2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Összességében a meccsre való ráhatása ég és föld jelenleg a két játékosnak. Gólpontokban hasonlóan állnak, ilyen assziszokban pl. olyan különbségek vannak, hogy Raphinha adhatott volna assziszt mesterhármast egyik meccsen, Lewy 3 ziccert bénázott el belőle (biztos fordítva is volt). Ezt nehéz megítélni, pláne néhány meccs alatt. Raphinha konstans odarak szégyentelen mennyiségű gólpasszértékű labdát a társakra, hogy mikor épp ki rúgja be... (Ez Yamalra is igaz). Ez néha még egy szezonon keresztül sem jön ki jól, asszem Pedri volt tavaly, aki hónapokig 0 gólpasszal állt, mikor az övé volt közben a legnagyobb várható gólpassz. Peche volt, mindenki kihagyott mindent a passzaiból. Raphinha legalább olyan, ha nem konstansabban készít elő, mint a kicsi, nem véletlenül van másfélszer annyi kulcspassza is. Nem ennyivel jobb, hasonló képességűek ebben, hanem ennyivel aktívabb, és emiatt ennyivel többet ad.Troym írta: ↑2024.10.04. 20:32:29Tudom, de főleg 1 meccs miatt. Yamal augusztusban 1g, 4 gólpassz volt és minden meccsen volt gólpontja, szoros meccseket döntött el, Raphinha 3 gól, 2 gólpasszal zárt, de ebből 3g, 1a a Valladolid meccshez kapcsolódik, 2 meccsen nem hozott gólpontot. Én többre tartom, aki konstans hoz gólpontokat, kiemelkedő teljesítményt, de megértem, hogy Raphinha kapta a hónap legjobbja címert, mert azon a meccsen tökéletesen játszott, én ettől függetlenül augusztus legjobbjának is Yamalt tettem volna.
Yamal nálam olyan szintet képvisel jelenleg, ami aranylabda top5, ha kitartana.
Én ezért is gondolom úgy, hogy néhány poszton ugyan nem jött új név mégis nagyon sokat erősödtünk. Tavaly azért Yamal még nem volt igazi húzóember, nem az a játékos, aki rendszeresen meg tudja teremteni a különbséget, most pedig talán a csapat legjobbja meccsről meccsre. Hihetetlen mennyit fejlődött relatíve rövid idő alatt. Szerintem senki nem gondolta még az előző szezonban, hogy ilyen szintet fog hozni.Troym írta: ↑2024.10.04. 20:32:29Tudom, de főleg 1 meccs miatt. Yamal augusztusban 1g, 4 gólpassz volt és minden meccsen volt gólpontja, szoros meccseket döntött el, Raphinha 3 gól, 2 gólpasszal zárt, de ebből 3g, 1a a Valladolid meccshez kapcsolódik, 2 meccsen nem hozott gólpontot. Én többre tartom, aki konstans hoz gólpontokat, kiemelkedő teljesítményt, de megértem, hogy Raphinha kapta a hónap legjobbja címert, mert azon a meccsen tökéletesen játszott, én ettől függetlenül augusztus legjobbjának is Yamalt tettem volna.
Yamal nálam olyan szintet képvisel jelenleg, ami aranylabda top5, ha kitartana.
Tudom, de főleg 1 meccs miatt. Yamal augusztusban 1g, 4 gólpassz volt és minden meccsen volt gólpontja, szoros meccseket döntött el, Raphinha 3 gól, 2 gólpasszal zárt, de ebből 3g, 1a a Valladolid meccshez kapcsolódik, 2 meccsen nem hozott gólpontot. Én többre tartom, aki konstans hoz gólpontokat, kiemelkedő teljesítményt, de megértem, hogy Raphinha kapta a hónap legjobbja címert, mert azon a meccsen tökéletesen játszott, én ettől függetlenül augusztus legjobbjának is Yamalt tettem volna.
Oké, de ez elég ad absurdum feltevés volt. Raphinha játszana a posztján, max centrálisabban, nem Tasli Jenő a B-ből. Vagy Ferrán, akinek amúgy ez a posztja. És nem végig, hanem mondjuk 45 percet. Eleve el szokott 45 perceket tűnni a mezőnyben, csak akkor lenne a helyén valaki.Troym írta: ↑2024.09.25. 00:22:20Bemásolgassam a kommenteket az egyetlen Flick vereség után? Itt nincs 1-2 év türelmi idő, mint Xavinál.
Lenne 2-3 vereség zsinórban és habzó szájjal követelnék Flick elküldését és menne a mantra, hogy "na ezért kellett Xavit elküldeni?"
Nincs ilyen, hogy ne nyerjünk ma egy profi top10-nek gondolt focicsapatnál.
Bemásolgassam a kommenteket az egyetlen Flick vereség után? Itt nincs 1-2 év türelmi idő, mint Xavinál.
Ez oké, de nem magyarázza meg, mit keres 4-1-nél a pályán. Pláne 6-0 körül. 7 meccsünkből 3 alatt lehetett volna már tét nélkül lecserélni, akkor is, ha ekkora lenne a dependencia - szerintem azért nem ekkora.Troym írta: ↑2024.09.24. 23:10:54Szerintem meg egyszerűen nem tudja pihentetni az edző.
Lehet abba ringatni magunkat, hogy jól működik a támadóegység, ami ugyan igaz, de kicsit mögénézve látszik, hogy a 17 éves Yamal az, akinél minden meccsen g/a megvan. Ő az aki fixen benne van egy gólban minimum meccenként, erre sem Lewa, sem Raphinha nem képes. Lehet mindegyikük 8 gól/asszisztnál jár, de Raphinha ezt 3/7 meccsen hozta össze Lewa meg 5 meccsen, de őt ki kell szolgálni.
Egyszerűen Yamal magasabb szinten mozog.
Yamal kb úgy nyomja, mint egy aranylabda top3, ezt ez a szűk keret, ennyi sérülttel nem tudja nélkülözni.
Nyilatkozta, hogy kis korában sokat játszott az utcán nagyobbakkal (12 vs 18-20) és a cselei során megtanulta "elkerülni" a nagyobbakat...vidra írta: ↑2024.09.22. 22:05:27Én nem tudom, hogy csinálja, vagy csak genetika, de ügyes abban, hogy nem sérül le. Rendesen faragják néha pedig.
Lehetne azzal poénkodni, hogy nem érik utol, ami csak részben igaz. Szerintem valahogy érzi, mikor kell elvenni a lábát, meg miben nem kell annyira agresszíven belemennie.
Talán ő nem is presszingel annyira? Nem tudom.
Ez nekem is fura, hogy Cubarsi-t meg Casado-t cserélgeti folyamatosan, de Lewy-n kívül a támadók nem nagyon vannak rotálva. Pedig érzésre nagyobbat melóznak, mint mondjuk a tavalyi szezonban.
Igazából három meccs óta, mert már a Girona ellen sem voltak sikeres cselei. Maximum egy-kettő.
De, nagyon presszingel. Imádom, mennyire alázatos ilyen extrém tehetséggel. Szerintem nagyon jól érzékkel kapja fel a lábát kontaktnál, nem rémlik, hogy valaha letapadt volna a lába egy ilyennél. Ma is több ilyet láttam, szinte dobja magát ilyenkor, nem színészkedő értelemben, hanem az érkező erőt tompítva hasonló irányban elindított mozgással. Nem tudom, hogy ezt ilyen zseniknél külön tanítják-e, mint túlélés kulcsát (mint harcművészeteknél, extrémsportoknál az esést), vagy ez gyakorlással jön.vidra írta: ↑2024.09.22. 22:05:27Én nem tudom, hogy csinálja, vagy csak genetika, de ügyes abban, hogy nem sérül le. Rendesen faragják néha pedig.
Lehetne azzal poénkodni, hogy nem érik utol, ami csak részben igaz. Szerintem valahogy érzi, mikor kell elvenni a lábát, meg miben nem kell annyira agresszíven belemennie.
Talán ő nem is presszingel annyira? Nem tudom.
Azta, ezek nagyon komoly statok, főleg a szerelés. Elképesztő a srác, és nagyon komoly, hogy hónapról hónapra lehet nála látni a fejlődést.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.16. 11:54:36Eddig klasszis szintet hoz a kisgyerek.
Whoscored 8.55 értékelés.
Ez második a top 5 bajnokságokban Haaland mögött.
5 meccs 3 gól 4 gólpassz 2* volt a meccs embere.
/Meccs
2,4 kulcspassz, 3,2 csel 3,2 lövés
Emellett átlagban ő szerel legtöbbször a csapatból. 2,8/meccs.