brazilfan írta: ↑2024.09.18. 07:42:14
bence0330 írta: ↑2024.09.17. 20:56:45
Azért meglepő, ha a lelkesedést nem érted, halomra rúgjuk a gólokat, olyan parázs játékkal...
Szerintem nincs mindenkire nézve kötelező foka a lelkesedésnek, Xavinál sem volt, még a kezdeti, poszt-Koeman hónapjaiban sem, pedig eléggé látványos volt a változás.
A "halomra rúgjuk a gólokat" részben igaz, 7-0, 4-1, ez tényleg meggyőző, de például a Gamper-kupán egyet sem rúgtunk, az első két bajnokin meg minimális volt a gólkülönbség.
Néhányan írták, hogy Xavi alatt egyszer sem játszottunk ilyen jól, természetesen ez sem igaz, a 3-1-es Szuperkupán például, és ott komoly csapat ellen játszottunk, nem a tavalyi szintjéhez képest visszaesett Girona és Bilbao ellen.
Persze, hogy nincs! Nekem édesmindegy ki miért lelkesedik, annak ellenére, hogy nem nagyon értem a focinézés lényegét, ha a csapatunk sorozatban remek, ráadásul sokszor gólzáporos meccseiért sem tudnék, hisz akkor tényleg nem tudom, minek nézném egyáltalán, de ez egyéni szoc problémám. Nem azt írtam, hogy neki lelkesednie kell, hanem azt, hogy szerintem nagyon egyértelműen érthető, mire fel történik. Főleg, amikor a meccsek gyengébb ábrázolásához már nem a meccsekhez kell nyúlni, hanem az ellenfél "gyengüléséhez" képest relativizálni a győzelmeket, és hogy majd biztos rosszabb lesz (még ez is lehet, de most nagyon nem ez a helyzet).
A Gamper kupát az alapozás közepén nem nagyon venném figyelembe, semmi tétje, pláne nem egy EB-ről beeső csapattal, látszott, hogy ott épp hullák voltunk, finoman szólva sem oda volt kihegyezve a formaidőzítés, ráadásul még a felállás is kísérleti jellegű volt.
Utána viszont 2 gólnál kevesebbet nem rúgtunk, és még a kettők is olyanok voltak (valamelyik, talán a Valencia kivételével), hogy csoda volt, hogy nem 4. Volt kb 2 gyenge félidőnk, a másik 8 meg szemet gyönyörködtető focival telt. 17 gólt lőttünk 5 meccs alatt, ez nagyon sok. De ami a legjobb, hogy mindezt egy olyan gépezetből, olyan szinten kihozott teljesítményekkel, hogy nehéz már elképzelni, hogy rúggunk kettőnél kevesebbet egy meccsen. Tavaly-tavalyelőtt nehéz volt elképzelni, hogy rúgunk többet, mint 1, jó esetben 2. Azt lehetett érezni, hogy nincs benne a meccsben, vagy ha az néha meg is volt, akkor nincs benne a játékosokban.
Én nem láttam olyat, hogy Xavi alatt nem volt jó meccsünk. Hogyne lett volna, csak kevés, és régen. Az első tavaszán volt 4-5 biztosan, tán még több is, aztán szezononként kb 2-3. Hétről hétre az volt a jellemző, hogy rossz meccseket játszottunk, nem volt élmény nézni. Pedig mindhárom csapatrészünk erősebb volt az elmúlt két szezon nagy részében keretileg, mint most.
Még az xG témához (nem neked): egy nagy csapatnak stabilan felül kell rúgnia az xG-t, ez a normális, mivel tálagnál jobb játékosok alkotják. Az, hogy mi 2 évig stabilan alul lőttük, az dupla gond, mert egy Barcelona szintű csapatnál a 0-ra kihozás az már alul lövés. És két éven keresztül ez súlyos edzői felelősség. Most retteghetünk, hogy majd Flick alatt is elkezdünk így tenni (a játék akkor is jobb marad mondjuk), de ez valamiféle PTSD-s téma lesz, mert nem túl reális dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy