodni a körülményekhez....
Egyetértek a véleményeddel. Végre egy józanabb hang a kommentek között. Ilyen gyenge játékot nyújtó ellenfelünk ugyanis többet nem lesz. A könnyű ellenfél, a győztes meccs és a helyenként szép játék ellenére az én szememben lefelé lógott ki a csapapatból Fermin, Pedri, Casado, felfelé pedig.: Yamal, Raphinha és Cubarsi. Flick és a csapat teljesítményét az erősebb ellenfelek és a BL-csapatok ellen tudjuk majd helyesen lemérni. Látni fogjuk mennyit léptünk előre. A fizikum, a taktika, a csapatjáték kívánt fejlesztéséhez nem elég 2 hét, ahhoz több hónap munkája szükséges. A válogatotti szünetben folyhat az előrevivő gyakorlás ezerrel.Van hova fejlődni még.Yokozuna írta: ↑2024.09.01. 10:56:11Nem sok szó esik az ellenfélről, de ez a Valladolid még edző partnernek is gyenge. Lehet, hogy csak ezen a meccsen, de azt sem tudták mit akarnak játszani, védekezni vagy támadni, úgyhogy mind a kettőben kudarcot vallottak, mindezt egy fogalmatlan kapussal.
Flick esetében az tetszik, hogy egy ilyen meccsen próbál a lehető legtöbb embernek lehetőséget adni, hadd játsszon mindenki. Ennek eredménye, hogy még a reménytelennek tűnő Ferran is kapuba találhat. Persze nem játszhat mindenki, de Pau Victort valamiért mellőzi, az előkészületi meccseken való jó teljesítménye ellenére. Talán a helyét nem találja?
Nem elvéve, hogy az egy TÉNYLEG jó meccs volt - az egyetlen gólzáporos az utolsó két évében:FCBsteve írta: ↑2024.09.01. 07:51:50Nagyon szép teljesítmény volt a tegnapi - ilyen, amikor minden összejön.![]()
Aludva egyet a tegnapi meccsre, azért szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy tavaly ilyenkor PONT ITT TARTOTTUNK!
Az előző szezonban, leszámítva az első (eléggé botrányos) meccsen elért döntetlent, volt pár 1-2 gólos győzelem, majd az 5. fordulóban jött egy 5:0 a Betis (a Betis!!!, nem egy felkerült csapat) ellen a két friss portugállal, ráadásul pár nappal később a BL-ben is 5-0-al kezdett a Barca!
Eddig Flick alatt is többször kellett hátrányból visszajönni/nyerni (utolsó negyedórás gólokkal, ami tavaly is a csapat erőssége volt), volt nagyon gyenge kezdés, betömörülő csapatok elleni oldalpasszolások, stb...
Szerintem évek alatt nem tartottunk ott, mint most pár meccs alatt.
Nagyon szép teljesítmény volt a tegnapi - ilyen, amikor minden összejön.Peter írta: ↑2024.09.01. 01:01:50Tetszett amit láttam. Tetszett, hogy többen osztozkodtak a gólokon. Tetszett, hogy a biztos győzelem tudatában sem álltunk le 3 vagy 4 gól után.
Én azt látom, hogy eddig értik a srácok amit Flick szeretne vagy vár tőlük. Emiatt teljesen más a csapatmunka, a csapatszellem, a csapatmorál és ez a jelenlegi egészséges közeg nagyon jó lehetőséget biztosít az egyéni képességek kiteljesedéséhez illetve ezzel együtt javuló pályára állnak az egyéni teljesítmények.
Flick nélkül nem jött volna létre ez a teljesítmény a csapattól, de Raphi dicséretet érdemlő játéka sem.
Képes volt a csapat megragadni a lehetőséget, ezért még az is teljesen indiferens, hogy milyen ellenfél volt a mai Valladolid.
Feltünően hiányzott ugyanakkor az első négy forduló után a sok - korábban jól megszokott - oldalpassz és az alibi....![]()
A passz hagyján, mert az extra (nem várom el egy védőtől, csak nagyon örülök neki, és plusznak veszem). De voltak megint olyan higgadt becsúszásai, mentései a végén néha, amiben szintén a tavaly május előtti önmagára emlékeztetett.brazilfan írta: ↑2024.08.31. 20:43:17Nemcsak magabiztosak és jók voltunk, hanem közönségszórakoztatóak is, le a kalappal.
Lamine kifogyhatatlan a zseniális passzokból, rögtön a meccs elején volt egy fél gólt érő beadása az ötös sarka felé, a Raphinhának adott gólpassza előtt pedig egyik védőnek sem volt sejtése arról, hogy mi fog következni.
A támadóink mellett Cubarsi formajavulásának és aktivitásának örültem a legjobban, már az előző meccsen is voltak a régi önmagára emlékeztető hosszú passzai, ma is, egy ilyenből lett az egyik legszebb gól.