Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.01. 21:26:33

bence0330 írta:
2024.09.01. 20:18:34

Hát, nem nagyon van különbség. :) Flick zseniálisat meccselt, a csapat meccsek óta pazar támadásokat vezet (félidőkre még csak), és most ez ki is csúcsosodott.
A másik verzió, hogy a játékosok véletlenül mozogtak ennyire tökéletesen és tudatosan már megint, véletlenül lőttek hasonló sémákból gólokat, véletlenül néznek ki gyorsabbak, erősebbek, mint tavaly, úgy, hogy Flicknek semmi köze hozzá. Vagy összeültek tegnap este és megdumálták, mi legyen, meg suttyomban alapoztak egyet nyáron. A meccs zseniális volt, mert Flick zseniális támadóalakulatot tett össze.
Én értem, hogy imádod Xavit, és minden áron azt akarod látni, hogy Flick belebukik, mert akkor lehet mondani, hogy demiértrúgtukkiXavit, de Xavit akkor is lapátra kellett tenni, ha Flick mostantól 0 pontot hoz a bajnokságban, és kiesik a csapat. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, nem kell ezt összefüggésben nézni. Teljesen idegbeteg lett az ember, elvesztette a realitásérzékét, fejben, fizikálisan rottyon volt a csapat, egyre távolodtunk a top kluboktól. Szerintem ezt el lehet most már engedni. Flicket max az alternatívájával lehetne összevetni egy alternatív univerzumban.
A játék Xavi alatt SOSEM volt ilyen jó, de ha valaki azzal az első fél éves sorozattal ezt vitatná, akkor azt mondom, hogy az utolsó két évben sosem volt ilyen jó. Kiscsapatok ellen sem.

Nem kell szűrő, hogy egy 7-0-ára zseniális edzőteljesítményt mondjunk. Vagy az csak 10 felett lehetséges? Még gyúrni kell rá, de az a durva, hogy nem is teljesen lehetetlen, tegnap sem volt az.
Ennek nincs köze semmilyen Xavi imádathoz, inkább pont fordítva... :) Akik sztem túlzóan kritizálták, azokat vélem most a ló másik végére átesni "Flick imádatban" - én mindkét esetben inkább maradok középtájt - se nem túl szidni, se nem túl dicsérni!
És pont az ilyen "a játék Xavi alatt SOSEM volt ilyen jó" kijelentésekre gondolok - azért ez eléggé erős, tudjuk be a 7:0 miatti eufóriának... ;)
Várjuk ki az első komolyabb meccseket - aztán lehet majd reális véleményt alkotni...

BTW, Xavi menesztésével kapcsolatban engem EGY DOLOG zavar(t), a mód - de ez a vezetőséget minősíti... De, gondolom, ezzel még sokan így vannak... ;)
Andrsika
Jugador del Barça

2024.09.01. 21:11:21

Jesszusom mi meg itt. Nem csodálom, h többen is csak olvasnak már nem írnak hsz-t.
Én nem láttam meccset, de általában Bence és Gránit hsz-k leírják mi történt.. összefoglaló alapján jól nézett a meccs rég láttam ilyen dinamikát. Xavi alatt soha!soha! Még a nagyobb arányú gyözelmek során sem! Simán lehet, h szezon végén égünk, de egyenlőre tetszik amit látok ellenben Xavi munkássága alatt mindig görcsben volt a gyomrom meccs nézés közben. Én még nem hasonlítom össze a két edzőt, majd szezon felénèl lehet sztem majd különbséget tenni. Azért az nyilvánvaló, h Xavinak a jelenleginél azért bővebb erősebb keret állt a rendelkezésére. Nekem tetszik amit látok és a támadás építéseink is tartalmaznak olyan elemeket amelyeket látni, h edzésen gyakorolnak. Pl a nekem a szögletek is mások a védekezés is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.01. 20:18:34

FCBsteve írta:
2024.09.01. 20:04:20
A meccs élvezete és a "Flick stratégiája milyen zseniális és mennyire látszik a csapaton" között azért van eltérés, sztem erre történt az utalás...
Az, hogy minden összejött egy meccsen és esnek a gólok, azért máskor is előfordult, pl a Betis elleni 5:0 tavaly a szezon hasonló szakaszában... És ha már a stratégia, Xavinak is volt olyan meccse tavaly, ahol pont ez volt a stratégia - az ellenfél vonalai mögé ívelni - ott is több góllal győztünk...

Valaki összehasonlította a tavalyi év végét a mostani szezonkezdettel (mondjuk ott is nyertünk 4-et), de igazából a tavalyi év kezdéssel kellene összevetni - ami nagyon hasonlóan alakult...

De, aki az akarja látni, hogy Flick egy zseni, az a hasonló teljesítményt is ezen a szűrőn át látja... :)

Hát, nem nagyon van különbség. :) Flick zseniálisat meccselt, a csapat meccsek óta pazar támadásokat vezet (félidőkre még csak), és most ez ki is csúcsosodott.
A másik verzió, hogy a játékosok véletlenül mozogtak ennyire tökéletesen és tudatosan már megint, véletlenül lőttek hasonló sémákból gólokat, véletlenül néznek ki gyorsabbak, erősebbek, mint tavaly, úgy, hogy Flicknek semmi köze hozzá. Vagy összeültek tegnap este és megdumálták, mi legyen, meg suttyomban alapoztak egyet nyáron. A meccs zseniális volt, mert Flick zseniális támadóalakulatot tett össze.
Én értem, hogy imádod Xavit, és minden áron azt akarod látni, hogy Flick belebukik, mert akkor lehet mondani, hogy demiértrúgtukkiXavit, de Xavit akkor is lapátra kellett tenni, ha Flick mostantól 0 pontot hoz a bajnokságban, és kiesik a csapat. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, nem kell ezt összefüggésben nézni. Teljesen idegbeteg lett az ember, elvesztette a realitásérzékét, fejben, fizikálisan rottyon volt a csapat, egyre távolodtunk a top kluboktól. Szerintem ezt el lehet most már engedni. Flicket max az alternatívájával lehetne összevetni egy alternatív univerzumban.
A játék Xavi alatt SOSEM volt ilyen jó, de ha valaki azzal az első fél éves sorozattal ezt vitatná, akkor azt mondom, hogy az utolsó két évben sosem volt ilyen jó. Kiscsapatok ellen sem.

Nem kell szűrő, hogy egy 7-0-ára zseniális edzőteljesítményt mondjunk. Vagy az csak 10 felett lehetséges? Még gyúrni kell rá, de az a durva, hogy nem is teljesen lehetetlen, tegnap sem volt az.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.01. 20:04:20

bence0330 írta:
2024.09.01. 18:38:04
andras953 írta:
2024.09.01. 14:28:36
Egyetértek a véleményeddel. Végre egy józanabb hang a kommentek között. Ilyen gyenge játékot nyújtó ellenfelünk ugyanis többet nem lesz. A könnyű ellenfél, a győztes meccs és a helyenként szép játék ellenére az én szememben lefelé lógott ki a csapapatból Fermin, Pedri, Casado, felfelé pedig.: Yamal, Raphinha és Cubarsi. Flick és a csapat teljesítményét az erősebb ellenfelek és a BL-csapatok ellen tudjuk majd helyesen lemérni. Látni fogjuk mennyit léptünk előre. A fizikum, a taktika, a csapatjáték kívánt fejlesztéséhez nem elég 2 hét, ahhoz több hónap munkája szükséges. A válogatotti szünetben folyhat az előrevivő gyakorlás ezerrel.Van hova fejlődni még.
Két dologgal nem értek egyet:

1: szerintem semmilyen elszállt komment nem volt. Egy olyat nem láttam, hogy na most akkor irány a BL döntő, reszkess Bayern. :) Nincs védekező részlegünk, ahol szükség lesz rá, ez nem kis tényező. Szimplán csak örömködtünk, mennyire brutál meccset toltunk, mekkora csapatjátékkal, és mekkora egyéni teljesítményekkel. És ez már főtt egy ideje az előző második félidők alatt, nem is a semmiből jött, megérdemeltük. Egy 7-0 után szerintem jogos az örömködés, ezért ülünk le a TV elé, hogy élvezzük a meccset, és örömfocit játsszon a csapatunk! :)

2: (Ez még Yokozunának inkább): nem tartom nagyon jó dolognak, mikor negatívan relativizáljuk a győzelmet. De ha már annyira kontextusba akarjuk tenni, akkor ez az "edzőpartnernek is gyenge" csapat a 88. percig megtartotta a klasszis támadókkal felálló Madridot, most még összehasonlítási alap is van. Igen, La Liga szinten ők alighanem gyengék, de nem azért néztek ki egy mezei csordának, mert annyira gyengék lennének, hanem mert megfojtottuk és mind csapat, mind egyéni téren brilliáns produkcióval egyszerűen széttörtük őket. Ne legyen sok kétség, ez tavaly egy kínkeserves 1-0 lett volna. Ez a teljesítmény egy kupán is kemény lett volna, egy másodosztályú csapat ellen, nem hogy egy semmiképp nem pofozógépnek tűnő alsóházas LL csapat ellen.

És csak úgy mellesleg, a két gigásztól elszenvedett vereség mellett eddig egy győzelmet és egy döntetlent hoztak. Azért ők nem egy két évvel ezelőtti Levante, akit mindenki alázott, 14. helyen állnak, Soci, Betis, Sevilla előtt, mindezt úgy, hogy túlvannak a két legerősebb csapaton. Mi láttattuk őket ennyire gyengének. A Madridnak nem ment, legalábbis a 88. percig nem.
A meccs élvezete és a "Flick stratégiája milyen zseniális és mennyire látszik a csapaton" között azért van eltérés, sztem erre történt az utalás...
Az, hogy minden összejött egy meccsen és esnek a gólok, azért máskor is előfordult, pl a Betis elleni 5:0 tavaly a szezon hasonló szakaszában... És ha már a stratégia, Xavinak is volt olyan meccse tavaly, ahol pont ez volt a stratégia - az ellenfél vonalai mögé ívelni - ott is több góllal győztünk...

Valaki összehasonlította a tavalyi év végét a mostani szezonkezdettel (mondjuk ott is nyertünk 4-et), de igazából a tavalyi év kezdéssel kellene összevetni - ami nagyon hasonlóan alakult...

De, aki az akarja látni, hogy Flick egy zseni, az a hasonló teljesítményt is ezen a szűrőn át látja... :)
bence0330

2024.09.01. 18:38:04

andras953 írta:
Yokozuna írta:
2024.09.01. 10:56:11
Nem sok szó esik az ellenfélről, de ez a Valladolid még edző partnernek is gyenge. Lehet, hogy csak ezen a meccsen, de azt sem tudták mit akarnak játszani, védekezni vagy támadni, úgyhogy mind a kettőben kudarcot vallottak, mindezt egy fogalmatlan kapussal.
Flick esetében az tetszik, hogy egy ilyen meccsen próbál a lehető legtöbb embernek lehetőséget adni, hadd játsszon mindenki. Ennek eredménye, hogy még a reménytelennek tűnő Ferran is kapuba találhat. Persze nem játszhat mindenki, de Pau Victort valamiért mellőzi, az előkészületi meccseken való jó teljesítménye ellenére. Talán a helyét nem találja?
Egyetértek a véleményeddel. Végre egy józanabb hang a kommentek között. Ilyen gyenge játékot nyújtó ellenfelünk ugyanis többet nem lesz. A könnyű ellenfél, a győztes meccs és a helyenként szép játék ellenére az én szememben lefelé lógott ki a csapapatból Fermin, Pedri, Casado, felfelé pedig.: Yamal, Raphinha és Cubarsi. Flick és a csapat teljesítményét az erősebb ellenfelek és a BL-csapatok ellen tudjuk majd helyesen lemérni. Látni fogjuk mennyit léptünk előre. A fizikum, a taktika, a csapatjáték kívánt fejlesztéséhez nem elég 2 hét, ahhoz több hónap munkája szükséges. A válogatotti szünetben folyhat az előrevivő gyakorlás ezerrel.Van hova fejlődni még.
Két dologgal nem értek egyet:

1: szerintem semmilyen elszállt komment nem volt. Egy olyat nem láttam, hogy na most akkor irány a BL döntő, reszkess Bayern. :) Nincs védekező részlegünk, ahol szükség lesz rá, ez nem kis tényező. Szimplán csak örömködtünk, mennyire brutál meccset toltunk, mekkora csapatjátékkal, és mekkora egyéni teljesítményekkel. És ez már főtt egy ideje az előző második félidők alatt, nem is a semmiből jött, megérdemeltük. Egy 7-0 után szerintem jogos az örömködés, ezért ülünk le a TV elé, hogy élvezzük a meccset, és örömfocit játsszon a csapatunk! :)

2: (Ez még Yokozunának inkább): nem tartom nagyon jó dolognak, mikor negatívan relativizáljuk a győzelmet. De ha már annyira kontextusba akarjuk tenni, akkor ez az "edzőpartnernek is gyenge" csapat a 88. percig megtartotta a klasszis támadókkal felálló Madridot, most még összehasonlítási alap is van. Igen, La Liga szinten ők alighanem gyengék, de nem azért néztek ki egy mezei csordának, mert annyira gyengék lennének, hanem mert megfojtottuk és mind csapat, mind egyéni téren brilliáns produkcióval egyszerűen széttörtük őket. Ne legyen sok kétség, ez tavaly egy kínkeserves 1-0 lett volna. Ez a teljesítmény egy kupán is kemény lett volna, egy másodosztályú csapat ellen, nem hogy egy semmiképp nem pofozógépnek tűnő alsóházas LL csapat ellen.

És csak úgy mellesleg, a két gigásztól elszenvedett vereség mellett eddig egy győzelmet és egy döntetlent hoztak. Azért ők nem egy két évvel ezelőtti Levante, akit mindenki alázott, 14. helyen állnak, Soci, Betis, Sevilla előtt, mindezt úgy, hogy túlvannak a két legerősebb csapaton. Mi láttattuk őket ennyire gyengének. A Madridnak nem ment, legalábbis a 88. percig nem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.09.01. 16:44:06

gránit írta:
2024.09.01. 02:53:33
A kisebb akadályokat mindenesetre ezzel a támadó gépezettel és azzal, hogy hosszú idők után végre nem a széleken szerencsétlenkedünk, hanem a kapu előtt játszunk, könnyedébben vesszük eddig, mint a közelmúltban.
Tényszerű és "hidegvérű" értékeléseiddel mindíg egy lépéssel megelőzöl..... :lol:
Vagy úgy is fogalmazhatnék, tegnap még kiélveztem a meccs nyújtotta élményt, örültem annak amit néztem és ez abban a pillanatban felülírta mindazt, amit láttam.

A védelem tekintetében valamikor majd lesz bevethető, erősítést feltételezhető "igazolásunk" Araujo és Chris tekintetében, persze kérdés, hogy addig mennyire maradunk egyáltalán versenyben.

FCBsteve írta:
2024.09.01. 07:51:50
tavaly ilyenkor PONT ITT TARTOTTUNK! :)
Ezért szép a labdarúgás, mert ugyanazt nézve is mást és mást lát a szurkoló.

Tavaly ilyenkor én pont azt láttam, amit tavalyelőtt ilyenkor vagy azelőtt ilyenkor.
Részleteztem ezt annó eleget, a fórum nem felejt.

Te leírtad, hogy most mit látsz és mit láttál tavaly ilyenkor.

Én teljesen mást látok most, mint tavaly ilyenkor azzal együtt is, hogy mit mutat a táblázat vagy milyenek a statok. Számomra ezek csak és kizárólag meccsképekkel együtt értelmezhetők illetve értékelhetők.
A meccsképek pedig határozottan tetszenek.

sansz írta:
2024.09.01. 02:05:17
lehozta Lewát és lőn, a helyén Torres egyből gólt lőtt.
Korábbi véleményemben is írtam (neked és/vagy Troym-nek), hogy nem kell az edzőt félteni, Flick képes alkalmazkodni a körülményekhez.... :lol:
Tudja ő nagyon jól, hogy Lewán túl is van élet, csak addig el is kell jutni valahogyan.
andras953
Jugador del Barça

Yokozuna írta:
Nem sok szó esik az ellenfélről, de ez a Valladolid még edző partnernek is gyenge. Lehet, hogy csak ezen a meccsen, de azt sem tudták mit akarnak játszani, védekezni vagy támadni, úgyhogy mind a kettőben kudarcot vallottak, mindezt egy fogalmatlan kapussal.
Flick esetében az tetszik, hogy egy ilyen meccsen próbál a lehető legtöbb embernek lehetőséget adni, hadd játsszon mindenki. Ennek eredménye, hogy még a reménytelennek tűnő Ferran is kapuba találhat. Persze nem játszhat mindenki, de Pau Victort valamiért mellőzi, az előkészületi meccseken való jó teljesítménye ellenére. Talán a helyét nem találja?
szbsz
Jugador d'estrella

2024.09.01. 12:29:32

Össze se lehet hasonlítani Flick fociját és a "Mester" :D utolsó meccsein játszott zsugát... Ég és föld. Aki nem látja forduljon meg és hagyja abba a háttal való meccsnézést =D> Hangsúlyozom a keret Olmót leszámítva ugyanaz, sőt a pad még rövidebb is lett mint tavaly...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.01. 11:40:03

Ezt sajnos nem láttam, csak az utolsó 20-25 percet.

Nem nagyon kell magyarázni egy 7-0-t, jó látni, hogy ez ismét megvan a csapatban és határozottan jó jel, hogy tudunk könnyedén venni 1-1 meccset ismét. Nagy szükségünk volt már erre az érzésre szerintem.

Mindemellett még nem oszlatta el azt a félelmemet, hogy ez a játékstílus főleg a képzetlenebb ellenfelek ellen különösen jó és komolyabb erőpróbára azért szükségünk lesz ahhoz, hogy teljesebb képet kapjunk a csapatról. Mindenesetre jó látni, azt, ami a pályán történik.
Yokozuna
Entrenador del Barça

bence0330

2024.09.01. 09:26:59

FCBsteve írta:
Nagyon szép teljesítmény volt a tegnapi - ilyen, amikor minden összejön. =D>

Aludva egyet a tegnapi meccsre, azért szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy tavaly ilyenkor PONT ITT TARTOTTUNK! :)
Az előző szezonban, leszámítva az első (eléggé botrányos) meccsen elért döntetlent, volt pár 1-2 gólos győzelem, majd az 5. fordulóban jött egy 5:0 a Betis (a Betis!!!, nem egy felkerült csapat) ellen a két friss portugállal, ráadásul pár nappal később a BL-ben is 5-0-al kezdett a Barca!

Eddig Flick alatt is többször kellett hátrányból visszajönni/nyerni (utolsó negyedórás gólokkal, ami tavaly is a csapat erőssége volt), volt nagyon gyenge kezdés, betömörülő csapatok elleni oldalpasszolások, stb...
Nem elvéve, hogy az egy TÉNYLEG jó meccs volt - az egyetlen gólzáporos az utolsó két évében:

1: Xavinak az a harmadik (két és feledik) megkezdett éve volt. Flicknek a 4. meccse.
2: A keret jóval erősebb volt, a jelenleginél pláne, de egész szezonra is.
3: A 2-1-ek hiába csak egy gólos győzelmek voltak, olyan szinten domináns második félidőkkel rukkoltunk elő, ami Xavi alatt az első tavasza óta, kb 1,5 éve nem volt. Nem véletlen, hogy a preview-knál egyre inkább volt a suttogás, hogy most valami nagy győzelem következik, még ha nem is 7-0-ra gondoltak az emberek. Már a Rayo ellen is simán lehetett volna 4, vagy 5-1.
4: Óriási Xavi rajongónak kell lenni, hogy játékban, tudatosságban, támadásépítésekben ne lássuk a különbséget. Az emberek tudják, mit akarnak elöl, az egymás gondolatait is ismerik. Xavinál ez 22 koratavasza volt, de akkor még itt volt a fél BL-győztes gerinc. Szerintem nála az utolsó két évében nem láttunk konkrétan annyi tudatos támadásépítést, mint itt az első 4 meccsen, ordított a megoldásokról, hogy tudatos sémákról van szó, a Rayo ellen pl. rúgtunk két pontosan ugyanolyan gólt.
5: Ilyen erőnléte LE óta nem volt a csapatnak.
6: A játékosok egyénileg is fizikaila jobb formában vannak, mint voltak. Konkrétan gyorsabbak, Lewy, Rahinha, Pedri konkrétan végsebességileg gyorsabbak, robbanékonyabbak. Mindhárom olyan volt, hogy néha értetlenül néztük, hogy előzik be őket, úgy futnak-futnak, de nem haladnak úgy, ahogy kéne, most meg... :shock:
7: A játékosok egyénileg jobbak, bátrabbak, jobban döntenek. Talán az erőnléttel is összefügg ez, talán mentális felkészítésben, nem tudni. Több játékos szintet lépett, Pedri megint berobban a kapu elé, Raphinháról nem is tudom, mit mondjak, rajongója vagyok, de életemben nem néztem ki belőle egy mesterhármast (persze ehhez a pályán is kell lennie, ami Xavinál roppant vicces módon sosem volt így 90 percig a MOM meccsein sem), Yamal szintet lépett, neki is kell még jelenleg a csapat, ezt láttuk a válogatottban is. Ő azért hiába zseni, még nem prime Leo, hogy átcselezze magát 5 emberen és vágjon egy gólt.
8: A játékosok nincsenek béklyóba kötve, jobban élvezik a játékot, egy Raphinha, Yamal nincs a vonalakra szögezve, távol a játéktól, ott focizhatnak, ahol csak akarnak. Az egész csapat élvezi a játékot.
9: A védelmi vonal nincs tökig feltolva, annak ellenére, hogy full attack mode van, szerintem 4 meccs alatt nem kontráztak le minket, de lehet rosszul emlékszem, is 1 vagy 2 alkalom volt. És annak ellenére, hogy Xavival ellentétben nem vagyunk annyira nagyon feltolva, mégis olyan, mintha többen lennénk elöl. :D

Ezek többségében nem csak mostanra, már előző meccsekre is vonatkoztak, bár jellemzően csak egy félidőre.

Ettől még nem fogunk minden meccset 7-0-ra nyerni, nem fog Raphinha meccsenként 4-5 gólpontot hozni, ez hátul egy LL alsóházas keret jelenleg, és még elöl is lesérülhet bárki, lesznek itt még csúnya dolgok, Xavinak a hátsó régióiban kétszer ilyen jó kerete volt, úgyhogy lehet, hogy az első nagyon lendületes csapat megver minket hátul. De a csapatnak most legalább vannak olyan fokozatai is, ami korábban LE-ig visszamenőleg sosem volt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.01. 09:16:36

FCBsteve írta:
Szerintem évek alatt nem tartottunk ott, mint most pár meccs alatt.
Látványosan jobb az összhang a játékosok között, jobb a fizikai állapot, magabiztosabban a játékosok, fejben jobban ott vannak, és ahogy Bence is írta, megbecsülve érezhetik magukat, mint Raphinha, aki eddig össze vissza volt cserélgetve és dobálva. Lehet pl. Garciának is erre van szüksége, mert a Gironában kiemelkedően játszott. Érdemes a személyek erősségeire építeni, nem a ráerőltetett sémákkal kiemelni a gyengeségeiket.
A meccseken úgy tűnik, mintha a játékosok értenék mi a dolguk, nem úgy, mint az utóbbi években.
Az egész csapat együtt mozog, ami tavasszal már megfigyelhető volt a lesre állításokkal.
Amire még Flick épít az előzetes taktikából, ez a féloldalas játék, ahol bal szélen Balde adja a szélességet, Raphinha, és előtte Ferran nem szélen, hanem inkább középre húzódva kapja a labdát.
Pont tegnap nyilatkozott Flick, hogy köszöni Deconak, hogy a szezon előtt teljes mértékben kielemezték a csapat erősségeit és gyengeségeit.
Szerintem látszik, az erősségekre érdemes építeni, de sajnos rengeteg volt a gyengeség.
Ahogy írtam, Olmo féle játékos nagyon hiányzott a játékunkból, és érdekes módon nálunk is elfér 2 tkp-s.
Szerintem már most látszik, hogy Flick szavához híven Guardiola féle játékot próbál játszani.
Szerintem az utóbbi 10 évben nem volt ennyire Barcas a játékunk, a Barcas kötődésű edzőkkel, mint most, Flick alatt.
A letámadásainknak úgy néz ki, mintha végre tényleg van értelme, és a megszerzett labdákat is minél hamarabb megrpóbáljuk eljuttatni az ellenfél kapujáig, így sokkal direktebbnek néz ki a játék, évek múltán ismét lehetnek kontráink, ahol a legkönnyebb a gólszerzés a fellazult védelmek ellen.
Nem horizontális, hanem vertikális, ahogy a passzaink többsége.
Emellett a játékosok nagy szabadságot is kapnak a pályán, akár a kp-ink is játszhatnak csatárt, eljuthatnak a 16-on belülre. Szerintem ez a totális futball alapköve, ahogy Cruyff is kiemelte.

Persze, hogy lehet visszaesés, sajnos lesz is. Arról nem Flick tehet, hogy még a tavalyinál is gyengébb keretet vett át, ha figyelembe vesszük azt is, hogy 3-4 alap kezdő játékos sérüléssel kezdi meg a szezont. És már tavaly is az volt mindenhol a téma, hogy rövid a keret, ami azóta még rövidebb, ha a tapasztalatot nézzük.
Mindezt egy idegen országban, egy idegen kultúrában, ami szerintem nem épp a befogadásáról híres.
Emellett valószínűleg sokan nem örülnek a sikerességének Spanyolországon belül, nekem úgy tűnik, már nem csak Madridban, de baszkföldön is fellángolt az ellenségeskedés, ami már tavaly is látszott a vezetők között és a stadionokban.
Szerintem elmondható, hogy még a Barca szurkolók között is bőven akad olyan, aki várja Flick bukását, hogy elmondhassa, hogy a vezetőség megbukott, és kár volt a klub ikonjának nem megadni a kellő időt a tiki taka újbóli forradalmához.
FCBsteve
Entrenador del Barça

Peter írta:
2024.09.01. 01:01:50
Tetszett amit láttam. Tetszett, hogy többen osztozkodtak a gólokon. Tetszett, hogy a biztos győzelem tudatában sem álltunk le 3 vagy 4 gól után.

Én azt látom, hogy eddig értik a srácok amit Flick szeretne vagy vár tőlük. Emiatt teljesen más a csapatmunka, a csapatszellem, a csapatmorál és ez a jelenlegi egészséges közeg nagyon jó lehetőséget biztosít az egyéni képességek kiteljesedéséhez illetve ezzel együtt javuló pályára állnak az egyéni teljesítmények.

Flick nélkül nem jött volna létre ez a teljesítmény a csapattól, de Raphi dicséretet érdemlő játéka sem.
Képes volt a csapat megragadni a lehetőséget, ezért még az is teljesen indiferens, hogy milyen ellenfél volt a mai Valladolid.

Feltünően hiányzott ugyanakkor az első négy forduló után a sok - korábban jól megszokott - oldalpassz és az alibi.... :mrgreen:
Nagyon szép teljesítmény volt a tegnapi - ilyen, amikor minden összejön. =D>

Aludva egyet a tegnapi meccsre, azért szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy tavaly ilyenkor PONT ITT TARTOTTUNK! :)
Az előző szezonban, leszámítva az első (eléggé botrányos) meccsen elért döntetlent, volt pár 1-2 gólos győzelem, majd az 5. fordulóban jött egy 5:0 a Betis (a Betis!!!, nem egy felkerült csapat) ellen a két friss portugállal, ráadásul pár nappal később a BL-ben is 5-0-al kezdett a Barca!

Eddig Flick alatt is többször kellett hátrányból visszajönni/nyerni (utolsó negyedórás gólokkal, ami tavaly is a csapat erőssége volt), volt nagyon gyenge kezdés, betömörülő csapatok elleni oldalpasszolások, stb...
gránit
Director del Fútbol

2024.09.01. 02:53:33

Nekem az tetszik leginkább, hogy Flick szakított a szélsőzéssel, ami az utóbbi időkben vakvágányra terelte a klubot. Végre újra befelé húzunk, a kapu irányába. Az utóbbi évtizedben jött ránk az a dili, hogy a széleken kell "bontogatnunk", teljesen kisodorva az akcióinkat. Most végre megint a kapu irányába húznak a játékosok, a kapu felé szegeződik a játékunk.

Jó látni, hogy Olmo nincs kirakva a szélre. Hogy Raphinha nem szélsőt játszott, hanem befelé húzott ő is. Egyszer húzta meg a szélen, amikor a balszélről adta a 7. gól passzát, egyébként ő is befelé játszott. Ferran sem szélsőnek állt be, hanem centernek. Ebben a szerepkörben az előző szezonban sem volt rossz.

Balde határozottan nem hátvéd, hanem előrébb húzódik, ami lehetőséget ad Raphinhának arra, hogy ő pedig befelé játsszon. A másik oldalon ez nincs meg, így a csapat aszimmetrikusan helyezkedik, ami nem baj. Koundé nem húzódik annyira előre, mint Balde, így Raphinhához képest Yamal közelebb játszik a vonalhoz. Flick valószínűleg úgy ítéli meg, hogy kockázatos lenne, ha csak a két belső védő alkotná a védelmet, így Koundé hátrébb helyezkedik, mint Balde, így ott elől Yamal húzódik ki a szélre.

Lewandowski, Raphinha, Olmo, Pedri, mind befelé, a kapu felé játszva komoly tűzerő.

Hogy Casadóval és Garciával mennyit érünk majd akkor, ha nyomás lesz rajtunk, az most hamarabb kiderül, mint a korábbi szezonokban. Már ősszel jönnek a BL-rangadók. A kisebb akadályokat mindenesetre ezzel a támadó gépezettel és azzal, hogy hosszú idők után végre nem a széleken szerencsétlenkedünk, hanem a kapu előtt játszunk, könnyedébben vesszük eddig, mint a közelmúltban.
sansz
Entrenador del Barça

2024.09.01. 02:05:17

Nehéz szavakat találni, mikor is élvezhettünk igy meccset? Flick kihozza a maxot a srácokból, sőt,még a kérésemnek is eleget tett,lehozta Lewát és lőn, a helyén Torres egyből gólt lőtt.

Ugyanakkor bármennyire is udvariasan és következetesen nyilatkozik, a középpálya és a védelem nagyon ideiglenes. Cassado és Eric is lassú,lehet,hogy csak fejben,nem tudom, ahogy a belső védőkben is nagyon benne van a hiba, egy bonyolultabb meccsen. Araujo, ha visszatér,akkor tuti lesz a védelem. Aztán a középpálya,istenem,Flick mit hozna ki FDJből.. de az általam kevésbé preferált Gavi is két szinttel fentebbi polc lesz. Ha ők meggyógyulnak akkor azt mondom,hogy erősek vagyunk,minőségi cserékkel, csak az a nem jó,mikor ezek a cserék a főszereplők.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.01. 01:01:50

Tetszett amit láttam. Tetszett, hogy többen osztozkodtak a gólokon. Tetszett, hogy a biztos győzelem tudatában sem álltunk le 3 vagy 4 gól után.

Én azt látom, hogy eddig értik a srácok amit Flick szeretne vagy vár tőlük. Emiatt teljesen más a csapatmunka, a csapatszellem, a csapatmorál és ez a jelenlegi egészséges közeg nagyon jó lehetőséget biztosít az egyéni képességek kiteljesedéséhez illetve ezzel együtt javuló pályára állnak az egyéni teljesítmények.

Flick nélkül nem jött volna létre ez a teljesítmény a csapattól, de Raphi dicséretet érdemlő játéka sem.
Képes volt a csapat megragadni a lehetőséget, ezért még az is teljesen indiferens, hogy milyen ellenfél volt a mai Valladolid.

Feltünően hiányzott ugyanakkor az első négy forduló után a sok - korábban jól megszokott - oldalpassz és az alibi.... :mrgreen:
bence0330

2024.08.31. 22:27:07

brazilfan írta:
2024.08.31. 20:43:17
Nemcsak magabiztosak és jók voltunk, hanem közönségszórakoztatóak is, le a kalappal.
Lamine kifogyhatatlan a zseniális passzokból, rögtön a meccs elején volt egy fél gólt érő beadása az ötös sarka felé, a Raphinhának adott gólpassza előtt pedig egyik védőnek sem volt sejtése arról, hogy mi fog következni.
A támadóink mellett Cubarsi formajavulásának és aktivitásának örültem a legjobban, már az előző meccsen is voltak a régi önmagára emlékeztető hosszú passzai, ma is, egy ilyenből lett az egyik legszebb gól.
A passz hagyján, mert az extra (nem várom el egy védőtől, csak nagyon örülök neki, és plusznak veszem). De voltak megint olyan higgadt becsúszásai, mentései a végén néha, amiben szintén a tavaly május előtti önmagára emlékeztetett. :) Nem csoda, hogy kellett neki idő az olimpia után...

Amúgy elképzelni nem tudom, hogy oldotta meg Flick, hogy igazából 4, de sokszor 5 támadónk tömörül középen, és senki nem lép a másik lábára, sőt. Raphinha balszélen igazából alig volt, Yamal azért szélről indulgat, de bejön középre, és akkor ott van Lewy-Olmo, akik mellé fellép kombinálni Pedri. És úgy teremtenek káoszt, hogy a fejükben úgy tűnik, mintha minden teljesen tiszta lenne. Kb érthetetlen. Nem is értem, hogy az elmúlt 20 évben Flicknek hogy lehetett a Bayern az egyetlen klubja...

Szerintem alapvetően a két szélsőbekkünk, de az asszimetria miatt főleg Baldé teszik ezt lehetővé, Baldé gond nélkül robogja be a balszélt, és tartja a szélességet. Csendes, nem látványos, amit csinál, de ezért lehet pl. Raphinha +1 tizes belül, és nem aszalódik a vonalon. Előre most tán kevesebbet merészkedett, de hátul volt 1-2 szép megoldása. Koundé is remekül támogat, de ott talán Yamal inkább szélső, és nem kell akkora teret bejátszania, neki tán nagyobb szerepe van a biztosításban, hogy Yamalnak ne kelljen aggódnia nagyon.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.31. 20:43:17

Nemcsak magabiztosak és jók voltunk, hanem közönségszórakoztatóak is, le a kalappal.
Lamine kifogyhatatlan a zseniális passzokból, rögtön a meccs elején volt egy fél gólt érő beadása az ötös sarka felé, a Raphinhának adott gólpassza előtt pedig egyik védőnek sem volt sejtése arról, hogy mi fog következni.
A támadóink mellett Cubarsi formajavulásának és aktivitásának örültem a legjobban, már az előző meccsen is voltak a régi önmagára emlékeztető hosszú passzai, ma is, egy ilyenből lett az egyik legszebb gól.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.31. 19:25:16

Ezzel nagyon sok meccset feledtettek a srácok.
Nem tudom, hogy Raphinhának ennyire megtalálta a helyét/a rá szabott taktikát Flick vagy magától javult fel, mert idén szinte minden meccsen nagyot megy. A mairól pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Csak le kell írnom előtte, hogy találja meg a góllövő cipőjét.
Nehéz egy-egy embert kiemelni, de szerintem Yamalnak szintén kijár egy hatalmas pacsi. Rengeteget hajtott, még a 89. percben is Koundé helyén szerelt. Talán ő érdemelte volna meg legjobban a gólt, iszonyatosan önzetlen volt, legalább háromszor szinte ziccerben választott inkább assist értékű passzt.

Cubarsí úgy tűnik visszatalált a régi önmagához a rozsdás kezdéshez képest. De a többi fiatal is kiemelendő. Casádónak annyira nem volt nehéz dolga, de mindent preccízen hiba nélkül oldott meg, egy másodpercre sem éreztem veszélyben nála a labdát, Sergi Dominguez szintén hatalmas volt. Amiket, ahogyan csinált az állam leesett. Ráadásul 19 évesen az első tétmeccsén. Sarkazgatások, olyan hidegvérrel hozta ki a tizenhatoson belülről a labdát, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Lewy újra meglőtte a gólját, ha ezt hozza tartósan nem lesz gond, ráadásul még pihenhetett is.

Ha Flicknek valamit fel lehet róni hogy Yamalt végig fent hagyta pedig egy Pau Victor csere nagyon adta magát. Neki is jó lenne, ha meglőhetné az első gólját.

Minden kezdő támadónk túlment az 1 gólpont/meccs átlagon, de Olmo is 2/2.
Így kell elmenni válogatott szünetre. Remélem nem törik meg ezzel a lendület.
Forca Barca!!!!
Olcha
Jugador del Barça

2024.08.31. 19:09:30

Én a meccs előtt egy cimborámnak azt mondtam, hogy legalább 4-et lövünk, de a 7-nél sem lennék meglepődve - annyira bátor nem voltam hogy a hetet tegyem meg, így csak a hármas hendire fogadtam TippMixen. Annyi baj legyen.. :D

Gyönyörű volt az egész, le a kalappal.
bence0330

2024.08.31. 19:09:07

Hát, ez egy döbbenet volt Raphinha 3+2, de ha a szöglete nem számít annak, akkor 3+1, meg még a kulcspassz az Olmo gól előtt. A MOM így nem kérdés nyilván, pláne hogy a stat mellé a mezőny alighanem legnagyobb melója is társul. Idénre tényleg megérkezett a klasszis jelző alá.

Yamal is egy vadállat volt, 2 bitang nagy labdával, de igazából mindenki jó volt. Szép sunyiban Baldé is nagyot meccselt, meg Koundé is. Pedrinek is volt óriási labdája, Olmo még pecchel is lőtt megint egyet. Cubarsi is szerencsére megérkezett a nyári álmából.

Rossz teljesítmény tényleg nem volt.

A legjobb meccs volt, amit sok éve láttam. Ráadásul nem váratlanul érkezett, hanem jöhetett volna már a Rayo ellen is egy 4-1 körüli eredmény, csak ott sok balszerencsénk volt, ha diplomatikus akarok maradni. De benne volt a levegőben, hogy ma kiszakad végre a gólzsák, bár a 7-0-ra gondolom senki nem számított. :)

Az edzőnk minden egyes játékosnak az erényeire épít, és kiveszi a hátrányait. Köszi, Flick!
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.31. 19:04:39

Ez volt az eddigi legkönnyebbnek ígérkező meccs, de azért erre szerintem senki nem számított.

Nagyon komoly volt ez mindenkitől, le a kalappal az egész csapat előtt. A cserék után se fogta vissza magát a csapat, Domniguez, EG és Casado is valamennyire nyugalomra adhat okot. Inigo már nem az első meccsét hozza le kb. hiba nélkül, valami ilyesmi lehet amikor az edző a keretre szabja a taktikát és felismeri a játékosok erősségeit és gyengeségeit. Nem tudom eleget dicsérni Flick-et, nagyon remélem, hogy a csúcsot még el se érte a csapat és nem lesznek nagyon mély hullámvölgyek, de ez eddig meccsről-meccsre jobb. Reméljük a válogatott szünet sem töri meg a lendületet, ezt a mostanit elnéztem volna még legalább egy félidőn keresztül.

Le a kalappal, és köszönöm az élményt, szerintem a Real elleni idegenbeli 0-4 óta nem volt ekkora öröm meccset nézni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.08.31. 19:03:14

Az elso 4 bajnoki alapjan eleg biztato amit latok. Ha elkerulik a csapatot a serulesek (nem fogjak), es sikerul telen behuzni mondjuk 2 hasznalhato embert akkor meg barmi lehet ebbol a szezonbol.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.08.31. 18:55:21

Ezzel a meccsel igazából egy nagy bajom van: sajnos véget ért.
bence0330

2024.08.31. 18:06:31

Hű, most nézem, visszatérés után Girona-Monaco-Villarreal, mindhárom idegenben, az nem csúnya hét.
Válasz küldése