FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.16. 10:17:52
Chino írta, hogy a fél csapat távozott a Gironától.
Szerintem a Realon és az Atleticon kívül minden csapat gyengült. A Valenciától vártam előrelépést, erre tök utolsók

Villarreal és a Sociedad is gyengült a Girona mellett. Ennek ellenére a sárga tengeralattjáró jól szerepel, Ayozé olcsó, jó igazolás volt, már 3 gólos.
A Celta Vigo helye meglepő, ott valami összeállt, 5-ek a tavalyi majdnem kiesés után.
A Gironával nem az a gond elsősorban, hogy sokan távoztak, hanem, hogy kik távoztak. Aleix Garcia volt az egész kp motorja, az egyik legfontosabb játékosuk. Savinho a ligában simán top 5 a posztján, de még a top 3 sem egy nagyon kockázatos vélemény. Nem véletlenül vitte vissza egyből a City és már kezdő az angoloknál 20 évesen, Dovbykról beszélni sem érdemes, EG-ről lehet mondani akármit, de baromi jó szezont hozott le náluk, Quique Cárcel nyilatkozta le nemrég, hogy az utolsó napig próbálkoztak a megvételével, de nem adtuk. (és akkor Yan Coutóról stb. nem beszéltünk)
És ezeket pótolnák Abel Ruizzal, Danjumával (akit egy év alatt 3 középcsapat ad kölcsön), Francésel, meg Bryan Gil-lel stb. Sok Sikert!
Nem azt mondom, hogy könnyű falatok, mert Michel még így is nagyon jól összerakta őket, senki ellen nem lesznek esélytelenek, de a tegnapi meccs egy tavalyi Gironához képest nem lett volna sima. Bár ahogy az első pillanattól kezdve játszottunk, nem hiszem, hogy sok liga csapat bírta volna.
Mi is romlottunk, habár inkább csak a sérültek miatt. Akire igazából rá lehet fogni, hogy minőségben hiányzik az szerintem Cancelo, bár Balde felépülésével szélső védőknél sem romlottunk. Bal szélen még jó esély van hogy erősödtünk egy Fati-Felix cserével. Gündogan nyilván fájó, de elkerülhetetlen volt és azért jött egy Olmo. (plusz van egy Yamal, aki idén már húzóember, tavaly még inkább csak szokott a csapatba)
Arról ne is beszéljünk, hogy igazoltunk egy Flick-et.
Ha nem lenne ennyi sérült, csak kb. 2 vagy max. 3. sok dologra lehetne esélyünk.
De alapból sok dolog változott, amit nem lehet a keret minőségében mérni.Ilyen meccseket , amiket mostanában játszunk, nyilván más szempontból, de talán Lucho óta nem láttam, pedig ott Neymar, Messi, Ini stb. játszott. Ahogy a labdatartási fölény megvan, de nem meddő, olyan volt tegnap is a letámadás, hogy az ellenfél csak pislogott és pánikolt, ráadásul nem érzem azt, hogy a 70. perc után már nem fogunk az ellenfél fölé kerekedni.
Tegnap a tizenegyesnél például totál olyan érzésem volt, hogy "nem gond, belefér, simán javítunk", egy percig sem gondoltam azt, hogy itt valami elszakadhat és fordítanak. Nyilván megeshet, de azért jó volt így nekimenni egy büntetőnek és nem rágni a tíz körmömet, hogy ha bemegy pontokat hullajtunk.
A sok sérült kombinálva a keret mélységével, persze komoly aggodalomra ad okot, de azért Ferminnel, Olmoval, Gavival, De Jonggal kapcsolatban látszik a fény az alagút végén.Ha ezt a hónapot kihúzzuk komoly sérülés nélkül, akár 1-2 fiatalt is próbálgathatunk, talán lehet bízni komolyabb eredményekben.
A Realnál is előjött 2 (3?) sérülés a kp-n és összeomlott az egész, legalábbis a tegnapi meccsen ezt láttuk, ahogy a 2 fős védelmükkel is szerencséjük van, hogy Militao hamarabb felépült. És hoztak egy olyan meccset, amiről még Ancelotti is azt nyilatkozta, hogy nem érdemeltek győzelmet.
Ezt csak azért hozom fel, mert lehet, hogy látszatra mélyebb a keretük, de nagyon sok múlik azon, hogy ezt az edző hogyan tudja áthidalni. És ebben jelenleg Flick magasan veri az olaszt. Már csak ezért sem mondanám annyival esélyesebbnek őket, mint itt sokan tartják.
Azért az mondjuk tegnap durva volt, hogy Pedri lejött a 68. percben és 9,6 km-et tolt le, jó részét sprintben, de annyira nem látszódott, hogy lógna a nyelve. Mondjuk vele pont vigyázni kellene, mert az izomsérülései kiújulhatnak, de ha így és ilyen formában bírja nagyon komoly szezonja lehet.