Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ki néz Getafe meccseket?bence0330 írta: ↑2024.09.24. 23:46:36Felteszem nem sokan láttak innen idén Getafe meccseket, most is magasra feltolt védelemmel játszanak? Tavaly Xavi taktikailag egyik legjobb húzása volt ellenük a meccsen. Még azzal a nem túl produktív támadójátékkal is szétgyilkoltuk őket, az idei csapat láttán remélem napok óta reszketnek.
Az a jó viszont ebben a Flick csapatban, hogy a sünddisznó ellen is elég jól meg tudjuk oldani a helyzeteket, az ilyen védelmeket is szét tudjuk zilálni, aztán kihasználni.
Igen, elég sokat. Ahogy írtam, ezen a meccsen végre nem az volt a fő taktika, hogy megszerzett labda után rárontunk az ellenfélre egyből 5-6 játékossal, sokkal szervezettebb próbált lenni a támadásépítés. Többször nyugtattuk meg a labdát, többször adtuk azt vissza a védők felé, nyugtattuk meg, aztán építkeztünk hátulról. Érzésre több hosszú labdánk is volt, több íveléssel, forgatással, főleg a támadóharmadhoz érve.
Nem. BL-ben egy Bayern-Monaco-Dortmund ellen, és védekezésben, nyilván.
Nem is mondtam, hogy ugyanolyan jó a két játékos. Nyilván nem. Bár lehetne vitatni, hogy egy fél szezont elérhető jobb, vagy egy egészszezonos gyengébb-e a rosszabb... de nem is ez a kérdés. Torre többedik opció, és még úgy sem esett vissza vele igazán a játék. Vkp-s meg nincs, igazából minőségi, gyors kh sem, és ennek megfelelően akadály nélkül mennek át rajtunk. Ennek a kárára Olmót leigazolni botrányosabb volt, mint bármelyik a Griez-Cou-Dembi trióból. Kiestek ketten a posztról Olmóval együtt, és még mindig volt két lehetőség plusz a B-s arcok. És azért 10-es posztra sokkal szívesebben rak be az ember egy 17 éves gyereket, mert ott lehet hibázni még. Vkp posztra ez nemigen működik. Tartom, hogy 1-2 védekező játékost kellett volna hozni Olmó helyett, még a sérüléstől függetlenül is, és sokkal, de sokkal előrébb lennénk.Barcaforever írta: ↑2024.09.23. 16:42:36Ez a rész, ugye csak valami angolos fekete humor akart lenni?Azért a 2 embert ne említsük már egy lapon, csak azért, mert adott egy gólpaszt, meg egy megpattanó lövése bement. Majd ha játszik folyamatosan és hozza ezeket a számokat, akkor azt mondom van benne valami, de azért 1 meccs alapján ezt így kimondani, erősen költői túlzás. Én személy szerint abban se vagyok biztos, hogy a spanyolok nyerik meg az Eb-t ha Pedir sérülése miatt, nem Olmo veszi át a szerepét. Ezt már sose tudjuk meg.
Ez a rész, ugye csak valami angolos fekete humor akart lenni?
De, a három lesből legalább kettő csak centiken múlt, és a 2-1-es vezetésünknél nem volt egyértelmű, hogy a végén megint gólarányt fogunk javítani.Chino írta: ↑2024.09.22. 23:06:38Azért azok a lesek nem centiken múltak, legalábbis kettő legalább fél emberen. Az pedig tényleg centiken, hogy SD válla beljebb volt a góljuknál.
Voltak helyzetek mindkét oldalon, de nálunk is maradtak ki bőven, még tizenegyes is, amihez ha hozzáveszed az 5 gólt nem olyan szoros az a meccs.
Van benne törvényszerűség, mert a BL-t is újra kell kezdeni, csak ott az idő és az alkalom sokkal sokkal kevesebb.
Igen. Ez van egy Levernél, vagy Arsenalnál, alacsonyabb szinten tavaly egy Gironánál, mikor látod, hogy egy jó, vagy Gironánál akár eleve közepes játékost, aki jól teljesített a rendszerben, kiveszed, és beraksz egy gyengébbet, és semmit nem változik a játék képe. Ez van, ha rendszer van, és bár nyilván kell az egyéni villanás, de nem erre épít a játék végre. Ez LE óta hanyatlott, Valverdénél még so-so jelen volt, azóta minden Messire ment ki, vagy az utódjaira, akik meg nem elég jók ehhez. És itt látszik, milyen ótvar hülyeség volt Olmót megvenni, egy Torre is képes ezt lehozni, aki vagy 3.-4. csere csak arra a posztra. Nincs az a 30 gólos szezonja, ami meggyőzne, hogy nem ezzel kaszáltuk el az utolsó kis szalmaszálat valami trófeára, helyette egy fizikális, gyors DM vagy CB milliószor többet ért volna. Mert igen, ott is egész jól csiki-csukizik Flick, de azért Garcia, Inigo és Cubarsi soha nem lesz Araujo, Christensen, Merino, de még csak nem is Nico vagy Mingueza, és ezen meccsek fognak elmenni. De állítom, ha most Torre kidőlne, és mondjuk Raphinhát nem akarná betolni középre (bár most is látványosat javult, mikor bekerült), és beállítaná az egyik Fernandezt, vagy akár Junyentet, Darvichot, alig esne vissza a játék.sansz írta: ↑2024.09.22. 23:56:14Elképesztő, hogy a hiányposztokat Flick milyen ügyesen tömködi be. Nyilván más játékosokat használna, ha tehetné, de nem hisztizik a sajtóban, megalázva a játékosait, hogy milyen gyenge a keret... Eric a mai posztján szerintem Flicknél kb a harmadik opció, de szerintem ő sem volt ott rossz. Kidől Olmo, erre Torre nagyon hasonló teljesítményt tesz le az asztalra.
Raphinha esetére gondolok, aki brutálisan jól indult meg, amikor elkaszálták nagyon durván. A sebesség miatt nem lehetett nem durván elkaszálni, én ezt értem, de furcsa, hogy egy fél ujjas taktikai szabálytalanság ugyanolyan sárga, mint az ilyen csontroppantó felrúgás... Ha nem tud lightos taktikai szabálytalanságot kivitelezni a védő, akkor ne csinálja, vagy kapjon érte pirosat. Szerintem csoda, hogy nem lett sérülés belőle.
A VAR pedig ma nagyon hasznos volt. Szerintem az igazi még mindig az lenne, ha a fő vezető bíró a VAR szobai lenne és a pályán levő csak a segédje, de most elég korrektül tették a dolgukat. VAR nélkül sok minden nem így alakult volna. Egyedül azt látom hibának, hogy Yamal aprításkor nem szóltak a bírónak, hogy ez piros.
Azért azok a lesek nem centiken múltak, legalábbis kettő legalább fél emberen. Az pedig tényleg centiken, hogy SD válla beljebb volt a góljuknál.brazilfan írta: ↑2024.09.22. 21:29:49Jobbak voltunk, de szerintem nem volt 4 gólnyi különbség a két csapat között, centiken múltak azok a lesgólok.
Raphinha volt a meccs embere, nem is értem, hogy Lewandowski hogy kerülhetett oda. A végén a Villarreal nagyon szétesett, néhányan teljesen elszálltak és lábra mentek, Yamal felrúgásáért pirosat kellett volna adni.
Igen, egy hajszállal nálam is előrébb lett volna (Torre pláne), de Lewy is jó. Amit a lengyel kihagyott a tizin, azt Raphinha azért kihagyta két nagy helyzetből. Mindketten hibáztak, mindketten nagy meccset mentek ettől még, de szerintem az első két gól az perdöntő.brazilfan írta: ↑2024.09.22. 21:44:09Kihagyta a Yamal által felajánlott 11-est.bence0330 írta: ↑2024.09.22. 21:34:10Lőtt két nagyon fontos, kifejezetten szép gólt, jóval fontosabb volt, mint Raphinha duplája, amikor már olyan nagy tét nem volt. Aki ugyan mezőnyben nyilván sokkal jobb volt, de szerintem Lewy IS megérdemli, 2-3 társával kb azonos arányban, nálam legalábbis. Tökéletes csatármunkát mutatott ma be, és sordöntőek voltak a megmozdulásai.
Raphinha nemcsak gólokat lőtt, hanem vezér volt. Amilyennek egy csk.-nak lennie kell.
Kihagyta a Yamal által felajánlott 11-est.bence0330 írta: ↑2024.09.22. 21:34:10Lőtt két nagyon fontos, kifejezetten szép gólt, jóval fontosabb volt, mint Raphinha duplája, amikor már olyan nagy tét nem volt. Aki ugyan mezőnyben nyilván sokkal jobb volt, de szerintem Lewy IS megérdemli, 2-3 társával kb azonos arányban, nálam legalábbis. Tökéletes csatármunkát mutatott ma be, és sordöntőek voltak a megmozdulásai.
Lőtt két nagyon fontos, kifejezetten szép gólt, jóval fontosabb volt, mint Raphinha duplája, amikor már olyan nagy tét nem volt. Aki ugyan mezőnyben nyilván sokkal jobb volt, de szerintem Lewy IS megérdemli, 2-3 társával kb azonos arányban, nálam legalábbis. Tökéletes csatármunkát mutatott ma be, és sordöntőek voltak a megmozdulásai.brazilfan írta: ↑2024.09.22. 21:29:49Jobbak voltunk, de szerintem nem volt 4 gólnyi különbség a két csapat között, centiken múltak azok a lesgólok.
Raphinha volt a meccs embere, nem is értem, hogy Lewandowski hogy kerülhetett oda. A végén a Villarreal nagyon szétesett, néhányan teljesen elszálltak és lábra mentek, Yamal felrúgásáért pirosat kellett volna adni.
Cancelo, Gündogan és Bernal nagyon hiányzik, már velük sokkal jobbak lennénk. Gavi lassan visszatér, szerintem már most októberben végülis lassan egy éve sérült, benne és Fatiban lehet bízni, hogy képesek hozzátenni. Torre is tudná hozni a mait, akkor ő is jelenthet egy embert. De Jong szerintem, ahogy visszatér rá pár meccsre, már jön hogy műteni kell, az a boka nem hiszem, hogy bírni fogja. Remélem, a helyére sikerül télen igazolniLG írta: ↑2024.09.22. 20:49:016/6, és elraktunk 22 gólt, ez parádés kezdés, mégha itt-ott vannak is hibák. A sérülések miatt nehéz idők jönnek, azokat túl kell élni. De az látszik, hogy vannak lehetőségek a csapatban, és ha sikerülne mélyíteni a keretet, akkor hosszútávon is ott lehetünk a legjobbak között.
Az a baj, hogy nehéz szezon az a nehéz idő.LG írta: ↑2024.09.22. 20:49:016/6, és elraktunk 22 gólt, ez parádés kezdés, mégha itt-ott vannak is hibák. A sérülések miatt nehéz idők jönnek, azokat túl kell élni. De az látszik, hogy vannak lehetőségek a csapatban, és ha sikerülne mélyíteni a keretet, akkor hosszútávon is ott lehetünk a legjobbak között.