Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.03. 17:43:14

bence0330 írta:
2024.10.03. 16:03:16
Sok forrás hozta le pár napja, hogy megvan a szóbeli megegyezés a Nike-kal. (Nem Laportja állítja! :D )

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... firma.html

Reméljük tényleg hamar véglegesítik a dolgot, hátha már télen is kicsit beléphetünk a piacra, ha akadna valami lehetőség.
Katalán rádió szerint nem. Megbízhatóbb forrás.
Szerintem télen sem fogunk tudni igazolni
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.03. 16:45:49

bence0330 írta:
Sok forrás hozta le pár napja, hogy megvan a szóbeli megegyezés a Nike-kal. (Nem Laportja állítja! :D )

Reméljük tényleg hamar véglegesítik a dolgot, hátha már télen is kicsit beléphetünk a piacra, ha akadna valami lehetőség.
Én nem vagyok biztos abban, hogy jó lenne belenyúlni a kasszába, még ha megvan a Nike szerződés is. Persze, ha akadna valami kivételes lehetőség akkor más lenne a leányzó fekvése, viszont nagyon ritka az ilyen. Komoly játékosokat nem szoktak télen elengedni, ráadásul mindenkiért legalább dupla árat kell fizetni, mint normál esetben.
Inkább meg kellene tartani a rendelkezésre álló összeget és nyáron minőségibb játékosokkal megerősíteni a csapatot.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.01. 22:43:06

Ne felejtsd el (függetlenül attól, hogy nem látom át a témát), hogy "Laporta és a sleppje" művel, az a kiskapukeresés, nem jókedvükben teszik, hanem a teljesen elmebeteg helyi szabályozás miatt, ami titeket amúgy annyira nem érint, így nyilván nem is idegesít.
Ha ezeket a kiskapukat nem lépi meg, bele nem merek gondolni, hol lennénk. Abszolút kényszerhelyzetben tesznek kb mindent, ráadásul egy olyen kényszerhelyzetben, aminek nem nagyon szabadna léteznie sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.01. 20:10:43

🧨 The @FCBarcelona yields a result of -91 million ‼️ of LOSSES Season 23/24 due to NON-PAYMENTS by Barça Studios (Bridgeburg SL) on June 23 and 24

The auditor could take no more and deducted the unpaid amount, which Barça had already included as income without collecting it.

Ha jól értem a lezárult év megint veszteséges volt és ez az a Bridgeburg aki az egyik elnökségi tagnak a cége. Most mivel nem fizette ki a Studios üzletet ezért el kellett könyvelni veszteségnek holott a klub már lekönyvelte előre nyereségnek úgy, soha nem kapta meg ergo olyan pénzekkel üzletelget amilye nincs is. Ez a napnál is világosabb könyvelői maszatolás már megint. Gondolom majd jövőre is eladják ugyanazt valakinek aki megint nem fog fizetni csak megint csalnak egyet a könyvelésben.
Borzasztó amit Laporta és a sleppje művel a tagok meg asszisztálnak hozzá.

Aki esetleg jobban benne van ebben az tudna linkelni valami összefoglaló vagy leíró cikket valamit mert totál káosz ez az egész.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.26. 11:26:06

Október 20-ra van kiírva a közgyűlés a 23/24-es szezon értékeléséről. Ekkor válik nyilvánossá a gazdasági jelentés. Minimális profitot várunk a stadion bevételeinek kiesése ellenére is. MD

Közben olvasom, -200 körül zárja a Juvetus a 23/24-es gazdasági évet. Ez lesz a hetedik mínuszos év egymás után!!!

Éljen az FFP :)
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.25. 19:13:30

Barça will not be able to return to Spotify Camp Nou in December or January, as was originally planned. [Relevo]
Kép
kmb
Jugador del Barça

2024.09.21. 11:21:40

Volt valami nyilatkozat egy volt legfelsőbb bírósági elnöktől hogy a Reál Madridot közpénzből doppingoljak.Erről tud mondani valaki valami bővebb infót,esetleg valami linket hogy miről van szó...Tebasnak pont a BL meccs előtt pár órával kellett kikikaltania hogy a Barca meg lesz büntetve ebbe teljesen biztos.Milyen érdekes hogy a másik oldalról meg teljesen kussol a rm tv szoba se kerül stb.Nagyon nehéz lesz ez a szezon is főleg amíg vezetjük a tabellát minden követ meg fognak mozgatni,kezdve a meccsnaptartol,a napi negreiras hirekig.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.19. 18:52:29

https://barcauniversal.com/la-liga-pres ... reir-case/
Úgy látszik elég jól megy nekünk a hátráltatások ellenére is, hát a Liga elnökének kell elkezdeni Negreirázni.
Ez a disznófejű a Real TV nyomásgyakorlásáról beszélne, ami nyíltan és nem feltételezetten sportkorrupció.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.16. 15:54:40

FcBarcelona1 írta:
2024.09.16. 15:37:58
Nem vagyunk 1/1
Tudom, hogy nem vagyunk 1:1-ben (ahogy az aramarkos történetről írtam, hogy nem lesz egy sétagalopp, és szezonkezdetig nem lesz liberós pótlás), ezért írtam feltételes módban.

Szerintem a költségplafonok az adott szezonra vonatkoznak, nem a szerződések teljes futamidejére. Ellenkező esetben semmi értelme nem lenne az egésznek, mert ilyen számokat nem lehetne tartani, és soha nem is tartottuk (magyarul semmi értelme az egésznek, és minden La Liga-döntés tarthatatlan számok melletti ad hoc döntés lenne, bár szerintem így is az).

Drága eladásokkal tudnánk feljebb kapaszkodni, ami viszont nekünk nem erősségünk. Ha jó pénzért eladunk, azt az összeget be tudjuk építeni új fizetésekbe, növelve a keretünket. Ha nem adunk el jó pénzért, akkor viszont az új fizetéseket csak korábbi fizetések felszabadításával tudjuk regisztráltatni, tehát csederből vederbe esünk, és nem tornásszuk felfelé a keretet, hanem szám szerint egy helyben állunk, felcserélve X korábbi fizetését Y-éra.

Az útánpótlásnevelés eladó üzemmódra kapcsolásának ezért is van nagy jelentősége. Nem csak azért, mert évi mondjuk 30 millió euró plusz bevétel nagyon jó pénz, hanem azért is, mert ezt a felnőtt csapat keretének a növelésébe tudjuk építeni.

Idén például 38 millióért értékesítettünk játékosokat. De nyáron nem építhettük ezt be 38 millió eurónyi új fizetésbe, mert nem voltunk 1:1-ben, és ott volt a 204 milliós határ. 38 millióért értékesítettünk és kb 47 millió eurónyi fizetést felszabadítottunk, de ebből nem lehetett 85 millió eurónyi új fizetést regisztrálni, csak kb 9 milliónyit. Ez kb 1:9-es arány, mivel nem csak az arányok (1:1, 1:2, 1:3) számítanak, hanem a költségplafon is, ami 204 millió euró volt. Mindkét tényező játszik.

Most magasabb lett a határ, de nem vagyunk 1:1-ben. Ha 1:1-ben lennénk, akkor 38 millió eurónyi eladást 38 milliónyi új fizetésbe tudnánk építeni, ami 3-4 nagyon jó játékos éves fizuja.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.16. 15:37:58

gránit írta:
2024.09.16. 14:17:02
Az 1:1 lényege, hogy "minden klub akkor költhet 1 eurót új játékos regisztrálására, ha és amennyiben 1 eurót mindeközben fel tud mutatni bevételi oldalon, vagy játékoseladásból, vagy fizetéscsökkentésből".

Van egy új keretplafonunk, 424 millió euró. Ezt a jelenlegi 180 milliós keretünkből indulva nem minden megkötés nélkül tölthetjük fel, hanem a fentieknek megfelelően.
Nem vagyunk 1/1
Azaz azt jelenti, hogy a felnőtt focira fordított pénz, több, mint a megállapított 426 millió, le is nyilatkozták Tebasék. 9 csapat van bérsapkája fölött.

Senki nem tudja szerintem mennyi kellene az 1/1-hez. Laporta a nyilatkozatában 60 milliós bevételről beszélt, Tebas cáfolta, szerintem ők se tudják, amúgy is folyton változik a bevétel/kiadás.

Szerintem is így kell értelmezni, 1/1, amennyi befolyik, annyi mehet kiadásokra. Reméljük játékos vásárláskor nem, mert akkor semmi esélyünk igazolni, mert alig van játékosunk.
Kicsit bebetonozva a Real helyzetét, mert nem lehet ilyen formában utólérni őket.

Kivéve, tegyük fel lesz 900+ millió a bevétel az új stadionnal, a kiadás pl. 850. Akkor lehet a 426-ot feljebb tornázni (pl.lesz 560 a bérsapka, és addigra kifuthat De Jong, Lewy, stb. szerződése) , amit most a Nike szerződéssel szeretnének elérni, aminek hátulütőjét tegnap írtam, linkeltem (Bar Canaletes cikk BLM-ről)
2026-ig szerintem nem lesz teljes stadion bevétel, így ha nincs Nike szerződés, nem lesz 1/1, vagy ha nem adunk el játékosokat 60+ millióért.

Azért azt is figyelembe kell venni, hogy a 426 millió gazdasági karok nélkül jött ki, 100+ milliós kieséssel a Stadion miatt. Jövő szezonra szerintem még nagyobb számot állapíthatnak meg, ha visszaköltözünk, és minden jól megy.
Troym írta:
2024.09.15. 21:35:06
Ezért amit leírtam, szerintem lehetetlen megállapítani, hogy mennyi lesz jövő nyáron a bérsapka, ha minden jól megy 500 fölött. Abba belefér pár új szerződés/igazolás.
Az, hogy mennyit költhetünk, szerintem senki nem tudja. 57,5 volt a kiadás, 40 körül a bevétel. Ez még 1/1 sem adná ki, de az UEFA FFP-je teljesen máshogy számol.
Röviden: ha nem vagy veszteséges, vagy a tulajdonos finanszírozza, vagy a veszteséged 3 év alatt nem haladja meg a 60 milliót, és a felnőtt focira költött pénz nem haladja meg a bevétel 70%-át, akkor a negatív mérleg erejéig bármennyit igazolhatsz, az érkező játékosok amortizációja számít, az áruk elosztva a szerződésük hosszára (Chelsea 7+ éves szerződések)

A La Liga kaljulációját szerintem senki nem érti. Számol a következő év költségvetésével, azaz bevétel/kiadás, emellett a tartozással, az előző éves bérsapkához viszonyítva, a bérekkel és az amortizációval.

Azaz ezek alapján, ha jövőre megállapítanak tegyük fel 560 milliós bérsapkát, jelenleg tegyük fel legyen 460 milliós a felnőtt focira fordított bértömeg, akkor 100 milliós bér fér még pluszban bele. Pl. Yamal 1,8 helyett 12, Araujo 7 helyett 12, és így tovább, és mondjuk pl. 2 db, összesen 100 milliós igazolás 5 éves szerződéssel a fizetésük legyen 20 bruttó+20 amortizáció.
Persze nagyon optimista voltam ezzel az 560 milliós jövő évi bérsapkával, de remélem így érthetőbb.

És ha 800+ bevétellel számolok, akkor a megengedett 70% is 560+ millió a bérsapkára 1/1 szabály alatt.

Én így értelmeztem a híreket és a szabályokat laikusként.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.16. 14:17:02

Az 1:1 lényege, hogy "minden klub akkor költhet 1 eurót új játékos regisztrálására, ha 1 eurót mindeközben fel tud mutatni bevételi oldalon, vagy játékoseladásból, vagy fizetéscsökkentésből".

Van egy új keretplafonunk, 426 millió euró. Ezt a jelenlegi kb 180 milliós keretünkből indulva nem minden megkötés nélkül tölthetnénk fel, hanem a fentieknek megfelelően.

Amúgy bevallom őszintén, nagyon megleptek ezzel az emeléssel.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.15. 21:35:06

Még egy kérdés a bérkeretről, FFP-ről.

Tegyünk félre minden sérelmet, csak a tények érdekelnek.

Volt egy keret 270, aztán 200, most 430 és van valami büntetés, ami nem engedi, hogy FFP 1-1be kerüljünk. Oké.

Azt tudja-e valaki, hogy pontosan mennyi keretünk lenne átigazolásra és fizetésekre, ha 1-1be áttuszkoljuk magunkat?
Ilyesmi érdekelne, hogy akkor +100 millióval növelhető a bérkeret és mellette átigazolási keret mondjuk 80 millió Euró.
Ez hogy alakulna? 5, 50, 200 milliónk lenne igazolni? Ha meghosszabbítjuk a 12 játékosunk szerződését mennyi maradna a kasszában 1-1 nél?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.06. 09:14:23

A La Liga csapatai (Rayo, Valencia, Levante és egyéb meg nem említett klubok)
a legutóbbi és történelmileg legnehezebb átigazolási piac lezárta után lázadnak Tebas ellen a CVC kapcsán, ami 50 évre köttetett, és még 47 év van hátra a szerződésből.

Szerintük nem fog használni a CVC üzlet a jelenlegi formájában, mert a pénzeket a infrastruktúra fejlesztésére lehet elkölteni, a stadionokra, a lelátóra, a sportközpontra.
A Valencia sportigazgatója szerint a tavalyi 9. hellyel kevesebbet kerestek, mint tavalyelőtt a 16-kal.
Sokat küzdöttek, hogy egyben tartsák a keretet, aminek a tavalyi eredményeket köszönhetik.

A Levante elnöke is nyilatkozott az ügyben:
"Nincs haszna annak, ha veszel egy 300 m2-es villát, medencével, mindennel felszerelve, de nincs pénzed enni.
Van egy csodálatos stadionunk, fejlett edzőközpontunk. Nem fog segíteni egy új sajtószoba, páholy felépítése, ha a pénz nem oda kerül, ahol szükség van rá, a pályára és a játékosokra".

A klubok szeretnék ha a pénzekből a meglévő 5%-os ráfordíthatóság mellett legalább még 5%-ot a keretre fordíthatnának.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.04. 11:47:23

Keretre fordítás/liga
24/25 átigazolási piac

Pl -716
Saudi Pro League -383
Seria A -301
Ligue 1 -127
Quatar Stars -72
Bundes -72
Süper Liga -39
Premier Liga -36
Liga MX -31
UAE Pro League -28
Süper League 1 -20
Saudi First Division League -17
League one -14
La Liga -5,7
(Magyar)Nemzeti Bajnokság +5,6
:)
Szerk: utóbbi 3 év költése/klub (zárójelben a szaldó, ráfordítás)
Chelsea 1,33 milliárd (-789)
PSG 771 (-430)
MU 660 (-475)
Tottenham 600 (-386)
Arsenal 530 (-354)
Majd a Top 10-ig
West Ham 485
Bayern 476
Al Hilal 470
MC 439
Notthingham Firest 433
A Top 20-ban nincs spanyol klub.

FC Barcelona a 26.
259 milliót költött játékosokra, 73 milliós mínusszal.

https://espaibarca.fcbarcelona.com/en
Az Espai Barca projekt hivatalos oldala, aki kíváncsi.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.03. 14:08:35

Kis eletmód nosztalgia jut ezekről eszembe.

Pep rendszeresen mérlegelt. Mindenkinek saját versenysúlya volt, túlsúly esetén ki is maradt a keretből az illető. Ezeken túl persze Pepnek voltak sajátos öltöző törvényei, melyek a kivülállók számára furcsaságokat is tartalmaztak.
Akkoriban persze más volt a divat a médiában, nagyobb felületet kaptak a bulizások, kimaradások, erre volt állítva a fókusz. Az életmód, a táplálkozás ugyanolyan lényeges szempont volt, csak kevésbé volt még divat téma.

Lucho féle életmód és öltözői kódex már komolyabb visszhangot kapott.
Hogy pontosan miből indult ki, az már nincs meg, de nem is állt be elsőre mögé a teljes öltöző. Eltelt egy ősz, mire megfelelően "betörtek" az öltözői paripák. Nyilván ezek már az életmódon messze túlmutató dolgok, de az életmód, a szakmaiság, a következetesség, mind mind ahhoz az alázathoz tartozik, ami nélkül nehéz sikeresnek lenni.

Aztán jött Valverde, aki nyíltan hirdette, hogy a pályán kívüli élet a játékosok magánügye, ezekkel nem foglalkozik, amíg a pályán nem észleli ennek hatását. Volt, aki csk, "vezér" létére büszkén nyilatkozta, hogy ő bizony 4 órás alvásokkal is rendben érzi magát. Az ellenfelek ezt persze meg is köszönték, ők is jól érezték magukat, élvezték a BL történelmi pillanatait.
Sajnos erősen észlelhetett volna dolgokat Valverde, hiszen az életmódon túl, de az életmódtól teljesen függetlenül is elég sokminden már Budapestről is látszott, hogy bizony nagyon nem oké az irány.
Elesett minden, ami eleshetett. Alázat, életmód meglökte a dominót és utána minden csak dőlt, dőlt és dőlt.

Koeman és Xavi tettek próbát megfogni a dominót, csak nem a megfelelő irányból nyúltak hozzá. Emiatt az ő újjaik között pedig minden olyannyira kícsúszott, hogy önmagában az életmód szerepe, fontossága, ha rendben is volt, sajnos mégis kevésnek bizonyult.

Azért ezekből az apróságnak, lényegtelennek vagy nem fontosnak tűnő dolgokból mégis egészen tisztán látszik, hogy a pályán történtek nem törvényszerűen csak a pályán történnek.... :lol:
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.03. 00:25:20

vidra írta:
2024.09.02. 23:13:15
Korábban lehetett olyan pletykákat hallani, hogy egy-egy játékos folyamatosan "szemetet" kajál és hogy azért sérül le állandóan meg azért nem regenerálódik, ami elég furcsa azt nézve, hogy mennyire részleteiben is meg lehet tervezni az egészet.
Főleg, hogy olyanok is voltak, hogy valaki edzésre kb. a sztrip klubokból szedtek össze.
Ja, ilyenekről lehetett olvasni, ha jól emlékszem Xavi kezdte úgy, hogy nincs önálló edzés (avagy a csapat utasításokon kívüli erőfejlesztés) és mindenki a csapaton keresztül étkezik, hogy megfelelően legyenek ellátva. Különösen fontos az élsportban a táplálkozás, illetve a rendes, célzott edzés.
Előbbibe elég poén lenne, ha be tudna szállni a biotech, nekik is nagy deal lehet ez betörni a dinamikusabb sportok világába több termékkel. (Igaz, annyira nem követem őket, de az maradt meg régebbről, hogy főleg erőfejlesztéshez, edzéshez, fogyáshoz, stb adtak termékeket, nem kifejezetten kardió központú sportokhoz kiegészítőket.)
vidra
Entrenador del Barça

2024.09.02. 23:13:15

Én nagyon gratulálok nekik. Király, hogy egy magyar vállalat egy ilyen híres klubbal működhet együtt.
Azt nehéz megállapítani mennyi ebből a simán szponzorációs jelleg és mennyi lesz a csapat tényleges ellátása tápkiegekkel, de ahogy hallottam, megvan a tudás és a gyártói képesség is akár egyedi termékek fejlesztésére.

Kíváncsi lennék amúgy, hogy a csapatnál mióta/mennyire van jelen ez a táplálkozás, kiegészítés, életmód tervezés kérdés. Az élsport és a foci is egyre inkább a profi rendszerekről szól. Ha Flick érkezése emelte ezt magasabb szintre, az nagyon király.

Korábban lehetett olyan pletykákat hallani, hogy egy-egy játékos folyamatosan "szemetet" kajál és hogy azért sérül le állandóan meg azért nem regenerálódik, ami elég furcsa azt nézve, hogy mennyire részleteiben is meg lehet tervezni az egészet.
Főleg, hogy olyanok is voltak, hogy valaki edzésre kb. a sztrip klubokból szedtek össze.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.02. 14:53:15

Kicsit meglepődtem ezen a Biotech sztorin, de nyilván alkalmas a technológiai hátterük, hogy a tömegcikkek minőségénél jobbat is előállítsanak.
Abban ugyanis erősen kételkedek, hogy edzés után ugyanazt a turmixot nyomnák be a srácok, mint amit itthon rendel vagy megvásárol az üzletükben bárki is.
Speciálisan összeállított kiegészítők rendelésének a teljesítése ugyanakkor egészen biztosan megoldható.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.02. 14:20:05

Tobias88 írta:
2024.09.02. 13:57:36
Érdekes lesz a keddi sajtótájékoztató, pénzügyi helyzet inkább romlik mint javul. Nem tudom kibe fog beleszállni Laporta most ez miatt de gondolom nem ők lesznek a hibásak.
Történt valami, ami miatt elkezdett romlani a gazdasági helyzet vagy ez honnan jött? Egy forrást linkelj már légyszi!
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.02. 13:57:53

Én már napok óta látom a városban a Barcás BiotechUSA plakátokat, meglepődtem de azt hittem ez akkor valami régebbi kis deal.

Ezzel így szeptember másodikán bekerülünk az 1:1-be? :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Tobias88
Entrenador del Barça

2024.09.02. 13:57:36

Érdekes lesz a keddi sajtótájékoztató, pénzügyi helyzet inkább romlik mint javul. Nem tudom kibe fog beleszállni Laporta most ez miatt de gondolom nem ők lesznek a hibásak.
94:39 6 - 1
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2024.09.02. 12:34:41

By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.01. 20:02:13

Official club statement: FC Barcelona categorically denies the information that appeared on SPORT in which the continuity of Deco was questioned.
Kép
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2024.09.01. 19:38:04

soadroli írta:
2024.09.01. 19:26:47
Deco is thinking about LEAVING his role at Barcelona because of complicated financial situation.

Laporta told him that the club would return to the 1/1 FFP rule in 2023, but nothing has changed. @sport

Ameg Laporta politikuskent iranyitja a klubot A-tol Z-ig, minden teren is, teljesen mindegy, hogy alatta ki , milyen pozicioban van.
Válasz küldése