Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.16. 12:49:54

Chino írta:
2024.09.16. 12:20:23
A Girona legjobb játékosai távoztak, egyértelmű. Lehet a nemzetközi kupaszereplést sem érik el.
Real, Barca, Atletico, Athletic, Sociedad, Villarreal simán előttük van.
Sajnos Olmoval elkezdődött amit vártam. Sok dícséret illeti Flicket, ami várhatóan nagy negatívum lesz a szép játék mellett, hogy a mi játékosaink nem fogják bírni ezt a fizikai terhelést. Szerintem Olmo nem volt egészséges, sérülten jött vissza a válogatottból.
Nem kellett volna játszania.
Fermin sincs. Most letolunk 7-8 meccset, majd jön a válogatott szünet.
A szép játék mellett nem sok jóra számítok idén.
Tele vagyunk fiatalokkal, 24,1 az átlagéletkor, a legfiatalabb a Ligában, úgy, hogy van egy 36 éves Lewy, 33 éves Inigo, és mellé sérülékeny Pedri, Olmo, Christensen, Araujo.
La Liga FFP mellett Flick tényleg jól teszi, ha a Barca B és a Juvenil A meccseit nézi, mert onnan kell lassan feltölteni a keretet, nem mintha nem úgy indultunk volna alapból :)
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.16. 12:20:23

FcBarcelona1 írta:
2024.09.16. 10:17:52
Chino írta, hogy a fél csapat távozott a Gironától.
Szerintem a Realon és az Atleticon kívül minden csapat gyengült. A Valenciától vártam előrelépést, erre tök utolsók :)
Villarreal és a Sociedad is gyengült a Girona mellett. Ennek ellenére a sárga tengeralattjáró jól szerepel, Ayozé olcsó, jó igazolás volt, már 3 gólos.
A Celta Vigo helye meglepő, ott valami összeállt, 5-ek a tavalyi majdnem kiesés után.
A Gironával nem az a gond elsősorban, hogy sokan távoztak, hanem, hogy kik távoztak. Aleix Garcia volt az egész kp motorja, az egyik legfontosabb játékosuk. Savinho a ligában simán top 5 a posztján, de még a top 3 sem egy nagyon kockázatos vélemény. Nem véletlenül vitte vissza egyből a City és már kezdő az angoloknál 20 évesen, Dovbykról beszélni sem érdemes, EG-ről lehet mondani akármit, de baromi jó szezont hozott le náluk, Quique Cárcel nyilatkozta le nemrég, hogy az utolsó napig próbálkoztak a megvételével, de nem adtuk. (és akkor Yan Coutóról stb. nem beszéltünk)
És ezeket pótolnák Abel Ruizzal, Danjumával (akit egy év alatt 3 középcsapat ad kölcsön), Francésel, meg Bryan Gil-lel stb. Sok Sikert!

Nem azt mondom, hogy könnyű falatok, mert Michel még így is nagyon jól összerakta őket, senki ellen nem lesznek esélytelenek, de a tegnapi meccs egy tavalyi Gironához képest nem lett volna sima. Bár ahogy az első pillanattól kezdve játszottunk, nem hiszem, hogy sok liga csapat bírta volna.
Mi is romlottunk, habár inkább csak a sérültek miatt. Akire igazából rá lehet fogni, hogy minőségben hiányzik az szerintem Cancelo, bár Balde felépülésével szélső védőknél sem romlottunk. Bal szélen még jó esély van hogy erősödtünk egy Fati-Felix cserével. Gündogan nyilván fájó, de elkerülhetetlen volt és azért jött egy Olmo. (plusz van egy Yamal, aki idén már húzóember, tavaly még inkább csak szokott a csapatba)
Arról ne is beszéljünk, hogy igazoltunk egy Flick-et.

Ha nem lenne ennyi sérült, csak kb. 2 vagy max. 3. sok dologra lehetne esélyünk.
De alapból sok dolog változott, amit nem lehet a keret minőségében mérni.Ilyen meccseket , amiket mostanában játszunk, nyilván más szempontból, de talán Lucho óta nem láttam, pedig ott Neymar, Messi, Ini stb. játszott. Ahogy a labdatartási fölény megvan, de nem meddő, olyan volt tegnap is a letámadás, hogy az ellenfél csak pislogott és pánikolt, ráadásul nem érzem azt, hogy a 70. perc után már nem fogunk az ellenfél fölé kerekedni.
Tegnap a tizenegyesnél például totál olyan érzésem volt, hogy "nem gond, belefér, simán javítunk", egy percig sem gondoltam azt, hogy itt valami elszakadhat és fordítanak. Nyilván megeshet, de azért jó volt így nekimenni egy büntetőnek és nem rágni a tíz körmömet, hogy ha bemegy pontokat hullajtunk.
A sok sérült kombinálva a keret mélységével, persze komoly aggodalomra ad okot, de azért Ferminnel, Olmoval, Gavival, De Jonggal kapcsolatban látszik a fény az alagút végén.Ha ezt a hónapot kihúzzuk komoly sérülés nélkül, akár 1-2 fiatalt is próbálgathatunk, talán lehet bízni komolyabb eredményekben.
A Realnál is előjött 2 (3?) sérülés a kp-n és összeomlott az egész, legalábbis a tegnapi meccsen ezt láttuk, ahogy a 2 fős védelmükkel is szerencséjük van, hogy Militao hamarabb felépült. És hoztak egy olyan meccset, amiről még Ancelotti is azt nyilatkozta, hogy nem érdemeltek győzelmet.
Ezt csak azért hozom fel, mert lehet, hogy látszatra mélyebb a keretük, de nagyon sok múlik azon, hogy ezt az edző hogyan tudja áthidalni. És ebben jelenleg Flick magasan veri az olaszt. Már csak ezért sem mondanám annyival esélyesebbnek őket, mint itt sokan tartják.

Azért az mondjuk tegnap durva volt, hogy Pedri lejött a 68. percben és 9,6 km-et tolt le, jó részét sprintben, de annyira nem látszódott, hogy lógna a nyelve. Mondjuk vele pont vigyázni kellene, mert az izomsérülései kiújulhatnak, de ha így és ilyen formában bírja nagyon komoly szezonja lehet.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.16. 10:17:52

Chino írta, hogy a fél csapat távozott a Gironától.
Szerintem a Realon és az Atleticon kívül minden csapat gyengült. A Valenciától vártam előrelépést, erre tök utolsók :)
Villarreal és a Sociedad is gyengült a Girona mellett. Ennek ellenére a sárga tengeralattjáró jól szerepel, Ayozé olcsó, jó igazolás volt, már 3 gólos.
A Celta Vigo helye meglepő, ott valami összeállt, 5-ek a tavalyi majdnem kiesés után.
A Bilbao talán kicsit erősödött, nekik meglehet a BL a Girona helyén.
Nekünk szerintem fix a BL indulás, a dobogó is valószínű.
Attól tartok, hogy még a mostani kezdőből is dőlnek ki játékosok, mint Olmo és Pedri. Inigo sem fogja szerintem bírni ezt a megterhelést. Lewy is lesz sérült. Akkor leszünk majd bajban, mert szerintem a sérültjeinkre nem nagyon lehet számítani, talán Christensen sérülése nem komoly, de visszatérő. Gavit nagyon kímélni kell, ahogy Araujot is, szerintem tél végére, tavaszra jöhetnek formába, ha nem sérülnek vissza a terheléstől. Fati teljesen kérdéses, De Jong szerintem pár meccs után lesérül, és a vége a műtét lesz.
Szóval elég pesszimista vagyok. A játékunk nagyon tetszik, talán nem lesz akkora probléma, ha kiesik 1-2 játékos, de túl sok lesz a meccs, és kellenek az eredmények, ezért szét lesz hajtva mindenki. Nehogy tavaszra elfogyjon a keret.
Még engedtek volna 1-2 igazolást, és simán bajnok, BL elődöntő esélyes lett volna a csapat.
Bízzunk a legjobbakban, De Jong és Gavi komoly lökést adhat a csapatnak, és hátul is csak felépül Christensen vagy Araujo. Garcia addig ott van mindenesnek :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.16. 09:39:51

Ronaldinho&Barca írta:
2024.09.16. 08:08:29
A sérülések továbbra sem tetszenek és úgy látszik ez kezd sajátossá válni itt, ha ezeken túl tudunk lépni és ebből a kevésből továbbra is ilyen jól főzünk akkor túlfogunk teljesíteni idén.
Ez ennél jobb nem lesz, szerte Európában így néz ki a dolog. A nagyon bő kereteknél jól rotálva persze kevésbé. A Madrid erőnléti felkészítésére sok rosszat nem lehet mondani, mégis tele vannak sérülttel. Ez már ilyen, gyorsul a foci, egyre több a játékperc, közben meg főleg itt spanyolban még hentel is mindenki.

Amúgy rengeteg sérültünk nincs is, egy jó bő PL szintű keretnél simán rendben lennénk 4-5-el (bár ebben a pillanatban túl fontos nevek estek ki). De ezzel a kivéreztetett La Liga ffp kerettel...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.09.16. 08:08:29

Látva az eddigi mérkőzéseket, ennek a Barcának a sérülések lesznek a nagy ellenségei. Most Olmo esett ki "2 hétre", de ez a keret még a tavalyinál is szűkebb, a játék pedig pazar, Flick nagyon szépen átadta a srácoknak hogy mit szeretne látni és fizikummal is bírjuk az utolsó percekig. Jó lenne ha Fati megvetné a lábát mert FT nálam még a B csapatba se kerülhetne be, Gavi-Frenkie pedig ebben az erőltetett menetben rettentően kellene. A sérülések továbbra sem tetszenek és úgy látszik ez kezd sajátossá válni itt, ha ezeken túl tudunk lépni és ebből a kevésből továbbra is ilyen jól főzünk akkor túlfogunk teljesíteni idén.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.16. 06:19:23

Cseri írta:
2024.09.15. 22:20:19
brazilfan írta:
2024.09.15. 19:23:34
A Girona egyelőre árnyéka a tavalyi önmagának, öt meccsen 7 pont.
Ez is bizonyítja,hogy egy-egy kiugró év benne lehet bármelyik kiscsapatban, és nem kell az edzőjüket rögtön a Barca padjára kívánni. Ezt a bajnokság,bl terhelést nem hiszem,hogy hosszútávon bírni fogják(szerintem mi sem). Középmezőnybe várom őket a bajnokságban.
Ugyanezek a játékosok két hete még simán verték a Sevillát, előtte az Osasunát, de az Atleticótól ugyanolyan simán kikaptak. Olyan helyzetet, amilyet a középhátvéd teremtett Lamal elő gólja előtt, a tavalyi Gironától nemigen láthattunk volna.

Kár, mert jót tenne a bajnokságnak, ha lennének stabilan erős csapatok.
bence0330

2024.09.16. 02:07:22

Chino írta:
2024.09.16. 01:58:03
Azért ne fessük le úgy ezt a Gironát, mintha véletlenül lett volna egy jó évük. Nyáron elment tőlük a ligagólkirály Dovbyk, Savinho, Aleix Garcia, Eric Garcia, Yan Couto. Gyakorlatilag azok, akik vitték a csapatot. Le lehet írni úgy azt a változást amin a Girona egy Dovbyk-Abel Ruiz cserével.
Az a tavalyi csapatot nem hiszem, hogy ilyen lazán leléptük volna, ráadásul tőlünk kaptak ki és idegenben az Atmától, illetve szintén idegenben x-eltek a Betisszel. Annyira azért nem szégyellnivaló.
És Michel azért amikor odakerült évről-évre hatalmasakat léptek előre.
Ha már hasonlítgatunk:

Elvittek onnan pár jó nevet (azért nem sztárokat, hanem akik a remek rendszer miatt lettek jó nevek, ez a mostani olcsó igazolásaikban is ugyanúgy benne van!), de azért érkeztek is. Danjuma pl. nagyon jó, Gil egy Girona-szerű erős rendszerben bőven jó játékos. Látszott a csapaton, hogy szervezettségben kb ugyanott vannak, mint tavaly, tudatosan, jól fociztak, csak hát szembetalálták magukat egy úthengerrel, ahol ráadásul az egyik klasszis épp felvette a góllövő cipőjét is. És a hasonlítgatásokhoz hozzávehetjük, hogy a mi jelenleg elérhető keretünk szerintem kb annyival gyengült, mint az övék. (Chris, Ara, Gündogan.)
Szerintem a tavalyi Gironát is lesimáztuk volna, és ez a Girona is megverte, vagy megizzasztotta volna a tavalyi Barcát. Ez egy nagyon jó csapat volt most is, amíg meg nem törtük őket. Tavaly nem tudtuk megtörni őket. Szerintem beérhetnek a top5-be még így kicsit megkopasztva is, ha nem teszik, az inkább a + BL terhelés miatt lesz. Nekem az ő játékuk tetszett eddig a legjobban ellenünk, jobbnak tűntek, mint a Bilbao.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.16. 01:58:03

Cseri írta:
brazilfan írta:
Ez is bizonyítja,hogy egy-egy kiugró év benne lehet bármelyik kiscsapatban, és nem kell az edzőjüket rögtön a Barca padjára kívánni. Ezt a bajnokság,bl terhelést nem hiszem,hogy hosszútávon bírni fogják(szerintem mi sem). Középmezőnybe várom őket a bajnokságban.
Azért ne fessük le úgy ezt a Gironát, mintha véletlenül lett volna egy jó évük. Nyáron elment tőlük a ligagólkirály Dovbyk, Savinho, Aleix Garcia, Eric Garcia, Yan Couto. Gyakorlatilag azok, akik vitték a csapatot. Le lehet írni úgy azt a változást amin a Girona egy Dovbyk-Abel Ruiz cserével.
Az a tavalyi csapatot nem hiszem, hogy ilyen lazán leléptük volna, ráadásul tőlünk kaptak ki és idegenben az Atmától, illetve szintén idegenben x-eltek a Betisszel. Annyira azért nem szégyellnivaló.
És Michel azért amikor odakerült évről-évre hatalmasakat léptek előre.
Forca Barca!!!!
Damask
Jugador del Barça

2024.09.16. 01:32:53

Cseri írta:
brazilfan írta:
Azért nem hiszem hogy a BL terhelés annyira megterhelte volna őket eddig még.
Azt pedig amikor egy kiscsapatot egy jó év után szétvásárolnak, általában nem még jobb év szokta követni.

Ha nem a tavalyi kimagasló szezonjukat nézed, ami a jelenlegi keretükkel a tavalyi eredményeknél is sokkal nagyobb csoda lenne, hanem csak úgy nézed hogy egy az első osztályba pár éve feljutott kiscsapat, akkor az 5 meccsen 7 pont egyáltalán nem rossz.
Ha pedig beleszámolod azt is hogy a 2 vereség a Barcelona és Atletico ellen jött, az X pedig a Betis ellen, a másik 2 ellenfelüket pedig megverték, akkor egyáltalán nincs miért szégyenkezniük.
Cseri
Entrenador del Barça

brazilfan írta:
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2024.09.15. 22:16:05

Én amúgy a 3 eheti meccs közül ettől féltem a legkevésbé, majdnem biztos voltam a győzelemben. De a Monaco eleve jó, és a stílusuk is eléggé olyan, ami lehet, hogy nem fog ízleni + nem tudom, hogy Flick ennyi idő alatt ezt az évtizedes PTSD-t ki tudja-e verni a fejekből, majd kiderül. A Villarreal meg nagyot megy eddig, sok helyzetet dolgoznak ki, bár kapnak gólt is eleget. Szerintem érdekesebb meccs lesz az.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.15. 20:10:11

bence0330 írta:
2024.09.15. 19:14:29
FcBarcelona1 írta:
2024.09.15. 18:56:20
Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.
Álmodozni szabad. :D De ja, a BL-ben szerintem rájátszás környékén lesz nekünk a végállomás, hacsak nem lesz olyan jó a sorsolásunk, mint tavaly a nyolcaddöntőben, oda kevés lesz a keretünk, nem csak mélységében. Persze Chris-Ara visszatérésétől sok függ meg csoda folytán valami kósza minőségi téli érkezőtől.

A bajnoki címről álmodozni kicsit talán jobban lehet, mert ha ennyire simán lépegetünk le egy szint alatt csapatokat, akkor nem akkora tragédia, ha néha egy Reál vagy egy Villarreal átrohan rajtunk, és épp nem tudunk sok gólt sem lőni.

Szerintem egyáltalán nem egy álmodozás szint a bajnokság. Nyilván nem mi a fő esélyesek, de 22/23-ban is ez volt, aztán 10 pontunk vertünk a Realra, akik akkor sem voltak gyengébbek.
Az lehet, hogy csak Olmot igazoltuk papíron, de kb. elmondható, hogy jött egy Yamal, aki azért még a tavalyinál is sokkal magasabb szinten van (22/23-ban pedig egyáltalán nem volt), lett egy jó kh-nk, és ami talán a legfontosabb egy Flick. (ezzel együtt pedig olyan mintha jött volna még ember. Nézzük meg milyen most néhány ember szerepe, mint Raphinha, Pedri stb.) Az edző személye már alapból olyan mint egy sztárigazolás, aki vagy bejön vagy nem. Ha igen akkor elviszi a hátán a csapatot.

Torres helyett lesz inkább egy Fatink és de Jong, Gavi, Fermin visszatérése sincs már messze.

És azért látszik, hogy nagyon komoly változások vannak pozitív irányban, amik ráadásul eddig a gyengeségeink voltak. Végigbírjuk a meccseket, akkor semmisítjük meg az ellenfeleket, direktebb gólratörőbb a játék (arra, hogy most mennyivel jobb nézni a meccset nem térek ki, arra nem jár pont) stb.

Ezek mind olyan dolgok amik nem mérhetők igazolásokban.
Igen, a keret elég sovány és sok a sérülés, de azért térnek vissza és másnál is vannak gondok. A Real sem áll jól ilyen téren, több meccsükön is érezhető volt és pontokban is látszik.

Százalékokat felesleges mondani, de az ilyen "örüljünk ha a top 4-ben leszünk" meg hasonlók komolytalanok.
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2024.09.15. 19:45:44

Végre újra jó Barca meccseket nézni!
Évek óta csak szenvedés volt.
Még a bajnoki győztes évben is.
Szép munka! 😀
bence0330

2024.09.15. 19:28:03

brazilfan írta:
Érthetetlen, hogy Yamal miért volt még a pályán a 90. percben, feleslegesen játszunk a tűzzel, és még sárgát is kapott. Egyébként sem tetszett ma annyira. Persze fontos gólokat lőtt, de a cselei és a beadásai nem jöttek be, és volt pár helyzet, amikor feltűnően önző volt.
Pedri volt a meccs embere, Raphinha, Olmo, Kounde és Casadó is rengeteget dolgozott.
Általában én sem érteném, de szerintem a mesterhármas lehetősége miatt ma pont én is fennhagytam volna (nálam persze ez lett volna a kivételes eset), pedig ellene vagyok ennek. Igen, ő ekkora klasszis, hogy a 90-ből 88 percig rossz meccse volt, és mégis eldöntötte azt két pazar villanással. :) A többi névvel teljesen egyetértek, én is őket emelném ki, de nekem elég volt bőven Yamaltól ez a két gól a MOM-hoz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.15. 19:27:41

Én azért álmodozom, még ha nem is szállok el nagyon. De ez eddig nagyon tetszik, bármi is legyen a vége. 5/5 és nem kiszenvedett hitvány győzelmekkel, hanem kb. a legjobb focit játszuk most Európában, és ilyen már rég volt. Tényleg csak azt sajnálja az ember, hogy a helyzetünk miatt nem tudtuk mélyíteni a keretet, mert alapkezdőnk (ha mindenki egészséges) bárki ellen megállja e helyét.
brazilfan
Entrenador del Barça

Érthetetlen, hogy Yamal miért volt még a pályán a 90. percben, feleslegesen játszunk a tűzzel, és még sárgát is kapott. Egyébként sem tetszett ma annyira. Persze fontos gólokat lőtt, de a cselei és a beadásai nem jöttek be, és volt pár helyzet, amikor feltűnően önző volt.
Pedri volt a meccs embere, Raphinha, Olmo, Kounde és Casadó is rengeteget dolgozott.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára brazilfan 2024.09.15. 19:27:47-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.15. 19:17:07

Olmo 2 hét
bence0330

2024.09.15. 19:14:29

FcBarcelona1 írta:
Úgy általánosságban mindenkinek: jó lesz ez, azért továbbra is azt mondanám, hogy ennyi sérült és rövid keret mellett ne nagyon álmodozzunk idén címekről.
Álmodozni szabad. :D De ja, a BL-ben szerintem rájátszás környékén lesz nekünk a végállomás, hacsak nem lesz olyan jó a sorsolásunk, mint tavaly a nyolcaddöntőben, oda kevés lesz a keretünk, nem csak mélységében. Persze Chris-Ara visszatérésétől sok függ meg csoda folytán valami kósza minőségi téli érkezőtől.

A bajnoki címről álmodozni kicsit talán jobban lehet, mert ha ennyire simán lépegetünk le egy szint alatt csapatokat, akkor nem akkora tragédia, ha néha egy Reál vagy egy Villarreal átrohan rajtunk, és épp nem tudunk sok gólt sem lőni.

Egy jó jel van, hogy ennél sokkal vékonyabb már nem lesz a keretünk, téltől van rá esély, hogy minőségibb és mélyebb lesz kicsit. A következő 2-3 hét sokmindent megmutat, hogy rotálunk, hogy bírjuk ezt a nem feltétlen ennek a keretnek kitalált tempót, ahol nem csak kevesen vagyunk, de sok a szélsőséges életkorú, és nem túl jó előéletű játékos is.

A másik jó hír, hogy játszik már most is a csapatban 1-2 olyan, aki abszolút nem La Liga top3 szintű, de olyan jó a rendszer, hogy Girona szintig legalábbis be lehet őket tenni. Ezzel szépen mélyül a keret. Lehet ha berakta volna a Fernandez gyereket, akkor sem lettünk volna sokkal gyengébbek, mint ahogy az is mindegy volt eddig a szintig, ki játszott vkp poszton.

Ráadásul ha sok a sima meccs, akkor rendre lehet 60-70 percben 4 cserét eszközölni, és a jobbakat is lehozni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.09.15. 19:19:24-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.15. 19:11:44

Ez most megint rendben volt, pláne válogatott szünet után, amikor mindig rosszabbak szoktunk lenni. Főleg az első félidő volt kemény, nagyon nekiesett a csapat a Girona-nak, a felpalyán alig tudták áthoznia labdát.

A lendület megvan, reméljük Olmo és Cubarsi is rendben van, amúgy is fontos láncszemek, és most még a hiányzók se tértek vissza.

Annak is örülök, hogy végre Fort és Pau is több időt kapott, remélem legkésőbb a kupában elkezdődik az igazi rotálás és kezdőként is megnézhetjük őket.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

csababarca írta:
2024.09.15. 18:12:13
Ennyit jelent, hogy egy edző ül a padon, nem pedig egy lelkes, de amatőr szurkoló.
Ez a keret nem erősebb mint a tavalyi, nagyjából ugyanaz, mégis zongorázni lehet a különbséget játékban, szervezettségben, koncentrációban, tényleg mindenben.

Nyilván majd a BL lesz a vízválasztó, illetve a tavasz, de eddig több mint biztató amit láthatunk.

Pep magasságokba nem emelném a csapatot, láttam megint már ilyenek fogalmazódnak meg, attól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. De nem is ahhoz kell mérni, hanem az elmúlt évekhez, azokhoz képest szemmel látható a hatalmas javulás.

Nem lep meg, évek óta pofázok (talán évtizedben mérhető lassan), hogy a klubnál, játéban akkor lehet majd rendet tenni, ha jön egy külsős, karakteres, elképzelésekkel bíró edző.
Egyetértek. Én is ezt vártam évek óta. Óriási a különbség a tavalyi és idei Girona elleni meccsek között, pedig válogatott szünet, és elégb takarékos volt a játék. Egyszerűen sokkal gólratörőbb, sokkal veszélyesebb, semmi tiki-taka. A legjobbat hozza ki a direkt játék a játékosokból. Ezektől a játékosoktól Yamalon kívül 1-2 éve is voltak egyénileg jobb játékosaink, de semmit nem sikerült kihozni belőlük.
Ebből kifolyólag nem értek azzal egyet, hogy az idei keret nem lenne gyengébb. Megnéztem volna a tavalyi keretből Gündogant, Felixet vagy Cancelot, cserébe egy szem Olmo érkezett. De Jong, Christensen, Araujo és Gavi is hiányzik. Ferranról szót sem akarok ejteni, de pont tőle várnék idén 8-10 gólt, hátha végre elviszi már valaki. Pau Victor cserének jó lesz, tehetséges, és bal szélen sincs elveszve.
Fati is visszatérhet lassan, aki ha nem lesz állandóan sérült, akkor jó lehet.
Engem továbbra is aggaszt De Jong, Araujo és Christensen helyzete, Gavit pedig idén már nem nagyon terhelném.
Végre újra lehet élvezni a meccseket, ezért érdemes leülni a TV elé. Nekem szenvedés volt az utóbbi 1,5 év.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.09.15. 18:18:11

Nagyon örülök a kezdesunknek 5/5,pazar. Kapott gól az egyedüli apró folt a main, de rendben volt. Elsőben azért voltak gyenge időszakok,nem is tudtuk kontrollálni a meccset,de a második jó volt,labdabirtoklas is mutatta.

Amúgy is a Liga a legfontosabb, innentől nincs más, ezerrel menni kell a bajnoki címért,hajrá. Komoly a RM kerete,de fogyatkoznak ok is,és egyelőre kovalyognak. Ütni kell a vasat és remélem kitart a végéig.

Casado nagyot ment ma, borzasztóan örülök neki. Mindig extra ha hazai játékosok tundokolnek.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.09.15. 18:15:19

Egyszerűen leléptünk egy BL résztvevő csapatot rutinból, Yamal még úgy is klasszisokat villant, hogy azon kívül kifejezetten szürke meccse volt - ez az igazi jele, mekkora játékos, a MOM így sem kérdéses. De megint mindenki jó volt Lewyn kívül. Casadóról azt hittem, ez a szint már magas lehet neki, de még nem. A BM ellen már lehet kevés lesz, persze ha kontrollálni tudjuk a játékot, akkor nem annyira.

Ha nem vettük volna a lábunkat a pedálról, lehetett volna 7-0 ez is, de látványosan visszavettünk az erőltetett menet miatt, szerintem szándékosan. Alapvetően szeretem Flick gyilkos mentalitását, de szerintem ez ésszerűbb így.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.09.15. 18:12:13

Ennyit jelent, hogy egy edző ül a padon, nem pedig egy lelkes, de amatőr szurkoló.
Ez a keret nem erősebb mint a tavalyi, nagyjából ugyanaz, mégis zongorázni lehet a különbséget játékban, szervezettségben, koncentrációban, tényleg mindenben.

Nyilván majd a BL lesz a vízválasztó, illetve a tavasz, de eddig több mint biztató amit láthatunk.

Pep magasságokba nem emelném a csapatot, láttam megint már ilyenek fogalmazódnak meg, attól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől. De nem is ahhoz kell mérni, hanem az elmúlt évekhez, azokhoz képest szemmel látható a hatalmas javulás.

Nem lep meg, évek óta pofázok (talán évtizedben mérhető lassan), hogy a klubnál, játéban akkor lehet majd rendet tenni, ha jön egy külsős, karakteres, elképzelésekkel bíró edző.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2024.09.15. 18:09:22

Fecooo írta:
2024.09.15. 17:02:17
Nem akarom elkiabálni, de látom az előrelépést és remélem ez nem csak fellángolás...
Szerintem ezt azért nem lehet már elkiabálni, mert ami ez előtt történt, az csak és kizárólag egy zsákutcán való átjutás eredendően is reménytelen próbálkozása volt.

Most egy normális utcába kerültünk, ahol a haladás már nagyobb részben tőlünk függ.
Fecooo
Llegenda del Barça

2024.09.15. 17:02:17

Takarékra vettem a fórumozást, de ideje pár gondolatot megosztanom a csapattal kapcsolatban:

Össze se tudom hasonlítani a mostani játékot a tavalyival, akkora a kontraszt mind támadásépítés, letámadás, kombinációk használata szempontjából, de ami még sokkal fontosabb, az a döbbenetes lélektani erő, ami sugárzik a csapatról! Ránézünk Rafinhára, Olmora, Yamalra, de még Koundéra is, azt látjuk, hogy tudják a dolgukat és teszik is magas szinten! A tavalyi évig bezárólag ezt csak Gavin láttam, most meg a csapat látványosan erősebbnek tűnik lélekben, de fizikálisan is! Ha megérkezik Gavi és ebben az irányban mennek tovább a dolgok, akkor ismét élvezni fogom tudni a meccseket! Ha ez megtörténik, már elégedett leszek!

Nem akarom elkiabálni, de látom az előrelépést és remélem ez nem csak fellángolás...

szerk: nah jó, Ferran nem változott... ](*,)
Válasz küldése