Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Mondjuk az értéke csalóka, mert kevés játékos van nagy értékkel, sok közülük nem sűrűn focizik. A mélység tényleg gyötrelmesen rossz, de persze ezzel nem vagyunk egyedül a ligában, max a topcsapatok között gázos. Ezért remélem, hogy senki sem várja el, hogy Citykkel vegyük fel a versenyt (idén még) a BL győzelemért, nincs az a Flick mágia. De a top3 szerintem alapelvárás a bajnokságban, a top2 nagyon jó eredmény, az 1. hely meg nyilván óriási extra, és szerintem ahhoz végül túl szűk lesz a keret, hacsak télen nem történik valami csoda.DrKG írta: ↑2024.09.15. 14:53:19Ezek amúgy honnan jönnek? Megvan, hogy a keret értéke 1,5szer akkora mint a 3.nak, duplája a 4.nek és majdnem háromszorosa az 5.nek? Akkor ezek a csapatok mit szóljanak, ha a Barca kerete gyenge és szűk? Hogy a real a barca előtt van papíron, az nem kérdés, de ezek a "top4be jutni is csoda lesz" szövegek...
Ezek amúgy honnan jönnek? Megvan, hogy a keret értéke 1,5szer akkora mint a 3.nak, duplája a 4.nek és majdnem háromszorosa az 5.nek? Akkor ezek a csapatok mit szóljanak, ha a Barca kerete gyenge és szűk? Hogy a real a barca előtt van papíron, az nem kérdés, de ezek a "top4be jutni is csoda lesz" szövegek...
Ne fussunk már állandóan fölösleges köröket.
Ilyen rövid kerettel az első négyben végezni is durva lesz, egy-egy sérülés iszonyatosan durván érint így minket. Sajnos Deco nem végez végzett jó munkát, Canelora vagy egy hasonló játékosra szükség lett volna. A fiatalok nélkül nem is tudom, hol lenne a csapat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 10:29:39Szerintem saját magunkra kell koncentrálni. Nagyon rövid a keretünk. Nem lehet elvárás, hogy bajnokok legyünk, a nyári átigazolási szezon után. Arra kell koncentrálni, hogy senki ne sérüljön le, és legyen fejlődő, szórakoztató játékunk, a BL-ben pedig jussunk minél tovább, mert szükség van a bevételekre. Jövő év elején visszaköltözünk a stadionba. Azzal kell foglalkozni, hogy meg tudjuk hosszabbítani a sok lejáró szerződést, és regisztrálni tudjuk azokat, egyben tartsuk a keretet. Amit a La Liga leművel, a saját szegénységi bizonyítványa.
Jövő nyáron talán már építkezni is tudunk, igaz ehhez megint le kell akasztani valami csoda gazdasági kart, mert anélkül Yamal szerződését sem tudjuk meghosszabbítani, aminek gondolom egyesek tapsolnának a ligánál.
Ha látványos, szórakoztató lesz a játékunk, reméljük lesz kereslet pár olyan játékosra, akinek kiegészítő szerep jut, és akkor be tudjuk tömködni a lyukakat a kezdőben.
Szerintem saját magunkra kell koncentrálni. Nagyon rövid a keretünk. Nem lehet elvárás, hogy bajnokok legyünk, a nyári átigazolási szezon után. Arra kell koncentrálni, hogy senki ne sérüljön le, és legyen fejlődő, szórakoztató játékunk, a BL-ben pedig jussunk minél tovább, mert szükség van a bevételekre. Jövő év elején visszaköltözünk a stadionba. Azzal kell foglalkozni, hogy meg tudjuk hosszabbítani a sok lejáró szerződést, és regisztrálni tudjuk azokat, egyben tartsuk a keretet. Amit a La Liga leművel, a saját szegénységi bizonyítványa.
Na, ez jó kis sor. Az utolsóra reagálnék. Ez a Valladolid, akit úgy lekicsinyelt mindenki, jól védekezett egy Real ellen. És igen, ők egy alapvetően mélyen védekező csapat voltak, akikkel meggyűlhetett volna a bajunk, nem feltétlenül pontvesztésig, de legalább egy szenvedős, szűk győzelemig. De azt sem tudták hol voltak, olyan szinten mozogtunk körülöttük, olyan tempóval, olyan váratlanul, mégis tudatosan, hogy 90 percen keresztül szünet nélkül azon kellett stresszelniük, hová nézzenek, forogtak, mint a ringlispil. Úgy, hogy 10 emberrel, tömörülve védekeztek!!!Olcha írta: ↑2024.09.02. 01:32:11U.i.: Pár idézet az elmúlt meccsek után:
Ruben Baraja (Valencia): "Nehéz jól kontrázni ez ellen a Barcelona ellen."
Ernesto Valverde (Bilbao): "Nem tudtuk megfelelően birtokolni a labdát a Barcelona letámadása miatt."
Iñigo Pérez (Rayo): "Képtelenek voltunk velük tartani a tempót."
Paulo Pezzolano (Valladolid): "A Barça remekül teljesít a mélyen védekező csapatok ellen."
Ezzel én is pont így voltam. Kiélveztem a meccs minden pillanatát, már nem is emlékszek, mikor éreztem utoljára ilyen jól magam egy Barcelona-mérkőzés alatt. Határozottan nem gondolom, hogy ott tartanánk, mint tavaly, az előző szezon rögtön egy nagyon erőtlen és kilátástalan döntetlennel kezdődött, és kb 170 percig gólképtelenek voltunk.
Tökéletes az egész válasz - a lényeg: a játék képe, a mentalitás és a fizikum -, annyival kiegészíteném, hogy szerintem elfenekeljük a Bayernt idén.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 00:55:14Végül: 12 pontunk van 4 meccsen, 13-3-as gólkülönbséget, stabilan magas xG-vel. Tényleg nem értem, mit kéne azon megmagyarázni, miért lelkesedünk sokan az eddig látottak alapján. Egyszerűen élmény volt nézni. A játékosoknak meg élmény volt focizni. Mondhatjuk, hogy höhö, de majd a Bayern ellen... de így nem lehet focit nézni, nem is lenne értelme. Eddig csak élvezni kellett és lehetett a meccseket, ennyi. Aki meg nem lelkesedik nagyon egy 7-0-nál, pláne ilyen mélységek után, amit megéltünk, annál alapvetően nem értem, miért néz focit.Mondom, megérteném, ha most mondenki BL győzelmet vízionált volna, de ha visszaolvasol, egy szó nem esett ilyesmiről, mindenki önmagában a meccsért, játékért lelkendezett, az meg kb vitathatatlan, hogy 100%-ban jogosan.
1: Flick 4 meccse van itt, egy EB-s nyár után, amikor a csapata egy része az első meccs környékén érkezett vissza,, sokan meg az amerikai turné közepén. Nyilván megengedőbb az ember azzal szemben, amikor Xavi 2,5 év alatt sem jutott el igazából ilyen félidőkig. És ez a másik: Xavinál sokszor volt az, hogy a 70-80. perc körül elkezdtünk kaparni, nyomtunk, szorítottunk, és sokszor találtunk valami gólt valahogy. Itt meg olyan félidőkről beszélhetünk már az első meccseken (a 2.-3.-on már mindenképp), ahol az volt a csoda, hogy nem soroztuk még meg őket jobban.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.02. 00:27:06Néhány dolog, ami erősen hasonlít:
1. egy félidei jó játék itt zseniális beavatkozásnak lett felcímkézve, tavaly meg fél meccses lemeccselésnek és szégyennek, hogy Xavi nem tud egyből jó taktikát felállítani.
2. a magasan feltolt védelem az erős letámadással itt elképesztő taktikai siker, tavaly ostoba, 1-dimenziós védekezés volt
3. az egyéni hibákból kapott gólok tavaly az edző sara volt, idén a játékosoké - bár kevésbé izgat bárkit, mert épp nem buktunk még pontokat belőle
4. sok direkt támadást vezetünk. Igen, Xavi alatt is elég sok támadásunk volt direkt felpasszokkal, indításokkal, csak vele jött szembe masszívabban behúzódó ellenfél, Flickel szemben még nem
5. megtalálja a játékosok helyét, mint pl Raphinha bal szélről érkező assistjai, meg góljai, amiről tavaly a fél fórum azt állította, hogy nem megfelelő hely neki. A brazil ugyanazt csinálja, mint előtte: rohadt jól mozog, iszonyat gyors és utána 50-50, hogy jó labdát ad, vagy rosszat, de ez több játékosra is igaz lehet.
Abszolút átestetek a ló túloldalára már az első picit jobb játékkép után, holott erősen hasonló dolgoktól szenvedett a csapat akkor, mint előző szezonban, csak most a pozitívumokra fókuszáltok. Nincs baj a lelkesedéssel, de miért kell egyből olyanokat írni, hogy mekkora zseni Flick, vagy hogy kicserélte a csapatot és hirtelen mindenki sokkal jobb lett?
Én imádtam Xavit az elején, és utolsó év novembere körül "álltam át". De amit leművelt, ő okozta az egészet, magának köszönheti. Lemondok, és miután épp mindenki agyonvert, és idegbeteg módjára kiállíttatom magam, na akkor nyögöm be, hogy mégsem, és meglepődök, hogy közben már lebeszélték az utódomat, amit a saját bejelntésem alapján, és az alapján, hogy vagy 10-szer elismételtem a sajtóban, hát... sejthettem volna. Elég szégyenletes volt ez rá nézve, kár érte, mert jól indult, de teljesen elszállt tavaly. De mindegy, szerencsére ennek vége. Sajnálom, mert korán jött, de szigorúan a klub érdekeit nézve kicsit így is tovább volt ott, mint kellett volna.FCBsteve írta: ↑2024.09.01. 21:26:33Ennek nincs köze semmilyen Xavi imádathoz, inkább pont fordítva...Akik sztem túlzóan kritizálták, azokat vélem most a ló másik végére átesni "Flick imádatban" - én mindkét esetben inkább maradok középtájt - se nem túl szidni, se nem túl dicsérni!
És pont az ilyen "a játék Xavi alatt SOSEM volt ilyen jó" kijelentésekre gondolok - azért ez eléggé erős, tudjuk be a 7:0 miatti eufóriának...
Várjuk ki az első komolyabb meccseket - aztán lehet majd reális véleményt alkotni...
BTW, Xavi menesztésével kapcsolatban engem EGY DOLOG zavar(t), a mód - de ez a vezetőséget minősíti... De, gondolom, ezzel még sokan így vannak...![]()
Nem csak nekem. Tuti, hogy tudok 8-10 nevet találni a fórumon, aki ezt, vagy ennek a szinonímáját használta, amit Xavi letolt az utolsó kb fél évében. Nehéz lenne máshogy jellemezni, amit csinált (finomabb szóhasználattal persze igen, de lényegét tekintve nem) Pálya melletti üvöltözés a bíró képébe, rugdosódás, kiállíttatások fontos pillanatokban, meg lemondok, aztán mégse... nagyon nem volt már ott egyben fejben.brazilfan írta: ↑2024.09.01. 21:32:15Neked ez lett az egyik vesszőparipád. Meg hogy kinyírta a jövőt. Pedig Flick is vigyázhatna egy kicsit jobban a gondjaira bízott fiatalokra. És Flicket még nem láttuk olyan helyzetben, két és fél évvel az idekerülése után, mint amilyen szituációba Xavit került tavaly, Laporta és Deco színjátéka miatt.
A főoldali értékelőben Flick 8-as osztályzatot kapott, eszerint nem a tegnapi meccs volt a pályafutása csúcsa.
Neked ez lett az egyik vesszőparipád. Meg hogy kinyírta a jövőt. Pedig Flick is vigyázhatna egy kicsit jobban a gondjaira bízott fiatalokra. És Flicket még nem láttuk olyan helyzetben, két és fél évvel az idekerülése után, mint amilyen szituációba Xavit került tavaly, Laporta és Deco színjátéka miatt.
A főoldali értékelőben Flick 8-as osztályzatot kapott, eszerint nem a tegnapi meccs volt a pályafutása csúcsa.
Ennek nincs köze semmilyen Xavi imádathoz, inkább pont fordítva...bence0330 írta: ↑2024.09.01. 20:18:34
Hát, nem nagyon van különbség.Flick zseniálisat meccselt, a csapat meccsek óta pazar támadásokat vezet (félidőkre még csak), és most ez ki is csúcsosodott.
A másik verzió, hogy a játékosok véletlenül mozogtak ennyire tökéletesen és tudatosan már megint, véletlenül lőttek hasonló sémákból gólokat, véletlenül néznek ki gyorsabbak, erősebbek, mint tavaly, úgy, hogy Flicknek semmi köze hozzá. Vagy összeültek tegnap este és megdumálták, mi legyen, meg suttyomban alapoztak egyet nyáron. A meccs zseniális volt, mert Flick zseniális támadóalakulatot tett össze.
Én értem, hogy imádod Xavit, és minden áron azt akarod látni, hogy Flick belebukik, mert akkor lehet mondani, hogy demiértrúgtukkiXavit, de Xavit akkor is lapátra kellett tenni, ha Flick mostantól 0 pontot hoz a bajnokságban, és kiesik a csapat. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, nem kell ezt összefüggésben nézni. Teljesen idegbeteg lett az ember, elvesztette a realitásérzékét, fejben, fizikálisan rottyon volt a csapat, egyre távolodtunk a top kluboktól. Szerintem ezt el lehet most már engedni. Flicket max az alternatívájával lehetne összevetni egy alternatív univerzumban.
A játék Xavi alatt SOSEM volt ilyen jó, de ha valaki azzal az első fél éves sorozattal ezt vitatná, akkor azt mondom, hogy az utolsó két évben sosem volt ilyen jó. Kiscsapatok ellen sem.
Nem kell szűrő, hogy egy 7-0-ára zseniális edzőteljesítményt mondjunk. Vagy az csak 10 felett lehetséges? Még gyúrni kell rá, de az a durva, hogy nem is teljesen lehetetlen, tegnap sem volt az.
FCBsteve írta: ↑2024.09.01. 20:04:20A meccs élvezete és a "Flick stratégiája milyen zseniális és mennyire látszik a csapaton" között azért van eltérés, sztem erre történt az utalás...
Az, hogy minden összejött egy meccsen és esnek a gólok, azért máskor is előfordult, pl a Betis elleni 5:0 tavaly a szezon hasonló szakaszában... És ha már a stratégia, Xavinak is volt olyan meccse tavaly, ahol pont ez volt a stratégia - az ellenfél vonalai mögé ívelni - ott is több góllal győztünk...
Valaki összehasonlította a tavalyi év végét a mostani szezonkezdettel (mondjuk ott is nyertünk 4-et), de igazából a tavalyi év kezdéssel kellene összevetni - ami nagyon hasonlóan alakult...
De, aki az akarja látni, hogy Flick egy zseni, az a hasonló teljesítményt is ezen a szűrőn át látja...![]()
A meccs élvezete és a "Flick stratégiája milyen zseniális és mennyire látszik a csapaton" között azért van eltérés, sztem erre történt az utalás...bence0330 írta: ↑2024.09.01. 18:38:04Két dologgal nem értek egyet:andras953 írta: ↑2024.09.01. 14:28:36Egyetértek a véleményeddel. Végre egy józanabb hang a kommentek között. Ilyen gyenge játékot nyújtó ellenfelünk ugyanis többet nem lesz. A könnyű ellenfél, a győztes meccs és a helyenként szép játék ellenére az én szememben lefelé lógott ki a csapapatból Fermin, Pedri, Casado, felfelé pedig.: Yamal, Raphinha és Cubarsi. Flick és a csapat teljesítményét az erősebb ellenfelek és a BL-csapatok ellen tudjuk majd helyesen lemérni. Látni fogjuk mennyit léptünk előre. A fizikum, a taktika, a csapatjáték kívánt fejlesztéséhez nem elég 2 hét, ahhoz több hónap munkája szükséges. A válogatotti szünetben folyhat az előrevivő gyakorlás ezerrel.Van hova fejlődni még.
1: szerintem semmilyen elszállt komment nem volt. Egy olyat nem láttam, hogy na most akkor irány a BL döntő, reszkess Bayern.Nincs védekező részlegünk, ahol szükség lesz rá, ez nem kis tényező. Szimplán csak örömködtünk, mennyire brutál meccset toltunk, mekkora csapatjátékkal, és mekkora egyéni teljesítményekkel. És ez már főtt egy ideje az előző második félidők alatt, nem is a semmiből jött, megérdemeltük. Egy 7-0 után szerintem jogos az örömködés, ezért ülünk le a TV elé, hogy élvezzük a meccset, és örömfocit játsszon a csapatunk!
2: (Ez még Yokozunának inkább): nem tartom nagyon jó dolognak, mikor negatívan relativizáljuk a győzelmet. De ha már annyira kontextusba akarjuk tenni, akkor ez az "edzőpartnernek is gyenge" csapat a 88. percig megtartotta a klasszis támadókkal felálló Madridot, most még összehasonlítási alap is van. Igen, La Liga szinten ők alighanem gyengék, de nem azért néztek ki egy mezei csordának, mert annyira gyengék lennének, hanem mert megfojtottuk és mind csapat, mind egyéni téren brilliáns produkcióval egyszerűen széttörtük őket. Ne legyen sok kétség, ez tavaly egy kínkeserves 1-0 lett volna. Ez a teljesítmény egy kupán is kemény lett volna, egy másodosztályú csapat ellen, nem hogy egy semmiképp nem pofozógépnek tűnő alsóházas LL csapat ellen.
És csak úgy mellesleg, a két gigásztól elszenvedett vereség mellett eddig egy győzelmet és egy döntetlent hoztak. Azért ők nem egy két évvel ezelőtti Levante, akit mindenki alázott, 14. helyen állnak, Soci, Betis, Sevilla előtt, mindezt úgy, hogy túlvannak a két legerősebb csapaton. Mi láttattuk őket ennyire gyengének. A Madridnak nem ment, legalábbis a 88. percig nem.