Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Késztetést érzek és ezért csatlakoznom kell a képeslaphoz és aláírom a teljes tartalmát.
Csatlakozva Torym-hez, miszerint a látványos, szórakoztató focit elvenni már nem lehet nagyon tőle... egyetértenék, ha a City, de legalább a Reál keretét kapta volna meg. De mit ítéljünk meg egy olyan szezonon, ahol szó szerint az egyetlen védekező középpályás Marc Casadó, aki épp fel lett rakva huszonévesen a harmadosztályból? Vagy egy Cubarsi-Inigo párossal megyünk neki BM féle csapatoknak? Ahol a gálakezdő fele nem BL szintű, és akkor még ki sem néztünk a padra? Ez a keret a 21 őszit kivéve messze a leggyengébb az elmúlt 20 évből. Mit tudunk megítélni ez alapján? Ha kiesünk egy BL rájátszásban, mert egyszerűen nincs BL-szintű játékosunk hátrafelé, akkor abból mit lehet levonni? Flick nagyon jó edző, de csodát nem tud tenni. Ancelotti hasonló szintű keretekkel sorra bukott meg, Pep meg életében nem látott még ilyet, és ők az elmúlt 20 év legjobb edzői.
Hát nyilván van olyan húzása Flicknek (is), amit én személy szerint nem értek, legyen az Ferran, Martin, de pl Xavinak 20-30 ilyen számomra érthetetlen húzása volt és mégse kóklernek tartom Xavit, csak közepes edzőnek.
Azért egy "nyálas képeslapról" idézve nem csak az úticél, hanem maga az utazás is fontos.
Szerintem Flick-et majd a szezon vegen dicserjuk. Addig csak jo elojelek vannak, de a nagy kerdes az az hogy tudja e tartani a motivaciot es az energia szintet, illetve hogy mikent kezeli a hullamvolgyeket. Ott jonnek majd ki az igazi kvalitasokPeter írta: ↑2024.09.26. 01:07:04Félelmetes abba belegondolni, ha csak 1 vagy 2 megfelelő edzőnk lett volna a 8 év alatt bármikor csak mondjuk 2-2 szezonon keresztül is, mennyire más kávéházban lehetne a klub és a csapat is.
Írtam is a Flick topicba, ami a "mindenért felelős" játékosok apropóján ugrott be.....
Szerintem bevethető volt ő 3 poszton. Azért aki egy Pep féle Cityben a legjobb gól/perc arányt tudja hozni 3 posztról, az minimum egy jó csereszint itt. Ott azért volt verseny, és úgy is rengeteget játszott. Mikor idejött, szinte kizárólag balszélről hozott nagyon komoly teljesítményt és számokat, húzóember volt. Aztán megzuhant, és azóta nem találja magát 1-1 fellángoláson kívül, mint a tavaly őszi, akkor centerként. Most már kb sehol nem bevethető, de abban egyetértek, hogy az eredeti posztján lenne alighanem a legjobb - eleve jellemző egy mentálisan gödörben lévő emberre, hogy az alapokhoz szeret nyúlni, amiben leginkább otthon érzi magát. De már ott sem elég jó. Pihentetni néha Yamalt előnyben azért lehetne vele, jobbszélre inkább dobnám be őt, mint Paut, centerbe és balra viszont egyértelműen az utóbbit raknám már, ha Fatival nem számolok.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.26. 10:50:47Szerintem Ferrannál mi hittük el, hogy 3 poszton bevethető. Jobb szélen nem rossz a válogatottban.
Szerintem minden mást felejtsünk el tőle, rotálja ki Yamalt, örülhetünk, hogy tegnap nem sérült le, rossz volt nézni, ahogy sántikál. Fati vagy Pau mehet bal szélre vagy középre pihentetni Raphinhát és Lewyt. Valahogy húzzuk ki az évet, és adjuk el Ferrant, az árát pedig toljuk be egy bal szélsőbe, vagy egy csatárba, attól függően mit hoz Fati, Pau illetve Lewy.
Szerintem Ferrannál mi hittük el, hogy 3 poszton bevethető. Jobb szélen nem rossz a válogatottban.ocsike83 írta: ↑2024.09.26. 10:32:10Remélem Ferran-nál csak az árat akarjuk feltornászni, valamilyen rejtélyes (Newcastle?) vevő részére.Barcaman1993 írta: ↑2024.09.26. 09:56:32Szerintem akart cserélni, de nem sikerült bevinnünk a második gólt, ezért nem akart kockáztatni. Mondjuk ettől függetlenül Ferrant továbbra sem értem. Középre Pau Victor nyugodtan mehetett volna.
Mondjuk a spanyol válogatott szégyene, hogy kb. ezzel a játékkal oda bekerül.
Remélem Ferran-nál csak az árat akarjuk feltornászni, valamilyen rejtélyes (Newcastle?) vevő részére.Barcaman1993 írta: ↑2024.09.26. 09:56:32Szerintem akart cserélni, de nem sikerült bevinnünk a második gólt, ezért nem akart kockáztatni. Mondjuk ettől függetlenül Ferrant továbbra sem értem. Középre Pau Victor nyugodtan mehetett volna.
Szerintem akart cserélni, de nem sikerült bevinnünk a második gólt, ezért nem akart kockáztatni. Mondjuk ettől függetlenül Ferrant továbbra sem értem. Középre Pau Victor nyugodtan mehetett volna.
És erre fel még Flick próbál lassanként rotálni. Cubarsi, Pedri már pihent. Balde, Inigo és Lewa is le volt kapva már.
Nem volt a legjobb meccsünk, de néha ilyen győzelmekre is szükség van. Az viszont nagyon zavaró, hogy a cserepadunk nem szint. Ferranra lassan nincsenek szavak, elképzelni nem tudom, hogy mit keres még mindig a csapatban. Gerard Martint meg végkép nem értem. A Rayo ellen még "elment", de se védekezésben, se támadásban nem tud pluszt hozzáadni. Pau Victor mellőzését sem értem. Lewandowski alternatívájaként sokkal biztatóbb volt, mint Ferran bármikor. Amikor játszik, akkor meg kitettük szélre, ahol viszont nem elég jó. Aggasztó a helyzet, mert a megmaradt jó játékosaink szemmel láthatóan a fáradtak, a többiek meg nem képviselik az elvárt szintet. Csoda kategória, hogy ennyi meccset sikerült eddig behúznunk. Legközelebb az Osasunához megyünk, ami legendásan nehéz pálya szokott lenni, nagyon nagy eredmény lenne, ott is győzni.davi10 írta: ↑2024.09.25. 23:03:56Hát ezt most megköszönhetjük Borja Mayoral-nak. Nagyon pontatlan volt ma a csapat, főleg a támadószekció, ez majdnem 2 pontba került.
Torres nagy nulla volt, nem is emlékszem jó megmozdulására. Ő és Gerard Martin nagy talán nekem, Pau Victor-ral szerintem előrébb lennénk. Fati-t is el kéne kezdeni bedobálni, mert Yamal és Raphinha csapágyasra vannak járatva.
A védelem egész rendben volt, Inigo előtt ma is le a kalappal, Pena-nak meg lehet örülni, hogy clean sheet-tel kezdett.
A 3 pont megvan, reméljük a következő kevésbé lesz szenvedős.
Félelmetes abba belegondolni, ha csak 1 vagy 2 megfelelő edzőnk lett volna a 8 év alatt bármikor csak mondjuk 2-2 szezonon keresztül is, mennyire más kávéházban lehetne a klub és a csapat is.
Én ugyanígy vagyok vele. Ha lett volna FFP-keret, nyáron hoztam volna mellé/mögé egy csatárt. De még így jól termel, tavaly is 19 gólt hintett, ami azért nem kevés, főleg manapság (hol vannak már a 110 gólos bajnkságok). Még így is nagyon kevés gólerősebb játékos van nála. Sérülés nélkül ebben az idényben bőven az eddigi barcelonai, 23 gólos illetve 19 gólos termése fölé mehet.
Nekem amúgy egyik sem a szívem csücske, de a pálya nem szokott hazudni.....
A második félidő annyira nem volt rossz, ha azokból a ziccerekből egyet elteszünk egész nyugodt lett volna a vége, sőt több is lehetett volna közte. (amúgy Perez szerintem megvette a kapufákat, őket rendre kisegíti, velünk sorra kibabrál)bence0330 írta: ↑2024.09.25. 22:57:52Nyilván megérdemelt a győzelem, de most nagyon pengeélen táncoltunk. A védelmünk előtt le a kalappal, rengeteg dolguk nem volt, de azért többször kellett jól közbelépni. A két szélsőnk sorozatoa 90 percei viszont már nagyon látszanak a játékukban, rettentő pontatlanok már, és ezzel a csapat játékán is.
A védőkön kívül Lewy és Torre játéka is nagyon tetszett. Koundé amúgy surranópályán sorra hibátlanul hoz le minden egyes meccset.
Azért valljuk be, ezzel a kerettel leírni, hogy 7/7, és az a rossz meccs, amikor csak 1-0-ra nyertünk, kb ilyen delíriumos állapot.
És a rossz meccs sem volt rossz, csak nem volt jó.
Nagy győzelmeink során sem volt igazából pihentetve, akkor bőven lehetett volna Yamal-t cserélni (korábban)...Deluigi írta: ↑2024.09.25. 23:03:16Már megbocsáss, de ha lecserélik és kapunk egy gólt, ki fogja győzelemre vezetni a csapatot?Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.09.25. 22:58:08Yamal sántítva ment le a pályáról, azért nem normális hogy nincs rotálva, a csávó az eb óta 45 percet ült ki esdig, minden meccset végig tol. Xavi már máglyán égett, kíváncsi vagyok Flick mennyi ideig dogja két végén égetni a gyertyát.
Xavi őt kapta le a PSG ellen, ott veszítettünk.
A válogatottban is talán a támadó cserék után lettek bajban.
Nincs miért rotálni, ha nyerni akarunk, max 3-4 gólos vezetésnél, mert hanem visszaüt. Mindig a legjobbak legyenek a pályán. Lesérülni le tud 5 perc alatt is.
Mert ha megsérül, akkor ki fogja?Deluigi írta: ↑2024.09.25. 23:03:16Már megbocsáss, de ha lecserélik és kapunk egy gólt, ki fogja győzelemre vezetni a csapatot?Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.09.25. 22:58:08Yamal sántítva ment le a pályáról, azért nem normális hogy nincs rotálva, a csávó az eb óta 45 percet ült ki esdig, minden meccset végig tol. Xavi már máglyán égett, kíváncsi vagyok Flick mennyi ideig dogja két végén égetni a gyertyát.
Xavi őt kapta le a PSG ellen, ott veszítettünk.
A válogatottban is talán a támadó cserék után lettek bajban.
Nincs miért rotálni, ha nyerni akarunk, max 3-4 gólos vezetésnél, mert hanem visszaüt. Mindig a legjobbak legyenek a pályán. Lesérülni le tud 5 perc alatt is.
Főleg hogy itt van Pau Victor, akinek nem volt gyengébb előszezonja, mint Lewyé. Elég fura, hogy centerben ő még nem kapott esélyt, néha pár percet töltött szélsőként a pályán. Pedig Lewy jól van rotálva, lenne ideje. Torres lehet, hogy tényleg konkrétan már kártékony a jelenlétével, nem csak nem segít.
Már megbocsáss, de ha lecserélik és kapunk egy gólt, ki fogja győzelemre vezetni a csapatot?Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.09.25. 22:58:08Yamal sántítva ment le a pályáról, azért nem normális hogy nincs rotálva, a csávó az eb óta 45 percet ült ki esdig, minden meccset végig tol. Xavi már máglyán égett, kíváncsi vagyok Flick mennyi ideig dogja két végén égetni a gyertyát.
Való igaz!