Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Lewy utóbbi meccsei:
Itt egyetértünk, tényleg totál nulla keretet vett át, de a center poszt (Olmo-Fermín kieséséig a 10-es-el együtt) az egyetlen, ahol amúgy lehet rotálni. Flicknek jobban kéne kicsit ezt megoldania, ha B-s arcokkal, akkor velük, visszaesés árán is, bár Lewy lehozatalával szerintem sem sűrűn gyengülnék, 10 emberrel pláne.FCBsteve írta: ↑2024.09.20. 20:07:24Lewy öregszik? Miért nincs lecserélve - az nincs megtiltva Flicknek!
Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy? Gamper-en se sikerült neki...
A kontrákat Ferran is megoldotta a válogatottban, csak a játék többi részében hasznosabb - még esetleges bénázásaival is... És frissebb, lelkesebb! Vagy akár Pau...
Szóval a keret szűkösségének egy részét magának köszönheti a Mester... A nagyobb részét persze, a vezetésnek...
Előszezonban pl Torre, Pau nem voltak rosszak...Troym írta: ↑2024.09.20. 19:20:55Ennek a párja az öregedő, egyre többször betliző, viszont a realitásokat belátni nem akaró Lewa, szóval amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.20. 18:03:51Ezzel szemben viszont itt történt egy rendkívül nagy erősítés, amit senki nem vesz figyelembe: Yamalnak immár van egy fél szezon komoly tapasztalata és felnőtt terhelése. A srác sokkal többet tesz hozzá a játékhoz, mint tavaly akár csak a szezon felénél. A srác egymaga ki tud húzni csapatokat a mélyből és sokkal stabilabb úgy általánosságban. Még mindig kölyök, kéne neki több pihenés, de lényegesen fontosabb tagja most a csapatnak, mint előző szezonban.
Másik érzékletes példa Casado. Tavaly 35!! perce volt a nagycsapatban, idén 330-nál jár, pedig jobb játékos nem lett.
Ennek a párja az öregedő, egyre többször betliző, viszont a realitásokat belátni nem akaró Lewa, szóval amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.20. 18:03:51Ezzel szemben viszont itt történt egy rendkívül nagy erősítés, amit senki nem vesz figyelembe: Yamalnak immár van egy fél szezon komoly tapasztalata és felnőtt terhelése. A srác sokkal többet tesz hozzá a játékhoz, mint tavaly akár csak a szezon felénél. A srác egymaga ki tud húzni csapatokat a mélyből és sokkal stabilabb úgy általánosságban. Még mindig kölyök, kéne neki több pihenés, de lényegesen fontosabb tagja most a csapatnak, mint előző szezonban.
És ez még csak nem is releváns, hisz az eddig látottakról (amik a Monaco meccsig amúgy pazar volt, ha valaki elfelejtette volna), és a mostani vereségről volt szó, mindegy, hogy Fati mostantól végigjátssza-e a szezont, vagy lesérül, jelenleg nem volt elérhető (pár percre első meccsként, na...), szemben egy Felix-el, szóval jelenleg ezzel is egyértelműen gyengültünk, akkor is, ha Fati 50 góllal fejezi be a szezont.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 19:11:06Fati-Felix ezt meglátjuk, sajnos Fatinak teljesen szétment a térde, nem sok jóra számítok
Ha csak nevekre nézed
Araujo, Christensen, DJ - igyekeztem mindig azt a szót használni, hogy "jelenlegi", elképzelhető, hogy valahol kihagytam.
Nem kell visszatérni rá, a keretről beszél mindenki, de a keret nem lett gyengébb, sem szűkebb jelentős mértékben, inkább oldalirányú változás volt. Sokkal többen sérültek most, mint tavaly a szezon elején, de ha jól emlékszem október magasságában már tavaly is 7 fölötti játékos dőlt ki és sokszor egy csapatrészről. Év végén kutyát nem fogja érdekelni, hogy hány sérült volt itt, vagy ott?
Szerintem akkor térjünk erre vissza, ha fel tudunk állni egy
Én őszintén nem értem, honnan jön ez a sokkal gyengébb keret? 3 (és fél) komoly távozó volt a csapatból, akik bármennyire is meghatározóan játszottak, a maradék teljes selejt volt, Romeu néha beállt időhúzóként és reménykedhettünk, hogy nem lesz tőle szoros a meccs újra, de legalább játszott perceket.
Hát sajnos nekem is magam ellen kell szurkolni (fogok is határozottan!) és boldogan szeretném szezon közben teleírni a fórumot, hogy "mea culpa, mea culpa..."
Jó lesz nézni, ahogy Stegen 70-80 métereket szaladgál beszélni a bíróval.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.23. 15:51:31Az 5 kapitány
Stegen, Araujo, De Jong, Pedri, Raphinha.
Mintha úgy láttam volna a Valencia ellen, hogy kevesebb volt a reklamáció. Érdekes lesz ez az új szabály, hogy csak a kapitány, és az esetben résztvevő fél reklamálhat dolog. Hétvégén ki lehet próbálni kedvenc bírónkkal, Jesus Gil Manzanoval![]()
Én is azt mondom, hogy várjuk ki a végét.Troym írta: ↑2024.08.22. 15:36:57Várjuk ki a végét.
Amúgy sem az akkori cseréket kene mostani alapemberekhez nézni, de mindegy.
Nekem az akkori Araujo a jelenlegi Cubarsihoz hasonlítható, a jelenlegi Balde az akkori Albához, az akkori Busquets a mostani Casadohoz az akkori Depay a mostani Lewához és így tovább.
Szerintem az a csapat erősebb volt de minimum összemérhető a jelenlegi csapattal, viszont egy gyenge edzővel.
Várjuk ki a végét.
Ha lecseréled Fatit Chiesára annyira nem rossz, mintha a Realnál lesérül egyszerre Mbappé, Vinicius, Rodrygo. Vagy Rüdiger, Militao, Tchouameni. Esetleg Valverde, Camavinga, Tchouameni/Modric. De elég ha 2-2 lesérül a harmadokban. Főleg hátul. Na akkor kik lesznek? 0 km-es cb-k a Castillából? Vagy most is Camavinga és Mendy off, ezt is megérzik.Troym írta: ↑2024.08.22. 14:06:42Nem tudom, mert itt volt Aguero, csak sérült volt, meg Dembele is és Fati is.
2021-ben a középpályára ott volt azért Busi, Frenkie egészségesen, SR, Puig, Pedri, Nico, Gavi, Coutinho. A minőségen lehet vitázni, de még az a csapat sem volt ennyire szűkreszabva.
Egyedül támadó oldalon nem lehetett mit tenni, hogy egyszerre nem volt elérhető Dembele, Fati, Aguero, így maradt Depay, Luuk, Braithwaite, Jutgla, Abde, stb
De ha átfordítod és mondjuk most ősszel neadjisten lesérül Lewa, Yamal, Raphinha egyidőben, akkor pályára léphetünk a Pau Victor, Ferran, Fati? hármassal.
Nem tudom, mert itt volt Aguero, csak sérült volt, meg Dembele is és Fati is.
-Akik meghatározó játékosok az mondjuk Chris, akinek azoknak a sérüléseknek több mint fele, ilyen korona, meg egy-két meccses kihagyás hátfájás, akhillesz probléma, hasfájás, megfázás volt. Ami komolyabb volt (értsd legalább 4-5 meccs) izomfájdalom, bokaficam. Ez szerintem nem vészes.Troym írta: ↑2024.08.22. 12:48:24Nem mondom, hogy igazam van, nekem így érződik.
De a sérültek kapcsán, megnéztem 2021 óta mi a helyzet valójában:
- Pedri az elmúlt 3 évben kb 450 napot volt sérült 8-10 alkalommal dőlt ki.
- Olmo az elmúlt 3 évben kb 300 napot volt sérült szintén 8-10 alkalommal dőlt ki.
- Araujo az elmúlt 3 évben kb 350 napot volt sérült 13-15 alkalommal dőlt ki.
- Frenkie az elmúlt 3 évben kb 320 napot volt sérült 8-10 alkalommal dőlt ki.
- Fati az elmúlt 3 évben kb 280 napot volt sérült 8 alkalommal dőlt ki.
- Inigo az elmúlt 3 évben kb 300 napot volt sérült 10-12 alkalommal dőlt ki.
- Chris az elmúlt 3 évben kb 150 napot volt sérült 7-8 alkalommal dőlt ki.
Na rájuk építünk.
Átalánosságban elmondható, hogy ezek a játékosok olyan 60-70%-osan elérhetőek.
Azért akkor gyengébbek voltunk keretre, konkrétan Depay volt az egyedüli támadónk, most meg azért komoly sor van elöl. Védőink tán jobbak voltak, az az Ara-Mingu páros akkor még elég ütős volt.
Nem mondom, hogy igazam van, nekem így érződik.
-nem mondanám krónikus sérülteknek. Legfeljebb Fatit. talán-talán Azt nem lehet megmondani, hogy kik lesznek sérültek. Christensen is kellemetlenséget érzett, egyszer hagyott ki meccset. Gavi megsérült a válogatottban , azelőtt szinte meccset sem hagyott ki. Frenkie nem "magától" sérült meg, egy olyan helyzetben 10-ből 8 játékos kidőlt volna. Ahogy azt sem tudjuk, hogy Gündogan nem dőlt volna-e ki. Gavi, Chris, Balde, De Jong stb. szintén egész szezonokat hozott (most ilyen lumbagót, meg koronát nem veszek ide), aztán jött egy szerencsétlen momentum. A német pedig 34 évesen egy 50+-os szezon és egy EB után nem életbiztosítás.Troym írta: ↑2024.08.21. 19:41:39Utoljára 3 éve Koeman utolsó félszezonjában éreztem ennyire gyengének a csapatot.
Kb akkor is ez volt:
- Krónikus sérültek (Olmo, Pedri, Araujo, Fati, Gavi, Christensen, Frenkie)
- 20-30 közöttiek nagy része meg minőségre nem idevaló (Lenglet, Inigo, Ferran, EG)
- Nagyon idős játékosok alapemberként
- Túl sok fiatal
Flick az egyetlen oka, hogy nem aggódom meglesz-e a BL hely, amúgy azért felmerülne bennem, mert szerintem jelenleg a Real, Atletico biztosan komolyabb játékerőt képvisel és azért kijöhet a lépés a Villareal, Sevilla, Atleticnek is.