Troym írta: ↑2024.10.04. 21:49:13
bence0330 írta: ↑2024.10.04. 21:29:06
És nem azért, mert védem a brazilt, finoman szólva sem lenne szégyen, ha Yamal megelőzi, meg brutál jó, és nem az ő szégyene. De jelenleg akkor klasszis szintet tol, hogy Yamal jön fel, ostromolja, ő is világklasszis szint jelenleg, de szerintem még nem előzött.
Kérlek ne kezd ezt...
Személyes sértésként értékelsz mindent, ami nem Rapinhát isteníti, vagy kétségbe vonja, hogy talán mégse ő a legjobb.
De csak mert szereted a statokat:
Yamal: 8 meccs 4gól, 5 gólpassz, kb minden meccsen hoz gól, gólpasszt
Raphinha 8 meccsen 5 + 2, nagyrésze 1 meccsen.
Raphinha jó játékos, nagyon jó formában van jelenleg, és agilisen harcol, de Yamal megelőzte.
Ezért is nem játszik Raphinha a "saját posztján". Xavi és Flick is így gondolta. A kölyök mostanra a hátán viszi a Barcát és a spanyol válogatottat egyaránt.
Dehogy veszem.

Vissza is dobhatnám, hogy te meg fordítva, de nem teszem, felesleges, értem, hogy miért véded, és miért gondolod te őt jobbnak, nem mondom, hogy nem valid a véleményed. De én kicsit máshogy látom, más szempontok miatt, ahogy az érveimben látszik, amelyek szerintem validok. Tavaly csont nélkül mondtam, hogy Gündogan jobb játékos volt, nem is kevéssel (amúgy Christ is elé tettem, amikor egészséges volt), és amíg a jelenleginél gyengébb formában volt, bárkiről elmondtam, hogy jobb játékos nála, aki jobb. De egyszerűen szerintem Raphinha jelenleg többet tesz hozzá a meccsekhez (ezt azért a statisztika is alátámasztja, védekezés, kulcspasszok, stb, minden, ami a mezőnybe tartozik, és nem direkt helyzetkialakításhoz, bár abban is 0,57-0,47 az állás a brazil javára) a teljes 90 percek alatt. És ebben még nincs benne az a nem kimutatható adat, amilyen vezérként húzza a csapatát meccsről meccsre, ez is nagyon látványos, és önmagában óriási hatása van. Szerintem elfogultság nélkül ebben a pillanatban jobb játékos, még. Amúgy több madridi és barcás blogos-youtubert is követek, nagy része nem volt annyira meggyőződve Raphinháról, de idén mindenki mindig őt emeli ki közülük, hasonló indokkal, mint amit én hoztam, az az ember folyamatosan olyan, mintha kettő lenne belőle. Ezek persze csak egyének, de nem vagyok egyedül a véleménnyel.
Yamal szerintem egy esetben jobb játékos mint Raphinha (akkor egyértelműen), amikor kontráznunk kell, és még abban sem vagyunk igazán egyben. Na ott a brazil esélytelen, Yamal meg a semmiből is találhat egy gólt. Ez a képességeik közötti különbség, ami azért elég nagy a spanyol javára.
Én őszintén remélem, hogy megelőzi, alapvetően ennek drukkolok, és tényleg, ez ne úgy legyen, hogy Raphinha visszaesik. Utóbbi is megeshet, nyilván akkor is előzhet a kicsi, de ezért nem szurkolok. Ha Raphinha tartja ezt a szintet év végéig, és Yamal megelőzi, akkor az kb azt jelentené, hogy a világ idei 5 legjobb támadójából kettő nálunk játszik, és Raphinha közülük a gyengébb, ennél jobb nem nagyon történhetne velünk, max ha még Lewy is belepofázna ebbe a vitába.

Na neki azért ehhez mindenképp bőven túl kéne lőnie őket.
Raphinhának most van majdnem a plafonja, Yamal meg még feljebb fog lépni precizitásban és ráhatásban is bőven. Szóval alapvetően nem is annak szurkolok, hogy előzzön, mert az elkerülhetetlen. Annak szurkolok, hogy ez már idén megtörténjen. Ehhez szerintem Raphinha egyértelmű pluszos mezőnymunkája miatt észrevehetően jobb gólpontot kéne hoznia. Ami remélem úgy jön ki év végére, hogy a brazil hoz 37-et, Yamal meg 48-at.

(És még itt sem lenne teljesen egyértelmű, ki a hasznosabb játékos, mert Raphinha sok más területen tesz többet hozzá. De szerintem egy ehhez hasonló különbség kéne, hogy az én szemeben az legyen, mert nem csak gólpontok vannak a világon, a meccsre ezer módon lehet hatni, és ezt Raphinha sokkal magasabb szinten és intenzitással teszi, még a gólpontok mellé is... egy Rodri is ezért lehetett MVP az EB-n).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy