Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
baas11
Entrenador del Barça

2024.10.23. 15:22:23

davi10 írta:
2024.10.23. 14:10:20
baas11 írta:
2024.10.23. 13:52:07
Araujot / Christ leszámítva minden (forma)mindenki( keret ) adott hozza ma !
Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).

Ettől függetlenül én bizom a sikerben. Elöl Musiala kérdéses, Kane meg reméljük hozza a BL formaját, hátul meg Upamecano elég hullámzó, Kim meg akárhányszor láttam, mindig bakizott valamit.

A fogadóirodák szerint is kb. 50-50%.
Ugy legyen….
Persze igazad van, kérdéses az o játékuk nem is fognak kezdeni szerintem max 1 Frenki vagy Olmo, de 1 hónappal ezelőtt még ez is magyon kétséges volt , legalabb ott vannak es egészségesek a többit meglátjuk !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.23. 14:10:20

baas11 írta:
Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).

Ettől függetlenül én bizom a sikerben. Elöl Musiala kérdéses, Kane meg reméljük hozza a BL formaját, hátul meg Upamecano elég hullámzó, Kim meg akárhányszor láttam, mindig bakizott valamit.

A fogadóirodák szerint is kb. 50-50%.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
baas11
Entrenador del Barça

Az embernek igencsak rosssz (elő) érzései gyomorgorcsei vannak az utóbbi évek alapján ha BL top rangadó pláne igaz ez ha a Müller fele Bayern az ellenfél … ez gondolom most sincs másképp nagyon sokunknal ! Es ebbe Xavit is beleértem mint Barca legenda !!!!
-
Azt viszont nem tudom Flick - főleg mint ex Bayern es egyben külföldi edző- ezt hogyan éli meg vagy egyáltalán van e bármi emicionalis gát “felelem” benne …. elvileg nincs miert is lenne hűvös, racionális , german, nem kötődik 10000 szállal a klubhoz semmilyen formában … ha ezt tovább tudja adni a játékosoknak is akkor ez lehet a kulcs ma szerintem !

Meg amugy is 8 ev utan Hansi- ki más ?- töri meg a Bayern átkot … ez olyan Hollywoodi lenne :)

Ettől függetlenül nekem az El Classico sokkal fontosabb lesz !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
gránit
Director del Fútbol

2024.10.22. 17:13:58

Senkit nem a legelején kezdenek ki. Martino és Valverde is jól kezdték a bajnokságokat. Akkora nyomás alá helyezik őket, hogy érdemes megnézni, hogy az edzőink hogy néztek ki a csapat átvételekor és a távozáskor. Még Guardiola is öregedett vagy 20 évet 4 év alatt. Ha nem jönnek az eredmények, ki fogják kezdeni, lehet, hogy még akkor is, ha jönnek. Hogy van Gaalak ne lettek volna ellenfelei, azt furcsának tartom, ellenfele volt például a 3 év alatt 2 BL-t nyerő Real Madrid, és így nyert 3 év alatt 2 bajnokságot. Nem kezelte jól a médiát, de nem ő kezdte a háborút. Annyit tanulhat az esetből Flick, hogy ha megtanul katalánul, az talán enyhítő körülmény, ellenkező esetben kiváló ürügy a támadásra.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.22. 16:53:10

gránit írta:
2024.10.22. 13:10:06
FcBarcelona1 írta:
2024.10.22. 08:32:21
Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.
Azért van Gaal elég kakukktojás, az Ajax-szal is két jó éve volt egy korszakos csapattal, aztán el is hagyta a süllyedő hajót. És az a két bajnoki cím is szép, de kihívói sem nagyon voltak, nemzetközi színtéren pedig akkorákat égett, hogy rossz volt nézni. Bohóccsoportokból estek ki a BL-ben. Arról ne is beszéljünk, hogy a fél holland válogatottat idehozta, ami azért egy katalán csapatnál nem vált ki túl nagy szimpátiát. De ott is inkább az volt a gond, hogy ahol tudott nekiment a sajtónak, az öltözőben is kb. a honfitársai kivételével mindenkivel összerúgta a port. Nem tudom ki mennyire emlékszik, de már az utolsó előtti évében hajtották volna el, nehogy elmenjen miatta Rivaldo a csapattól. És ez volt a sikeres regnálása, a 2002/03-as szezon pedig már történelem. Ha ott nem veszi át Antic a csapatot a kiesés elől menekültünk volna.

Ennek ellenére sem az eredmények vagy a játék volt, ami miatt szembekerült a sajtóval, hanem a magatartása, nyilatkozatai. Ha Flick ki is kap ezen a két meccsen sem hiszem, hogy annyira kikezdenék, ráadásul az öltöző is mellette áll és az elért eredményei sem (lennének) olyan katasztrófálisak, hogy annyira kapja az ívet. És itt nem feltétlenül a számszerűségről van szó. Sok saját nevelés bemutatkozott/tovább játszik, szép játékkal sokgólos győzelmeket arat, amik valljuk hosszú-hosszú évek óta hiánycikk.
Gyakorlatilag 10 nap alatt volt 2 vereségünk (és nem Bayern-Real szintű csapatoktól), amiből az egyik elég csúnya és valljuk be az tényleg az ő lelkén szárad, de nem álltak hozzá máshogyan. Legalábbis nem emlékszem ilyenre.

Én arra leszek kíváncsi, hogy tudja-e valamennyire kamatoztatni azt, hogy elég jól ismeri a bajorokat, jó része még alatta is játszott. Ebből talán lehet előnyt kovácsolni.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.10.22. 15:16:05

A firkászok is ugyanazokat a meccseket látják mint mi, csak pusztán annyi a különbség, hogy a fórum kérdései zárt körben, ráadásul érintett válaszadó jelenléte és válaszadása nélkül hangzanak el.... :D

Ki az (bárki, akit csak kicsit is érdekel a futball), akiben két egymást követő barcelonai vereség után nem merül fel semmilyen kérdés? Persze, biztosan van, de nem ez a jellemző. A firkászok sem mások, mint mi itt. Van köztük is megértő, diszkrét, ahogy kritikus, kevésbé diszkrét ... stb.

Lásd élő vagy egyéb topic tartalmak.

Flick addig masszívan fogja állni a sarat halált megvető nyugalommal, amíg képes lesz hinni a saját munkájában és lesz megfelelő válasza az időközben felmerülő kihívásokra. Ez nem más, mint megfelelő alappal rendelkező egészséges önbizalom.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.22. 13:10:06

FcBarcelona1 írta:
Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.22. 09:39:37

brazilfan írta:
2024.10.22. 07:49:24
Ezen kívül Flick nem részese a katalán-katalán és a katalán-spanyol belharcnak, őt nem érintik az olyan kérdések, hogy például a Real miért jut jogtalan előnyökhöz. Nem is kell, hogy érintsék, ő itt vendég.
Igen, ez a külsőssége egy része ennek higgadtabb felfogásnak. Xavi egyszerre volt szurkolói és edzői minőségben ezeken az eseményeken, néha a meccseken is. Személyesebb volt neki pár kérdés, stb. Ezzel nincs bajom, de szerintem itt-ott ő már az elején is felült a kisebb provokációknak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.10.22. 01:28:23
Megnéztem most a meccs utáni sajtótájékoztatóját, erre korábban ugye a nyelv miatt nem volt sok esély az évek során. Az jutott eszembe, hogy ezt az embert nem fogják kikezdeni az újságírók. És nem azért, mert olyan pokoli erős fejben, és hideg profi, ezt nem tudom, ha igen, akkor is csak az egyik oldala.

Xavinak volt egy stílusa. Nekem személy szerint nem volt vele gondom, szóval nem kritika, de látszott, hogy elég személyesre veszi a figurát, kicsit irritálják a kérdések, ennek gyakran hangot is adott, sokszor felháborodott, heves volt, még ha próbálta is kontrollálni. Könnyen kijött a komfortzónából, és az újságírók sem színtiszta gonoszból vannak, ők is bizonyos szinten reagálnak a másikra. Tényleg nem kritika, ez egyszerűen emberi, ahogy egy átlag ember reagálna, Xavinak ebben még nem volt rutinja, nem volt semmi baj vele, de nem is volt a legszerencsésebb.

Flick mindig mosolyogva üdvözli az aktuális újságírót, udvariasan, melegen válaszol (ez a két vereségnél is pont így volt), és ez kicsit tükröződik a felé intézett kérdésekben is szerintem. Nem akarják szándékosan kikészíteni, mint Xavit, nem éreznek annyira késztetést erre. Nem nagyon van kekeckedő kérdés, egyrészt fogást is nehezebben találnak (nyilván ha valaki elveszti a fonalat, azt utána könnyű kikezdeni erre építve, Xavi meg a fű, hogy mást ne említsek..), másrészt meg nem érzik szükségét sem, harmadrészt meg úgysem találnak be vele, Flick viccelődik egyet és megy tovább, ezért kár egyáltalán kitalálni is valami provokációt, nem éri meg a vesződség.

Persze a hétvégén esetlegesen két vereség után lehet máshogy nézne ki a dolog, de annyira nem hiszem amúgy.
Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények. Persze nem mindegy hogyan, és milyen teljesítmény mellett, mert ott voltak problémák a múltban.

Ezért érzem fontosnak, hogy több szempontból rávilágítsunk a jelenlegi helyzetre. Lehet, hogy ezzel túl pesszimista vagyok, vagy a szeretett klubomat védem a kritikákkal szemben, de nekem az a másik véglet, hogy Laporta szerezzen pénzt, erősítsék a keretet, vagy, hogy Flick, (akár az elődjei) ebből hozza ki a nem is tudom ide milyen kifejezés illik, mert így is erőn felül teljesítünk, így azt írom, szinte lehetetlent.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.22. 07:49:24

bence0330 írta:
Az jutott eszembe, hogy ezt az embert nem fogják kikezdeni az újságírók.
Én egyáltalán nem követem a német focit, fogalmam sincs, Flick milyen volt az ottani sajtótájékoztatókon a kevésbé sikeres időszakában.
Két és fél hónapja van itt, Xavi az első két és fél hónapjában ugyanilyen jó hangulatú sajtótájékoztatókon vett részt. Később volt egy időszak, amikor minden meccs előtt és után megkérdezték tőle, hogy Busquets marad-e vagy elmegy, Xavi hol így, hol úgy, de általában türelmesen reagált, volt hogy elviccelte, szerintem Flick sem oldotta volna meg jobban.
Ezen kívül Flick nem részese a katalán-katalán és a katalán-spanyol belharcnak, őt nem érintik az olyan kérdések, hogy például a Real miért jut jogtalan előnyökhöz. Nem is kell, hogy érintsék, ő itt vendég.
bence0330

Megnéztem most a meccs utáni sajtótájékoztatóját, erre korábban ugye a nyelv miatt nem volt sok esély az évek során. Az jutott eszembe, hogy ezt az embert nem fogják kikezdeni az újságírók. És nem azért, mert olyan pokoli erős fejben, és hideg profi, ezt nem tudom, ha igen, akkor is csak az egyik oldala.

Xavinak volt egy stílusa. Nekem személy szerint nem volt vele gondom, szóval nem kritika, de látszott, hogy elég személyesre veszi a figurát, kicsit irritálják a kérdések, ennek gyakran hangot is adott, sokszor felháborodott, heves volt, még ha próbálta is kontrollálni. Könnyen kijött a komfortzónából, és az újságírók sem színtiszta gonoszból vannak, ők is bizonyos szinten reagálnak a másikra. Tényleg nem kritika, ez egyszerűen emberi, ahogy egy átlag ember reagálna, Xavinak ebben még nem volt rutinja, nem volt semmi baj vele, de nem is volt a legszerencsésebb.

Flick mindig mosolyogva üdvözli az aktuális újságírót, udvariasan, melegen válaszol (ez a két vereségnél is pont így volt), és ez kicsit tükröződik a felé intézett kérdésekben is szerintem. Nem akarják szándékosan kikészíteni, mint Xavit, nem éreznek annyira késztetést erre. Nem nagyon van kekeckedő kérdés, egyrészt fogást is nehezebben találnak (nyilván ha valaki elveszti a fonalat, azt utána könnyű kikezdeni erre építve, Xavi meg a fű, hogy mást ne említsek..), másrészt meg nem érzik szükségét sem, harmadrészt meg úgysem találnak be vele, Flick viccelődik egyet és megy tovább, ezért kár egyáltalán kitalálni is valami provokációt, nem éri meg a vesződség.

Persze a hétvégén esetlegesen két vereség után lehet máshogy nézne ki a dolog, de annyira nem hiszem amúgy.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2024.10.19. 17:54:34

Amíg nem tanul meg spanyolul (remélem soha, annyival is könnyebb a dolga a sajtóval :D ), nagyon tudom ajánlani a sajtótájékoztatóit azoknak, akik tudnak angolul. Ez a mai.

https://www.youtube.com/watch?v=hh_yD18YWlE

Nagyon érdekes kombinációja a lazán poénkodó és a hideg profinak. Beszél a Xavi-féle találkozóról is.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.19. 17:24:00

brazilfan írta:
2024.10.19. 06:27:45
A Flick-csapat Xavi csapata.
Csak éppen a működösét tekintve olyan távolságban van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Egyetlen közös tulajdonsága a két csapatnak, hogy vannak benne azonos szereplők és mindkét csapat a Barcelonát képvisel(te)i.
bence0330

2024.10.19. 11:10:24

Persze, hogy nem volt ott minden rendben, a végére összeomlott az ember, valahol érthető okokból, 0 km-esként ezt a terhet ő nem bírta el, nem meglepő annyira. De ez mindegy is, volt idő, mikor fenn tartotta a fejünket a víz felett, jöhettek volna sokkal rosszabb évek ott Koeman után, bajnoki címet nyert, és pár embert ugyan elvesztettünk vele (vagy szó szerint, vagy ilyen Lewy-Raphinhákat átvitt értelemben), de közben azért voltak jó taktikai húzásai, amit Flick is átvett, csak ő még nem tudta olyan jól átadni azokat. Koemanhoz képest azért amúgy is előrelépett taktikailag és fizikálisan is. Mindenki látja és tudja, hogy Flick profibb edző, ez nem nagyon vita tárgya, nyilván Xavi is látja sajna. De ettől, sőt, főleg emiatt még nagyon jó, hogy tisztelettel viseltetnek egymás iránt, és elismerik egymást, nem megorrolva nyilatkoznak durcizva még évek múlva is. Nem csak érzelgősségből, hanem szerintem jelenleg a klubnak minden pozitív marketing jól jön, főleg ami morális szinten történik. Nekem nagyon tetszett, mikor szembejött velem ez a kép. :)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.19. 07:38:02

brazilfan írta:
bence0330 írta:
2024.10.19. 00:13:59
https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/ ... e=6718C8F5

Meglátogatta Xaviékat. :) Jó látni Xavit is, hogy nem durcizik, mint az elődje, meg Flicket is, ahogy elismeri az elődjét. Elvileg hetek óta kapcsolatban vannak.
A részleteket, hogy miket mondtak egymásnak, majd csak később fogjuk megtudni. Az azonban tény, hogy nagy különbség volt abban, ahogyan Koeman és ahogyan Xavi távozott, meg abban is, hogy milyen állapotban hagyták maguk után az öltözőt. A Flick-csapat Xavi csapata.
A játékosok nyilatkozatából nekem nem igazán ez jön le.
Szerk: Cubarsi, Fermin, és Yamal nyilatkozatai alapján persze hálásak a bizalomért.
Lewy, Raphinha, Pedri nyilatkozataiban mintha ott lett volna a kritika
Adama 1-2 hetes nyilatkozatában elmondta, hogy maradt benne tüske
Dest nyilatkozata itt is olvasható.
Araujo-Gündogan vita eléggé nyílt titok, a Sport szerint Gündoganra mindenki megharagudott a BL kiesés után, és Xavi nem tudta már megoldani. Most Araujo a hírek szerint hosszabbítani akar.
A Sport szerint Laporta is célzott valamire a Flick nem panaszkodik interjúban.
Valószínűleg nem volt ott minden rendben.
Az szép dolog ha mindenki tovább lép, és a klub érdekében tevékenykedik.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330 írta:

Meglátogatta Xaviékat. :) Jó látni Xavit is, hogy nem durcizik, mint az elődje, meg Flicket is, ahogy elismeri az elődjét. Elvileg hetek óta kapcsolatban vannak.
A részleteket, hogy miket mondtak egymásnak, majd csak később fogjuk megtudni. Az azonban tény, hogy nagy különbség volt abban, ahogyan Koeman és ahogyan Xavi távozott, meg abban is, hogy milyen állapotban hagyták maguk után az öltözőt. A Flick-csapat Xavi csapata.
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2024.10.08. 12:41:51

Messa írta:
2024.10.08. 09:35:19
Peter írta:
2024.09.26. 00:52:42
Az is látványos különbség az eddigi 8 évhez képest, hogy aki idekerül(t) az Flick alatt nem biztos, hogy elfelejt focizni, hanem esetleg még jobb is lesz, mint amikor idekerült és a fiatalok szinte észrevétlenül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne veszik fel a ritmust. Nyilván a csikók magukban hordozzák a tapasztalatlanságból is adódó botlásaikat, de ez az élet rendje.
Arra pedig mindíg is mérget vettem a 8 év alatt, hogy nem a befuccsolt igazolásaink volt a bajunk fő forrása, hanem a szakmai vezetés teljes alkalmatlansága.
Ezt maximálisan adom, én mindig azt vallom, hogy egy edző megítélése ebben kell, hogy kicsúcsosodjon, hogy mit hoz ki a rendelkezésére álló keretből. Eddig szerintem a maximumot. Ennyi sérülttel és ifivel, valamint egy alapból is lyukas kerettel eddig nekem nagy meglepetés a szezon eddigi része. Az eredmények is, és a mutatott játék is. Raphinhát, Lewyt, Inigot pl össze sem lehet hasonlítani a tavalyi önmagukkal. Yamal is képes volt szintet lépni. Remélem a következő, akiről ezt elmondhatjuk az De Jong lesz.

Ugyanakkor azt is vallom, hogy egy edző megítéléséhez kicsit hosszabb időre van szükség, mondjuk úgy fél évre legalább, mert semmi garancia nincs rá, hogy ami mondjuk 10 meccsen működik, az fog még a 30. meccs után is. Fontos, hogy hogyan reagál a problémás helyzetekre csapaton belül, hogyan reagál a média és a szurkolók nyomására, hogyan reagál mondjuk 2 vesztes meccs után.

Eddig én egy igazi német mentalitású, precíz, vérprofi szakembert látok benne, mind a viselkedése, mind a nyilatkozatai alapján. Nem hisztizik, nem keres kifogást, nem drámázza túl a dolgokat, a kemény melóban hisz, és pont.

A kezdés nálam egyértelműen 5-ös, alig várom a folytatást.
Az első részével én is teljes mértékben egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy inkább bele akarták tuszkolni az addigi -többnyire klasszikus 4-3-3-as- rendszerbe. És ez sok játékosnak nem feküdt, hiába volt akár klasszis játékos az előző csapatában itt klónokat akartak csinálni. Nem véletlenül esett vissza szinte azonnal sok játékos,ahhoz képest, amit az előző klubjában lehozott. Inkább a keretet igazíítja a taktikához, mint fordítva.
Ugyan sok meccset nem láttam a Leeds-ben, de nem hiszem, hogy Raphinha vonalszélsőt játszott volna. (bár Bence ebben lehet, hogy megcáfol). Aztán amikor Xavi más pozícióba tette egyből feljavult, csak pont akkor sérült le (azt hiszem a Sevilla ellen) utána visszatért a korábbihoz. Most pedig a csapat egyik legjobbja. Egyre több veszélyes távoli lövése is van. Ahogy mondjuk De Jong nem való sem egyedüli vkp-nak sem egy második hullámban érkező középpályásnak.
Dembélé ugyanakkor hasonló szerepkört kapott, le is hozta azt a teljesítményt amit a BVB-ben, vele kapcsolatban csak a sérülések száma változott radikálisan. Ami mondjuk azért érdekes, mert a németeknél és a franciáknál sem volt soha sérült.
Persze nem vonatkozik az összes többé kévésbé besült igazolásra, de túlnyomó részben szerintem stimmel.

A fiataloktól is ezért félek/féltem kicsit, mert ők ezt a tipikus Pep-féle rendszert szívták magukba és kérdés mennyire tudnak átállni, de még formálhatók, csak időbe telik. Mondjuk Bernal egyedül lejátszotta a vkp posztot, mert inkább ezt tanulta, de nem Busi klónként, annál sokkal gyorsabb volt és a fizikai felépítését is kihasználta. (test-test elleni "küzdelem", becsúszások, fejpárbajok hatékonysága stb.).

Pont azért remélem, hogy a holland képes lehet szintet lépni az elmúlt évekhez képest Flick keze alatt. Ha egy olyan szintet lehoz, mint Koemaan érában, szerintem a stabil kezdőtagsága is meglehet.

Szerintem még fél év is korai, főleg azt tekintve, hogy az előszezonban is szinte csak a csikócsapat vett részt. Már csak amiatt is kell idő, hogy a sérültek visszatérésével, már teljesebb kerettel mit fog mutatni.
Forca Barca!!!!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.10.08. 09:35:19

Peter írta:
Az is látványos különbség az eddigi 8 évhez képest, hogy aki idekerül(t) az Flick alatt nem biztos, hogy elfelejt focizni, hanem esetleg még jobb is lesz, mint amikor idekerült és a fiatalok szinte észrevétlenül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne veszik fel a ritmust. Nyilván a csikók magukban hordozzák a tapasztalatlanságból is adódó botlásaikat, de ez az élet rendje.
Arra pedig mindíg is mérget vettem a 8 év alatt, hogy nem a befuccsolt igazolásaink volt a bajunk fő forrása, hanem a szakmai vezetés teljes alkalmatlansága.
Ezt maximálisan adom, én mindig azt vallom, hogy egy edző megítélése ebben kell, hogy kicsúcsosodjon, hogy mit hoz ki a rendelkezésére álló keretből. Eddig szerintem a maximumot. Ennyi sérülttel és ifivel, valamint egy alapból is lyukas kerettel eddig nekem nagy meglepetés a szezon eddigi része. Az eredmények is, és a mutatott játék is. Raphinhát, Lewyt, Inigot pl össze sem lehet hasonlítani a tavalyi önmagukkal. Yamal is képes volt szintet lépni. Remélem a következő, akiről ezt elmondhatjuk az De Jong lesz.

Ugyanakkor azt is vallom, hogy egy edző megítéléséhez kicsit hosszabb időre van szükség, mondjuk úgy fél évre legalább, mert semmi garancia nincs rá, hogy ami mondjuk 10 meccsen működik, az fog még a 30. meccs után is. Fontos, hogy hogyan reagál a problémás helyzetekre csapaton belül, hogyan reagál a média és a szurkolók nyomására, hogyan reagál mondjuk 2 vesztes meccs után.

Eddig én egy igazi német mentalitású, precíz, vérprofi szakembert látok benne, mind a viselkedése, mind a nyilatkozatai alapján. Nem hisztizik, nem keres kifogást, nem drámázza túl a dolgokat, a kemény melóban hisz, és pont.

A kezdés nálam egyértelműen 5-ös, alig várom a folytatást.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.08. 09:06:02

bence0330 írta:
2024.10.08. 01:48:53
Nagyon tetszik, ahogy tanul az általa is beismert hibáiból. A szezon elején túltolt néhány játékost, de mostanra kifejezetten jó ütemben kezdett rotálni és cserélgetni, szerintem alig lehet belekötni
Remélhetőleg saját maga jött rá a tévedéseire, és nem másoknak kellett figyelmeztetniük, hogy nem kellene tönkretenni a jövőnket.
Nem nagyon értem, hogy egy ennyire tapasztalt, sokat látott edző miért gondolta úgy, hogy Yamalt minden meccsen játszatni kell, a felnőtt szinten tapasztalatlan Bernalra főszerepet kell kiosztani, Lewandowski pedig érinthetetlen, szerintem most is indokolatlan volt végig fent hagyni.
bence0330

2024.10.08. 01:48:53

Nagyon tetszik, ahogy tanul az általa is beismert hibáiból. A szezon elején túltolt néhány játékost, de mostanra kifejezetten jó ütemben kezdett rotálni és cserélgetni, szerintem alig lehet belekötni (főleg úgy, hogy amúgy annyira tele vagyunk nem ideális korú, illetve sérülékeny játékossal, hogy alapvetően meccsenként hetet kéne cserélni, szóval előfordul, hogy pályán marad valaki, akinek nem kéne, de közben már lement öt, akire szintén ráfért...). Nyilván egyszer elkalkulálta magát, de az pont a beismerést jelentő meccs volt, és abból látványosan tanult.

Az elején, az első meccsek alapján féltem, hogy hasonlóan fogja két végén égetni a gyertyát, inkább sprintet futva, mint maratont, mint két elődje, de szerencsére nem, és hajlandó akár 3 pontot is feláldozni a hosszútávú cél érdekében, ez a felfogás évek óta nem volt meg a csapat körül.

Ezt még segíti azzal, hogy egyre inkább átállt arra, hogy nagy előnynél visszaállunk, elég a 3-0, nem akar már heteket lőni, ha ez plusz fáradságba kerül. Minden lehetséges ponton spórol már az energiával, nagyon profin. Nyilván mint néző, pusztán látványra még jobban örülnék, ha lőnénk még 3-4-et, de alapvetően jobban tetszik ez a megoldás.

És persze továbbra is élmény nézni a meccseink zömét.
Peter
Director del Fútbol

Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.09.21. 11:34:13

Szerintem nagyon jó munkát végez, és Xavi is erőn felül teljesített. De a némettel szerintem gyorsabban játszunk. Ezt az évet okosan kell használnia. Aztán nyáron pár erősítés, már hatalmas lökést fog adni a csapatnak.
bence0330

2024.09.21. 09:42:28

brazilfan írta:
2024.09.21. 08:41:50
bence0330 írta:
2024.09.20. 23:49:34
Na de továbbra is, otthon kikaptunk 3 góllal 11v11, most meg idegenben kikaptunk 1 góllal 10v11. Objektíve két gólnyi javulás még a nyilvánvaló, és figyelmen kívül nem hagyható tényezők ad absurdum figyelembe nem vételével is. 6 tétmeccsnyi idő alatt 2 gólnyi javulás amúgy nem lenne túl rossz amúgy sem, ha fejlődéstörténetet nézünk.
Ezek szerint jó az irány, biztató a tendencia, és legközelebb már döntetlent fogunk játszani a Monacóval?
Hát, ez legalább annyira igaz, mint hogy nem fejlődtünk semmit, és ugyanabba a folyóba léptünk. :) Erre reagáltam, ez a kontextus.

Tendenciát nem lehet lemérni egy 10 emberes meccsen, a fő lényeg nálam ez lenne, de igen, még így is előreléptünk kicsit, ráadásul úgy, hogy tényleg az ittlétük legrosszabb egyéni teljesítményeit láthattuk pár embernél támadófronton.

Azért ha egy szűk, 1 gólos vereséget ha ki akarok vetíteni arra, mi lett volna 11 emberrel, nem elrugaszkodott elképzelés, hogy jó eséllyel legalább egy döntetlen lett volna.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.09.21. 09:06:35

safranek írta:
2024.09.21. 00:36:47
Plusz nem egy hisztizo edzot latsz a padnal.
Hát, azért befigyelt egy sárgalap. De lehet, hogy Petőfi vers szavalásért kapta...
Válasz küldése