Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem lehet összehasonlítani a két meccset, a Xavival vívott classicokor a Real már megnyerte lényegében a bajnokságot és még versenyben voltak a BL-ben is, plusz Carlo is lenyilatkozta, hogy kisérletezett azon a meccsen ami balul sült el....ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 14:00:04Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.
Elég sok különbség volt, de ami szerintem sokunknak hiányozhat, az a totális kontroll, ami a mostani meccsen egyáltalán nem volt meg. A letámadás ég és föld volt a Xavi féle Barca javára, a középpálya sokkal nyugodtabban és stabilabban játszott, mi diktáltuk a tempót végig és ennek köszönhetően sokkal kevesebb helyzete is volt a Madridnak akkor. Idén minden 3 támadásból 2-t (de lehet magasabb az arány) lescsapdával fogunk meg, amihez tényleg kell egy raklap szerencse, Mbappé 4-szer futott meg így teljes ziccerbe kerülve, 2-szer játékban maradt, a másik kettőben belőtte.
Xavinál elég sok rangadón lehetett ezt a totális kontrollt érezni, ami Flicknél nem mutatkozik a játékban eddig, de az eredmények jönnek, sőt, még stabilabban is jönnek egyelőre.
Igazából csak annyit akarok mondani, hogy voltak nagyon jó húzásai, fel tudott építeni egy csapatot, le tudott cserélni egy teljes magot és tudott ő nagyon látványos játékot is játszatni a csapatával. Nem kell Xavit félteni szerintem sehol sem, szerintem itt is javult volna a csapat vele, még ha nem is olyan látványosat, mint Flickkel mondjuk.
Néha vissza kell lépni egyet valakinek, hogy aztán újra előre léphessen. Edzők és játékosok is csinálták már meg, hogy egy rosszul sikerült felfelé váltás után elmentek kisebb csapatba, és ott újra felépítették magukat. Ez kellene Xavi-nak is. Kicsiben amúgy is működött az elképzelése, amikor már volt elvárás és nyomás, akkor omlott össze.bence0330 írta: ↑2024.10.27. 10:04:03Olyan nincs, de olyan meg van, hogy a pályafutásod elején nem feltétlenül a 3-4 legnagyobb múltú klubból kell bevállalni kettőt, már az első is túlzás volt. Xavi nyilván nem kész edző még, fel kell futtatnia magát taktikailag, tapasztalatilag egy kisebb klubnál szerintem.Troym írta: ↑2024.10.26. 23:47:38Az edzői szakmában nincs olyan, sorry...eredményeket, teljesítményeket várnak el.
Ha nem neki való, akkor más karrierben kéne gondolkodnia, én mennék a helyébe Manchesterbe, mielőtt csak Freiburg, Osasuna, Guingamp állásajánlatok jönnek.
Kap fél év türelmet, ez a szezon már úgyis gatya, ennél többre máshol sem számíthat.
Olyan nincs, de olyan meg van, hogy a pályafutásod elején nem feltétlenül a 3-4 legnagyobb múltú klubból kell bevállalni kettőt, már az első is túlzás volt. Xavi nyilván nem kész edző még, fel kell futtatnia magát taktikailag, tapasztalatilag egy kisebb klubnál szerintem.Troym írta: ↑2024.10.26. 23:47:38Az edzői szakmában nincs olyan, sorry...eredményeket, teljesítményeket várnak el.
Ha nem neki való, akkor más karrierben kéne gondolkodnia, én mennék a helyébe Manchesterbe, mielőtt csak Freiburg, Osasuna, Guingamp állásajánlatok jönnek.
Kap fél év türelmet, ez a szezon már úgyis gatya, ennél többre máshol sem számíthat.
A MU-t és főleg Angliát én se erőltetném, nem az az ő pályája. Hajtós mérkőzések, zsinórban egymás után, ahhoz komoly fizikai felkészítés kell, és egy hosszú kispad, ő se rotációs megoldások embere volt. Az olajosoknál elvolt, ha csak a pénz számít, ott kell letelepedni. Viszont egy jó válogatottal, például, spanyol, belga, stb ahol vannak minőségi játékosok sokra viheti. Látványos, eredményes és szép focit képes játszatni, ha erre megvannak a megfelelő emberek a csapatban.
Vagány lenne, de ha egy hely van a világon, ahol akkora a nyomás, mint itt, az bizony Manchester pirosabb fele. Remélem valami lazább helyen pallérozódik először.
Ezt amúgy miért? Esküszöm, nem kötözködésből kérdezem, csak egyszerűen nem értem. Ez a Xavi menesztése körüli ügy?westerngom írta: ↑2024.10.26. 11:16:53Nagyon sokan vagyunk akik a fórumon már régóta inkább nem tesznek hozzászólást ezen okokból kifolyólag...
Az egyik legnagyobb kedvencem volt Xavi játékosként, imádtam, nagyon örültem mikor elvállalta az edzői szerepet a klubnál, DE! számomra eddig! nem kérdés hogy ki tudott a csapat számára többet adni. Xavi a reményt adta egy nagyon nehéz pillanatban, Flick pedig azt amire vágytunk.
Én biztos is voltam benne, hogy az öltöző is Xavi távozását akarta. Volt egy olyan érzésem, hogy ott már a buktatási szándék is benne volt egyesek részéről. Aztán, ahogy mondod, lekerült ez a teher a játékosokról, és elkezdtük nyerni a meccseket. Ebben szerepet játszhatott az is, hogy kidőlt néhány ember, akik sem az akkori, sem a mostani győzelmeinkhez nem hiányoztak. Amikor látszott, hogy ez a csapat így is tud játszani, már biztos voltam abban, hogy úgy is kirúgják, hogy azelőtt meg a folytatás lett bedobva. A Girona elleni összeomlás jó ürügyet is adott erre.Troym írta: ↑2024.10.10. 19:14:29azért nem lett teljes gatya a szezon, mert bejelentette, hogy elmegy és utána elkezdtek meccseket nyerni, kicsit úgy éreztem a távozási ötlete őt és a csapatot is felszabadította, pár hétig jótékony hatása volt.
Ott januárra annyi pofont kaptunk, hogy enélkül az impulzus nélkül szerintem még mélyebb gödörbe sodródtunk volna és a dobogó is kétesélyes lett volna, hogy meglesz. De gondolom azt Laporta se merte volna vállalni, így ha Xavi nem jelenti be teátrálisan, hogy majd nyáron távozik, akkor márciusra simán elküldték volna.
A zárójeles részt leszámítva mindennel egyetértek. Szerintem nem volt rossz döntés Xavi kinevezése, akkor nagyon mélyen voltunk, kevesen vállalták volna el. Rövidtávon pedig szerintem teljesen bejött, és kihúztuk vele addig, amíg nem tudtunk hozni egy már bizonyított edzőt.Troym írta: ↑2024.10.10. 10:35:35Utolsó lennék, aki védi Laportát, de edzőkérdésben az jó döntés volt, hogy kirúgta Xavit.
(más kérdés, hogy nem kellett volna kinevezni, mert ő sem állt készen és nem szakmai alapon történt)
Nem tudom elhinni, hogy csak őt lehetett hozni, csak szokásunkhoz híven 1-1 játékoshoz, edzőhöz ragaszkodunk és nem szondázzuk a lehetőségeinket. Xavi leigazolása 5 millióba került, amit fele-fele ő és a klub fizetett, ami nevetséges összeg egy Katarban dolgozó edzőért. Emlékszem anno is volt minimum 3-5 jelölt, csak ugye egy Gallardo, Gio, Pellegrini nem kapott volna 2 év türelmet, pedig akár ingyen jöhettek volna mások.
Flicknek a kinevezése is jó döntés főleg, mert neki ez egy munkahely!
És a fontos, hogy legyen is. Ameddig nem "otthonaként" tekint valaki erre a helyzetre, hanem "dolgozik" vezetőedzőként, addig szakmailag a legjobb munkát akarja végezni és nem érzelmi, hanem sokkal objektívebb megfontolások vezérlik.
Nekem ezért problémás egykori játékoslegendát (akár LE, akár Xavi) ugyanazon csapat kispadjára rakni, mert kicsit olyan, mint amikor valami rokonodnak kell állást adni, holott biztos vannak jobb jelöltek és ha rosszul végzi a dolgát, akkor csak sértődés árán lehet közölni, plusz ugyanilyen hiszti van a családban is, ha elküldöd.
Troym írta: ↑2024.10.09. 21:48:35Ez sport.
Nincs "ha" és "de", vannak eredmények, azok alapján vannak győztesek és vesztesek.
Néha neked jönnek nyerőbb lapok, néha másnak, de ugyanazon a napon adott körülmények között kell nyerned. Néha könnyű, néha szinte lehetetlen.
Tudod mi a válaszom a "ha nem állítják ki Araujot" kezdetű gondolatra? Akkor kiállítják Stegent, vagy Cancelot, megsérül XY és így tovább. Vagy replikázhatok, hogy azért állították ki Araujot, mert Xavi nem jól készítette fel, így ez benne volt a pakliban...
Enrique ezzel a csapattal amivel Xavi eredményeket ért el, riválisokat győzött le, semmit se ért volna el...most fog idén kijönni ez amikor már nincs Mbappé a Psgnél. Ahol a világ minden pénze így is a rendelkezésére áll.brazilfan írta: ↑2024.10.10. 08:58:27Csakhogy nem ez történt, hanem nagy valószínűséggel az, hogy Laporta német edzőt akart, de Koeman elkerülhetetlen kirúgásakor egyikük sem volt elérhető. Xavi sem volt az, érvényes szerződése volt Katarban, saját maga szerint sem is állt még készen a feladatra, de mégis elvállalta. És ő volt talán az egyetlen, akit akkor, abban a helyzetben, a közvélemény is elfogadott.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.10. 08:21:06... szerintem sem Xavi, sem Luis Enrique nem alkalmas arra, hogy jelenleg az FC Barcelona edzője legyen. És Laporta jó döntést hozott, hogy váltott, és Hansi Flicket hozta edzőnek.
Egyre inkább azt sejtem, hogy Laporta kezdettől ideiglenes megoldásnak tartotta Xavit, a kétségtelenül pozitív változások és a bajnoki cím ellenére.
Talán az is baja volt vele, hogy Xavinak túl nagy befolyása, hatása volt a klubon belül, több volt, mint egy edző.
Enriquét továbbra sem értem, mintha valamiért sértett lenne, valamilyen komplexusa lett volna Xavival szemben, és az, hogy az a rész a végleges filmben is benne maradt, azt jelzi, hogy ma sem gondolja másként azt a mondatát.
Csakhogy nem ez történt, hanem nagy valószínűséggel az, hogy Laporta német edzőt akart, de Koeman elkerülhetetlen kirúgásakor egyikük sem volt elérhető. Xavi sem volt az, érvényes szerződése volt Katarban, saját maga szerint sem is állt még készen a feladatra, de mégis elvállalta. És ő volt talán az egyetlen, akit akkor, abban a helyzetben, a közvélemény is elfogadott.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.10. 08:21:06... szerintem sem Xavi, sem Luis Enrique nem alkalmas arra, hogy jelenleg az FC Barcelona edzője legyen. És Laporta jó döntést hozott, hogy váltott, és Hansi Flicket hozta edzőnek.
Egyetértek veletek. Még ha hozzáveszem (lehet csak én látom így) Laporta múltkori nyilatkozatát, hogy Flick nem keres kifogásokat, és azt, hogy a sajtó felkapta, hogy Laporta és Xavi kerülte egymást Iniesta visszavonulásán, akkor megint csak azt vonnám le, ami számunkra és a KLUB számára a legfontosabb, szerintem sem Xavi, sem Luis Enrique nem alkalmas arra, hogy jelenleg az FC Barcelona edzője legyen. És Laporta jó döntést hozott, hogy váltott, és Hansi Flicket hozta edzőnek.Troym írta: ↑2024.10.09. 21:48:35Egyetértek külön kéne választani, hogy LE amit mond igaz-e, meg azt, hogy ő jó edző, vagy sem.gránit írta: ↑2024.10.09. 18:43:31Luis Enrique olyan volt, amilyen, szerintem a spanyol válogatottat kifejezetten lehúzta, rosszul válogatott, tele volt a csapat noname emberekkel. De amit mondott, az igaz. Még akkor is igaz, ha Xavi gyengébb csapatot kapott, mert Flick azért megmutatja, hogy tud ez a csapat is barcásan játszani.
Ha nem így lenne, akkor kb minden TV studió üres lenne, mert a "szakértők" többnyire közepes, vagy annál is gyengébb edző, esetleg olyanok, akik soha nem is dolgoztak a szakmában, talán csak játékosok voltak.
Ez sport.
Egyetértek külön kéne választani, hogy LE amit mond igaz-e, meg azt, hogy ő jó edző, vagy sem.gránit írta: ↑2024.10.09. 18:43:31Luis Enrique olyan volt, amilyen, szerintem a spanyol válogatottat kifejezetten lehúzta, rosszul válogatott, tele volt a csapat noname emberekkel. De amit mondott, az igaz. Még akkor is igaz, ha Xavi gyengébb csapatot kapott, mert Flick azért megmutatja, hogy tud ez a csapat is barcásan játszani.
Itt nem az a lényeg, hogy melyik klub, sőt itt nem is LE nyilatkozatáról van eslősorban szó.Troym írta: ↑2024.10.09. 17:03:50
A PSG is játszott a Villareal-al és az Alavessel is?
Vagy ki a mondataidban a "mi" és az "ők"? Ha a Real akar lenni az "ők", az hogy keveredik a PSG edzőjének nyilatkozatához?
LE megfogalmazott egy markáns kritikát a Xavi féle csapattal szemben, nem a Realról beszélt.
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy maga a megfogalmazása jó, de azért ez csak az utolsó évében volt így. Előtte több, mint jól védekező csapat voltunk. Aztán ez szétesett, szerintem amúgy pont azért, mert Xavi nagyon akarta ezt a Barca-DNS témát, de nem tudta megfelelően átadni, és ezek az időszakok rendre tragédiával végződtek.
A PSG is játszott a Villareal-al és az Alavessel is?Chino írta: ↑2024.10.09. 16:47:26Ha ennyire szemellenzősen nézed, akkor mi gálázva kitömtük a Villarrealt idegenben egy raklapra való hiányzóval, ők szenvedve megverték otthon őket 2:0-ra. Az Alavest mi idegenben lesimáztuk 3:0-ra, ők otthon kiszenvedtek egy egygólos győzelmet. A Bl-ben kikaptak egy góllal egy Lille-ttől, mi szinte teljes meccsen emberhátrányban ugyanannyival egy jóval erősebb csapattól.
Ebből akkor az következik, hogy mi jobbak vagyunk mint a Real.
Ha ennyire szemellenzősen nézed, akkor mi gálázva kitömtük a Villarrealt idegenben egy raklapra való hiányzóval, ők szenvedve megverték otthon őket 2:0-ra. Az Alavest mi idegenben lesimáztuk 3:0-ra, ők otthon kiszenvedtek egy egygólos győzelmet. A Bl-ben kikaptak egy góllal egy Lille-ttől, mi szinte teljes meccsen emberhátrányban ugyanannyival egy jóval erősebb csapattól.